|
| Mersul trenurilor 2023-2024 | |
|
+46marius_catalin84 Alerus92 vlad237 bobi kristi kkk tudorstr44 cristi ar Cipri Andrei Neculai ciprian71 ets2oltromânia buzibumi t1972 mihai_tm @ndrey miguel1975 ldh80 MariusM g.popovici Maddox TER200 Adirmvl IDM69MDI aris86 Luna TVlad dan tm myhnea07 cardinal Whyse1 Bebe AeroX Laurentiu Ciobanu vanchorusebulgaria IonutCFR2009 riciu Dr2005 cristi_tgv billy752-istu SMDS 92Dragos cfr500 Saruman Vitosa Adrian78 razvan - trenuri ALEXCFR 50 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6663 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mar 05 Dec 2023, 12:10 | |
| Din ce am vazut eu la trenurile noi, sunt doar pentru navetisti, in niciun caz pentru trenuri de parcus lung (gen peste 2 ore). |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mar 05 Dec 2023, 12:46 | |
| Nici ca mi-as pune problema sa merg vreodata cu ele de la Bucuresti pana la Arad. As prefera ATC-ul noaptea la dormitor lux. Nici in conditiile actuale nu-mi prea vine sa mai merg cu trenul ziua pe rute asa lungi, nu tin mereu sa vad peisajele ziua la fiecare drum. Si nici sa imi consum timpul ziua doar pe tren nu imi mai prieste ca in alte dati. Pentru Craiova/Constanta/Brasov/Bacau/Galati vor fi foarte okay ramele astea, oricat de controversate vor fi pentru confortul minimal. Pana la urma vor rula si trenurile obisnuite in continuare cu loco+vagoane. Insa pentru Brasov + Constanta iesi mai eficient cu asemenea rama decat sa plimbi EA + 4-5 vagoane. |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2599 Varsta : 24 Reputatie : 7370 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mar 05 Dec 2023, 13:30 | |
| Daca s-ar face 4 ore Bucuresti-Iasi/Suceava nu e problema. Problema e durata calatoriei. La TGV OUIGO (cel low-cost) ai scaune de TER, dar pentru 2-3 ore nu te poti plange. Daca s-ar moderniza Suceava-Vatra Dornei-Cluj si s-ar face 5-6 ore ar fi altceva. Lumea merge si cu 20-49 1xx si 20-68 de la Iasi la Cluj/Timisoara... |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mar 05 Dec 2023, 14:08 | |
| - cfr500 a scris:
- Daca s-ar face 4 ore Bucuresti-Iasi/Suceava nu e problema. Problema e durata calatoriei.
La TGV OUIGO (cel low-cost) ai scaune de TER, dar pentru 2-3 ore nu te poti plange. Daca s-ar moderniza Suceava-Vatra Dornei-Cluj si s-ar face 5-6 ore ar fi altceva. Lumea merge si cu 20-49 1xx si 20-68 de la Iasi la Cluj/Timisoara... Din necesitate merge lumea. Alta e ce consideram noi ca pasionati pe forumuri. Momentan trebuie sa le vedem avantajele pe distante medii. Plus ca grosul la lung parcurs se intampla deseori de marile sarbatori si la sezoniere (cand ai si servicii de noapte). In rest, ne stresam prea mult ca nu-s demne de IR de 10 ore. Nici ce avem acum nu e prea wow, exceptand clasa 1 cu 10-91 daca se nimereste, fata de 30-76 care mi se pare o teapa. |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4065 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mar 05 Dec 2023, 19:25 | |
| - cfr500 a scris:
- 1830/1832 Cluj-Galati ar trebui spart in 2 perechi, nu cred ca vor pune Diesel pe Iasi-Tecuci.
La cum ii stim pe cei cu IQ<80 de la CFR, ar fi in stare sa puna sosirea Cluj-Iasi la 18:12 si plecarea Iasi-Galati la 18:05, ca sa nu poti prinde legatura. Hai sa nu le dam idei. |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6663 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mier 06 Dec 2023, 17:58 | |
| - AeroX a scris:
- cfr500 a scris:
- Daca s-ar face 4 ore Bucuresti-Iasi/Suceava nu e problema. Problema e durata calatoriei.
La TGV OUIGO (cel low-cost) ai scaune de TER, dar pentru 2-3 ore nu te poti plange. Daca s-ar moderniza Suceava-Vatra Dornei-Cluj si s-ar face 5-6 ore ar fi altceva. Lumea merge si cu 20-49 1xx si 20-68 de la Iasi la Cluj/Timisoara... Din necesitate merge lumea. Alta e ce consideram noi ca pasionati pe forumuri. Momentan trebuie sa le vedem avantajele pe distante medii. Plus ca grosul la lung parcurs se intampla deseori de marile sarbatori si la sezoniere (cand ai si servicii de noapte). In rest, ne stresam prea mult ca nu-s demne de IR de 10 ore. Nici ce avem acum nu e prea wow, exceptand clasa 1 cu 10-91 daca se nimereste, fata de 30-76 care mi se pare o teapa. Ma scuzi, la ramele noi, cu 4 toalete la 6 vagoane, trenul nou nu e bun nici pe distante medii. Ce facem? Ca la autocar, pauza de urgente fiziologice? Vorba lui Moisil, avem c***** in loc de capete! |
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mier 06 Dec 2023, 23:39 | |
| Va mai inteleg ca vi se par scaunele tari si inghesuite si deloc agreabile pentru 10 ore, mai vrei s-o umpli rama asta doar cu WC-uri? Unde mai stai in rest? Automat sacrifici locuri ca sa poti pune WC-uri. Nu e acelasi lucru ca la vagon clasic, ori vrei WC si in postul mecanicului? Si inteleg ca poate vrei 6 (unul per vagon), dar vrei dublu! Exagerat! Nici in Eurostar la 16 vagoane n-ai 2 WC-uri per vagon. Si e lume de nu te joci acolo. Dar nimeni sa se planga de ce pretinzi tu. Noi mai mergem cu malaxa atunci. E bine asa. |
| | | riciu
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Joi 07 Dec 2023, 17:56 | |
| Sper ca e doar ironie ceea ai spus in post. Daca nu e ironie insa... sa nu te plangi cand o mirosi a urina si fecale in trenurile astea noi... si o sa pluteasca dejectiile in vasul de WC dupa 60 km de la prima statie de plecare.... Normal ca vreau doua per vagon ca la vagoanelor clasice... Si nu compara tarile ale cu ce e la noi! Acolo nu arunca nimeni sulul de hartie igienic si tampoanele in vasul de WC. Acolo se face mentenanta la tot, inclusiv la toalete. La noi, cand se strica asa raman! Sau nu ai circulat niciodata cu vagoane la care usa de la baie era blocata cu inscriptia defect?!!! Ce este la straini trebuie adaptat la realitatile din Romania. Si realitatea are nesimtirea sa nu-i pese de ce credem noi.
Ai calatorit vreodata 12 ore cu avionul si sa vezi ce misto e in toaletele alea?! Eu da, si nu mi-a placut ce am vazut si avionul avea 8 toalete! |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Joi 07 Dec 2023, 18:11 | |
| - riciu a scris:
- Sper ca e doar ironie ceea ai spus in post. Daca nu e ironie insa... sa nu te plangi cand o mirosi a urina si fecale in trenurile astea noi... si o sa pluteasca dejectiile in vasul de WC dupa 60 km de la prima statie de plecare.... Normal ca vreau doua per vagon ca la vagoanelor clasice...
Si nu compara tarile ale cu ce e la noi! Acolo nu arunca nimeni sulul de hartie igienic si tampoanele in vasul de WC. Acolo se face mentenanta la tot, inclusiv la toalete. La noi, cand se strica asa raman! Sau nu ai circulat niciodata cu vagoane la care usa de la baie era blocata cu inscriptia defect?!!! Ce este la straini trebuie adaptat la realitatile din Romania. Si realitatea are nesimtirea sa nu-i pese de ce credem noi.
Ai calatorit vreodata 12 ore cu avionul si sa vezi ce misto e in toaletele alea?! Eu da, si nu mi-a placut ce am vazut si avionul avea 8 toalete! Scuze ca intervin, dar acele curse aeriene sunt de top mondial, CFR Calatori nu este si nu va fi in urmatorii 10 ani la feroviar. Iar pretul biletului este foarte mare (minim de 5 ori mai ridicate decat la calatoria cu trenul prin tara noastra), iar clientii care zboara cu acele curse sunt civilizati, au pretentii, fac parte din clasa medie sau bogata, sau le plateste angajatorul zborul. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 08 Dec 2023, 00:41 | |
| - razvan - trenuri a scris:
- Scuze ca intervin, dar acele curse aeriene sunt de top mondial, CFR Calatori nu este si nu va fi in urmatorii 10 ani la feroviar. Iar pretul biletului este foarte mare (minim de 5 ori mai ridicate decat la calatoria cu trenul prin tara noastra), iar clientii care zboara cu acele curse sunt civilizati, au pretentii, fac parte din clasa medie sau bogata, sau le plateste angajatorul zborul.
La cursele de lung parcurs (transatlantice sau similare ca distanţă), clasa I, uneori şi cea Business, au toalete dedicate cu tot confortul posibil, uneori chiar şi cu cadă de baie. Dar, na, aia e pentru şeici micuţi şi CEO de corporaţii medii (că şeicii mari şi CEO de corporaţii gen Tesla au avioane private sau închiriază unele). Amărăştenii de la economic au la dispoziţie nişte cutiuţe în care abia ai loc să te roteşti... evident că acolo nu prea ai cum să înfunzi buda, odată pentru că hârtia igienică, dacă e (că se mai şi termină) e subţire de-ţi intră degetele prin ea şi apoi pentru că nici nu ai loc să stai comod pe tron, aşa că oamenii or să evite pe cât posibil să-şi facă nevoile acolo În plus, în aeroporturi ai bude destul de decente (inclusiv la noi pe Otopeni sunt destul de curate). Ceea ce nu e cazul la tren, unde în gări budele sunt pe bani sau nu sunt deloc. _________________ :TTT:
|
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4065 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 08 Dec 2023, 09:32 | |
| - riciu a scris:
- Sper ca e doar ironie ceea ai spus in post. Daca nu e ironie insa... sa nu te plangi cand o mirosi a urina si fecale in trenurile astea noi...
Daca tot au pus in caietul de sarcini scaune de Desiro pentru tren de lung parcurs, de ce n-au pus si buda cu descarcare intre sine, ca sa fie pe specificul zonei? |
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 08 Dec 2023, 10:02 | |
| - riciu a scris:
- Sper ca e doar ironie ceea ai spus in post. Daca nu e ironie insa... sa nu te plangi cand o mirosi a urina si fecale in trenurile astea noi... si o sa pluteasca dejectiile in vasul de WC dupa 60 km de la prima statie de plecare.... Normal ca vreau doua per vagon ca la vagoanelor clasice...
Si nu compara tarile ale cu ce e la noi! Acolo nu arunca nimeni sulul de hartie igienic si tampoanele in vasul de WC. Acolo se face mentenanta la tot, inclusiv la toalete. La noi, cand se strica asa raman! Sau nu ai circulat niciodata cu vagoane la care usa de la baie era blocata cu inscriptia defect?!!! Ce este la straini trebuie adaptat la realitatile din Romania. Si realitatea are nesimtirea sa nu-i pese de ce credem noi.
Ai calatorit vreodata 12 ore cu avionul si sa vezi ce misto e in toaletele alea?! Eu da, si nu mi-a placut ce am vazut si avionul avea 8 toalete! Vorba vine, imi aduc aminte un drum mai sprancenat cu IR 1695 (sau 78 de acum) prin 2020. Mergeam la Resita si de acolo maxi taxi spre Oravita. N-am mai apucat insa decat Anina si am facut sensul invers. Ni s-a defectat locomotiva pe la Gura Motrului, cred ca 3 ore am stat pe loc. Cata vreme am asteptat locomotiva de ajutor, vagoanele n-au stat brici. Cred ca trenul avea doar vagoane adecvate pentru drumuri lungi / de noapte. Numai 22-96 si 19-70 (!) stiu ca avea pe atunci. Dar destul de gioarse. Si ce sa vezi, lumini multe nu mai erau prin vagoane, lumea cracita oribil peste tot, incaltata. WC-urile nu mai aveau presiune. Apasai butonul si nu se intampla nimic, deci incepeau destule sa refuleze. Nu pareau infundate, ca-si revenisera dupa ce s-a repus trenul in miscare. Nu iti vine sa mai faci orice nevoie in conditiile alea. Degeaba aveai un numar mare de WC-uri ca in toate era la fel. Lume necivilizata e peste tot, nu doar la noi. Doar ca la noi nici trenurile nu merg cum trebuie. De aia se resimte mai urat. Ba chiar daca am adus vorba de Eurostar, o frantuzoaica de 20j de ani de langa mine isi ghemuia picioarele incaltate pe propriul scaun, pacat ca era trenul complet rezervat, altfel se intindea pe scaunul din fata mai mult ca sigur. Si pe acolo face lumea mizerie destula la fiecare drum, scapa chestii pe jos, etc. Obiceiul asta nu e romanesc la baza. Calatori neglijenti sau fara bun simt sunt pretutindeni. Dar asa cum ziceai, la noi nu s-a adaptat din afara si curatenia sau controlul riguros la sfarsitul drumului. Nu doar romanii sunt necivilizati, iar in zborul ala lung ma indoiesc ca ai avut numai romani la bord. De asta ti-am dat exemplu tot dintr-un tren romanesc, aveai exact cate WC-uri consideri tu necesare, tot degeaba daca ramasesera defecte. Mai bun e WC-ul din AM900 cu descarcare pe linie. |
| | | riciu
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 08 Dec 2023, 12:45 | |
| - Dr2005 a scris:
- razvan - trenuri a scris:
- Scuze ca intervin, dar acele curse aeriene sunt de top mondial, CFR Calatori nu este si nu va fi in urmatorii 10 ani la feroviar. Iar pretul biletului este foarte mare (minim de 5 ori mai ridicate decat la calatoria cu trenul prin tara noastra), iar clientii care zboara cu acele curse sunt civilizati, au pretentii, fac parte din clasa medie sau bogata, sau le plateste angajatorul zborul.
La cursele de lung parcurs (transatlantice sau similare ca distanţă), clasa I, uneori şi cea Business, au toalete dedicate cu tot confortul posibil, uneori chiar şi cu cadă de baie. Dar, na, aia e pentru şeici micuţi şi CEO de corporaţii medii (că şeicii mari şi CEO de corporaţii gen Tesla au avioane private sau închiriază unele). Amărăştenii de la economic au la dispoziţie nişte cutiuţe în care abia ai loc să te roteşti... evident că acolo nu prea ai cum să înfunzi buda, odată pentru că hârtia igienică, dacă e (că se mai şi termină) e subţire de-ţi intră degetele prin ea şi apoi pentru că nici nu ai loc să stai comod pe tron, aşa că oamenii or să evite pe cât posibil să-şi facă nevoile acolo :lol: În plus, în aeroporturi ai bude destul de decente (inclusiv la noi pe Otopeni sunt destul de curate). Ceea ce nu e cazul la tren, unde în gări budele sunt pe bani :lol: sau nu sunt deloc. NU exista decat la avioane speciale, WC cu dedicatie pentru clasa business si alea nu-s curse de linie!!! Ce vorbesti tu, cu cada si alte minuni, NU exista la cursele de linie!!! Ce spui tu evitatul sa te duci la WC in avion, iar e o prostie cat casa. La 12 ore cursa sau mai mult, nu merge! Si nu, nu am zburat cu transatlantic. Toti, problema mea era cu toaletele putine (!) din trenurile noi! |
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 08 Dec 2023, 12:50 | |
| - AeroX a scris:
- Nu iti vine sa mai faci orice nevoie in conditiile alea. Degeaba aveai un numar mare de WC-uri ca in toate era la fel.
Daca tot e trenul ramas in drum, cobori din el si ai copaci la alegere. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 10 Dec 2023, 01:53 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- riciu a scris:
- Sper ca e doar ironie ceea ai spus in post. Daca nu e ironie insa... sa nu te plangi cand o mirosi a urina si fecale in trenurile astea noi...
Daca tot au pus in caietul de sarcini scaune de Desiro pentru tren de lung parcurs, de ce n-au pus si buda cu descarcare intre sine, ca sa fie pe specificul zonei? Până la urmă a văzut cineva scaunele alea de pe noile rame? Înţeleg că din Polonia a venit doar cu scaunele de clasa I, cele de clasa a doua urmând a fi montate la Griviţa. Încă nu a ,,răsuflat" nicio poză cu ele. Ştiu că şi la Griviţa (mai ales acolo, că e firmă privată) şi pe inelul de la Făurei e strict interzisă fotografierea, dar cum toată lumea are telefoane cu cameră, sigur apărea o poză pe undeva. Prin urmare, nu mai bine facem comentarii pe seama scaunelor după ce le vedem şi le încercăm? - riciu a scris:
- NU exista decat la avioane speciale, WC cu dedicatie pentru clasa business si alea nu-s curse de linie!!! Ce vorbesti tu, cu cada si alte minuni, NU exista la cursele de linie!!!
Aruncă o privire pe canalele de Youtube care prezintă călătorii cu avionul, gen NonStopDan sau Noel Philips şi o să-ţi schimbi părerea. Evident, vorbesc de linii aeriene din Golf, nu de Lufthansa. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 | |
| |
| | | | Mersul trenurilor 2023-2024 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |