|
| Revista presei | |
|
+33bogdan.perejuc Re6/6 aris86 Costin.B TER200 Amiralul @ndrey sp59 bubu daniel_c razvan - trenuri MariusM AeroX alexmorph3us cardinal cristi CFR alinx3330 riciu bobi Peter Fodor ciprian71 marius664 ldh80 kristi kkk IonutCFR2009 dan tm Adirmvl TVlad Luna cfr500 Norbi Adrian78 Vitosa 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Dum 10 Mai 2020, 19:47 | |
| Pică, pică, nu iti convine te dai jos si iei altul sau un taxi. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Revista presei Dum 10 Mai 2020, 21:29 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Pică clima, ghinion, asta e, dar acum nu inseamna ca trebuie geamuri sa se deschida si sa stea cimpanzeii călare pe geam.
Nu iti convine, nu mergi cu trenu, e simplu. Geamurile trebuie sa fie fixe. Pică, pică, nu iti convine te dai jos si iei altul sau un taxi.
Aiu si tu niste idei fixe ecact ca doctorul. doar ca in opozitie cu el. As vrea sa vad cum ar fi sa nu mai circule nimeni cu trenul. Dar nimeni. Ca tot trimiti pe toata lumea la plimbare. Daca nu ar mai merge NIMENI cu trenul tu si doctorul ati iesi binemersi din sistemul feroviar. desigur in alta parte... Imediat tu vezi taranoi pe toata lumea, imediat nimeni nu ar merita in opinia ta, sa mearga cu trenul ca sint prosti, nespalati, sarantoci. De ce nu te-ai angajat la vapoare de croaziera? la luxuri si la bogati. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Dum 10 Mai 2020, 21:46 | |
| Nu suport fitele si figurile, când alegi un mijloc de transport stii la ce te astepti, eu unu de exemplu nu merg in Ucraina in iulie sau august ca nu e clima în vagoane, totul e simplu. Sau dacă vreau să merg undeva si am de ales intre Dezastro si tren normal aleg trenul normal, practic fiecare trebuie sa aleaga ce i se potriveste. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Revista presei Dum 10 Mai 2020, 22:06 | |
| |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Revista presei Dum 10 Mai 2020, 22:07 | |
| In lumea ta ideala totul e simplu, ai de ales. In realitate... Da' na, daca e fita sa ai varianta deschiderii geamului in caz ca pica o clima care, oricum, la multe vagoane aparent nu functioneaza chiar grozav (din ce s-a tot povestit pe forum), cred ca e clar. Cel putin pentru mine sigur e. Numai nu te mai lua de Doctor ca are idei fixe. Io as vrea sa va vad pe toti astia cu genul asta de atitudine cu dorintele indeplinite. In cazul de fata sa aleaga toti altceva in afara de tren. Sau sa-si bage toti ce au sub buric in trasnportul in comun urban. Hai, ca in primul caz ai gasi de lucru in alta parte, dar in al doilea cat ai face de acasa la munca? Intrebarea e retorica. Stiu, fiecare alege ce-i convine, face ce vrea, tu nu obligi pe nimeni. Da' te umpli de bafta cu replicile de azi. Insa... "fiecare face ce vrea". |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Revista presei Dum 10 Mai 2020, 22:16 | |
| - Kapпaтй a scris:
- In ziua de azi nu mai trebuie geamuri sa se deschida, trebuie geamuri fixe dintr-o bucată si clima, epoca geamurilor deschise s-a sfarsit.
In tarile civilizate nu mai exista geamuri sa se deschida gen Germania, Austria, Elveția, Franța etc. Cand te urci in tren stai linistit pe scaun nu cocoțat pe geam ca un cimpanzeu sa deranjezi alti călători cu zgomotul facut de curent si aerul cald sa pătrundă în vagon.
Ok, atunci sa fie si baterii/generator de rezerva pentru situatia in care nu e curent iar in cazul in care se strica clima sa fie evacuat vagonul. Nu stiu daca ai mers cu vreun vagon cu geamuri fixe si clima defecta sau sa fi blocat in soare in camp ore in sir. Eu am patit ambele. |
| | | Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Revista presei Dum 10 Mai 2020, 23:22 | |
| Mergeți în iulie sau august cu vagon de dormit 71-31 ziua cu un tren ce pleaca pe la 15 sau ajunge in miez de zi la destinație sa vedeti 50 de grade la interior si geamurile sunt fixe pe culoar iar la compartiment e o palmă de geam si lumea plătește sute de lei pentru aceste condiții. Călătorii care merg la dormit in 50 de grade stiu ca acestea sunt conditiile si tot vin. La clasa ai si posibilitatea sa te muți in alt vagon daca nu iti e bine in ala unde ai loc sau ai urcat prima dată. Repet, poti alege daca din A in B sa folosesti tren, autocar, masina personala, avion. Fiecare e liber sa aleaga ce e bun pentru el nu te obliga nimeni sa alegi un mijloc de transport anume. De exemplu din București in Munchen poti alege masina personala, avion, tren, autocar, fiecare alege ce e bun pentru el, este foarte simplu. Am fost in Grecia cu avion, am fost cu autocar, am.fost cu tren, de fiecare dată am ales ce e bun pentru mine la acel moment dupa criteriul pretului, si a cat de bun este acel mijloc de transport intre casa si destinație.
In alta ordine de idei in Germania cine vrea nostalgie merge cu trenurile formate din vagoanele Y înmatriculate DR similare 20-50 de la noi la fel si in Cehia exista vagoane Y înmatriculate CSD care formează trenuri turistice si in Grecia sunt vagoane vechi pentru turism dar in trenurile regulate exista vagoane cu clima si geamuri fixe.
Vrei nostalgie cu geam sa se deschida, formezi un grup, faceti cerere de tren turistic si alegeți ruta dorita, se poate dar nu e normal ca in ziua de azi sa ai conditiile de acum 30 de ani. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Dum 10 Mai 2020, 23:40 | |
| - cfr500 a scris:
- https://www.botosaneanul.ro/stiri/mai-a-publicat-proiectul-la-suceava-nu-putem-merge-nici-dupa-15-mai/?fbclid=IwAR0wVlGxeiX1g2-SaCE5xzEC6xUMVUNKx4oEgUh-Se2ernzrXi9XhAsKqI4
CFR Calatori trebuie sa gaseasca o solutie ca trenurile sa ajunga la Botosani. Cum sectia Bacau-Piatra Neamt-Bicaz e deservita de Depoul Iasi (exeptie vagoanele care apatin de Bacau din 2017) asa ar trebui si pe 511 sa fie relocata la Iasi daca Suceava nu poate. Desiro de Putna era al Iasiului. Să reloce secția 511 depoului Iași, automat și deservirea secției să se facă tot cu mecanici ieșeni, cum la stația Botoșani nu există dormitor asta ar însemna să se facă trasele mai sprintene (cu puține opriri, minim 70% opriri conform OMT723/2015) altfel nu s-ar încadra mecanicii în cele 7 ore maxime de conducere în regim simplificat. Poate că s-o lucra la etapa asta zilele astea, dar dacă după 15.05 tot nu îți vezi oful indeplinit după să-i ,,mulțumești,, directorului de regională Desiro de Putna era al Iașiului dar deservirea trenurilor era cu mecanici de la depoul Suceava. Pentru mulți dintre voi e mai greu de înțeles unele chestiuni interne și că nu-i atât de simplu să pui trenuri în circulație. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 11 Mai 2020, 09:25 | |
| Nu contează cum vreau eu sau cum vrea Karpaty sau cum vrea Luna... mai bine ne uităm la cifre, că astea nu mint:
În domeniul transportului feroviar de călători, în anul 2019 au fost înregistraţi 69.743.214 călători expediaţi (C.F.R. Călători – 56.920.708 călători, Regio Călători – 5.989.723 călători, Transferoviar Călători – 5.000.639 călători, Interregional Călători – 1.282.244 călători, Softrans – 302.491 călători, Astra Trans Carpatic – 247.209 călători), faţă de 66.512.936 călători expediaţi în anul 2018, rezultând o creştere de cca. 4,86%.
4,86% creştere a numărului de călători efectuaţi. Ăsta e indicatorul care ar trebui să ne intereseze. Nu procentul vagoanelor cu geamuri deschise raportat la total trenuri sau procentul Malaxelor raportat la parcul de automotoare. _________________ :TTT:
|
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 11 Mai 2020, 10:21 | |
| Corect, insa aia a fost anul trecut, anul asta e mare minune daca se mai ajunge la 50 de milioane de calatori expediati. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Vin 15 Mai 2020, 13:15 | |
| Si noi tot cu Malaxe
https://www.railwaypro.com/wp/hungary-launches-battery-electric-train-procurement/
|
| | | alinx3330
Numarul mesajelor : 342 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 5495 Data de inscriere : 23/10/2010
| Subiect: hy Sam 16 Mai 2020, 15:37 | |
| pai cum ai vrea sa mai facem si noi o "mica investitie" ( spalare de bani )? |
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Dum 17 Mai 2020, 15:38 | |
| https://renasterea.ro/primarul-resitei-vrea-tramvaie-tren-pana-la-timisoara/ |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9708 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Revista presei Dum 17 Mai 2020, 18:00 | |
| Initiativa buna dar solutii nerealizabile, _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| Subiect: Re: Revista presei Dum 17 Mai 2020, 18:23 | |
| Dar ar trebui electrificata linia de la Resita pana la Timisoara plus ma gandesc cum o sa treaca niste tramvaie de cateva milioane de euro prin centru in Bocsa Montana |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |