|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+48daniel_c laurentzu Caspar aris86 NicuS gvd AndreiCFRbv Cipri Andrei Neculai DAS 2011 cristi ar sorinache96 TER200 razvan - trenuri bobi IonutCFR2009 Rarau neluadi Ciprian Vale_ntin DUAL didinul Vale Vitosa alex.barac.5 kristi kkk Amiralul 92Dragos ldh80 cristy79 dan tm ets2oltromânia Katalyn AeroX cardinal alliens riciu mielutu zburator Nesebar alex.alexus.tm TVlad LanceR Adirmvl Adrian78 Luna Warrington Dr2005 marius664 ciprian71 52 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 25 Mar 2018, 10:58 | |
| - marius664 a scris:
In Bucuresti pensionarii au gratuit de 15 ani, si in multe orase de asemenea.Anunta-ne de rog cand in Ungaria si studentii vor avea gratuit pe trenuri ca la noi... In Ungaria sunt o gramada de reduceri si la trenuri, iata cateva: -circula gratis (platesc doar rezervarea locului unde e obligatorie si daca e cazul diferenta de clasa: persoanele peste 65 de ani, strainii peste 65 de ani daca au card Hungary pass, refugiatii, angajatii care lucreaza la o companie de cai ferate, copii pana la 6 ani -reducere 90%: cine are Hungary pass, membrii familiilor care au minim 3 copii, somerii, handicapatii -reducere 50%: copii pana la 14 ani, functionarii publici, studentii atat la zi cat si id, posesorii de card de reducere (se elibereaza la pret redus pentru tinerii sub 26 de ani) -33% reducere: posesorii diferitelor carduri de reducere, tinerii sub 26 de ani nestudenti in week-end, membrii familiilor care au un copil minor sau doi) Mare parte din reduceri se aplica si cetatenilor straini daca sunt din UE. - marius664 a scris:
E si normal Budapesta e vizitata de foarte multi turisti, iar grosul este dat de pensionari, ca astia au mai mult timp liber sa se plimbe.Iar daca au transportul gratuit se pot plimba intre diverse obiective-si slava domnului in Buda si Pesta sunt destule- de unde achiziotioneaza diverse suveniruri sau platesc bilete de intrare.Pana la urma tot o afacere este din care municipalitatea castiga, nu o POMANA... Da de unde, eu am vazut predominanti turistii tineri, cel putin in centrul istoric. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 25 Mar 2018, 12:52 | |
| Repet Luna anunta-ne cand studentii unguri vor avea gratis cum au la noi, sa se plimbe cand vor ei de la Ana la Caiafa asa fara vreun motiv anume.Poate ca studentii din Ungaria mai trec si pe la scoala nu stau prin trenuri toata ziua. .Iar in privinta seniorilor astia sunt grosul turistilor din toata lumea nu doar din Ungaria.Ei au timp si bani ca au muncit o viata sa se rasfete acum, iar astfel de oferte nu fac decat sa-i atraga si sa cheltuie banii destinati pe transport in alte locuri.Si tata este pensionar si ar vrea sa se plimbe, dar pretul trenului din Romania si reducerile oferite de tara noastra il face sa se limiteze la cele 6 cupoane.Un drum pana la Vatra-Dornei dus-intors il costa 400(200+200 ca se duce si cu mama ) de lei la cuseta, daca ar plati doar suplimentul de cuseta iar ramane 200 de lei in buzunar, iar daca ar fi gratis s-ar chinui 10 ore si la clasa 2.Iar din o parte din banii economisiti iar cheltui prin statiuni...Si asta ar face-o el ca are pensie mica, gandeste-te ca si la noi sunt destui pensionari cu pensii bunicele... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25569 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 25 Mar 2018, 14:22 | |
| Noţiunea de pensie e diferită între E şi V Europei. În V din pensie o ţii în plimbări cât te mai ţin picioarele, după care o dai pe excursii, pe croaziere ş.a.. Pe când în E Europei din pensie abia îţi poţi plăti utilităţile şi medicamentele şi stai şi vânezi la supermarket produsele care expiră în 2 zile. Apoi înveţi să îţi faci supă pentru o săptămână dintr-un singur os şi înveţi să rezişti iarna cu mai multe geci şi pături, că termoficarea/gazele/lemnele costă bani. Dacă nu te ajută copiii şi nepoţii, nu o duci prea bine. _________________ :TTT:
|
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12458 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 25 Mar 2018, 14:51 | |
| Totusi pensionarii beneficiaza de bilet la tratament in orice statiune din tara, si platesc doar 50 % din pensie pentru 16 zile. La o pensie de 600 lei cat au multi dintre pensionari, sa stai 16 zile la hotel de 3 stele si cu mancarea asigurata pentru doar 300 lei eu zic ca e mai mult decat bine, iar transportul se deconteaza in multe locuri de catre casele de ajutor reciproc, unde de asemenea sunt multi pensionari inscrisi, de unde iau ajutoare diferite pentru aprovizionare cu lemne de foc samd. Eu zic sa nu-i mai plangem atat pe pensionari, mai bine sa vedem ce facem cu tinerii forta de munca activa, care iau calea exilului din aceasta tara ce nu-i mai vrea sub nicio forma prin masurile aiuristice adoptate... |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 25 Mar 2018, 15:10 | |
| Ar trebui sa-i plangem si pe pensionari, pentru ca asa cum zicea si Dragos multi nu rezista fara ajutorul nostru, pe cand in vest isi permit sa-si ajute si copiii si nepotii cu bani.Iar cei care se duc in statiuni de tratament chiar au nevoie de tratament, la CAR ca sa beneficiezi de ajutorul acela trebuie sa cotizezi lunar, si sunt multi care refuza sa se duca departe de casa deoarece costul transportului depaseste valoarea sejurului cum ai spus si tu.Statul trebuie sa faca protectie sociala pentru toti cetatenii sai , indiferent de varsta, pentru ca atunci cand o sa fii pensionar n-o sa mai gandesti asa.Garantat... |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 25 Mar 2018, 15:30 | |
| Daca incurajam cat mai mult forta de munca activa sa ramana in tara, atunci si pensionarii vor avea perspective mai bune, altfel un pensionar nu poate sustine alt pensionar decat daca aplici ideile doamnei Olguta Vasilescu care vrea impozitarea progresiva a pensiilor, o sursa noua de alimentare a bugetului de pensii... adica iti da cu o mana si iti ia cu doua. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25569 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 25 Mar 2018, 20:35 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- Totusi pensionarii beneficiaza de bilet la tratament in orice statiune din tara, si platesc doar 50 % din pensie pentru 16 zile. La o pensie de 600 lei cat au multi dintre pensionari, sa stai 16 zile la hotel de 3 stele si cu mancarea asigurata pentru doar 300 lei eu zic ca e mai mult decat bine,
3 stele pe hârtie... e vorba de fostele hoteluri ale sindicatelor sau întreprinderilor, privatizate/închiriate te miri cum. 3 stele înseamnă acelaşi mobilier din anii '70, dar pus în cameră un televizor, eventual termopane. Am mai trecut şi eu prin hoteluri care trăiesc sau trăiau din aşa ceva... şi între 1995 şi 2011 nu se schimbase absolut nimic în ele (de atunci nu am mai stat la astfel de hoteluri). În plus, numărul de bilete de tratament e limitat, iar drumul până acolo nu îl plăteşte nimeni, mai ales că unele staţiuni balneare nu au transport feroviar. Să nu uităm că oamenii ăştia au cotizat o viaţă întreagă la pensie, nu merită ca statul să-şi bată joc de ei la bătrâneţe. Desigur, mă refer la pensionarii cu stagiu complet, nu la diversele categorii favorizate prin pensii speciale (un colonel de Secu ia lejer 5000 lei în mână pensie!), care ies la pensie la 40 de ani (pentru comparaţie, un medic ca să aibă drept de liberă practică studiază până la 30 de ani, poate chiar şi mai mult în funcţie de specializare). _________________ :TTT:
|
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4753 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discutii generale despre transport II Mar 27 Mar 2018, 21:44 | |
| Ministerul Transporturilor, prin CFR SA, promite că în acest an va deschide circulația pe aproximativ 140 km de cale ferată modernizată, infrastructură feroviară pe care trenurile vor putea circula cu o viteză de până la 160 km/oră. Mai mult, anul 2018 înseamnă patru tronsoane, în lungime totală de circa 150 de kilometri de cale ferată de pe Coridorului IV paneuropean, în plin proces de modernizcare, proiecte în valoare de circa 1,6 miliarde euro.
Directorul general al companiei CFR SA, Ion Gavrilă, estimează că se vor recepţiona lucrările de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe 136,35 kilometri de cale ferată, între Sighişoara şi Simeria. Mai mult, conducerea CFR SA menționează că, tot în acest an, se vor finaliza lucrările de modernizare a 23 de poduri și podețe pe întreaga reţea feroviară, urmând să fie lansat și un program de modernizare a 47 de stații de cale ferată din România. „Pe lista obiectivelor de investiții se află și linia de cale ferată Predeal - Brașov. Vom lansa licitația pentru elaborare studiu de fezabilitate pe secțiunea Predeal - Brașov, în lungime de 26,9 km, aici vorbim dspre o cerere de aprobare finanțată în semestrul II 2017“, explică șeful CFR SA, Ion Gavrilă.
|
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 29 Mar 2018, 20:03 | |
| http://bilete.antares-transport.ro/promotii/un-leu-la-bucuresti
Pe traseul Ramnicu Valcea-Bucuresti sau Bucuresti-Ramnicu Valcea se pot achizitiona bilete la pret redus, dus-intors. Oferta este valabila in limita locurilor disponibile. Biletele se pot procura direct de pe site si de la Agentia de bilete din Autogara 1 Mai. Pe site-ul http://bilete.antares-transport.ro/ ai optiunea sa cumperi bilet dus- intors. In momentul in care ai optat pentru achizitionarea biletului dus-intors pe ruta Bucuresti-Ramnicu Valcea sau Ramnicu Valcea-Bucuresti vei vedea ca ai posibilitatea sa achizitionezi bilet cu 1 Leu. Dupa ce ai selectat cursele dorite poti sa alegi care dintre bilete va fi cel cu pret intreg si care va fi cel cu pret promotional de 1 leu. Ai doua variante : dus 29 lei si intors 1 leu dus 1 leu si intors 29 lei
Deci vreo 320 de kilometri cu 30 de lei. Unii pot. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 29 Mar 2018, 20:09 | |
| Si daca ar pune oferta tarife regio la IR 1521, tot ar fi vreo 64 lei dus-intors... |
| | | Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 29 Mar 2018, 20:10 | |
| Asteptam astfel de oferte cu o calatorie la 1 leu si la trenuri. Oricum nici la auto nu e chiar rau, mai compenseaza din restul problemelor ce le au. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 29 Mar 2018, 20:18 | |
| Ionut, ma refeream la distanta, nu la traseu. Pe calea ferata n-ai ce sa-i faci, plus ca toate localitatiile in cate opreste "Pausa" nu depasesc cu mult Pitestiul in privinta populatiei. E adevarat, pe Bucuresti - Caracal e la putere trenul.
Luna, de ce nu iti faci, frate, firma de transport feroviar de calatori? Du tu lumea cu un leu sau gratuit. Cat despre Antares, sint printre primele firme de transport calatori din tara (daca nu chiar prima) care a bagat wi-fi in autocare. Iar Dacos-ul a cumparat autocare care au inclusiv prize, doar ca nu stiu cate din ele fac curse regulate. Deci in foarte multe sensuri autocarele sint peste trenuri. |
| | | Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 29 Mar 2018, 20:26 | |
| Nu am capitalul necesar, ca mi-as face firma de transport feroviar fi sigur. Si numai sa castig cota de piata as baga preturi incepand de la un leu in nr limitat pe/tren, ca sa castig cota de piata si imagine. Companiile aeriene pot, companiile feroviare straine pot, memento bus si flixbus pot, de ce nu ar putea si un operator feroviar roman?
Cu privire la conditiile bune din autocare sincer chiar ma bucur, ce n-as da sa circule asa ceva si pe unde am eu nevoie. Programul ma gandesc ca il respecta ceas, nu se pune problema odata ce au asa autocare. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 29 Mar 2018, 20:41 | |
| Numai tampenii ai inceput sa debitezi Luna. Cat costa sa circule un tren din A in B si cat costa sa circule un autocar? Taxa TUI si cati angajati care trebuie platiti cu ore de noapte/festive si capsectie ce sunt la tren apoi consumul trenului care este mult peste un autocar. Tu daca ai firma de transport feroviar dai faliment maine. |
| | | Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 29 Mar 2018, 20:56 | |
| Foarte bine, am adus deseori informatii din teren, am facut si calcule se poate vedea si in topicurile din semnatura, am crezut ca e util pasionatilor. Dar lasa ca planuiesc sa va fac cadou de paste retragerea mea de pe forum, ca vad ca in afara de polemici greoi se mai discuta ceva aici. Acum ceva ani cand m-am inscris alta era situatia, am invatat lucruri utile si importante de pe forumul asta, insa aia a fost, acum se pare ca majoritatea au actiuni la cfr, nu sunt nici pasionati nici calatori, vor trenuri goale, anulate, etc.
Cand ai facut revelioane in tren si tu vroiai sa circule trenuri multe si mereu, acum gata nu mai vrei cred ca ai cumparat actiuni la cfr, ca si angajat daca erai era in avantajul tau sa ai ore, prime de sarbatoare, plata suplimentara/zile libere, etc.
On-topic: Da, sunt costuri mai mari la tren, dar trenurile tocmai deasta mai primesc si subventii, pe cand autocarele nu. Apoi nici avioanele nu au costuri chiar mici, dar deaia au oferte si zboara si de sarbatori multe din ele. Daca as avea firma de transport feroviar nu stiu daca as da faliment, dar sigur as incerca sa am un grad de ocupare de macar 30-40%, as gandi asa daca tot am 100 de locuri libere in tren hai promotional o perioada sa le vand foarte ieftin, decat gol tot castig ceva fie si doar imagine. La wizzair cum se poate? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |