Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+60
mtk
Capsuneanu
t1972
ravers75
@ndrey
NicuS
Rarau
bobi
bubu
Andrey_tm
Semafor
sp59
19jimmy84
TER200
cristi ar
aris86
laurentzu
tcm
cristi CFR
laur 133
Cipri Andrei Neculai
kristi kkk
DUAL
didinul
rich1974
ets2oltromânia
ttavi
Hurricane
AeroX
IonutCFR2009
lifetec
alex.alexus.tm
DAS 2011
Adirmvl
cristy79
florin94
alinx3330
CristyanC
ciprian71
Nesebar
tzifrea
Amiralul
riciu
mielutu zburator
Luna
Re6/6
LanceR
razvan - trenuri
Jhonyla
dan tm
Dr2005
cardinal
Warrington
92Dragos
marius664
alliens
Vitosa
Katalyn
cfr500
Adrian78
64 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 39 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

Revista presei - Pagina 12 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMar 10 Oct 2017, 23:13

http://adevarul.ro/educatie/universitar/studentii-26-ani-ramas-gratuitati-transportul-feroviar-1_59dcf7505ab6550cb8002d5a/index.html

Studenţii de peste 26 de ani au rămas fără gratuităţi pe transportul feroviar

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale să prezinte un raport în urma căruia a fost luată decizia ca începând cu anul universitar 2017-2018 studenţii care au vârsta de peste 26 de ani să nu mai beneficieze de transport gratuit cu trenul.

„UNSR îşi exprimă dezamăgirea faţă de ultimele hotărâri luate de Guvernul României, prin ministerele de resort în relaţia cu studenţii. Începând cu anul universitar 2017-2018, studenţii cu vârsta peste 26 de ani nu mai beneficiază de gratuitate pe căile feroviare, după un an în care toţi au avut parte de acest drept”, transmite UNSR, potrivit News.ro.

Organizaţia citează din programul de guvernare al PSD, spunând că egalitatea de şanse în educaţie şi îmbunătăţirea competenţelor tinerilor duc la creştere economică şi prosperitate. Studenţii susţin că această egalitate de şanse despre care vorbeşte PSD „nu se regăseşte în acţiunile întreprinse” şi adaugă faptul că drepturile trebuie să fie valabile pentru toţi studenţii înmatriculaţi la o instituţie de învăţământ superior din România, indiferent de vârstă, etnie, religie, sex, an de studiu, experienţa precedentă sau alt criteriu.

„O minune ţine trei zile, un lucru valoros ţine o viaţă, dar un aspect populist ţine un an. România astăzi face un pas înapoi în educaţie, România, astăzi, face un pas înapoi în ceea ce înseamnă politicile educaţionale studenţeşti şi de tineret. Educaţia românească nu trebuie să fie o prioritate doar verbal exprimată, ci şi faptic”, subliniază studenţii.

UNSR îi cere ministrului Educaţiei prezentarea unui raport în urma căruia a fost luată decizia ca studenţii cu vârsta de peste 26 de ani să nu mai veneficieze de gratuitate pentru transportul feroviar, pentru a analiza impactul bugetar şi deciziile care au dus la această hotărâre. Studenţii arată că, potrivit unui raport al MEN privind starea învăţământului superior din România, în anul universitar 2009-2010, 7,4 la sută din totalul studenţilor aveau între 25 şi 29 de ani, în anul 2010-2011 – 5,6 la sută, în 2011-2012 – 5,3 la sută, în 2012-2013 – 4 la sută, în 2013-2014 – 3,4 la sută, în 2014-2015 – 2,5 la sută. De asemenea, 2,2 la sută din totalul de studenţi din 2009-2010 aveau vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani, iar în 2014-2015 – 0,8 la sută. „Fără a avea date exact despre ultimii doi ani universitari, putem constata faptul că trendul este unul descendenta şi că formarea numărului de studenţi efectiv este unul redus”, subliniază UNSR.

Organizaţia mai spune că, dacă decizia luată are un fundament economic, argumentele nu sunt fondate, pentru că reducerea de cheltuieli nu ar trebui făcută prin discriminarea studenţilor în funcţie de vârstă.

„Dacă există un fundament politic, UNSR condamnă aceste acţiuni şi vă aduce aminte de Pactul pentru Educaţie din 2008, pact ce avea ca scop creionarea unor direcţii şi obiective pentru viitoarea strategie a sistemului de învăţământ şi semnarea unei înţelegeri politice, astfel încât reforma în educaţie să fie una coerentă”, conchide UNSR.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMar 10 Oct 2017, 23:15

Bugetele se întocmesc de către Ministerul de Finanţe, nu-şi face fiecare minister ce buget vrea. MFP a prins în bugetele tuturor ministerelor acele sume pentru plata lucrărilor pe fonduri europene, pe acelaşi principiu.

Adirmvl a scris:
Studenţii de peste 26 de ani au rămas fără gratuităţi pe transportul feroviar
Nu există o astfel de decizie. Din necunoaştere sau rea-voinţă, unele universităţi refuză să elibereze legitimaţia de transport studenţilor peste 26 de ani.

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMar 10 Oct 2017, 23:34

Și iar îmi aduc aminte de episodul din 2006 când m-a c
Întrebat supracontroul cum pot sa lucrez și sa am carnet de elev ( nu aveam buletinul la mine și m-am legitimat cu legitimația de serviciu ) simplu fiind elev la seral.

Apoi o nenorocita de casiera de la Ploiești Vest mi-a refuzat de câteva ori eliberarea biletelor pe motiv ca liceul la care făceam seralul era particular și ca cei de la particular nu au drept la reducere deși carnetul de elev era identic cu cel al celor de la stat. M-am urcat în tren ( 3001 ) și acolo am primit bilet la tarif de casa redus de elev.

Acea casiera și în ziua de azi e la fel de nesuferita și tot la Ploiești Vest lucrează ca tot credeau unii pe alt topic ca, carierele de la București Nord sunt toate numai sfinte...pe naiba ca toate se poarta de parca călătorii ar fi infractori.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 10:38

Katalyn a scris:
Apoi o nenorocita de casiera de la Ploiești Vest mi-a refuzat de câteva ori eliberarea biletelor pe motiv ca liceul la care făceam seralul era particular și ca cei de la particular nu au drept la reducere deși carnetul de elev era identic cu cel al celor de la stat. M-am urcat în tren ( 3001 ) și acolo am primit bilet la tarif de casa redus de elev.
Elevii de la seral nu beneficiază de facilităţi. Şi nu beneficiau nici atunci.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8301
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 12:22

Beneficiau parca daca aveau mai putin de 26 de ani. In prezent sunt considerati elevi inclusiv cei de la postliceala.

Cu privire la studentii peste 26 de ani ar trebui sa li se dea legitimatiile, legea prevede, cheltuiala prea mare nu e cu ei, numarul lor e foarte mic, cel mai probabil sub 2-3% din totalul studentilor. Si aia mare parte sunt la masterat, doctorat sau medicina. Studenti propriu-zis la licenta care sa inceapa facultatea la peste 26 de ani de cand au disparut aproape toate facultatile private daca sunt 1-2 din 200-300.
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11400
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 13:06

probabil,studentii de peste 26 de ani,vor trece direct de la gratuitatea de student,la cea de pensionar
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 13:23

Localitatea Saligny, la un pas de catastrofă din cauza unui tren încărcat cu gaz lichefiat

Pompierii militari constănțeni au intervenit, marți dimineață, în localitatea Saligny, unde vagonul unui tren încărcat cu gaze lichefiate prezinta scurgeri.

La fața locului s-au deplasat două autospecialele de la Detașamentul de Pompieri Cernavodă cu 9 subofițeri, dar și o ambulanta SMURD cu 3 subofițeri.

Trenul staționat în gara de la Saligny are în componență 40 de vagoane, doar de la un vagon fiind pierderi de gaz de la vana de descărcare. Pompierii militari au izolat zona și așteaptă echipa specializată a operatorului economic care care deține gazul să remedieze defecțiunea.

Robinetul defect a fost reparat, iar traficul feroviar reluat în condiții de siguranță.

Sursa: http://m.jurnalul.ro/stiri/locale/localitatea-saligny-la-un-pas-de-catastrofa-din-cauza-unui-tren-incarcat-cu-gaz-lichefiat-754413.html

De exploda facea clar praf tot.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 14:34

Nu cumva GPL dacă ajunge în contact cu aerul devine gazos? Că de asta nu au voie maşinile cu GPL în parcările subterane, pentru că gazul scurs se acumulează acolo.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 14:58

Devine gazos, dar in proximitatea cisternei si pina la robinet concentratia e foarte mare si poate genera o explozie chiar daca ulterior gazul care iese prin robinet ar arde doar pe directia jetului.Poti sa probezi singur la aragaz daca ai curajul, deschizi robinetul si dai foc un pic mai tirziu,o sa arda o minge de foc in zona cu concentratie mare.

Poti sa faci un experiment acasa cu un sprai, il ti apasat si dai foc la jet.Pe acelasi principiu functioneaza si autogenul dar si arzatoarele de la Dedeman cu care se lipesc tevile de cupru la incalzirea centrala dar si brenerul cu care se pirlesc porcii in loc de paie.

De fapt si cind se face tuica asa se incearca cu foc, or cum ar arde daca nu ar avea concentratie mare?

daca ai vrut sa insinuezi ca in contact cu aerul gazul trece din lichid in gazos si nu ar exista pericol in gara Saligny, cred ca te inseli, pericolul vine tocmai din forma gazoaza a acestuia.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 16:43

Plus ca GPL-ul e mai greu decat aerul asa ca mai greu se disperseaza sa nu mai fie un pericol.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 18:12

Dr2005 a scris:
Katalyn a scris:
Elevii de la seral nu beneficiază de facilităţi. Şi nu beneficiau nici atunci.

Nu-mi spune ca lucrai la minister încă din 2004 ?? De und3 ști tu ce legi erau acum 13 ani ?? Eu am spus ce pățeam doar la Ploiești Vest și doar când o prindeam pe acea carieră cu restul nu am avut probleme și nici la alte gari. Mi-e greu sa cred ca cineva poate tine minte ce legi și facilități erau valabile acum 13 ani. Plus ca era imposibil ca în 2004 sa am 26 ani asta ar însemna că acum ar fi trebuit sa am 39 😂😂😂😂

Și chiar dacă era sa nu aibă valabil elevii de la seral sa nu îmi spui ca aia de la Vest era deșteaptă și restul carierelor erau proaste. Nu exista asa ceva !!!

În 2017 ce spune legea privind elevii de la seral sunt elevi doar cu numele sau au dreptul și la reducerile de elevi ??
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 18:19

In 2017 toti elevii au reducere.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 18:41

Hotărâți-vă odată au sau nu dreptul la reducere cei de la seral?? Cei de la liceele private ?? In 2004 nu era nicio diferența între carnetele de elevi ale celor de liceu, celor de la seral sau celor de la privat ca știa o proasta ca liceul cutare e privat e alta treaba. La vremea aceea dirigintele a spus ca sa-i fac reclamație dacă mai refuza sa îmi elibereze bilet.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 19:38

Legea zice ca toti elevii beneficiaza, fara sa precizeze ca doar cei de la zi sau vreo limita de varsta. Deci si cei de la seral beneficiaza de reducere. In prezent asta.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitimeMier 11 Oct 2017, 20:05

Dupa carnet nu au cum sa se deosebeasca scolile private de cele de stat.

Daca pe carnet scrie liceul Vlad Tepes sau liceul Spiru Haret cum se deosebeste cel de stat de cel privat?

acuma e destul de clar ca daca in 2004 scria pe carnet liceul particular Ion Creanga si existau ceva reglementari sau casiera primise instructiuni in acest sens, nu a dat bilet.

acuma nu am timp sa rasfoiesc dar in 2004 asta era in vigoare si elevii de la seral nu aveau facilitati, doar de la cursuri de zi

http://www.anosr.ro/wp-content/uploads/2012/07/3.3-Ordin-3-de-pus-in-transport.pdf

in prezent au facilitati elevii din invatamintul obligatoriu, care nu este seral. 9au schimbat exprimarea)

https://www.cfrcalatori.ro/ro/info-util/legislatie-nationala/120-legislatie-pentru-bilete-speciale-emise-in-baza-unor-acte-normative/855-hotararea-de-guvern-nr-42-2017
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 12 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 12 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 39 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: