Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 00:13
Dr2005 a scris:
Nu neapărat tren... doar de stat să fie şi imediat sărea gura cea mâncătoare de jeg a presei. La fel e şi la aviaţie, dacă întârzie TAROM o oră un avion, ajunge la ştiri. Da' când Ryanair întârzie 2 zile... niciun cuvinţel.
Pai privatul isi face reclama in presa, pe cand statul-intr-o forma sau alta , este intotdeuna un subiect de stiri.N-ai observat ca si atunci cand este implicat vreun tren privat intr-un eveniment, nici macar comunicatele oficiale nu spun despre ce companie este vorba!!! Este mentionata doar titulatura de un tren privat a fost implicat in ...
Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3792 Data de inscriere : 03/09/2016
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 01:59
Dr2005 a scris:
E cam overkill să construieşti mii de km de linie de ecartament larg. Bine, ruşii sunt fericiţi, în caz de război ajung imediat oriunde...
Nu e vorba de câteva mii de km, e vorba doar de câteva sute. Până în 500 km, după estimarea mea. Iar în caz de război, nu ecartamentul căii ferate o să-i oprească pe ruși să ajungă unde vor ei. În 1944 i-a oprit cumva ecartamentul?
În 1944 rușii erau aliați cu americanii și primeau armament și avioane pe ușa din spate (Siberia that is). Așa au ajuns rușii la Viena, Praga și Berlin, cu concursul americanilor, nu luptând împotriva lor. Azi taberele sunt clar altele, iar rușii n-au luptat împotriva americanilor nici când s-a dezmembrat Uniunea Sovietică. Doar în Berlin la Checkpoint Charlie, în octombrie 1961, au stat tancurile rusești și americane față în față la câteva zeci de metri, timp de vreo 18 ore, dar fără să deschidă focul nici unii, nici alții. Oricum, ecartamentul căii ferate e nerelevant în caz de ocupație militară, îți confiscă locomotivele și vagoanele și circulă cu ale tale, nu cu ale lor
La modul serios, ideea e următoarea: România nu are suficient trafic feroviar intern, nici de marfă, nici de pasageri. Așa că pe baza lui o să rămână la nesfârșit cu o infrastructură feroviară demnă de lumea a treia. Însă pe baza traficului de tranzit ar fi șanse de încasat ceva bani, din care să se dezvolte infrastructura. Iar cea mai eficientă soluție e să tranzitezi vagoanele pe ecartamentul lor, fără nicio transbordare. De asta vrea și Austria să construiască cei 400 km, exact ca să evite transbordările.
De exemplu, de la Pojorâta la Borșa sunt mai puțin de 100 km, iar de la Câmpulung la Tisa până la Negrești-Oaș sunt mai puțin de 40, cu un tunel între Săpânța și Certeze. Tronsoanele astea ar trebui construite cu ecartament dublu, apoi dublat ecartamentul pe încă vreo 300 - 350 km din liniile existente și tranzitul est-vest e asigurat.
Iar cu ocazia asta, niște linii secundare care n-au trafic fiindcă nu duc nicăieri ar ajunge puse cap în cap și ar crește și traficul intern. S-ar putea merge direct de la Suceava / Botoșani la Satu-Mare / Baia-Mare, prin Borșa, Sighet și Negrești-Oaș.
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 11:26
@Dr2005 când a întârziat Ryanair 2 zile ?? Cand vreți cel mai mic tarif de pe mapamond nu trebuie sa mai țipați când întârzie.
La WizzAir am văzut care e schema caci am mers de 5 ori din ianuarie pana în prezent pe ruta OTP-LTN dus-intors si de fiecare data a plecat cu întârziere dar a recuperat destul. Pe 28.07 am plecat de la Luton cu 50 minute întârziere dar la Otopeni am ajuns cu doar 10 minute întârziere.
Pe 9.08 am plecat din OTP la LTN cu 20 minute mai târziu și am ajuns cu 5 minute mai devreme.
Din cauza ca nu am avut loc la mașina sa ma duc pe 09.08 la aeroport la avionul de 07.20 către Luton am plecat la 00.37 de acasă cu mașina cu ai mei sa ma lase pe centura de Vest la giratoriul de la Strejnicu pentru CDI Tg.Mureș-Brașov-București care pleca la 23.00 din Brașov. Am ajuns la 00.44 iar autocarul trecuse de noi, pana a făcut cumnata-mea întoarcerea din 3 mișcări s-a tot dus autocarul pe care l-am fugărit cu 90-100 km/h unde l-am oprit în mijlocul localități Barcanesti după 7 km. Am plătit 14 lei și m-a lăsat după 35 minute în fata la Terminalul Plecări unde au coborât aproape toți călători ( 15 ) iar pentru București mai rămăsese maxim 6. La 01:25 eram pe aeroport deși avionul decola la 07:20. Sa plătesc 80 lei o mașină sa ma ducă singur din Ploiești la aeroport nu mi-a convenit. Aeroportul liber ca pasărea, o grămadă de nații dormeau pe jos unii cu copii de pana în 5 ani. La ora 03.30 în fata aeroportului era bahaos toate cele 4 benzi bara la bara de mașini, dubite și autocare și foarte multe taxiuri. În intervalul 04:00-08:00 plecau avioane la fiecare 5 minute, cel puțin asa arătau panourile. Cursa W6 3001 OTP-LTN a fost afișată ultima cu o întârziere destul de mare dar s-a reușit îmbarcarea la timp și decolarea.
Dar sa întârzie un avion 2 zile nu am auzit, ce anotimp era și care au fost cauzele ??
Aterizarea de la Luton pe ploaie torențiala și o maxima de doar 14 gr C a făcut tot zborul nici nu am simțit când am atins pământul, tot avionul a aplaudat, din ce spuneati voi pe aici asta cu aplaudatul se practica doar la romani. Mai fusesem de 4 ori cu avionul tot pe ruta asta și tot cu ungurii de la WizzAir dar aterizare ca asta nu am mai prins.
In octombrie mi-am luat bilet sa vin un week-end acasă m-a costat dus-întors cu locuri la geam și fără bagaj de cala 98Ł ( 490 lei ) dar jumătate din bilet mi-l scoate țigările. La întoarcere am dreptul sa iau de la DutyFree maxim 4 cartușe de Kent 8 care e 36€/cartușul iar aici în UK se vinde cu 50Ł/cartușul. În stilul asta o sa vin cate un week-end acasă odată la 2 luni, tigările îmi asigura jumătate din costul biletului la avion însă am tot cautat ofertele alea despre care spuneau unii cu 5€ la Ryanair de la Timișoara la x sau de la București la Y nu am găsit nimic sub 20€. Poate ma învatati și pe mine șmecheriile astea legale as zbura și eu cu 5€ hai și 15-20€.
Am o alta problema care o sa caut azi, când am plecat din Luton vineri 28.07 la 18:25 ( cu intarziere de 50 minute ) inaintea noastră a decolat un BlueAir, apoi pe la mijlocul traseului un BlueAir zbura paralel cu noi iar pe Otopeni a aterizat imediat după noi un BlueAir. Mi-e greu sa cred ca 2 avioane pe acelasi interval orar ale 2 companii diferite au zburat pe același traseu.
L.E : Am găsit vinerea e BlueAir la 18:10 din Luton cu sosire la 23:20 pe Otopeni dar au niște preturi de te doare capul.
Warrington
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 12:26
Katalyn a scris:
maxim 4 cartușe de Kent 8 care e 36€/cartușul iar aici în UK se vinde cu 50Ł/cartușul. În stilul asta o sa vin cate un week-end acasă odată la 2 luni, tigările îmi asigura jumătate din costul biletului la avion
Las- o mai moale cu vândutul țigărilor, în UK e legal să le aduci doar pentru consum propriu, nu pentru vânzare. Te toarnă vreun român că le vinzi și te alegi cu o amendă cât biletele de avion pe 10 ani
Katalyn a scris:
Mi-e greu sa cred ca 2 avioane pe acelasi interval orar ale 2 companii diferite au zburat pe același traseu.
Se practică și la case mai mari. Am văzut la Heathrow 4 avioane de la 4 companii diferite aterizând toate în terminalul 3 într-un interval de 15 min. Toate erau avioane mari (wide-body, nu ca alea de la Blue-Air sau Wizzair) și toate 4 veneau de la Newark, din State. La Heathrow traficul e pe sloturi, nu vine fiecare cum vrea, depinde ce sloturi de timp are alocate compania respectivă. E posibil ca și la Luton să fie la fel, e destul de aglomerat pentru asta.
Apropo de terminalul 3 de la Heathrow, când ies stewardesele de la Virgin Altlantic venite după un zbor din State, toată lumea se oprește și se uită la ele, poți vedea pe viu scena din videoclipul aniversar
Ultima editare efectuata de catre Warrington in Dum 20 Aug 2017, 12:44, editata de 1 ori
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 12:37
Dau la colegi și prietenii nu vând pe grupuri deși toată lumea postează și acolo. Nu fac o afacere din asta și cunosc riscurile. De regula nu discutam cu persoane străine, urâte sau dubioase.
La noi în oraș se cumpără pe sub mana Rothmans și NZ Black cu 3.75Ł pachetul deși foarte multi cumpăra tutun și își fac ei țigările.
Acum se încarcă filmarea pe Youtube cu Blue Air care zboară paralel cu Wizz din care am și filmat.
Katalyn
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 13:31
FilMarea e făcută la 19:02 posibil deasupra Germaniei căci la 18:25 am decolat de pe Luton iar BlueAir cu 4-5 minute înaintea noastră a decolat.
https://youtu.be/zjKc-0JD_Gk
Warrington
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 14:59
Le găsești pe flightradar24.com, dar îți trebuie abonament Silver ca să vezi datele zborurilor mai vechi de 7 zile.
Oricum, în zilele de vineri Wizzair are zbor de la Luton la Otopeni la 17:35 (W6 3010) iar Blue Air are la 18:10 (0B1232). În practică se poate ajunge destul de ușor la situații în care cele două să plece la aceeași oră, cu o diferență de 1-2 minute.
În ultima vineri, pe 18 august, Blue Air a plecat cu 19 min. întârziere, dar Wizzair a plecat cu 95 de minute întârziere, la 41 de minute după acel Blue Air întârziat, deși după program ar trebui să plece cu 35 de minute înainte de Blue Air. În timpul verii Luton e foarte aglomerat, are o singură pistă și un avion întârziat prinde greu o ”fereastră” de decolare.
Katalyn
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 17:25
Pai asa am pățit eu pe vineri 28 iulie am plecat spre pista sa decolam ( ora decolării 18:25 ) în fata noastră a plecat un EasyJet apoi BlueAir și apoi noi, stăteam la rând apoi pe traseu la 37 minute de la decolare pe partea dreapta am văzut acel BlueAir din filmarea de mai sus care zbura paralel cu noi câteva minute iar la aterizare pe Otopeni dintr-un BlueAir coborau pasagerii în vreme ce noi mergeam cu autobuzele spre terminalul Sosirii.
Miercuri 09 august la cursa W6 3001 de la 07:20 Otopeni-Luton ne-au dus la marginea aeroportului cu autobuzele erau vreo 15 avioane parcate gata de decolare.
Acum pe timpul verii atât Luton cat și Otopeni sunt foarte aglomerate și am văzut cu ochii mei la Otopeni de la 03:30 pana la 06:45 când am urcat în autobuzul spre avion. La Otopeni pe timpul verii cine are avion intre 5 și 9 nu trebuie sa mai vina cu 2 ore înainte ci cu 3 ore înainte pentru a fi sigur ca prinde avionul.
Warrington
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 18:08
Katalyn a scris:
pe timpul verii atât Luton cat și Otopeni sunt foarte aglomerate și am văzut cu ochii mei
Până nu vezi Heathrow nu știi cum arată un aeroport aglomerat Otopeni are vreo 11 milioane de pasageri anual, Luton are vreo 15 milioane, iar Heathrow are 75 de milioane.
Katalyn
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 19:35
Asta e cel mai mare din Europa ? Frankfurt pe ce loc s-ar situa ?
Warrington
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 20:10
Tot cam pe-acolo. Paris Charles de Gaulle are 65 de milioane de pasageri anual, iar Frankfurt Rhein-Main 60 de milioane. Amsterdam Schiphol are și el 63 de milioane, în esență astea sunt cele mai adevărate din Europa.
În State sunt și mai mari, Atlanta are peste 100 de milioane de pasageri anual.
Katalyn
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 20:19
O sa merg în septembrie spre final și la Heathrow ca m-ai făcut curios. Deocamdată o sa merg peste 2 săptămâni weekendul 2-3 septembrie la Londra cu bicicleta în tren cu trenul varianta aia cu 7,5Ł biletul la trenurile de 1h20min după ora 09:00. Vreau sa vad cum arata Londra și pe timp de noapte, nu mai ma aleargă nimeni ca tura trecuta și neapărat sa ajung în China Town, am trecut cu mașina și arata aproape identic cu cartierele chinezești din filmele de acțiune.
Warrington
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 20:43
În week-end e mai scump după ora 9:00. De exemplu, pentru 2 septembrie sunt acum bilete de Ł7.50 la 7:00 - 8:00 dimineața, dar după ora 9:00 sunt 12 lire. Sau ai luat deja biletele?
Katalyn
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 20 Aug 2017, 22:47
Vineri 25 august îmi intra salariul, vineri după-amiază o sa iau bilet Northampton-London.Euston o sa caut pentru sâmbătă 2 septembrie biletele de 7,5Ł și iau și bicicleta. La Londra ma așteaptă varamiu cu bicicleta lui 300Ł și pedalam tot orașul, toate locurile frumoase inclusiv seara pe nocturnă ca-i frumoasa Londra noaptea. Întoarcerea o s-o fac duminica 3 septembrie sa ajung seara cel târziu la 20.00 în Northampton și tot cu 7,5Ł biletul.
Asa ca vineri 25 august undeva după ora 15-16 ora Angliei o sa te deranjez pe privat în cazul în care nu ma descurc. E greu prima data pana învăț apoi nu mai am treabă. La Național Express deja e floare la ureche.
ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4753 Data de inscriere : 19/07/2016
Subiect: Discutii generale despre transport II Mar 22 Aug 2017, 10:39
Incerc prin Zebra Pay sa fac rezervare la IR.10642 din Beclean pe Somes catre Bucuresti si trenul nu apare ca existent.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II