Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+33
jabels
riciu
dan tm
Dr2005
lifetec
@ndrey
bubu
rizelgeorgel2004
bobi
DUAL
razvan - trenuri
ldh80
Nesebar
DAS 2011
alinx3330
ets2oltromânia
cristi ar
Cipri Andrei Neculai
mielutu zburator
TER200
IonutCFR2009
marius664
cardinal
aris86
Adirmvl
Luna
Vitosa
Katalyn
ciprian71
AeroX
kristi kkk
TVlad
Adrian78
37 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 35 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeSam 15 Sept 2018, 02:16

Cale liberă e doar Sighisoara Dumbrăveni cu câțiva inductori de 500 defecți restul dar săptămâna trecută picase semnalizarea și pe bucata Danes-Dumbrăveni
Daca se mișcau mai cu talent terminau măcar directele prin gări si să pună semnalizarea noua cu TMV cu 80 peste macaze și să scoate restricția aia cu 15 intre Copșa și Blaj
Dacia circulă full pe Sibiu ba chiar au fost câteva zile acu 2-3 săptămâni când nu au mai fost locuri din Brașov
Ar trebui băgat ceva in locul lui
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6989
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeDum 16 Sept 2018, 13:19

Dacă bagă cum știe CFR Călători s-o facă, adică prost, praf, pulbere, e degeaba.
Călătorii aleg trenul ăsta pentru că are ore foarte bune, are timpi foarte buni (e printre singurele trenuri de la CFR care nu pot dormi pe drum, are timpi foarte strânși în livret) și de obicei condițiile sunt OK. Dacă bagă CFR un EGM cu 3 21-76.9xx, care să și facă vreo 6 ore, din care 30 de minute le doarme prin gări unde e anticipat, nu va avea succes.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeDum 23 Sept 2018, 15:43

O gara corecta

Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8303
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeLun 24 Sept 2018, 23:16

Intamplare din capitala, 2 turisti straini au mers la o casierie sa isi ia 2 bilete la 783 pentru a merge la aeroport, au aratat cumva pe degete pe scrisul in engleza cu tichete la aeroport si a inteles cumva casiera (de cel putin 50-55 de ani) ce vor si le-a dat bilete. Dar nu stiau de unde se ia autobuzul, asa ca au intrebat-o pe casiera in engleza, ea ce vor? Ei de unde se ea, incepe sa urle dupa 2-3 intrebari nu realizeaza nici ce intreaba prea usor, cum sa le explice nici atat, incepe sa injure in toate felurile (in romana), aia erau disperati ca poate pierd avionul ca nu stiu de unde se ia autobuzul, ea incepe ca se enerveaza ca o sa ii fie rau ca ea nu are voie sa se enerveze ca are diabet, ba chiar si arata cutia injectia cu insulina. Am intervenit eu si i-am zis ca nu trebuie sa se enerveze, aia nu stiu romana, sunt turisti deaia nu inteleg - ea: Ete na, ce mama dracu cauta aici? Sa invete romana daca vor sa vina, nu asa si iar baga un cuvant ce incepe cu p. Le-am explicat eu turistilor in engleza, mi-au multumit, ba chiar vroiau sa imi lase si un tips ca m-am bagat si i-am ajutat. Cred ca nici nu au realizat ca li s-a umplut frigiderul de carne nevinovati, ba chiar si cand au vrut sa plece striga dupa ei ati inteles baaa? Aaaacoloo, ei probabil crezand ca striga ceva util pentru ei.

No comment! Ma gandesc la mine in Budapesta, nu mi-a facut nimeni deastea desi nici eu nu stiu maghiara, insa ei au alt nivel de bun simt/educatie. Si vointa din partea regiei de transport pentru a oferi suport si turistilor straini, se bucura ca au turisti, nu ca si noi.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeMar 25 Sept 2018, 08:39

Luna a scris:
No comment! Ma gandesc la mine in Budapesta, nu mi-a facut nimeni deastea desi nici eu nu stiu maghiara, insa ei au alt nivel de bun simt/educatie. Si vointa din partea regiei de transport pentru a oferi suport si turistilor straini, se bucura ca au turisti, nu ca si noi.
La Budapesta ai automate de bilete cu meniu în limba română, iar BKK chiar are un site în limba engleză. Nu ai nicio nevoie să interacţionezi cu casierele, iar case de bilete oricum nu prea mai sunt, în afară de staţiile de metrou.

Luna

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeMar 25 Sept 2018, 17:19

Pai da, insa acolo sa fie suport pana si limba unei tari vecine la automate, la noi nici macar in engleza la casierii pe unde trece autobuzul spre aeroport. Da, am interactionat cu 2 angajati de la metrou in Budapesta, desi invarsta si stiau engleza si s-au bucurat ca au turisti straini, mi-au urat o zi buna/calatorie placuta. Sa nu mai zic ca informatii basic sunt afisate si in Chisinau. Apoi chiar si fara sa stie engleza, trebuia sa caute o solutie nu sa injure si sa faca criza de nervi si sa urle sa invete romana daca vor sa vina ca turisti in Romania. Ne facem de ras in loc sa ne bucuram ca avem turisti si sa le creeam conditii.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeMar 25 Sept 2018, 18:39

Îmi aduc aminte cum se chinuia doamna de la bilete din oraşul Vraţa (Bulgaria) să îmi vândă mie trei abonamente de o zi pentru mine şi doi tovarăşi. Engleză ioc, franceză ioc, până la urmă am dat-o pe o combinaţie de română şi bulgară şi am aflat că trebuie "dokument", adică carte de identitate. A durat vreo 5 minute toată treaba, chiar îmi era milă de doamna respectivă, care părea trecută bine de vârsta pensionării, dar care insista să scrie ea cu mâna ei numele pe abonament. Păi dacă era un străin la Bucureşti în situaţia asta, ieşea duduia din chioşc cu mătura după el Basketball

Luna

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 27 Sept 2018, 14:29

https://www.ryanair.com/ro/ro/planifica-calatoria/exploreaza/oferta

Astea da oferte! Parca as merge intr-un city break la 40-50 de euro inclus transport si cazare (eventual si mic dejun) daca imi va permite timpul/o sa am ceva zile libere.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 27 Sept 2018, 17:50

Preţuri mici, da' rişti să rămâi pe aeroport: https://www.businessmagazin.ro/actualitate/greva-la-ryanair-vineri-190-de-zboruri-anulate-17532135
Şi eu am tremurat 2 săptămâni când am luat bilet la Ryan.

Luna

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 27 Sept 2018, 23:37

Totusi merge ca alternativa si wizzair cu 39 de lei Very Happy Tu in Germania cu ryanair ai fost?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeVin 28 Sept 2018, 08:32

În Germania am fost cu TAROM, că era cea mai bună alternativă când m-am hotărât eu să plec (adică cu o săptămână avans). M-am întorc cu Ryanair.
La WizzAir oricât am bibilit site-ul nu am găsit cursă externă sub 119 lei şi la BluAir nu am găsit sub 178 lei. Numai la Ryan mai sunt oferte d'alea de 9, 10, 12, 15 etc euro, dar în general zboruri la nişte ore la care, după aterizare, te duci direct la hotel, sau chiar mai rău (e o cursă spre Cipru care ajunge acolo la ora 0:30, de exemplu).

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeVin 28 Sept 2018, 14:33

Haideti sa radeti un pic. Abia aseara am aflat si eu ca locul la WizzAir e inclus in pret. Eu pana aseara plateam pentru bilet si apoi alegeam si locul pentru care mai plateam intre Ł6-8 ( 30-40 lei ) si aveam posibilitatea sa fac check-in-ul cu 30 zile inainte.

Incepand de azi iau biletul fara loc iar cu 48 ore inainte trebuie sa fac check-in-ul moment in care aflu si locul din avion. Daca suntem 3-4 insi exista posibilitatea sa nu picam unul langa altul. Asta e cand esti inconjurat numai de destepti si experti dar care tin informatile numai pentru ei.

Am 18 de zboruri pe sens cu WizzAir in 19 luni asta inseamna undeva la Ł140 ( 700 RON ) de pomana pe locul la avion.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeSam 29 Sept 2018, 09:36

Aşa e şi la RyanAir, locul ţi-l dă softul automat, dacă vrei altul mai bagi 3, 4, 6, 10 euro în funcţie de loc.
Nu ai prins sitemul vechi, unde era fără loc rezervat, adică fiecare ocupa ce locuri nimerea (mai puţin cele de la ieşirile de urgenţă), ca la maxi-taxi. Să-i fi văzut pe românii noştrii făcând coadă la poartă ca să prindă locuri bune şi trezindu-se apoi în autobuz... normal, ultimii suiţi în autobuz coborau primii şi urcau primii în avion.

Luna

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeSam 29 Sept 2018, 17:36

https://www.wall-street.ro/articol/Companii/234932/o-companie-aeriana-pregateste-cel-mai-lung-zbor-fara-escala-19-ore-de-la-singapore-la-new-york.html

@Katalyn Tot e bine ca macar nu ai facut ca si studenta de pe topicul ,,Sa mai si radem”.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitimeSam 29 Sept 2018, 18:59

Cand ajung pe Otopeni seara numai cu autobuzele ne ia. Pe varamiu si pe mama i-am invatat sa coboare ultimi din avion ca sa urce ultimi in autobuz si sa coboare primi. Ultima data acum 2 saptamani au venit 3 articulate la 22.25 de la Luton primele 2 se facuse full iar al 3-lea maxim 30% in care ne-am si urcat si am castigat catevav minute pentru ca plecase primul iar celelalte 2 dupa el asa ca la Vama am fost primi.

Astazi la Gdansk o bijuterie de aeroport intr-o regiune frumoasa avionul a tras la margine nici 10 minute nu a durat de cand s-a oprit avionul pana am iesit din aeroport. Ca sa nu mai zic ca se vedea trenul la 200m de avion.

Am luat niste bilete de Ł8,49-Ł10,49/sens ma duc sa vad Europa acum cat inca mai am timp.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 4 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 4 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 35 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum