Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
daniel_c
laurentzu
Caspar
aris86
NicuS
gvd
AndreiCFRbv
Cipri Andrei Neculai
DAS 2011
cristi ar
sorinache96
TER200
razvan - trenuri
bobi
IonutCFR2009
Rarau
neluadi
Ciprian
Vale_ntin
DUAL
didinul
Vale
Vitosa
alex.barac.5
kristi kkk
Amiralul
92Dragos
ldh80
cristy79
dan tm
ets2oltromânia
Katalyn
AeroX
cardinal
alliens
riciu
mielutu zburator
Nesebar
alex.alexus.tm
TVlad
LanceR
Adirmvl
Adrian78
Luna
Warrington
Dr2005
marius664
ciprian71
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 47 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6989
Data de inscriere : 07/09/2014

Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMar 05 Sept 2017, 13:25

E jale cu prostia studenților dar și mai jale cu prostia unor călători maturi, chipurile.
În special cei care se urcă din Brăila și coboară la Ianca sau Făurei sunt de o prostie fenomenală. Se uită la foaia pe care scrie vagonul 5, întreabă, ăsta e vagonul 5, că e primul după locomotivă?!?!??! apoi se urcă, smulg ușa de la salon că nu îi duce capul să apese un buton, și mai și put ca la balamuc. Pe ăștia i-am remarcat că fac des ruta aia, dar prostie fenomenală am văzut peste tot. Studenți care trag de ușă ca handicapații și când mă duc eu să le apăs butonul se uită ca proștii, studenți care se urcă în vagonul de clasa 1 pentru că scrie 1 pe el și ei au bilet la vagonul 1 (nu contează că vagonul cls 1 e la mijloc), și veșnicii cârcotași care se plâng că merge trenul încet și se laudă că se duc peste mecanic să-i dea la cap să meargă repede... Cei mai penali sunt cretinii care se iau la ceartă cu nașul că numerotarea e 1 2 4 5 (lipsește vag 3, cls 1) și că nu au loc, că ei nu vor să stea unde îi pune nașul deși gradul de ocupare e de 50-60% și mai sunt 2 minute până la plecare.
Românul e priceput, se pricepe la toate, e expert în toate, știe trafic feroviar, știe trafic aerian, știe pe toate dar pe toate prost.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6767
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMar 05 Sept 2017, 14:16

Nu le vine nici lor sa creada ca e CFR-ul prea modern la faza cu butoanele/usile vagoanelor.
Iar aia care fac nazuri...aoleu romanul vesnic nemultumit, desi majoritatea lor sunt analfabeti functional.
Din pacate numarul calatorilor de acest gen sunt in numar covarsitor. Ii mai inteleg pe aia de la tara macar.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMar 05 Sept 2017, 15:48

Warrington a scris:
În unele stații chiar sunt indicatoare, unde va opri vagonul A, unde va opri vagonul B ș.a.m.d. și exact acolo oprește fiecare. Nu s-ar putea face la fel și în RO?
Vagoanele noastre au lungimi diferite... unele au 24,5m, altele au 26,1m. Vagoanele intermediare ale unui TE au 16,35m, cele de capăt au 19,1, etajatele au 26,8m. Chiar dacă, să zicem, compui un anumit tren doar din anumite feluri de vagoane, ce faci cu celelalte trenuri? Faci câte o zonare a peronului pentru fiecare tren?

AeroX a scris:
Iar asta ca ala de la Satu Mare n-a fost in viata lui nu stiu unde e impardonabil. A facut geografia Romaniei de 2 ori in clasa a VIII-a si a XII-a.
Şi crezi că la Geografie învaţă cum arată gara din Braşov, ca să o recunoască? Dacă îl ia somnul la Teiuş şi se trezeşte pe la Racoş, nu cred că îşi dă seama doar uitându-se pe geam unde se află. Şi dacă a prins un 20-76, în mod sigur i-a murit bateria la telefon de la Satu Mare până la Braşov, deci nema GPS.

AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Reputatie : 6767
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMar 05 Sept 2017, 16:16

Clar are loc situatia cea mai nefavorabila. La Brasov vezi si inscriptia de pe Tâmpa. Se simte cand intri într-un oras mare, indiferent de gara.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Reputatie : 5455
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMar 05 Sept 2017, 18:29

mielutu zburator a scris:

studenți care se urcă în vagonul de clasa 1 pentru că scrie 1 pe el și ei au bilet la vagonul 1 (nu contează că vagonul cls 1 e la mijloc),

asta o sa o folosesc si eu Smile

sau ma urc in vagonul de clasa 1 si spun ... credeam ca pot sa ma asez oriunde in tren Basketball
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4753
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMar 05 Sept 2017, 19:42

Si ce, nu e departe deloc de realitate.Am intalnit studenti dezamagiti cand au vazut cum arata pentru prima data un vagon cl.2 salon.Si unul din ei le spune celorlalti ca se duc la cl.1 ca este cu 6 locuri in compartiment.Interesant este ca era un 21-70 .
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6585
Reputatie : 12459
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMar 05 Sept 2017, 20:38

Bine dar pe biletul unui IR format din AM Desiro, chiar scrie: Vagonul 2, locul x. Cred ca-i o eroare din softul care emite bilete. Ar putea scrie doar locul si atat.
Referitor la numerotarea vagoanelor, la gara Braila se anunta intotdeauna numerotarea vagoanelor, deja se stie ca vagonul 1 este la urma trenului, doar calatorii care merg prima data in viata lor cu trenul poate sa nu stie.
Asezarea vagonului de clasa 1 la mijlocul trenului este o eroare a reviziei de vagoane, pentru ca in mod normal ar trebui asezat imediat dupa locomotiva sau la urma trenului, pentru a nu fi deranjati calatorii clasei 1 de cei din vagoanele de clasa a 2a.
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3792
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMar 05 Sept 2017, 21:39

IonutCFR2009 a scris:
pe biletul unui IR format din AM Desiro, chiar scrie: Vagonul 2, locul x.

Pasagerul poate fi dezorientat în multe situații, dar pentru o confuzie totală e neapărată nevoie de compania feroviară ca s-o creeze Laughing  Laughing

mielutu zburator a scris:
Studenți care trag de ușă ca handicapații și când mă duc eu să le apăs butonul se uită ca proștii  

Probabil ar trebui o etichetă pe care să scrie că trebuie să apese pe buton. Nu orice persoană se orientează singură, unele au nevoie să fie duse de mână, să li se explice etc.

S-a întâmplat de mai multe ori să trebuiască să redactez instrucțiuni de utilizare pentru diverse device-uri și ceea ce consideram eu necesar să includ în acele instrucțiuni nu prea se potrivea cu nelămuririle clienților. Așa că sunau telefoanele non-stop, iar fetele recitau la nesfârșit în telefon aceleași explicații. Până când m-am prins că multe întrebări se repetă, deci era de fapt vina mea: răspunsurile la întrebările care se repetau ar fi trebuit incluse în instrucțiuni.

În vreo 2 ani ajungeam pe la câte a 15-a sau 18-a variantă de instrucțiuni, dar la un moment dat era evident că nu mai sună nimeni să întrebe diverse detalii despre cum se folosește un anume device, deci în acel moment instrucțiunile chiar includeau tot ce trebuie. Morala e că instrucțiunile sunt pentru cel care nu știe cum se folosește un lucru sau altul, nu pentru cel care știe. Deci ar trebui o etichetă ”Pentru deschiderea ușii, apăsați butonul”, iar acea etichetă să fie amplasată exact acolo unde pune dobermanul mâna să tragă de ușă Very Happy
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMar 05 Sept 2017, 22:21

IonutCFR2009 a scris:
Bine dar pe biletul unui IR format din AM Desiro, chiar scrie: Vagonul 2, locul x. Cred ca-i o eroare din softul care emite bilete. Ar putea scrie doar locul si atat.
Referitor la numerotarea vagoanelor, la gara Braila se anunta intotdeauna numerotarea vagoanelor, deja se stie ca vagonul 1 este la urma trenului, doar calatorii care merg prima data in viata lor cu trenul poate sa nu stie.
Asezarea vagonului de clasa 1 la mijlocul trenului este o eroare a reviziei de vagoane, pentru ca in mod normal ar trebui asezat imediat dupa locomotiva sau la urma trenului, pentru a nu fi deranjati calatorii clasei 1 de cei din vagoanele de clasa a 2a.

Stiu cand sunt doua automotoare Desiro al doilea e considerat vagonul 2
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6585
Reputatie : 12459
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMar 05 Sept 2017, 22:29

Aici se confunda pasiunea feroviara a unora si vastele cunostinte despre vagoanele de toate tipurile, cu instruirea sumara a unui calator obisnuit (chiar student de-ar fi) care poate urca prima data sau dupa 20 de ani intr-un vagon CFR peste care au trecut 5-6 lucrari de modernizare. De ce ar trebui sa apese butonul daca el stie ca in urma cu 20 de ani usa compartimentului se deschidea actionata manual prin culisare laterala ? Ce vina are el ca CFR nu a inscriptionat adecvat cu pictograme sugestive modul actual de deschidere a usii? Daca tot s-au furat miliarde din modernizari la CFR cel putin n-au pus senzori pt deschiderea automata a usilor. Epidemiologic ar fi fost chiar un lucru bun reducandu-se astfel raspandirea anumitor boli de piele care se transmit prin folosirea repetata a unor suprafete de contact.
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8744
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeMier 06 Sept 2017, 01:33

Poate mergem pe model american, in care studentul este specializat in ceva, nu trebuie sa le stie pe toate.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22396
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeJoi 07 Sept 2017, 02:14

American nu, romanesc da, adica prost cu diploma. Wink

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4630
Data de inscriere : 06/05/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeVin 08 Sept 2017, 09:23

In alcatuirea mersului de tren, CFR ar trebui sa tina cont de clasificarea oraselor din Romania, respectiv:
– Categoria I – municipiu capitală, de importanță națională și europeană, având o populație de peste 1.000.000 locuitori-Bucuresti

– Categoria a II-a – poli regionali principali cu potențial transnațional, municipii de importanță națională și transnațională, având populație peste 250.000 de locuitori (400.000 de locuitori în zona de influență): Constanța, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași;

Toate aceste orase ar trebui sa fie interconectate intre ele; capitala sa aiba legaturi cu toate resedintele de judet, iar orasele din cetgoria a II a , sa aiba legaturi cu cat mai multe orase din regiunea respectiva si nu numai.
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6914
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeVin 08 Sept 2017, 13:56

bobi a scris:
In alcatuirea mersului de tren, CFR ar trebui sa tina cont de  clasificarea oraselor din Romania, respectiv:
E adevarat ce spui si cred ca CFR-ul tine cont oarecum de acest aspect(in sensul ca majoritatea trenurilor importante ajung si pleaca din capitala), exista legaturi intre orasele importante( de ex avem Galati-Cluj, Rm Valcea-Cluj Napoca chiar Timisoara-Targu Mures, ca sa numai vorbim de celebrul Timisoara-Iasi) insa mai trebuieste luat in calcul un aspect important:modul cum este structurata reteaua cailor ferate, pentru ca sunt cazuri in care exista potentiali calatori intre anumite zone, dar lipsa unei cai ferate sau una care ocoleste prea mult face imposibil ca unele rute sa existe , sau sunt operate de putine trenuri...
Sus In jos
bobi

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4630
Data de inscriere : 06/05/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitimeVin 08 Sept 2017, 16:18

marius664 a scris:
bobi a scris:
In alcatuirea mersului de tren, CFR ar trebui sa tina cont de  clasificarea oraselor din Romania, respectiv:
E adevarat ce spui si cred ca CFR-ul tine cont oarecum de acest aspect(in sensul ca majoritatea trenurilor importante ajung si pleaca din capitala), exista legaturi intre orasele importante( de ex avem Galati-Cluj, Rm Valcea-Cluj Napoca chiar Timisoara-Targu Mures, ca sa numai vorbim de celebrul Timisoara-Iasi) insa mai trebuieste luat in calcul un aspect important:modul cum este structurata reteaua cailor ferate, pentru ca sunt cazuri in care exista potentiali calatori intre anumite zone, dar lipsa unei cai ferate sau una care ocoleste prea mult face imposibil ca unele rute sa existe , sau sunt operate de putine trenuri...

Craiova -Iasi lipseste cu desavarsire.
Galati -Cluj, bine ca exista, dar nu este tema discutiei.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 28 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 28 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 47 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: