Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

DISCUTII SI PROPUNERI PETITII

In jos 
+47
srazvi
user dezactivat...
Vitosa
George33
kristi kkk
The Legend
DUAL
didinul
cristyadaX
rizelgeorgel2004
Balto
decward
cont inactiv
tuborgtnp
ionutz85
cont dezactivat .
eu
redeme
lovekomotive
R936
nenuandrei
Nk11
Adrian78
rich1974
dexter23
M.I.C.I.
Caravelle_Zg
Scoop
cortexedge
Dr2005
razvan - trenuri
Luna
calin941-2
RazvanCFR
DPS
Vlad
AlexD
iuli.hard
Marius Iulian
Nesebar
alex.alexus.tm
cristi CFR
mureseanu_976
stinky
COSTACHE MIHAIL
cristi ar
andreikiki
51 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Urmatorul
AutorMesaj
cont inactiv

Numarul mesajelor : 1550
Reputatie : 7010
Data de inscriere : 25/04/2010

DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 10 Ian 2012, 00:00

Asa si la Bacau, ard gazul de pomana la DHC Mad ca duce vagoanele 15 minute in revizie si apar cu ele inapoi ... cel putin pe 509 sunt 3 garnituri, printre care si un TE si fac 2-3 trenuri/zi in functie de rotatia fiecarei garnituri. :roll:
Sus In jos
The Legend
V.I.P Member
V.I.P Member
The Legend

Numarul mesajelor : 1115
Varsta : 30
Localizare : TIMISOARA SI ATAT!
Reputatie : 6446
Data de inscriere : 03/08/2010

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 10 Ian 2012, 00:33

cortexedge a scris:
De multe ori, trenurile sunt expediate fara a fi curatate, macar sumar. Soseste trenul in statie, se urca 5 ciocanari sa verifice compartimentele de eventuale bunuri uitate inauntru, inchid usile si gata. Garnitura e gata de drum. Asa se face la Tg Mures pe cateva garnituri de regio...

Asa si la Timisoara...vin trenurile Regio se urca ciocanarii in control si atat. Culmea e ca la Caransebes se face curat in fiecare tren Regio care are ca statie finala Caransebes.
Sus In jos
cristi ar

Numarul mesajelor : 866
Varsta : 46
Localizare : Arad
Reputatie : 6554
Data de inscriere : 28/05/2009

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 10 Ian 2012, 01:00

In Arad trec prin tren niste tanti care dau cu matura, uneori si cu galeata cu mopu, dar asta destul de rar.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 10 Ian 2012, 02:04

La Bucureşti doar golesc coşurile de gunoi (şi orice hârtie / bilet îl pui pe scaun / măsuţă înainte să vină curaţenia (unde primul a, adică a 4a literă este Ă, dar forumul nu acceptă)... era să rămân fără bilet ultima dată). Probabil ar trebui să facă mai mult dar, teoretic, au 15 minute la dispoziţie chiar dacă, practic, de câte ori am mers cu R5021 a plecat cu minim 40 de minute întârziere, deşi perechea sosise la timp.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18745
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24321
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 10 Ian 2012, 14:36

Ma gandeam sa luam legatura cu cei de la CFR Calatorii sa facem un parteneriat cei care avem conturi pe facebook sau celelalte retele de scoializare si sa mai promovam unele initiative pozitive de cfr.ro poate nu stie multa lume!!

Ultima editare efectuata de catre adrian78 in Mar 10 Ian 2012, 22:17, editata de 1 ori
Sus In jos
cristyadaX

cristyadaX

Numarul mesajelor : 371
Varsta : 31
Reputatie : 5391
Data de inscriere : 20/03/2011

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 10 Ian 2012, 20:25

adrian78 a scris:
Ma gandeam sa luam legatura cu cei de la CFR Calatorii sa facem un partneriat cei care avem conturi pe facebook sau celelalte retele de scoializare si sa mai promovam unele initiative pozitive de cfr.ro poate nu stie multa lume!!
Foarte buna ideea dupa parerea mea.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeLun 23 Ian 2012, 23:44

Am trimis un mail la CFR-Calatori in care propuneam introducerea unui vagon cuseta pe trenul Buc-Tg Mures si pe Timisoara-Sighet , raspunsul a fost asta :

2.Referitor la introducerea vagoanelor cuşetă în compunerea unor trenuri de noapte, vă informăm că, până în acest moment, conform datelor noastre considerăm că aceste două relaţii, cu trenurile de noapte existente în acest moment, nu îşi justifică introducerea unui vagon cuşeta sau de dormit pe aceste relaţii. In sprijinul celor afirmate facem precizarea că gradul de ocupare pentru relaţia Timişoara – Sighet a fost de 3 călători/cursă vagon, iar în relaţia Bucureşti – Târgu Mureş a fost de 6 călători/cursă vagon. Menţionăm că un vagon cuşetă are o capacitate de 48 locuri/vagon cuşetă.

In ceea ce priveşte relaţia Târgu Mureş, în compunerea trenului 1647/1648 (Bucureşti – Bistriţa) cu grupă de vagoane de Târgu Mureş de la staţia Deda, se află un vagon cuşetă şi un vagon de dormit care circulă în relaţia Bistriţa, relaţie care este mult mai utilizata, dar acesta poate fi utilizat şi de către călători de la/către Târgu Mureş din staţia Deda (aprox. 90 minute de Târgu Mureş).

Si am mai cerut sa fie o diferentiere intre trenurile de noapte si cele de zi , la cele de noapte sa fie cu compartimente plus o diferentiere intre IR SI IC , iar raspunsul a fost asta :

3.In ceea ce priveşte compunerea trenurilor inter-city şi interregio, menţionăm că în prezent compunerea acestora este asigurată cu vagoane construite sau modernizate. In domeniul construcţiei şi reconstrucţiei vagoanelor de călători, tendinţa pe plan european este de a utiliza vagoane de tip salon în compunerea trenurilor de călători.

Din cauza numărului redus de vagoane modernizate care sunt prevăzute constructiv cu compartimente, în compunerea trenurilor IR care circulă pe timp de noapte, nu pot fi introduse în totalitate numai vagoane clasă care au şi compartimente.

Vă asigurăm că SNTFC “CFR Călători” SA va lua toate măsurile care se impun pentru realizarea unor condiţii corespunzătoare de siguranţă, confort si bună deservire a publicului călător.

Deci pana una alta daca vrei sa mergi la Tg Mures poti folosii cuseta de Bistrita pana la Deda sau daca nu mergi la clasa , iar daca vrei compartiment la trenurile de noapte , cum iti este norocul , depinde cu ce tren mergi si pe ce ruta , mai multe nu se pot face si cu asta basta . Laughing Cam asta e raspunsul lor , sa ne multumim cu ce ne ofera , asta au momentan . Very Happy

V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7654
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 24 Ian 2012, 08:39

Pentru Tirgu Mures, IR 1647, am cerut si eu un vagon cuseta. Nesimtitii, dupa ce mi-au raspuns fix in 30 de zile conform legii, au spus ca nu a mai fost nici-o solicitare pe aceasta tema si momentan nu se justifica introducerea acestui vagon.
Sus In jos
mureseanu_976
Moderator
Moderator
mureseanu_976

Numarul mesajelor : 2215
Localizare : I eh, no, nooo, no es possible
Reputatie : 8092
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 24 Ian 2012, 17:26

kristi kkk a scris:
Pentru Tirgu Mures, IR 1647, am cerut si eu un vagon cuseta. Nesimtitii, dupa ce mi-au raspuns fix in 30 de zile conform legii, au spus ca nu a mai fost nici-o solicitare pe aceasta tema si momentan nu se justifica introducerea acestui vagon.

Pai si eu am postat pe forum ce raspuns mi-au trantit tot pe tema cusetei pentru Bucuresti - Tirgu Mures de noapte. Ba am scris si cat timp se pierde din durata totala a calatoriei Tirgu Mures - Bucuresti calatorind la clasa a 2-a pana la Deda plus transbordarea in vagonul cuseta. :roll:

DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 D%20350%20TITO%20Broz
Sus In jos
George33

Numarul mesajelor : 82
Reputatie : 5353
Data de inscriere : 20/06/2010

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 24 Ian 2012, 21:15

Sunt BOI! In anii 80, cand eram eu copil, erau vagoane de cuseta si de dormit pana la Targu-Mures!!
La CFR Calatori domina din pacate mult arbitrariu si incompetenta...
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 24 Ian 2012, 21:18

George33 a scris:

Sunt BOI! In anii 80, cand eram eu copil, erau vagoane de cuseta si de dormit pana la Targu-Mures!!
Da la 321 si 322. Din ce mi-aduc eu aminte 1WLAB, 1 Bc, 1A si 4B-uri, idem grupa de cluj, vag WLAB si Bc la dus erau in capetele trenului la intoarcere la mijloc.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMar 24 Ian 2012, 21:48

George33 a scris:

In anii 80 si si dupa revolutie mult timp in anii 90 au fost vagoane cuseta si dormitor plus clasa 1+2 dar prin anii 2000 au inceput sa scoata din vagoane si nu trebuie sa ne miram prea mult pentru ca acum multa lume are masina personala sau multi circula cu microbuzele din Mures la Bucuresti , trenul este dezavantajat pe aceasta relatie din pricina ca pe calea ferata sunt mai multi km decat pe sosea . Macar o cuseta ar putea avea .

V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7654
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2012, 12:10

Cred ca se ghideaza dupa nr. de calatori de la vagoanele clasa pe 1647.Intr-adevar, sunt foarte putin calatori care folosesc grupa de Tg Mures si gandesc ca nu merita cuseta mai ales ca sare pretul cu apox. 40 de lei. Mai bine ar scoate un vagon de clasa aIIa, oricum nu se umple nici-unul si ar baga o cuseta.
Sus In jos
mureseanu_976
Moderator
Moderator
mureseanu_976

Numarul mesajelor : 2215
Localizare : I eh, no, nooo, no es possible
Reputatie : 8092
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2012, 16:11

kristi kkk a scris:
Cred ca se ghideaza dupa nr. de calatori de la vagoanele clasa pe 1647.Intr-adevar, sunt foarte putin calatori care folosesc grupa de Tg Mures si gandesc ca nu merita cuseta mai ales ca sare pretul cu apox. 40 de lei. Mai bine ar scoate un vagon de clasa aIIa, oricum nu se umple nici-unul si ar baga o cuseta.

Nu e o masura prea buna scoaterea unui vagon de a 2-a, cum trenul e folosit intens de taranii navetisti dimineata, o sa fie inghesuiti toti in doar 2 vagoane. Eventual sa bage supracontrol fiindca sunt inca multi care dau la nas 2-3 lei sa mearga de la Reghin la Tirgu Mures.

Mai bine ar face oferte gen "cumperi bilet la clasa a 2-a, primesti loc automat la vagonul cuseta", pentru a atrage calatori. Ca sigur se gasesc pensionari si tineri studenti sa mearga cu trenul, chiar daca au mai putine cupoane de folosit fata de anii trecuti. Si totodata ai mai multa mobilitate in tren decat intr-un cosciug cu 4 roti de la firma C&I a lui Mitrea !

DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 D%20350%20TITO%20Broz
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitimeMier 25 Ian 2012, 18:59

Pe pensionari îi costă 35 RON duba Bucureşti - Tg. Mureş :shock: (probabil cu cupon) şi pe studenţi 55 RON (cu legitimaţie). În condiţiile astea, n-o să aibă clienţi cueşta, unde numai suplimentul e 32 RON (la 6 paturi).

CFR Călători ar trebui să se concentreze mai mult pe rutele unde poate avea avantaj asupra traficului auto (deci cnu Bucureşti - Tg. Mureş / Sibiu / Vâlcea). Rute precum Bucureşti - Constanţa, Buc. - Craiova, Arad - Timişoara, Arad - Oradea, Cluj - Oradea, Bucureşti - Galaţi, Braşov - Sibiu, Târgu Jiu - Craiova merită un mers de tren mult mai bun decât cel actual. Un număr mai mare de trenuri IR şi RE ar aduce venituri babane.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: DISCUTII SI PROPUNERI PETITII   DISCUTII SI PROPUNERI PETITII - Pagina 9 Icon_minitime

Sus In jos

DISCUTII SI PROPUNERI PETITII
Sus 
Pagina 9 din 13Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» PETITII TRIMISE DIN PARTEA FORUMULUI.
» Propuneri si discutii privind sistematizare urbana in Bucuresti
» Propuneri si discutii despre necesitatea retrogradarii unor trenuri
» 306 : Ploiesti Sud - Slanic
» 306 : Ploiesti Sud - Slanic

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: