|
| Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. | |
|
+80FeroFan97 alex.alexus.tm Vale AndreiStefan Tomi13leu lifetec baiazid Simply18 Spartan1948 tudor_vl maris.constantin membru exclus Katalin4653 92Dragos roseanu NicuS Adirmvl EuroNight Rarau membru inactiv Sergiu rmn bvio88 Teodor Vlad rizelgeorgel2004 Radu Tudor bostanescu gigel cristi CFR mureseanu_976 AlexD ionutz85 didinul pannonia express cont inactiv 060-EA078 The Legend alinx3330 marius_catalin84 Luna manuela Dr2005 srazvi alexmorph3us Alex Avram v43v63 iuli.hard tzifrea cont dezactivat . kristi kkk billy752-istu cristi ar mihaiuc traian Caravelle_Zg AndiCFR laur 133 cristyadaX frank81 redeme Nesebar bogdan srl DUAL IonutCFR2009 popovici Traveller MariusM ATM romaniaetc sorinucu Vitosa razvan - trenuri cardinal COSTACHE MIHAIL Adrian78 lovekomotive Costin.H decward stefan_br nokia2010 myster2008 84 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14506 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Dum 29 Ian 2012, 13:00 | |
| - mitzaciobanu a scris:
- razvan - trenuri a scris:
- Conform presei din Republica Moldova din primavara lui 2012 se va introduce vagon direct Chisinau - Bucuresti - Budapesta - Milano. Vagoanele de dormit tip rusesc vor fii modernizate (inclusiv cele pentru Bucuresti).
Era mai convingator daca ne puneai si un link cu sursa acestei informatii...
Pana una alta, pun eu unul, preluat de pe forumul german DSO (multumesc Prietenia):
http://www.publika.md/premiera-absoluta-pentru-calea-ferata-din-moldova--va-fi-lansata-cursa-de-tren-chisinau---milano_673441.html
Aici se vorbeste de alte vagoane "de tip RITZ". Conform discutiei de pe forumul german, s-ar putea sa fie vorba de asa-zisele vagoane de dorimt "RIC" - este si o poza acolo - care au fost fabricate fabricate la Bauzen/Görlitz (sunt inrudite cu clasicele vagoane Y) special pentru rutele internationale ale caile ferate rusesti.
Din articol, mai reiese ca trenul (mai exact cele doua vagoane) va circula prin Bucuresti, Budapesta, Viena. Cred ca vor circula mai mult ca sigur 401/401-2, 346-1,...,347-2, 402-1/402. |
| | | bostanescu gigel Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 423 Varsta : 101 Localizare : Giulesti-Bucuresti Reputatie : 5465 Data de inscriere : 20/02/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Dum 29 Ian 2012, 13:24 | |
| vagoanele vin incalzite din hala spre P.O Carpati dupa care trage electrica unde e pasarela acum.Nu are timp in 30min sa incalzeasca trenu.Am mers eu cu IR de brasov cu vagoane neincalzite,sau dezghetat aproape de Campina.........deci dupa vreo 1ora si ceva |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14506 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Dum 29 Ian 2012, 14:27 | |
| - bostanescu gigel a scris:
- vagoanele vin incalzite din hala spre P.O Carpati dupa care trage electrica unde e pasarela acum.Nu are timp in 30min sa incalzeasca trenu.Am mers eu cu IR de brasov cu vagoane neincalzite,sau dezghetat aproape de Campina.........deci dupa vreo 1ora si ceva
Dar nici nu sta electrica conectata 30 min, din astea 30 min scazi 10-15 min timpul cat se afla in miscare trasa de LDH pana intra pe tren, apoi... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Dum 29 Ian 2012, 14:52 | |
| Tot Rusii ne salveaza la legaturi Internationale , noi nu suntem in stare sa bagam trenuri calumea spre Berlin ; Warszawa ; Venezia ; Zurich ; Munchen etc , las ca vin Moldovenii cu trenu lor si asa putem merge si noi direct la Milano . |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3356 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8370 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Dum 29 Ian 2012, 18:02 | |
| - karpaty a scris:
- Tot Rusii ne salveaza la legaturi Internationale , noi nu suntem in stare sa bagam trenuri calumea spre Berlin ; Warszawa ; Venezia ; Zurich ; Munchen etc , las ca vin Moldovenii cu trenu lor si asa putem merge si noi direct la Milano .
Nu cred ca va rezista mult decat daca il va pune prin Suceava - Oradea. |
| | | didinul
Numarul mesajelor : 865 Reputatie : 6471 Data de inscriere : 31/08/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Dum 29 Ian 2012, 18:18 | |
| Se discuta și la CFR prin anul 2008 despre posibile legături cu Berlin, Milano și Munchen-ul prelungit la Strassbourg. Totul a rămas în stadiu de discuție, însă. |
| | | ionutz85 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti/Suceava Reputatie : 5905 Data de inscriere : 27/08/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Dum 29 Ian 2012, 21:00 | |
| - razvan - trenuri a scris:
- karpaty a scris:
- Tot Rusii ne salveaza la legaturi Internationale , noi nu suntem in stare sa bagam trenuri calumea spre Berlin ; Warszawa ; Venezia ; Zurich ; Munchen etc , las ca vin Moldovenii cu trenu lor si asa putem merge si noi direct la Milano .
Nu cred ca va rezista mult decat daca il va pune prin Suceava - Oradea. Da.insa si pe acolo e cu problema.trebuie atasat la alte trenuri si la legatura. Cel mai bine ar fi un international 3-4 vagoane pe ruta directa: Chisinau-Ungheni-Iasi-Pascani-Suceava-Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihorului-Budapesta-Milano. Simplu si direct,abia vorba lu Karpaty avem si noi, cu ajutorul altora legatura directa cu trenul.La o asemenea legatura directa,s-ar incumeta si romanii nostri sa mearga in Italia, eu unul asa merge la rude in Italia daca ar fi direct. |
| | | bogdan srl
Numarul mesajelor : 629 Varsta : 36 Localizare : Brasov Reputatie : 6205 Data de inscriere : 16/11/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Dum 29 Ian 2012, 21:27 | |
| Nu se renteaza un astfel de tren din cauza costului ridicat al biletului. |
| | | ionutz85 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti/Suceava Reputatie : 5905 Data de inscriere : 27/08/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Dum 29 Ian 2012, 21:30 | |
| - bogdan srl a scris:
- Nu se renteaza un astfel de tren din cauza costului ridicat al biletului.
Ex-sovieticilor le place mersul trenul,cost ridicat ar fi prin Bucuresti,direct ar fi mult mai ieftin,km mai putini prin Bucovina. In plus,le ar mai lua din clientii autocarelor care merg pe ruta Sculeni-Iasi-Roman-Piatra Neamt-Tg Mures-Cluj-Oradea-Bors. |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Lun 30 Ian 2012, 01:02 | |
| - bogdan srl a scris:
- Nu se renteaza un astfel de tren din cauza costului ridicat al biletului.
Costul biletului pentru rute internationale nu trebuie sa fie ridicat , ar fi bine sa se implementeze oferte cum de exemplu exista sa zic Budapesta-Berlin 29 euro pe sens , crezi ca in acest pret se regasesc toate cheltuielile si este acoperita calatoria ? nu , nu este acoperita calatoria poate nici la jumatate dar totusi exista astfel de bilete si omul poate circula pe acea ruta la un pret foarte bun cum de altfel exista si Bucuresti-Budapesta cu 29 de euro la fel crezi ca se acopera costul calatoriei ? nici poveste dar aceste bilete exista la fel si pe alte rute cum mai nou a aparut si oferta Bucuresti-Wien cu 39 euro un pret foarte bun , numai asa se atrag calatorii , cum am mai spus si altadata rute internationale ar fi bine sa existe intre capitalele Europene iar pretul biletului sa fie prin oferte de exemplu Bucuresti-Berlin 49 de euro sau Buucresti-Warszawa 49 de euro cat despre noul tren ce va fi introdus un pret corect pentru Bucuresti-Milano nu ar trebuii sa sara de 79 euro pe sens asta daca vor sa aibe clienti .
Ultima editare efectuata de catre karpaty in Lun 30 Ian 2012, 07:03, editata de 1 ori |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Lun 30 Ian 2012, 02:37 | |
| Ofertele alea se bazează pe rezervarea cu (mare) avans a călătoriei, adică în fiecare tren sunt n locuri la preţ redus, x locuri la preţ normal şi y locuri la preţ umflat (pentru ăia grăbiţi), după cum se procedează şi la avioane, unde cei de pe cele y locuri la suprapreţ asigură ei singuri toate cheltuielile şi ceva profit, dar cei x cu bilete aproape moka fac reclamă bună. 79 euro până la Milano, ţinând cont că vor fi cuşete, mi se pare prea puţin. Păi cu 79 de euro nu cred că ajungi de la Bucureşti la Viena la cuşetă, d'apoi să mergi până la Milano. Desigur, ar apare un avantaj financiar pentru românii care merg spre Budapesta, pentru că suplimentele la cuşetele moldoveneşti sunt (mult) mai ieftine decât cele de la CFR Gevaro (dar se aplică doar la trafic internaţional, la intern se pun tarifele umflate ale CFR). Desigur, avantajul e în limita locurilor disponibile, pentru că mă îndoiesc că Î.S. ,,C.F.M." (Întreprinderea de Stat ,,Calea Ferată din Moldova") va aloca prea multe bilete pentru umplere pe parcurs (cel mai probabil se vor putea lua doar paturile nerezervate până în ziua plecării, prin prezentarea la naş cu biletul la vagon de clasă şi banii de diferenţă). Vagoanele ex-sovietice au paturi mai mari decât cele româneşti... nu ştiu însă cât de curate sunt. - karpaty a scris:
- Wiena
Viena, Wien, Vienna, Viyana, Becs... dar Wiena nu am găsit pe nicăieri. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Lun 30 Ian 2012, 07:13 | |
| Stiu si eu ca locurile la preturile astea scazute sunt limitate dar asta nu inseamna ca trebuie sa iei bilet cu x timp inainte , de exemplu pe Budapest-Berlin gasesti bilet cu 29 de euro si cu cateva zile inainte ! 79 de euro pana la Milano ma refeream strict la bilet fara suplimentul de pat la vag de dormit Moldovenesc ( vagoanele Rusesti nu au cuseta exista doar dormitoare cu 4 ; 3 si 2 paturi depinde de tipul vagonului si clasa lui ) iar 79 de euro sa fie un pret de oferta plus suplimetul de pat maxim 19 euro . Cat despre curatenie , eu cand am fost la Chisinau am primit lenjerie curata in punga sigilata adevarat ca nu era un lux dar erau curate si la 6 euro cat a fost suplimentul de pat ce sa fie mai mult , intradevar pe Milano banuiesc ca se vor introduce vagoane mai bune nu harburile care circula acum pe Bucuresti-Chisinau , eventual or sa vina cu ceva RIC inchiriate sau cumparate de la RZD si cum s-a spus si in acel reportaj pretul va fi cat se poate de acceptabil pentru ca la urma urmei ei se bazeaza pe clientii lor Moldoveni iar puterea lor de cumparare nu se compara cu un cetatean al UE de asta tariful banuiesc ca va fi unul destul de scazut , atentie am spus banuiesc , in acelasi timp si sper sa fie unul scazut numai asa se vor atrage clientii . |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3356 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8370 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Lun 30 Ian 2012, 20:18 | |
| |
| | | Radu Tudor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 28 Localizare : Targoviste Reputatie : 5800 Data de inscriere : 06/02/2012
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Vin 10 Feb 2012, 09:38 | |
| Ar trebui un tren InterRegio (IR) Targoviste-Bucuresti Nord cu plecare la ora 7:45 din Targoviste si la ora 15:00 din Bucuresti Nord, acest tren sa nu aiba vreo legatura cu IR de Pitesti/Craiova, compunerea acestuia sa fie din doua vagoane 20-83 si nu vagon 19-83.
|
| | | rizelgeorgel2004 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 608 Reputatie : 6183 Data de inscriere : 23/10/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. Vin 10 Feb 2012, 10:14 | |
| Dar ce ar fi sa nu fie IR ci RE? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. | |
| |
| | | | Propuneri pentru înfiinţări de trenuri noi la C.F.R. | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |