| Revista presei | |
|
+4692Dragos cristi ar TVlad marius_catalin84 didinul bobi mtk DAS 2011 cfr500 NIKU24 bubu Costin.B Norbi cristi CFR c o r v i n riciu MariusM get. cardinal TER200 sp59 alliens Amiralul ldh80 aris86 alinx3330 AndreiCFRbv daniel_c ciprian71 ets2oltromânia raulberian kristi kkk Adirmvl Katalyn marius664 AeroX Cipri Andrei Neculai Vitosa IonutCFR2009 alexmorph3us Rarau dan tm Luna Nesebar Dr2005 Adrian78 50 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6911 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mar 26 Feb 2019, 13:12 | |
| - ldh80 a scris:
E vorba de vointa, de implicare! Nu-i vorba nici de una nici de alta.E vorba de cati bani le iese lor.Daca le iese ceva sunt in stare sa faca lobby si pentru un TGV, daca nu le iese nimic nu vor face nimic.Ti-au zis mai multi, mai scoate capul din Husiul ala si vezi ce se intampla prin lume... |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mar 26 Feb 2019, 15:29 | |
| Linie de mare viteza nu trebuie ci modernizata actuala la 160 km/h si 100 km/h pentru marfa o legatura intre Ucraina si Turcia si orientul mijlociu prin Giurgiu |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mar 26 Feb 2019, 21:30 | |
| Florinelu ce spui tu aici e un fel de 'dacă și cu parcă și cu dă' s-au suit toți 3 intr-o barcă. 'Dacă și cu parcă' se mai înțeleg între ei cât de cât, în schimb 'dă' e mai mereu gică-contra. Faza asta nu reușești tu s-o înțelegi. Spune-mi și mie după 1989 încoace înafară de jaf și distrugere ce altceva mai vezi tu în țara asta? Și mă rog cine vrei tu să-ți îndeplinească doleanțele ce le tot indrugi pe acest forum? Ministrul Cuc ? Următorul care va veni după Cuc? Urmatorul care va veni după următorul? Cred că tu trăiești într-o altă sferă de nu vezi că toți vin doar pentru interesele lor. Nu va face domnule nimeni nimic, indiferent cine va fi la guvernare. Apropo, secția Tecuci - Făurei implică și poduri noi că astea vechi sunt terminate. Altminteri îți va trece TGV-ul de Vaslui - Iași cu 15/30 la oră. În concluzie ceea ce speri tu e un fel de sperando cacando muy. Trezește-te. Sau se lasă greu la cap recolta de tulburel de astă toamnă? |
|
| |
bobi
Numarul mesajelor : 733 Localizare : Iasi Reputatie : 4627 Data de inscriere : 06/05/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Feb 2019, 09:20 | |
| - Vitosa a scris:
- Florinelu ce spui tu aici e un fel de 'dacă și cu parcă și cu dă' s-au suit toți 3 intr-o barcă. 'Dacă și cu parcă' se mai înțeleg între ei cât de cât, în schimb 'dă' e mai mereu gică-contra. Faza asta nu reușești tu s-o înțelegi. Spune-mi și mie după 1989 încoace înafară de jaf și distrugere ce altceva mai vezi tu în țara asta? Și mă rog cine vrei tu să-ți îndeplinească doleanțele ce le tot indrugi pe acest forum? Ministrul Cuc ? Următorul care va veni după Cuc? Urmatorul care va veni după următorul? Cred că tu trăiești într-o altă sferă de nu vezi că toți vin doar pentru interesele lor. Nu va face domnule nimeni nimic, indiferent cine va fi la guvernare.
Apropo, secția Tecuci - Făurei implică și poduri noi că astea vechi sunt terminate. Altminteri îți va trece TGV-ul de Vaslui - Iași cu 15/30 la oră. În concluzie ceea ce speri tu e un fel de sperando cacando muy. Trezește-te. Sau se lasă greu la cap recolta de tulburel de astă toamnă? Faza cu indiferent cine va fi la guvernare, nu prea merge!Hoti si banditi mai mari ca pesedistii si aldistii, care pe deasupra mai sunt si pro-sovietici, nu au existat si nici nu vor exista! |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Feb 2019, 12:15 | |
| - ldh80 a scris:
- Inseamna ca trebuie modificat acest "Master Plan"! Cine are autoritatea legala de a-l modifica ? Ministrul transporturilor poate emite un ordin sau o decizie prin care sa se modifice acest "Master Plan" ? Este necesar si votul parlamentului ?
Nu poţi să modifici MPGT după cum ai chef... e un document făuct de un consultant internaţional, plătit cu vreo 3 milioane de euro, din care 75% fonduri UE nerambursabile. Dacă faci altul, trebuie să dai înapoi banii. Dar în niciun caz prioritatea Uniunii Europene (şi nici prioritatea României, la urma urmei) nu e modernizarea infrastructurii către Est, ci către Vest, că dacă are chef să vină Putin cu tancul, măcar să facă mult pe drum. _________________ :TTT:
|
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Feb 2019, 14:05 | |
| - Dr2005 a scris:
- ldh80 a scris:
- Inseamna ca trebuie modificat acest "Master Plan"! Cine are autoritatea legala de a-l modifica ? Ministrul transporturilor poate emite un ordin sau o decizie prin care sa se modifice acest "Master Plan" ? Este necesar si votul parlamentului ?
Nu poţi să modifici MPGT după cum ai chef... e un document făuct de un consultant internaţional, plătit cu vreo 3 milioane de euro, din care 75% fonduri UE nerambursabile. Dacă faci altul, trebuie să dai înapoi banii. Dar în niciun caz prioritatea Uniunii Europene (şi nici prioritatea României, la urma urmei) nu e modernizarea infrastructurii către Est, ci către Vest, că dacă are chef să vină Putin cu tancul, măcar să facă mult pe drum. Nu am zis de modificat in totalitate MPGT, ci doar de adaugat o completare, in sensul modernizarii/reconstructiei si a liniilor mentionate (M 500 intre Pascani si Vadu Siretului UZ si Bucuresti- Urziceni- Faurei- Tecuci- Barlad- Iasi). Mai ales ca aceste linii nu ar putea fi modernizate/reconstruite cu fonduri europene, nu cred ca ar fi o problema din partea UE daca Romania ar reconstrui/moderniza si aceste linii cu finantari din alte surse. Si zona Moldovei in general si judetul Vaslui in special fac parte din Romania si aceste zone trebuie sa beneficieze de o infrastructura moderna de transport feroviar si rutier! In general dupa 1990 investitiile in infrastructura de transport s-au facut in zona de vest a tarii, zona Moldovei fiind neglijata si marginalizata la acest capitol, ceea ce constituie o mare prostie din parte guvernantilor. |
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Feb 2019, 19:14 | |
| Romania te iubesc la ProTV duminica 3 martie despre trenurile noastre, despre CFR. |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Feb 2019, 21:37 | |
| https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3811827&fbclid=IwAR3gTc-DJerXIMGlVpHNPu1yIOCWGYT_AVMatJ2SR4VTuYqm4Z8Bp187zJ0 |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Vin 01 Mar 2019, 09:54 | |
| Fakenews?
https://www.economica.net/mobile/se-strica-trenul-privatului-pe-sina-statului-cfr-spune-ca-nimeni-nu-s-a-plans_165412.html?fbclid=IwAR0V8wSvOmuX2eCEgANjYU9FudvlA-7IyVIEOkW1bckt0lKUM-NoQK4iP6Y |
|
| |
alexmorph3us
Numarul mesajelor : 459 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5714 Data de inscriere : 13/07/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mar 05 Mar 2019, 14:11 | |
| https://www.economica.net/metroul-de-otopeni-guvernul-ar-putea-lua-bani-de-la-berd-pentru-sectiunea-nefinantata-de-ue-api_165544.html#n |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Revista presei Mar 05 Mar 2019, 20:17 | |
| Las astea aici...
https://stirimondene.fanatik.ro/razvan-cuc-ministrul-transporturilor-i-a-cerut-demisia-lui-leon-barbulescu-seful-de-la-cfr-calatori-18390398
http://opiniaonline.ro/2019/03/04/astazi-se-va-decide-traseul-directorului-cfr-calatori/
Mentionez ca aceeasi imagine a lui "Leon Barbulescu" a fost afisata si de proteveu. |
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Revista presei Mar 05 Mar 2019, 21:15 | |
| Pe subiectul asta vad ca nu se face atata tam-tam
https://playtech.ro/stiri/intarzieri-zboruri-despagubiri-8057/amp |
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Revista presei Mar 05 Mar 2019, 21:44 | |
| La ăștia creștere economică nu mai ai loc pe calea ferată https://blog.sbbcargo.com/34681/100-000-zug-durch-den-gotthard/?fbclid=IwAR1rBMfHik_cbwaUjXKL2_JfWQMVYIXe5qWkn6HymEI0wA66-v6vBD-zhng |
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mar 05 Mar 2019, 21:58 | |
| De cand am inceput sa merg cu avionul mai exact 28.01.2017 si pana in prezent am 30 de zboruri ( adica doar intr-un sens ) din care 29 cu WizzAir pe rutele Otopeni-Londra Luton-Otopeni, Londra.Luton-Gdansk si retur, Luton-Vilnius si retur si Suceava-Luton. In 29 de zboruri doar o singura data am avut intarziere mai exact pe 30 mai 2018 la zborul de 15:30 Luton-Otopeni. Am decolat la 17:10 si doar o singura data la un zbor Vilnius-Luton mi-au schimbat zborul dar cu acordul meu si am fost anuntat cu 45 zile inainte. Imi dadeau inapoi 120% cu 20% peste bani mei dar la Ł35 ( 175 RON ) cat m-a costat biletul nu faceam nicio afacere daca renuntam. Nici la zborurile altor membri din familie nu le-au intarziat avioanele. Din ce am citit pe net campioni low-cost-urilor la anulari ar fi mult-laudati Ryanair. Sunt super multumit de ce ofera WizzAir iar iarna calatoresc cu ei la tariful cel mai mic Ł21 ( 105 RON cu abonament Wizz ) pe ruta Luton-Otopeni si retur. Datorita aplicatiei FlightRadar24 mi-am scos turnusurile avioanelor si stiu cu cateva ore inainte daca zborul meu va decola cu intarziere. Pana acum nu mi-au schimbat avioanele si nici nu îmi doresc sa întârzi vreodată. Spre Bucuresti nu ar fi o problema ca de la aeroport am o gramada de variante sa ajung acasa dar cand ma intorc la Luton avionul cu sosirea programata la 16:40 aterizeaza mereu pana in 16:20 si am sanse sa prind autocarul de 16:45 putin intarziat si pe care il poti urmari pe GPS. Ultima data mai exact 18 februarie l-am pierdut in ultima secunda dar tot am ajuns acasa in timp util. Dar romani noștri vor la low-cost conditi ca la Boeing 787 sau A380 desi cine vrea comfort poate sa-si cumpere locurile de la extra-large. Pe aeroporturi sunt multumit de cum merg treburile cu controalele si imbarcarea/debarcarea sper sa le tina obiceiurile asa. In schimb luna trecuta datorita cetii dense de la Chișinău un coleg a pierdut bani de pe bilet si a venit Chișinău-Northampton cu Mercedes din 2016 pentru care a platit Ł80 ( 400 RON ) si 48 ore condus non-stop cu tot cu vame si feribotul de la Calais la Dover. Iar o alta colega a plecat spre Chisinau la 09:10 in loc de 23:10.
Dar trenurile de la noi intarzie mereu si nimeni nu zice nimic. Vad ca la englezi sunt destule zile cu mici întârzieri dar aici totul e calm caci apar mereu intarzieri datorita vremi, aici cand bate vantul pai bate nu gluma plus treaba cu semnalizarea dar cum am mai spus toata lumea e calma caci exista motive pentru aceste intarzieri iar la peste 30 minute deja ai compensati pe cand la noi se intarzie din cauza MR vechi si prost si altele si abia la urma din vina naturi. Macar in UK isi cere cineva scuze la difuzor chiar daca nu-l vezi pe cand la noi ti se spune sec jn bataie de joc "Ziceti mersi ca ati ajuns in siguranta, ce mai conteaza intarzierea" hai sictir si 50 ani distanta intre vivilizatie si infrastructura romana plus CFR Călători. |
|
| |
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mar 05 Mar 2019, 23:10 | |
| M-am gandit ca o varianta ar fi sa se acorde la cfr compensatii pentru intarziere sub forma de vouchere ce sa poata fi folosite pentru calatorii viitoare in urmatoarele sa zic 3 luni. Asa s-ar si fideliza un pic calatorii frecventi si s-ar mai calma nervii calatorilor din trenurile intarziate. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
|
| |
| Revista presei | |
|