Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.

In jos 
+80
FeroFan97
alex.alexus.tm
Vale
AndreiStefan
Tomi13leu
lifetec
baiazid
Simply18
Spartan1948
tudor_vl
maris.constantin
membru exclus
Katalin4653
92Dragos
roseanu
NicuS
Adirmvl
EuroNight
Rarau
membru inactiv
Sergiu rmn
bvio88
Teodor
Vlad
rizelgeorgel2004
Radu Tudor
bostanescu gigel
cristi CFR
mureseanu_976
AlexD
ionutz85
didinul
pannonia express
cont inactiv
060-EA078
The Legend
alinx3330
marius_catalin84
Luna
manuela
Dr2005
srazvi
alexmorph3us
Alex Avram
v43v63
iuli.hard
tzifrea
cont dezactivat .
kristi kkk
billy752-istu
cristi ar
mihaiuc
traian
Caravelle_Zg
AndiCFR
laur 133
cristyadaX
frank81
redeme
Nesebar
bogdan srl
DUAL
IonutCFR2009
popovici
Traveller
MariusM
ATM
romaniaetc
sorinucu
Vitosa
razvan - trenuri
cardinal
COSTACHE MIHAIL
Adrian78
lovekomotive
Costin.H
decward
stefan_br
nokia2010
myster2008
84 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 47 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3333
Reputatie : 8736
Data de inscriere : 08/04/2010

Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Empty
MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeVin 09 Mar 2012, 17:23

acum m-am prins de ce vrea mihaela tren fara rebrusare in Marasesti/Tecuci
vrea sa trimita pachete Bucuresti Iasi, sau invers, si nu poate acum cand se schimba loco : p
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeVin 09 Mar 2012, 19:29

Principiul ăsta cu ,,străinii au bani (mai ales dacă vin cu avionul), hai să-i jecmănim" nu prea se aplică prin Europa civilizată. Acolo unde aeroportul e la doi paşi de oraş (gen Budapesta sau Praga) poţi folosi şi un autobuz urban cu tarif normal, iar unde e mai departe iar ai alternativa unui transport normal şi a unuia ,,expres" (fie el autobuz sau tren), care costă dublu sau triplu, dar e eficient când alergi de la gară la aeroport (sau invers) sau între 2 aeroporturi apropiate după legături. La noi.. Dumnezeu cu mila, ai doar porcăriile de 780/783 şi taxiul.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18747
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24323
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeVin 09 Mar 2012, 20:13

La noi in toate domenile exista interese pana prin 2004 urlau toti ca tin unii FLY TAXI in aeroport!!E inadmisibil ca in 20 de ani sa nu fie prelungita linia aia pana sub aeroport dar suntem in Romania si daca aveau vreo 2 3 insi de alde Jiji Becali sigur se face ca asa e in tenis!!
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeVin 09 Mar 2012, 22:32

cardinal a scris:
acum m-am prins de ce vrea mihaela tren fara rebrusare in Marasesti/Tecuci
vrea sa trimita pachete Bucuresti Iasi, sau invers, si nu poate acum cand se schimba loco : p
ai vrut sa scri manuela dar merge si asa Very Happy , apropo cam greu ti-ai dat seama
Sus In jos
pannonia express
V.I.P Member
V.I.P Member
pannonia express

Numarul mesajelor : 382
Varsta : 40
Localizare : Brasov
Reputatie : 5779
Data de inscriere : 25/02/2010

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeSam 10 Mar 2012, 21:40

orice oras care se respecta are legatura feroviara cu aeroportul - care evita problemele de ambuteiaje si riscul de a pierde avionul. In plus, pentru cei care nu sunt din Bucuresti, e solutia cea mai comoda: doar te muti dintr-un tren in altul, si ajungi la aeroport. Cei mai castigati sunt cei din Galati, care nici macar nu mai intra in Bucuresti si astfel castiga peste 1 ora. Din pacate frecventa nu e cea mai buna, trenul nu prea este promovat, si intr-adevar transferul cu microbuzul nu este cel mai confortabil. DAR, nici frecventa lui 780 (mai ales in zile de sarbatoare) nu este foarte buna...

O mica anecdota: ultima data cand am mers de la Brasov la Otopeni, aveam deja bilet online Brasov - Bucuresti. Cum timpul de schimbare in Bucuresti era destul de mic, si vroiam sa am deja biletul Bucuresti - Otopeni, am deci sa il cumpar de la casa de bilete din Brasov. Dar, casiera ma intreaba: "bilet Brasov - Bucursesti aveti?" Raspund "da", fara sa vad legatura cu biletul Bucuresti - Otopeni pe care il cerusem. In fine, ca sa primesc biletul pentru Otopeni sunt nevoit sa arat biletul Brasov - Bucuresti. Oarecum mirat, intreb daca fara bilet Brasov - Bucuresti nu primeam bilet Bucuresti - Otopeni?! Nu am primit insa raspuns prea clar...
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeSam 10 Mar 2012, 21:52

depinde la ce ora ai cerut biletul, de exemplu daca mergeai cu IR 1632 din Brasov la Bucuresti si legatura peste 20 min la 7001 ptr aeroport iti cere biletul ptr Brasov-Buc ca vezi doamne te duci cu nasul pana la Bucuresti :shock: Twisted Evil asa gandire numai la Cfr mai vezi.

La fel am patit si eu in decembrie, aveam bilet luat de la PL.ATM ptr R 3003 pe relatia PL.Vest-Sinaia Sud ca sa ma incadrez in 60 km, ca daca luam pana la Sinaia plateam in plus ptr 1 km unde si nasul in tren ar rade. Bun ma duc la ghiseu la 15:20 cu 5 min inaintea trenului un bilet la R 3003 din statia Sinaia si pana la Brasov pentru azi, la care casiera ma intreaba dar bilet pana la Sinaia aveti ?? i-am zis ca am i l-am aratat a vazut Sinaia.Sud si i-am zis haideti doamna ca nu intereseaza pe nimeni o statie si asa nu vine nasul intre cele 2 statii. Cu chiu cu vai mi-a dat bilet Very Happy

Desi nu scrie nicaieri se pare ca casierele nu sunt asa inapoiate asa ca intreaba dar pana acolo aveti bilet ?

Am mers cu bilete de PL.Vest-Azuga pana la Brasov, ca nasul vine de mai multe ori si nu mai tine minte unde cobor, dar tine minte ca am avut bilet, celebra "s-a vazut". O singura data am patito pe P 3006 anul trecut un nas a tinut minte Brasov-Floresti.Prahova si nu mi-a zis mie nimic, dar l-am auzit cand ai spunea colegului "parca cobora la Floresti.Prahova" m-am ridicat si m-am dus la el si i-am spus ca doar nu mai schimbam 100 lei ptr 2 lei.

Nu e economisirea asa mare cand iei bilet mai aproape si cobori mai departe dar daca te plimbi cu trenul mai des se simte ceva mai scoti un drum la 4-5 drumuri si in plus de asta nu e nici o crima sa merg cu bilet 60 km dar in realitate sa merg 70 km. Crima e la aia care merg cu 1-2 lei 20-30 km.
Sus In jos
Vitosa

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeLun 19 Mar 2012, 21:43

Cu toate ca a trecut sezonul alb ,,bat,, un apropo aici desi stiu ca ma lupt cu morile de vant poate poate la noul mers vad o minune, deocamdata folosesc mersul actual

IR 1655 Buc Nord pl 7.30 Bacau sos 12.18 pl 12.38 (asteapta R 5462) Buhusi 13.02-13.03 Roznov 13.27-13.28 Piatra Neamt 13.44 13.46 Bicaz 14.18

pe distanta Piatra Neamt-Bicaz-Piatra Neamt circula facultativ ambele trenuri 1655 si 1656

IR 1656 Bicaz pl 14.48 Piatra Neamt 15.18-15.20 (cruce cu R 5453) Roznov 15.36-15.37 Buhusi 16.01-16.02 Bacau sos 16.29 pl 16.40 Buc Nord sos 21.40

Deci daca s-ar schimba total marketing-ul la CFR si s-ar introduce reclama audio/vizuala/presa/pliante cred ca ar ,,castiga,, ceva calatori compania CFR

In zilele urmatoare in functie de timpul liber am sa vin si cu alte doua variante ptr IR 1656 (ceva mai tarziu fara combinatia cu 1664) mai trebuie sa le gandesc un pic

PS parca prin decembrie/ianuarie a mai propus combinatia asta un co-forumist Smile
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeLun 19 Mar 2012, 22:39

Citat :
IR 1655 Buc Nord pl 7.30 Bacau sos 12.18 pl 12.38 (asteapta R 5462) Buhusi 13.02-13.03 Roznov 13.27-13.28 Piatra Neamt 13.44 13.46 Bicaz 14.18
Decât să stea 20 de minute în Bacău, nu mai bine pleacă cu 10 minute mai târziu de la Bucureşti (că 10 minute ajung pentru schimb de loco)?

Vitosa

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeMar 20 Mar 2012, 20:40

Dr2005 a scris:
Citat :
Decât să stea 20 de minute în Bacău, nu mai bine pleacă cu 10 minute mai târziu de la Bucureşti (că 10 minute ajung pentru schimb de loco)?
Da este buna ideea ta, eu m-am folosit de mersul actual si am calculat o prelungire de trasa, deci daca vrei poti, mai trebuie sa ai bunavointa, numai ca, din pacate, managementul la cfr lasa de dorit...
Sus In jos
bvio88

bvio88

Numarul mesajelor : 57
Varsta : 36
Localizare : Targu Mures / Marosvásárhely
Reputatie : 4758
Data de inscriere : 11/01/2012

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeSam 31 Mar 2012, 20:54

As avea si eu citeva propuneri pentru imbunatatirea traficului de calatori:
-IC 366/367 Harghita sa se anuleze din lipsa de calatori (avand in vedere ora de plecare/sosire din BV si alte statii de pe M400); trenu asta are dezavantajul ca la ora 7:30 pleaca IC Pannonia din BV, deci cu 4,5 ore mai tarziu decit Harghita si soseste la Keleti doar cu 2 ore mai tarziu decit Harghita iar ora de sosire a celor 2 trenuri in BV e aproximativ aceeasi, chiar daca Pannonia pleaca din Keleti cu 2,5 ore mai tarziu, e clar ca lumea prefera sa circule cu Pannonia;
-Prin anularea grupei de TgMs de la Harghita, IC 376/377 Maros ar castiga aproximativ 10-15 calatori;
-Anularea IR 362/363 Biharia care ar avea ca efect preluarea calatorilor de catre IC 364/365 Ady Endre;
-In schimbul anularii lui Harghita, as propune un vagon BV-BP (si retur) ramura pentru Ady Endre, care pana la / din CJ ar circula combinat cu IR 1631 respectiv IR 1632, chiar daca ar stationa 1 ora in CJ;
-Reintroducerea grupei de TgMs pentru IC Avram Iancu (IC 542/541);
-Anularea IR 370/371 tot din cauza lipsei de calatori;

In conditiile actuale de confort si preturi, existenta a 2 sau mai multe trenuri pe acelasi traseu, inseamna isfarsitul trenurilor vechi, cu renume, care erau aproape tot timpul aglomerate pana acum cativa ani; daca nu se poate creste numarul de calatori prin reducerea tarifelor, atunci problema se poate rezolva prin reducerea ofertei (1 singur tren pentru 1 traseu)
Deocamdata atit si sper ca toate propunerile sa nu ramina doar subiect de discutii pe forum, ele trebuie sa ajunga si la CFR; macar noi sa propunem ceva bun si sa ne luptam sa obtinem rezultate, chiar daca cei care fac mersul trenurilor, il fac numai dupa ureche, numai sa fie facut
Sus In jos
AndiCFR
V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8756
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeDum 01 Apr 2012, 12:40

IC 542/541 e inutil,exista 1645/1646 care are 4 vagoane plus grupa de Brasov.
Sus In jos
bvio88

bvio88

MesajSubiect: @AndiCFR   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeDum 01 Apr 2012, 14:21

am uitat sa precizez ca IC 542/541 sa inlocuiasca pe 1645/1646
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeDum 01 Apr 2012, 14:35

bvio88 a scris:
am uitat sa precizez ca IC 542/541 sa inlocuiasca pe 1645/1646

Nu are rost pentru ca pretul de IC e mult mai mare fata de IR mai ales ca trenul ocoleste pe ruta Buc-Tg.Mures , deci nu se merita acest rang de IC , e bine asa cum este acum si chiar suficient ba mai mult daca ar fi sub rangul de RE ar fi si mai bine .

Harghita , Mures si Pannonia nu sunt IC sunt IR pe teritoriul RO , anularea trenului Harghita nu are rost el deserveste zona unde sunt multi unguri pentru asta a fost introdus deci nu trebuie anulat , la fel si cu Biharia nu are rost sa fie anulat , legaturile cu Budapesta sunt foarte bune din Ardeal asa cum sunt acum .

595423Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Bdeem_8496_aPropuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Bdeem_8496_aPropuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Bdeem_8496_a
Sus In jos
bvio88

bvio88

MesajSubiect: @karpaty   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeDum 01 Apr 2012, 15:37

anularea trenului Harghita nu are rost el deserveste zona unde sunt multi unguri pentru asta a fost introdus deci nu trebuie anulat , la fel si cu Biharia nu are rost sa fie anulat , legaturile cu Budapesta sunt foarte bune din Ardeal asa cum sunt acum

Tu ai vazut cu citi oameni ajunge Harghita in CJ? Daca nu, atunci iti spun eu: in afara de craciun si de pasti, merge aproape gol inclusiv vag. de BV; in grupa de tgms 10 oameni in caz fericit si cativa CFR-isti, care nu se pun la socoteala. Poate sa circule prin zona unde s multi unguri, daca are ore proaste de plecare, in special 366-le. Aceeasi poveste cu Biharia, din cauza lui a ramas Ady Endre fara calatori. Intrebare: e mai bine sa fie 2-3 trenuri pe un traseu si fiecare sa aiba 10 calatori sau 1 singur tren cu 25-30? Ce conteaza mai mult, calitatea sau cantitatea? e mai important sa introduci trenuri multe numai ca arata bine pe mers sau sa vezi daca are calatori si merita mentinut in circulatie? daca e importanta cantitatea, atunci de ce nu mai circula wlab-urile pentru praga si munchen, acbc pentru venezia, de ce dacia este sezonier, grupa de krakow de la panonnia de ce nu mai circula? si astea is numai citeva ex., ar mai fi transbalkan si reducerea nr. de vagoane la toate trenurile in general.

In legatura cu rangurile, mi se pare un lucru facut de fatada, pentru ca vagoanele si conditiile s au pastrat. E adevarat preturile la fostele R au scazut cu aprox 10-15%, dar oricum IC-INT, EN erau taxate la pret de R si inainte de 11 dec. 2011
Sus In jos
bvio88

bvio88

MesajSubiect: @karpaty   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitimeDum 01 Apr 2012, 15:45

Si inca ceva: tu crezi ca toate deciziile CFR sunt corecte si bune, bazate pe studii de piata, asa cum se lauda ei cand raspund la sesizarile facute de calatori? eu ma indoiesc. Daca e parerea ta obiectiva sau subiectiva, e ok, o respect si imi pare bine ca mai exista oameni care au puncte de vedere, dar daca spui asta numai ca sa iei apararea CFR-ului, indiferent ce face, deja nu mai e asa ok
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.   Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. - Pagina 28 Icon_minitime

Sus In jos

Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.
Sus 
Pagina 28 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 47 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R.
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016
» Propuneri pentru mersul 2023/2024
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2024-2025
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2020-2021

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: TRENURI-
Mergi direct la: