Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+33
bogdan.perejuc
Re6/6
aris86
Costin.B
TER200
Amiralul
@ndrey
sp59
bubu
daniel_c
razvan - trenuri
MariusM
AeroX
alexmorph3us
cardinal
cristi CFR
alinx3330
riciu
bobi
Peter Fodor
ciprian71
marius664
ldh80
kristi kkk
IonutCFR2009
dan tm
Adirmvl
TVlad
Luna
cfr500
Norbi
Adrian78
Vitosa
37 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 36 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

Revista presei - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeMier 15 Apr 2020, 22:35

Reglementarea e dată de Cioloş, dar nu s-a făcut atâta tam-tam cu ea. Odată pentru că salariile erau ridicol de mici (cam 3/4 din funcţionarii publici de execuţie lucrau pe salariul minim plus câţiva lei), apoi pentru că România trecea printr-o perioadă de deflaţie (şi scopul era să se revină la inflaţie, deci să crească consumul).
Majorările PSD-ului au fost mici şi foarte mici, dar super-mega-ultra mediatizate, ca să zică lumea că PSD a dat. Doar că 25% la brut după ce schimbi modul de calcul a contribuţiei au însemnat undeva sub 2% la net, după ce inflaţia pe 2017 fusese de 3,3%... practic puterea de cumpărare a scăzut. Şi celelalte majorări PSD-iste au fost tot praf în ochi, eu cu ultima majorare din asta am putut să îmi cumpăr 2 beri în plus, de la supermarket... lunar, nu vă gândiţi că zilnic. Singura majorare salarială reală dată sub PSD a fost norma de hrană, deşi banii ăia nu-ţi ajung să mănânci o lună. Dar, na, orice leu în plus e binevenit, mai ales că volumul de muncă a tot crescut şi personalul a tot scăzut (nu vorbesc de armatele de consilieri personali şi directori de cabinet care nu fac nimic), de am ajuns la situaţii în care eu primesc un act, eu mi-l apostilez, eu îl înregistrez, eu îl aprob şi tot eu îl trimit mai departe. Da, aşa se lucrează la noi.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeMier 15 Apr 2020, 22:41

A, vrei sa cresti consumul ca ai deflatie? Scade, Dreacu' taxele! Oricum, taxarea e furt.

Sunt/erau salarii mici la stat? Pai daca sint asa de competenti multi de ce nu merg la privat? Sigur, nu mereu erau salariile mai mari acolo, dar daca e asa de nasol te duci, nu stai, nu? Sigur, aici nu ma refer la orase de genul Anina (CS), Victoria (Brasov), etc. Acolo optiunile sint mult mai mici, dar puterea de cumparare mai mare. Dar in orasele importante de ce sa stai pe banii aia?

Muta, te rog, discutia la un topic mai potrivit.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeMier 15 Apr 2020, 23:01

Salariul meu, cu studii superioare dar doar cu treapta 1 de vechime era 1072 lei net la începutul lui 2016. La treapta zero (sub 3 ani) era 872 lei. Când m-am angajat era 636, dar ajunsese în timp la 872 că crescuse salariul minim... bicicleta pe care mi-am luat-o în 2013 a costat vreo 2000 lei, adică salariul pe mai bine de 3 luni. La acelaşi moment 2016, colegul austriac, cu vechime chiar mai mică decât mine, avea vreo 1800 euro net şi se ocupa doar de coridoare de marfă, nu răspundea le petiţii, nu făcea instrucţii tehnice, nu dădea bun de plată pe deschideri de finanţare, nu îşi înregistra singur actele şi nu îşi repara singur imprimanta din birou, iar PC-ul lui de la muncă nu era un Pentium IV cu 512 MB RAM şi HDD de 30 GB şi cu monitor CRT. Asta ca să îţi faci o idee ce diferenţă e între noi şi Occident, ce salarii şi ce condiţii de muncă sunt acolo.

O să mut.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeVin 17 Apr 2020, 15:12

https://clubferoviar.ro/atac-dur-la-adresa-lui-dan-costescu/
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeSam 18 Apr 2020, 19:46

Au pus-o si pe asta de oaie..

https://clubferoviar.ro/crrc-china-contesta-si-ultima-licitatie-de-rame-interregionale-a-arf/
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeSam 18 Apr 2020, 20:36

De principiu, au dreptate. Niculae se plangea ca nu poate sa vanda autobuze in Romania, din cauza un clauze de genul " sa fi vandut material rulant in macar 9 capitale ale unor state membre UE". Sau ceva pe acolo. Oricum, fara logica. Ma rog, fara logica...

Dar... Daca se tot intarzie predarea lucrarilor sau livrarea materialului rulant, punem si noi o taxa de contestatie consistenta? Castigi, primesti banii inapoi. Nu? Ii oprim pentru deranj.

Si, poate in primul rand. Dupa toata faza cu Covid-19, imprasitat de regimul comunist din China in toata lumea, nu ar fi de preferat ca China sa nu mai castige vreo licitatie in UE? Exceptand, desigur, pe cele... Vitale.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeDum 19 Apr 2020, 00:43

Adirmvl a scris:
De principiu, au dreptate. Niculae se plangea ca nu poate sa vanda autobuze in Romania, din cauza un clauze de genul " sa fi vandut material rulant in macar 9 capitale ale unor state membre UE". Sau ceva pe acolo. Oricum, fara logica. Ma rog, fara logica...
Niculae a ajuns la mititica pentru devalizarea Roman Braşov, iar capacitatea lui de producţie era de vreo 30 autobuze pe an, dacă prindea contractul cu Bucureştiul în 2006, încă mai avea de livrat şi acum Smile)

Adirmvl a scris:
Dar... Daca se tot intarzie predarea lucrarilor sau livrarea materialului rulant, punem si noi o taxa de contestatie consistenta? Castigi, primesti banii inapoi. Nu? Ii oprim pentru deranj.
Dacă mergi la CNSC plăteşti o taxă de timbru de 25 lei (redusă de la 450) şi o cauţiune de 2%, dar nu mai mult de 220.000 lei, dar dacă te nemulţumeşte CNSC, bagi 2% din valoarea achiziţiei, dar nu mai mult de 100 mil. lei, practic accesul la justiţie e codiţionat de bani, mulţi bani, la 240 mil. euro bagi vreo 24 mil. de lei taxă de timbru. Faza frumoasă e că, dacă pierzi, autoritatea contractantă îţi dă şi contractul şi banii înapoi şi onorariul avocatului (la suma asta, probabil că onorariul e măcar jumate din taxa de timbru).
În mod normal, Justiţia nu ar trebui taxată. Dar, na, opinia publică se scandalizează când dă PSD orodnanţe noaptea, da' când dă PNL 25 de OUG pe zi şi ordonanţe militare #NoapteaCaHoţii, toată lumea tace mâlc.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeLun 20 Apr 2020, 16:09

Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7657
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeLun 20 Apr 2020, 20:21

@Dr2005, Neculaie, asa se numeste, a ajuns la puscarie pentru un dosar de prostitutie! Wink
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 23 Apr 2020, 20:39

Numai masuri cretine de scutiri de taxe sunt de acord si eu cu masuri de ajutorare dar aia ar insemna o scadere de CAS nu scutim niste grupuri de interese

https://clubferoviar.ro/pana-sa-ajute-bode-si-orban-feroviarii-udmr-ajuta-camionagii/?fbclid=IwAR3_D-S4FQKLMl3v22iDrLNA_34n1jDI8rYlP6nnNFdrducQmxiRA0tNefg
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeVin 24 Apr 2020, 11:19

https://adevarul.ro/international/europa/un-tren-duce-saptamanal-personal-medical-romania-austria-1_5ea27eab5163ec427113c026/index.html

alt fel de Dacia
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeVin 24 Apr 2020, 12:14

Adrian78 a scris:
Numai masuri cretine de scutiri de taxe sunt de acord si eu cu masuri de ajutorare dar aia ar insemna o scadere de CAS nu scutim niste grupuri de interese

https://clubferoviar.ro/pana-sa-ajute-bode-si-orban-feroviarii-udmr-ajuta-camionagii/?fbclid=IwAR3_D-S4FQKLMl3v22iDrLNA_34n1jDI8rYlP6nnNFdrducQmxiRA0tNefg

Tu încă îi mai crezi pe ăia de la Club Feroviar? Există două scheme de ajutor de stat, una pentru aviaţie, una pentru infrastructura feroviară. Cea pentru aviaţie e gata, la cealaltă se lucrează, dar cu doar 3 oameni (care mai au şi alte sarcini de serviciu) e destul de greu.
Pentru rutier nu ştiu să existe ceva, iar o lege în Parlamentul nostru cred că ştiţi şi voi cât durează de la iniţiativă la Monitorul Oficial, uneori trec ani Laughing Dar dă bine dpdv electoral să spui că tu ai vrut şi nu au vrut alţii, fără să explici circuitul unei legi.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeVin 24 Apr 2020, 13:12

Eu chiar voiam sa intreb cine e acest club feroviar?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeVin 24 Apr 2020, 13:16

dan tm a scris:
.
Un ziarist Adrain Barbulescu care cateodata mai preia si tot felul de articole
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitimeVin 24 Apr 2020, 17:36

dan tm a scris:
Ştefan Roşeanu & co. ... https://clubferoviar.ro/director-general-al-cfr-calatori/
Prin urmare ar avea acces şi la informaţii veridice, nu doar la zvonuri de depou dar, na... clickbait.
Nu ştiu câţi ,,ziarişti" are pentru Club Feroviar. Adrian Bărbulescu e unul, ar mai fi Doru Cireaşă (dacă o exista şi nu o fi tot Bărbulescu dedublat).

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 5 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 36 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: