Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+46
92Dragos
cristi ar
TVlad
marius_catalin84
didinul
bobi
mtk
DAS 2011
cfr500
NIKU24
bubu
Costin.B
Norbi
cristi CFR
c o r v i n
riciu
MariusM
get.
cardinal
TER200
sp59
alliens
Amiralul
ldh80
aris86
alinx3330
AndreiCFRbv
daniel_c
ciprian71
ets2oltromânia
raulberian
kristi kkk
Adirmvl
Katalyn
marius664
AeroX
Cipri Andrei Neculai
Vitosa
IonutCFR2009
alexmorph3us
Rarau
dan tm
Luna
Nesebar
Dr2005
Adrian78
50 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 46 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

Revista presei - Pagina 26 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 14:10

Visezi, 50 de euro/an sunt nimic in Franta. Un singur bilet dus-intors pe unele rute costa mai mult. Decat limitat studentii nu mai bine s-ar face revizii la suficiente vagoane si s-ar lua masuri ca sa nu mai ramana biletele luate de studenti nefolosite? Prima masura ce ar trebui luata ar fi sa se creeze posibilitatea studentilor care si-au luat bilete cu anticipatie sa le restituie daca pierd trenul, in unele cazuri nu din vina lor. S-ar putea face asta si telefonic dar daca nu macar la casierie.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 15:57

Nu visez deloc. In strainatate nu se cheltuie bani pe toate prostiile ca in Romania. Numai daca salvezi bani de pe toate cheltuielile nefolositoare iti poti permite vacante din care ramai cu amintiri frumoase. Si iti zic eu ca la cata lume am cunoscut 50€ sunt bani cum sa spui ca sunt nimic 50€ niciodata nu va fi egal cu 5€ sau 1€ dar in Romania are alta valoare pentru ca in Romania mergem gratis, facem blatul, furam de aia nu au valoare 50€ cand i cheltui atat usor pe nimicuri. In străinatate nu exista pomeni lumea plateste tot de aia merg bine unele tari si de asta spun ca un roman nu se uita la 50€ dar un roman fe afara sau chiar strain se gândește de 2 ori cand vine vorba de 50€ fie el chiar si student. Sa spui ca 50€ e nimic desi in urma cu cateva luni spuneai ai fi in stare sa muncesti mai mult pe aceeasi bani doar ca sa ai un loc de muncă asigurat asta inseamna ca ai fost corigent la matematică, economie sau contabilitate.

Si vezi ca noi daca am fi avut infrastructura si trenurile din Franta orice roman si-ar fi permis un bilet de 40€ pe Buc-Cluj ca sa ajunga in 4 ore. Timpul înseamnă bani asa noi avem bani dar nu avem nici infrastructura si nici trenurile din Franta de aia preferam 7 ore pe 4 roti la 50€ dar care intra 4 insi decat unul singur la 40€ dar sa ajunga in 4 ore.

E 70 lei Ploiesti-CTA in 4 ore daca ar fi 125 lei si as ajunge in 2 ore sa sti ca as scoate cu mare drag acesti bani din buzunar si eu vorbesc de salariu de România.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6763
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 16:12

Katalyn a scris:
In străinatate nu exista pomeni lumea plateste tot de aia merg bine unele tari
Va dati seama ca Luna nu ar intelege absolut nimic din aceasta fraza.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 16:21

IonutCFR2009 a scris:
Daca in toata Europa s-ar da astfel de gratuitati ca la noi, cred ca si alte companii feroviare ar fi puse in dificultate. Chiar asa, in Franta nu le da studentilor un „free voyage” cu TGV-ul ? Poate nu mai ies la proteste... Laughing
A zis Luna cum e în Franţa. Dar am fost recent în Slovacia, unde toţi studenţii au gratuit şi nu mi s-au părut trenurile înţesate de studenţi.

Katalyn a scris:
Oameni cu handicap tintuiti in carucioare cu rotile urca in autobuz dar nu inainte de pune cardul iar apoi i tipărește aparatul un bilet cu Zero. Nu vad logica cat timp apare Zero dar ei trebuie sa puna cardul pe aparat. Deci ai gratis dar tot esti obligat sa pui cardul.
Ba are logică, pentru că acele călătorii sunt decontate se stat operatorului de transport, iar singura posibilitate de a şti exact câţi călători sunt în situaţia aia e să le dai bilete sau să îi pui să valideze.

Katalyn a scris:
50€ in afara Romaniei sunt bani am vazut in UK ce inseamna sa prețuiești fiecare banut.
Hai totuşi să vorbim de Europa civilizată, unde nu prea se poate munci la negru ca în UK. 50 de euro e costul unui bilet pe vreo 250 km cu ICE în Germania, pe vreo 150 km cu un IC normal în Elveţia sau a două drumuri dus-întors de 70 km în Belgia. Îţi dai seama că 50 de euro pe lună pentru călătorii nelimitate într-o ţară ca Franţa e mocangeală, în condiţiile în care un pachet de ţigări acolo e vreo 10 euro... nu fumezi o săptămână şi te plimbi cu trenul un an, chiar ar putea fi un slogan publicitar Smile)

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 16:41

50€ e 3 drumuri dus-intors Northampton-Londra adica 215 km in total 645 km.

De unde sti tu ca in UK se poate munci la negru ? Sunt dr aproape de 2 ani aici si nu poti munci la negru decat ca ospatar in restaurante, la spalat de vase sau foarte putin la interioare dar iti spun ca am vazut multe si nu se merita sa bagi la negru decat daca esti bunica si vrei 4 ore pe zi ca restul stai cu nepotul cat e masa la munca. Sa speli vase 6 ore pentru Ł30 mai bine te duci in depozit si iei Ł65 pentru 8 ore. Sunt foarte putine cazurile in care poti lucra la negru dar cum am spus nu se merita e doar ca o solutie de avarie. Sau in spalatori auto 12 ore pentru Ł50-60. Mai bine muncesti legal castigi si mai bine si nu muncesti toata ziua. Am fost la un restaurant cu specific turcesc chelnerite o romanca, lituanianca si o moldoveanca toate vorbeau engleza la perfectie si frumoase. Cand ne'a zis cat castiga a zis ca prietenul ei castiga mult mai mult si ca n-are incotro i place meseria de chelner. Practic muncea dublu pentru Ł40 pe zi. Eu am vrut sa merg cu ai mei la o lucrare 6 ore de la 21.00 la 03.00 ne dadea cate Ł80/om dar fara card de constructi nu m-a lasat. Deci nici macar 6 ore n-am putut lucra la negru pe bani frumosi mai ales ca era intr-o vineri noapte cand eram liber.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 16:55

Da, si intr-un an doar 3 drumuri poti face/faci?

Katalyn a scris:
Nu visez deloc. In strainatate nu se cheltuie bani pe toate prostiile ca in Romania. Numai daca salvezi bani de pe toate cheltuielile nefolositoare iti poti permite vacante din care ramai cu amintiri frumoase. Si iti zic eu ca la cata lume am cunoscut 50€ sunt bani cum sa spui ca sunt nimic 50€ niciodata nu va fi egal cu 5€ sau 1€ dar in Romania are alta valoare pentru ca in Romania mergem gratis, facem blatul, furam de aia nu au valoare 50€ cand i cheltui atat usor pe nimicuri. In străinatate nu exista pomeni lumea plateste tot de aia merg bine unele tari si de asta spun ca un roman nu se uita la 50€ dar un roman fe afara sau chiar strain se gândește de 2 ori cand vine vorba de 50€ fie el chiar si student. Sa spui ca 50€ e nimic desi in urma cu cateva luni spuneai ai fi in stare sa muncesti mai mult pe aceeasi bani doar ca sa ai un loc de muncă asigurat asta inseamna ca ai fost corigent la matematică, economie sau contabilitate.

Si vezi ca noi daca am fi avut infrastructura si trenurile din Franta orice roman si-ar fi permis un bilet de 40€ pe Buc-Cluj ca sa ajunga in 4 ore. Timpul înseamnă bani asa noi avem bani dar nu avem nici infrastructura si nici trenurile din Franta de aia preferam 7 ore pe 4 roti la 50€ dar care intra 4 insi decat unul singur la 40€ dar sa ajunga in 4 ore.

E 70 lei Ploiesti-CTA in 4 ore daca ar fi 125 lei si as ajunge in 2 ore sa sti ca as scoate cu mare drag acesti bani din buzunar si eu vorbesc de salariu de România.
Asta-i buna, 50 sau 60 de euro/an, adica sa luam rotund inseamna 5 euro/luna. Tu consideri bani cheltuiti pe prostie sa dai 60 de euro pe an odata si gata, dupaia sa calatoresti cat vrei, e mai bine sa dai 5-10 euro/zi daca esti navetist? Sau cate 30-50 de euro/calatorie daca mergi de 2-3 ori/an la munte si odata la mare? Sa nu zic de calatorii mai multe, facultate in alt oras, etc. Da, am zis ca as muncii pe banii astia 50 de lire insa pe zi, iar cand/unde/daca pot economisi bani o fac, daca cheltuind 50-60 de euro scutesc cheltuieli mult mai mari timp de un an, asa fac. Apoi in Franta sigur nici un pachet de tigari nu iei cu 5 euro, cel mult poate platesti intrarea doar la un club, fara consumatia obligatorie, fumat zilnic din banii economisiti neplatit un abonament anual de 60 de euro, ca tot se zicea pe aici de fumat? Poate daca fumezi cate 3 tigari/saptamana. Asa cum la metrou imi fac abonament cu calatorii nelimitate, chiar daca costa cateva zeci de lei/luna nu ma apuc sa dau cate 2,5 lei/calatorie ca in 2-3 zile cu treburi mai multe as depasi valoarea abonamentului cu biletele.

Sincer eu oricum si ce ar fi caut sa platesc mai putin, nu imi pasa cate ore fac pe drum si alte chestii deastea. Chiar de aici de pe forum am invatat de la karpaty, dar si de la tine sa merg doar cu regio, fie ce o fi. Si m-am obisnuit asa, la ce imi trebuie viteza? Daca nu am timp nu plec la drum.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 17:32

Luna a scris:
Sincer eu oricum si ce ar fi caut sa platesc mai putin, nu imi pasa cate ore fac pe drum si alte chestii deastea. Chiar de aici de pe forum am invatat de la karpaty, dar si de la tine sa merg doar cu regio, fie ce o fi. Si m-am obisnuit asa, la ce imi trebuie viteza? Daca nu am timp nu plec la drum.
Când pleci undeva, îţi faci analiza cost-beneficiu şi decizi dacă mergi cu autobuzul, cu R, cu IR sau cu avionul. Văd că unii se plâng că nu mai sunt IR cu preţ de R de la Bucureşti la Ploieşti. Nu zice unul că maxi-taxi/autocarul pe aceeaşi rută e 16 - 20 lei şi că face, pe hârtie, între o oră şi o oră jumate, ba chiar mai mult dacă e traficul aglomerat. În vreme ce IR-ul e 18 lei, dar face 50 minute. Păi chiar şi un R care face 1h - 1h15min e mai convenabil ca timp decât un maxi-taxi.

Luna

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 18:23

In plus treaba asta cu graba sa ajunga repede la destinatie si sa plateasca in plus pentru asta se aplica celor care castiga mult, nu muritorilor de rand. Da, daca prin a ajuns la destinatie mai tarziu cu 2 ore pierzi 100 de euro, ca esti platit cu 50 de euro/ora si munceai 2 ore in plus e alta treaba. Insa celor care merg in concediu, acasa in week-end, cu treburi planificate si avand zile libere inainte/dupa etc. nu vad care e faza daca fac in plus 1-2-3-4 ore daca asa economisesc cateva zeci de lei. Se grabesc sa ajunga ca sa ce? Sa se uite la tv sau sa stea pe net? Astea se pot face si din tren, la fel si muncile online.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 18:31

Luna, poate ca nu vrea lumea sa stea mai mult timp langa unul ca tine in tren. Smile

Du-te si te culca, poate te trezesti mai destept decat esti acum. Putin probabil, da' incearca.

Ba, nene, cat mai aveti de gand sa tineti trolli pe forumul asta?
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 19:19

Da ce trebuie sa stea langa mine? Apoi nici mie nu imi place langa anumite categorii de persoane, dar decat sa dau bani (in plus) aleg tot langa ele, ca am altceva mai important de facut cu banii. Apropo, la majoritatea le place langa mine, mai ales ca am wifi mereu la mine, multi ma roaga si sa le incarc telefoanele cand nu sunt prize sau nu sunt suficiente pentru toata lumea. (Am mereu la mine prelungitoare, stechere si baterii externe). Trenuri regio sunt destule goale, e loc pentru toata lumea. Uite si deaia eu prefer cand pot sa merg doar cu regio si student fiind ca sa pot circula cu trenuri cat mai goale si sa stau pe ce loc am chef, mai ales ca eu prefer locurile unde nu se inghesuie nimeni: acolo unde e cel mai frig.

Restul postului o consider jignire. Ceva ce sustineati chiar voi acum nu mai e bine. Ani de zile un user avea in semnatura: Nu mai dati foc banilor calatorind cu trenuri interregio, calatoriti in aproape aceleasi conditii cu trenuri regio. Altu facea turul tarii cu regio, zile la rand, si revelionul in tren. Pana sa citesc astea mergeam si eu cu interregio la drumuri lungi, asa am vazut ca altii pot cu regio, ce eu sunt mai fraier?
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeDum 23 Dec 2018, 22:54

Uite ca la faza cu acumulatorul extern nu doar ca sint de acord cu tine, da' pot sa te si apreziez. Ca sint cam satul de coinaci prin trenuri cu telefoane scumpe si cu ochii dati peste cap ca nu au priza sa isi incarce "divaisu'" ramas fara baterie de la prea mult Facebook si/sau "Insta".

Da' la faza cu jignirea... Frate, mi-e greu sa cred ca trei sferturi din posturile tale imi jignesc doar mie inteligenta. Wink

Ultima editare efectuata de catre Adirmvl in Lun 24 Dec 2018, 00:08, editata de 1 ori
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeLun 24 Dec 2018, 00:06

Dr2005 a scris:
IonutCFR2009 a scris:
Daca in toata Europa s-ar da astfel de gratuitati ca la noi, cred ca si alte companii feroviare ar fi puse in dificultate. Chiar asa, in Franta nu le da studentilor un „free voyage” cu TGV-ul ? Poate nu mai ies la proteste... Laughing
A zis Luna cum e în Franţa. Dar am fost recent în Slovacia, unde toţi studenţii au gratuit şi nu mi s-au părut trenurile înţesate de studenţi.

Ai fost si tu in Slovacia si erau trenurile goale asa? Pai tie nu ti se pare nimic ca nu vrei sa vezi si sa spuia devarul dar in Slovacia la fel ca si in Romania trenurile sunt ocupate in mare parte de studenti, evident trenurile de rang superior ca micutii pana sa aibe gratuit cautau Regio sa fie ieftin, acum de cand au mocangeala nu mai urca in Regio ca ei sunt cineva si trebuie sa mearga in conditii la IR. In Slovacia am fost de 3 ori anu asta si nu ai loc de studenti la fel ca in RO.

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeLun 24 Dec 2018, 00:11

In Slovacia nu se vad la fel de tare studentii in trenuri pentru ca... Din Bratislava la Kosice, de exemplu, au trenuri cadentate, parca la doua ore. Adica trenuri care strabat tara. Si au trenuri cu vreo 10 vgoane/tren. Cate trenuri au 10 vagoane la noi?

Ultima editare efectuata de catre Adirmvl in Lun 24 Dec 2018, 00:14, editata de 1 ori
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeLun 24 Dec 2018, 00:13

Chiar daca au 10 vagoane tot pline sunt!

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitimeLun 24 Dec 2018, 00:21

Se poate. Eu am fost in Bratislava intr-o miercuri, parca. In septembrie. Nu stiu cand incepe anul universitar la ei, dar cu siguranta nu vreau sa spun ca "am fost eu atunci, am vazut aia, deci asa e!". Nu, subliniez doar ca si la ceferu, daca ar fi destule vagoane, nu ar fi o problema la fel de mare cu studentii.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 26 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 26 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 46 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea I)
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei (partea II)
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: