Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.

In jos 
+80
FeroFan97
alex.alexus.tm
Vale
AndreiStefan
Tomi13leu
lifetec
baiazid
Simply18
Spartan1948
tudor_vl
maris.constantin
membru exclus
Katalin4653
92Dragos
roseanu
NicuS
Adirmvl
EuroNight
Rarau
membru inactiv
Sergiu rmn
bvio88
Teodor
Vlad
rizelgeorgel2004
Radu Tudor
bostanescu gigel
cristi CFR
mureseanu_976
AlexD
ionutz85
didinul
pannonia express
cont inactiv
060-EA078
The Legend
alinx3330
marius_catalin84
Luna
manuela
Dr2005
srazvi
alexmorph3us
Alex Avram
v43v63
iuli.hard
tzifrea
cont dezactivat .
kristi kkk
billy752-istu
cristi ar
mihaiuc
traian
Caravelle_Zg
AndiCFR
laur 133
cristyadaX
frank81
redeme
Nesebar
bogdan srl
DUAL
IonutCFR2009
popovici
Traveller
MariusM
ATM
romaniaetc
sorinucu
Vitosa
razvan - trenuri
cardinal
COSTACHE MIHAIL
Adrian78
lovekomotive
Costin.H
decward
stefan_br
nokia2010
myster2008
84 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 48 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Empty
MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeLun 02 Apr 2012, 23:49

Bucureşti - Budapesta: 29 euro
Budapesta - Praga: 19 euro

Bucureşti - Praga: 766 RON!

karpaty a scris:
nu sa ma obligi sa schimb trenuri in tari straine pentru cine nu se descurca ca asa vrea CFR
Văd că iei totul foarte personal, dar te-ai gândit că trenurile astea au cheltuieli de exploatare? Astea cum să fie acoperite din 2 călători? Păi atunci hai să facem şi Bucureşti - Londra, că tot capitale europene sunt... chiar dacă ar dura 3 zile călătoria.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 00:43

Ce am zis eu si ce ai zis tu , am zis clar ca aceste rute trebuie sa aibe si preturi promotionale adica Buc-Praha cum zici tu sa fie 49 de euro nu cat e acum un bilet normal la fel si pentru Buc-Berlin sau alte relatii internationale , sa bage legaturile internationale dar si preturile promotionale asta am zis !!!

Exista autocar Buc-Berlin ? da , Buc-Paris ? da , Buc-Roma ? da , Buc-Zurich ? da , etc etc , deci calatori exista , la fel pot sa existe si trenuri pe aceste rute conteaza foarte mult sa se vrea asta , cum Rusia vrea sa aibe legaturi din Moskow cu multe capitale Europene asa ar trebuii sa fie si intre tarile UE la preturi bune nu astronomice si atunci sigur vor fi si calatori . Normal ca in prezent nu merge nimeni la Praha cu 800 lei pentru ca ala nu este un pret promotional este un pret normal de asta este asa scump dar alta ar fi daca ar fi si promotii la aceasta ruta Buc-Praha cu 39 de euro sa zicem si tren direct atunci sigur ar fi si calatori .

App. moneda noastra este Leul , RON se foloseste ca definire intre vechi si nou ROL-RON , este gresit sa zici 766 RON in loc de 766 Lei pentru ca pe bancnote scrie clar LEU nu RON Wink

595423Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Bdeem_8496_aPropuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Bdeem_8496_aPropuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Bdeem_8496_a
Sus In jos
srazvi

srazvi

Numarul mesajelor : 664
Varsta : 44
Localizare : Arad
Reputatie : 6345
Data de inscriere : 20/07/2009

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 01:01

Ister ia multi calatori din Arad, ar putea sa nu mai opreasca pana la Brasov ca pe vremuri, doar ca acum acelasi mers de 1000 de ani il face pana la Bucuresti :roll:
Cred ca internationalele aduc mai mari pierderi decat secundarele inchise, majoritatea circula goale, cum poate trenul sa coste mai mult decat alternativa auto cand ei n-au subventii. Vad la internationale si paza si militie si 10 ciocanari, sunt mai multi decat calatorii astia Laughing . Cred ca totusi ar trebui regandita strategia trenurilor internationale. De ce nu se baga vagon de dormit direct Romania-Spania?
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8365
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 01:25

karpaty a scris:
Ce am zis eu si ce ai zis tu , am zis clar ca aceste rute trebuie sa aibe si preturi promotionale adica Buc-Praha cum zici tu sa fie 49 de euro nu cat e acum un bilet normal la fel si pentru Buc-Berlin sau alte relatii internationale , sa bage legaturile internationale dar si preturile promotionale asta am zis !!!

Exista autocar Buc-Berlin ? da , Buc-Paris ? da , Buc-Roma ? da , Buc-Zurich ? da , etc etc , deci calatori exista , la fel pot sa existe si trenuri pe aceste rute conteaza foarte mult sa se vrea asta , cum Rusia vrea sa aibe legaturi din Moskow cu multe capitale Europene asa ar trebuii sa fie si intre tarile UE la preturi bune nu astronomice si atunci sigur vor fi si calatori . Normal ca in prezent nu merge nimeni la Praha cu 800 lei pentru ca ala nu este un pret promotional este un pret normal de asta este asa scump dar alta ar fi daca ar fi si promotii la aceasta ruta Buc-Praha cu 39 de euro sa zicem si tren direct atunci sigur ar fi si calatori .

App. moneda noastra este Leul , RON se foloseste ca definire intre vechi si nou ROL-RON , este gresit sa zici 766 RON in loc de 766 Lei pentru ca pe bancnote scrie clar LEU nu RON Wink

SI MIE MI-AR PLACE SA MAI AVEM TRENURI CU TARILE VESTICE DAR ROMANILOR NU PREA LE PLACE TRENUL ATUNCI CAND SE DUC IN ALTE TARI. RUSIILOR IN SCHIMB NU PREA LE PLACE SA CALATOREASCA CU AUTOCARE/MICROBUZE.

SINCER DE CAND BILETELE LA AVION AU TARIFE MAI RIDICATE SI NU MAI SUNT CURSE AERIENE DIN BUCURESTI BANEASA CRED CA SI TRENURILE INTRE BUCURESTI SI BUDAPESTA, AUSTRIA, POATE ITALIA DACA AR FII INTRODUSE VOR INREGISTRA UN NUMAR MAI RIDICAT DE PASAGERI.

Smile
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13806
Data de inscriere : 08/04/2009

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 10:31

Razvan, te-as ruga sa nu mai scrii cu litere mari.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7654
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 10:47

Marius 926 a scris:
manuela a scris:
draga,ar trebui reintroduse trenurile directe:
bucresti nord-praha-berlin
bucuresti nord-cracovia-varsovia
bucuresti nord-munchen
bucuresti nord-paris est
Si cine circula cu ele? se prefera avionul ca e mult mai rapid ca timp de mers
Nu doar mai rapid, ci si mai ieftin.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7654
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 10:54

karpaty a scris:

Exista autocare pentru ca sunt folosite, trenuri cand au fost nu prea mergea nimeni cu el. Tot aud ca trebuie preturi promotionale, din ce se sustine promotia aia? Banuiesc ca trebuie sa fie alte intrari in contul CFR Calatori ca sa poata sustine cum zici tu un pret de 49 euro. Pai asta ar fi pretul la vagon de dormit pana la Arad, restul pe gratis? Nu mai merge cu atata subventie, intra consiliul concurentei si comisia europeana sa-i intrebe de unde acopera pretul real. Daca tot ceri promotii, atunci nu mai critica dubarii care cer si ei subventii, e vorba de concurenta neloiala, toata lumea vrea bani gratis de la stat.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 12:40

Se vede ca nu cunoateti ofertele internationale din Europa , exista tren intre Warszawa si Amsterdam cu bilet promotional 29 euro , Berlin-Paris cu 43 euro si multe altele , acele bilete nu acopera nici macar jumatate din costul calatoriei da sunt puse tocmai sa aibe omul posibilitatea de a putea calatorii cu trenul intre capitalele EU la un pret mic daca stie sa caute un pret mic gaseste asta inseamna sa cumpere biletul din timp cu o luna , asa se poate pune si la noi dar asta inseamna sa fim putin mai civilizati si aceasta compania a nostra de transport feroviar CFR-Calatori sa faca ceva pentru publicul calator nu cum e acum , nu ofera nimic ei stau dar leafa merge ca doar suntem companie de stat . Daca ar fi legaturi intre Bucuresti si multe alte capitale Europene cu aceste tarife mici sigur vor fi si calatori , de exemplu Buc-Berlin cu un pret promotional de 49 euro (vagon clasa 2) sigur vor fi calatori pentru ca la autocar biletul sare de 100 de euro , in prezent avem preturi promotionale cu Budapesta la 29 de euro din Buc si 19 euro din Brasov iar pentru Viena 39 de euro la Dacia , pret la vagon clasa 2 , asa e normal si firesc sa fie cu cu Praha 39 de euro la Berlin 49 de euro la Warszawa 49 de euro si atunci sigur vor fi si calatori , cand se termina biletele cu pret scazut vor fi bilete cu pret normal iar cine nu a prins cu reducere cumpara normal asta va face pe calator sa caute mereu ofertele . Wink

595423Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Bdeem_8496_aPropuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Bdeem_8496_aPropuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Bdeem_8496_a
Sus In jos
bvio88

bvio88

Numarul mesajelor : 57
Varsta : 36
Localizare : Targu Mures / Marosvásárhely
Reputatie : 4758
Data de inscriere : 11/01/2012

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 13:40

Dr2005 a scris:
Un vagon direct Bucureşti - Praga hai să zicem că ar merge, deşi, momentan, biletul direct Bucureşti - Praga costă aproape dublu faţă de Bucureşti - Budapesta + Budapesta - Praga.

Si chiar daca biletul bucuresti-praga e dublu fata de un bilet din bucati, cine ii opreste pe oameni sa ia bilet din bucati, daca asa iese mai ieftin? un calator cand are de facut un drum cu trenu, prima data merge la agentie, si acolo trebuie sa fie informat despre toate preturile (inclusiv ofertele) INT.
Cineva zicea ca in Ungaria, daca ai bilet din bucati, e infractiune sa stai in acelasi tren. Sincer nu stiu, o sa ma informez dar nu prea imi vine sa cred asa ceva. Oricum, daca un tren sta in Keleti 2 ore, de ex., atunci e asa greu sa te dai jos din tren si sa urci inapoi, chiar daca ai multe trollere?
Daca ar fi vagoane directe buc-munchen si praga, sigur ar fi si oferte.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 15:11

Ca să mergi din Rusia în Occident trebuie să treci prin Ucraina sau, mai rău, prin Ucraina - Transnistria - Moldova - România, deci pe cele mai proaste drumuri din Europa. Cum prin Rusia nu prea sunt curse aeriene low-cost, e clar că mulţi aleg trenul.

Tarifele promoţionale la tren sunt ca cele de la avion, adică un număr de n locuri, dacă sunt rezervate cu x zile înainte de plecare costă mai puţin. Totuşi, unele din aceste trenuri (de exemplu Budapesta - Praga) sunt folosite mai mult în traficul intern al celor 3 ţări traversate decât în trafic internaţional. De exemplu, când am venit de la Praga, în afară de o tipă care a mers Praga - Bratislava, nu cred că a mai mers cineva Praga - Budapesta, în schimb au mers mulţi Praga - Brno, Praga - Kolin, Kolin - Brno (de la Kolin s-a făcut full), Brno - Breclav, Bratislava - Sturovo (chiar foarte mulţi, majoritatea păreau a fi elevi sau studenţi care făceau naveta, oricum aveau abonamente). Deci trenurile astea se acoperă din traficul intern, dar vânzarea unor bilete internaţionale la preţuri promoţionale e un mod eficient de a face reclamă.
Pe când la noi... internaţionalele sunt puse aiurea (346 + Ister e un exemplu clar, dar şi trenurile din aşa-zisa secuime, care cară aer în mare parte, pentru că orele pentru intern sunt proaste şi preţurile pentru extern sunt mari), ba unele nici nu aveau vagoane de clasă în trafic intern până nu demult.

bvio88 a scris:
Si chiar daca biletul bucuresti-praga e dublu fata de un bilet din bucati, cine ii opreste pe oameni sa ia bilet din bucati, daca asa iese mai ieftin? un calator cand are de facut un drum cu trenu, prima data merge la agentie, si acolo trebuie sa fie informat despre toate preturile (inclusiv ofertele) INT.
La agenţie eşti informat doar depsre ofertele valabile cu plecare/sosire din/în România, nu despre oferta MAV-OBB de exemplu. Oricum, din România nu poţi cumpăra bilete decât dacă unul din capetele călătoriei e în România.

bvio88 a scris:
Cineva zicea ca in Ungaria, daca ai bilet din bucati, e infractiune sa stai in acelasi tren. Sincer nu stiu, o sa ma informez dar nu prea imi vine sa cred asa ceva.
Nu e infracţiune, e contrvenţie:
MAV a scris:
If you take the direct international train, you must have a valid international train ticket from Budapest to Bucuresti. With the 3 tickets you mentioned, you could go only with two changes, with three different trains: one train from Budapest to Lőkösháza, another one from Lőkösháza to Curtici, and a third one from Curtici to Bucuresti.
Best regards,
László Pataky
administrator

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 16:39

Pai tocmai asta am zis si eu , se pot implementa tarife promotionale pentru international cine vrea sa mearga cu trenu sa aibe aceasta oportunitate nu sa fie lumea obligata sa apeleze la autocar sau avion pentru ca nu poate sa mearga cu trenu ca nu exista aceste trenuri internationale intre Romania si Europa .

De altfel aceste trenuri se pot folosii foarte bine in trafic intern la tariful aferent de intern fiecarui stat pe care il traverseaza trenul international .

Deci aceste internationale Orient Expres ; Balt Orient Expres ; Nord Orient Expres ; Karpaty ; Dacia ; Wiener Walzer ; Kalman , trebuie sa circule din Bucuresti !!!

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 19:43

Mai e şi problema întreţinerii materialului rulant şi a personalului de tren (pentru vagoanele de dormit, cuşetă şi resaturant). RZD îşi permite să trimită vagoane de dormit însoţite de personal pe rute lungi (de altfel, la ei şi în trafic intern există vagoane care merg şi 7 zile), dar alte administraţii feroviare au renunţat treptat la vagoanele de dormit pe rute lungi, din cauza concurenţei acerbe a transportatorilor aerieni, dar şi a apariţiei liniilor de mare viteză, care au redus destul de mult timpii de parcurs.
Din Budapesta în Praga se fac 7 ore. Din Budapesta în Bucureşti se fac 13. Din Bucureşti în Venezia se făceau vreo 24 de ore, deci cam mult.

bvio88

bvio88

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 22:16

karpaty a scris:
Deci aceste internationale Orient Expres ; Balt Orient Expres ; Nord Orient Expres ; Karpaty ; Dacia ; Wiener Walzer ; Kalman , trebuie sa circule din Bucuresti !!!

Chiar kalman imre, wiener walzer si orient express nu au cum sa circule din bucuresti si nici nu vor circula niciodata. Sunt trenuri mult prea importante ca sa vina in RO. Totusi se poate baga grupa de vag. pentru kalman imre [wlab pt. munchen si eventual 1*21-90 pentru wien, am auzit ca trenu asta e f aglomerat din budapest, si numai bine ar pica niste vag. in plus, care nus de la MAV(care s niste zgarciti)], dacia ar trebui facut buc-budapest cu grupa de wien si pannonia din buc, cu wlab de praha, munchen si 21-90 pentru wien.
Sus In jos
bvio88

bvio88

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 22:18

Dr2005 a scris:
Nu e infracţiune, e contrvenţie.

Mersi pentru lamurire dar o sa ma interesez Very Happy
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 23:23

Poate tu poţi să ceri exact extrasul din regulament unde e prevăzută tâmpenia aia. Eu nu am avut cum... că nu cunosc limba maghiară.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 30 Icon_minitime

Sus In jos

Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.
Sus 
Pagina 30 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 48 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016
» Propuneri pentru mersul 2023/2024
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2024-2025
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2020-2021

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: TRENURI-
Mergi direct la: