Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
daniel_c
laurentzu
Caspar
aris86
NicuS
gvd
AndreiCFRbv
Cipri Andrei Neculai
DAS 2011
cristi ar
sorinache96
TER200
razvan - trenuri
bobi
IonutCFR2009
Rarau
neluadi
Ciprian
Vale_ntin
DUAL
didinul
Vale
Vitosa
alex.barac.5
kristi kkk
Amiralul
92Dragos
ldh80
cristy79
dan tm
ets2oltromânia
Katalyn
AeroX
cardinal
alliens
riciu
mielutu zburator
Nesebar
alex.alexus.tm
TVlad
LanceR
Adirmvl
Adrian78
Luna
Warrington
Dr2005
marius664
ciprian71
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 40 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 10 Iun 2017, 21:42

http://www.money.ro/turcii-de-la-pegasus-au-renuntat-la-avioane-ca-au-consum-prea-mare-le-a-luat-tarom/
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14505
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 10 Iun 2017, 22:37

Dar ce contează pentru ai nostrii consumul sau faptul ca luam gunoaiele altora? Acolo sa fie la număr. Cantitativ, nu calitativ!
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 10 Iun 2017, 23:29

Luna a scris:
3. Se poate achita calatoria pentru 2 persoane cu un singur card folosind optiunea portofel electronic, un card activ nenominal cu 2 calatorii costa 2,6 lei.
+ preţul cardului, adică încă 3,7 lei. Sau 1,6 lei dacă iei card de unică folosinţă (Acces).

alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7108
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeDum 11 Iun 2017, 12:24

E avion nou, deci nu cred ca e gunoi.
Si doi la mana, are consum mai ridicat decat Airbus A320 NEO, asta nu inseamna neaparat ca si consuma fabulos de mult.
Si ca sa fac o gluma, acelasi model il achizitioneaza in momentul de fata si RyanAir, care e o companie mega cunoscuta pentru politica lor de reducere a costurilor, zgarcenie etc etc. Deci daca consuma chiar asa mult, cu siguranta RyanAir nu achizitiona modelul asta de Boeing. Ma rog, la ei mai intervine si faptul ca toata flota lor de peste 400 de avioane este alcatuita din Boeing, deci clar au alte costuri cu mentenanta si le-au achizitionat la un pret mult mai bun, dat fiind faptul ca au luat atatea bucati si inca mai au de primit pana isi maresc flota la 500 de Boeing-uri.

Ca o parere personala ... si eu prefer Airbus-ul in detrimentul Boeing-ului. Cel putin din punct de vedere al confortului, imi plac mai mult Airbus-urile. La partea tehnica nu ma pricep foarte mult, dar am inteles de la piloti ca Boeing-ul ar fii mai OK la partea de pilotaj pentru ca se pot face setari manuale etc, in timp ce la Airbus e totul electronic si computerizat.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMar 13 Iun 2017, 12:28

Scandalul desființării transportului cu troleibuze continuă.
Directorul TCE Ploieşti susţine că această modalitate de transport este foarte costisitoare.
Acesta pregătește achiziția unui lot de autobuze SECOND HAND care vor înlocui troleibuzele.

http://www.transploiesti.ro/t394-desfiintarea-depoului-de-troleibuze-de-la-podul-inalt#7007
Sus In jos
Vale

Numarul mesajelor : 250
Varsta : 43
Localizare : Tirgu Mures
Reputatie : 4991
Data de inscriere : 08/12/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMar 13 Iun 2017, 12:35

Incet incet se prind si autoritatile din Ploiesti ca nu se poate fura curent cu galeata deci au nevoie de autobuze si nu troleibuze.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMar 13 Iun 2017, 12:46

Iei rable secondhand si bagi consumuri de 65l/100km asa a fost la Hunedoara
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7108
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMar 13 Iun 2017, 12:49

Incident Tarom la Bruxelles:

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-avion-tarom-a-aterizat-de-urgenta-dupa-ce-un-motor-a-cedat-in-aer-s-a-auzit-o-bubuitura-groaznica-741982
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMar 13 Iun 2017, 13:08

Vale a scris:
Incet incet se prind si autoritatile din Ploiesti ca nu se poate fura curent cu galeata deci au nevoie de autobuze si nu troleibuze.

De când a plecat Radu Popescu de la RATPh/TCE, s-a ales praful. Întâi au pus pe butuci autobuzele pe GPL (nu se poate fura în canistre), acum se pregătesc să scape şi de troleibuze. Bine că au apucat să înceapă lucrările la tramvai (şi au trebuit terminate, fiind pe fonduri UE), că altfel le desfiinţau şi pe alea.

LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11402
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMar 13 Iun 2017, 15:26

alex.alexus.tm a scris:
Incident Tarom la Bruxelles:

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-avion-tarom-a-aterizat-de-urgenta-dupa-ce-un-motor-a-cedat-in-aer-s-a-auzit-o-bubuitura-groaznica-741982

de retinut faptul ca nimeni nu a patit nimic,iar echipajul a dat dovada de profesionalism
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMar 13 Iun 2017, 22:38

Dr2005 a scris:
Vale a scris:

De când a plecat Radu Popescu de la RATPh/TCE, s-a ales praful. Întâi au pus pe butuci autobuzele pe GPL (nu se poate fura în canistre), acum se pregătesc să scape şi de troleibuze. Bine că au apucat să înceapă lucrările la tramvai (şi au trebuit terminate, fiind pe fonduri UE), că altfel le desfiinţau şi pe alea.

Totul doar ca sa isi traga motorina?

Eu nu imi imaginez cum ar arata Timisoara fara tramvaie si troleibuze.Sau Aradul fara tramvaie.

Trebuie sa fi destul de batut in cap sa desfiintezi troleibuzele si tramvaiele.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMar 13 Iun 2017, 23:42

Avem printre cele mai bune troleibuze din țară iar anul asta se împlinesc fix 20 ani de când s-a introdus troleul la Ploiești. Alte orașe au murit cu ideea vedeți cazul Craiova sau Focșani și care or mai fi sau care au scos troleibuzul de tot gen Constanța și Iași.

Autobuze sh ? Dar ce se va întâmpla cu troleibuzele le vom vedea în alt oraș din țară ?

Oricum traficul de călători e de la an la în scădere și asta se vede zilnic pe trasee și nu doar la Ploiești ci în toată țara, când eram la liceu veneam seara de la școală cu articulatele pline ori când ieșeau studenți la 19.00 era măcel stăteai și 20 minute în stație ca nu prindeai loc în primele 6 MAN-uri care veneau la fiecare 3 minute, azi bate vântul la orele la care ies elevi și studenți parca ar fi un oraș fără elevi și studenți ca sa nu mai zic ca de-a lungul anilor s-aun mărit intervalele iar trasee care erau făcute cu articulate azi sunt cu autobuze de maxim 70 locuri gen Bmc Probus Scb.

Tot mai multi pleacă afară ( am ajuns sa ma crucesc în UK când aud vorbindu-se românește peste tot : magazine, pe stradă, parcuri și chiar mijloacele de transport în comun. Ieri veneam de la munca singura zi când nu am fost cu bicicleta din cauza ca m-am trezit târziu, la o anumita stație urcă 5 elevi o fata și 4 băieți unul din ei era asiatic ceilalți păreau toți englezi de unde ca vorbeau romana fata și cu încă 2 ) iar cei care sunt acasă majoritatea au mașini, sunt familii la mine în bloc care muncesc pe cate 1.200 lei/membru și au cate 2-3 mașini deși stau la periferie.

Dar de ce nu cumpăra troleibuze sh și mai fac o linie de troleibuz și prelungesc rețeaua pana la garajul de autobuze, asta cu costurile ridicate e vrăjeală așa e când gunoaiele de la Trandafirul Ofilit își baga coada se alege praful de tot și toate.
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8744
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMier 14 Iun 2017, 02:15

Ce faceți după Brexit ?!
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMier 14 Iun 2017, 06:08

cardinal a scris:
Ce faceți după Brexit ?!

Bună întrebare dar pana la Brexit mai e ceva timp iar eu trăiesc prezentul nu ma gândesc la viitor, nu îmi fac planuri pentru ziua de mâine. Sunt necunoscator în materie de UK, Brexit și politica dar un lucru este sigur după tot ce am văzut aici în 4 luni de zile, am impresia ca vor sa mai rărească cu imigranți și sa mai ia niște taxe în plus la prima vedere. Un englez nu se va trezi niciodată la 04.00 ca sa intre în secție la 05.55 pentru a munci pe 1.200Ł ma uit la mine la munca singuri englezi, adică putini englezi care lucrează sunt femei peste 45 ani iar bărbați doar vreo 2-3 și aia obezi, în rest tineretul englez e numai pe funcți de conducere, munca se jos o fac lituanieni, polonezi, moldoveni și romani.

Eu nu concep peste 2 ani de zile sa vad un oraș pustiu ca i trimite Brexitul acasă pe toți care sunt veniți la muncă aici, practic cine ar mai merge cu transportul în comun, cine ar mai cumpăra din supermarketuri, cine ar mai munci pe 1.200Ł ? Cine le mai plătește chirie englezilor ? Eu nu pot sa concep asta, regina a spus destul de clar tata lor e atât de bogata ca si-ar permite 10 ani sa tina toți englezi acasă fără sa muncească, dar cred ca aia 10 ani sunt de fapt vreo  3-4 ani. Dacă nu mai sunt muncitori cui le mai ia taxe, de bani cui se vor folosi ca sa învârtă bani timp de 1 an de zile ? Asta cu Brexitul e cu dus și cu întors, dacă ai acte o sa lucrezi în continuare, barierele care le anunță marele Brexit are și avantaje dar și dezavantaje și nu cred ca regatul își permite o criza economică. O sa se facă acte puțin mai greu, o sa te angajezi puțin mai greu și o sa îți ia taxe mai mult cam asta o sa fie după Brexit. Dacă aplici pentru cetățenie deja nu te mai doare nicăieri.

Dar pana la Brexit dacă ești băiat deștept și cumpătat poți strânge bani dacă ești mână largă și pierde vara nu faci nimic am și pe aici câteva exemple care mai bine ar pleca acasă acum decât sa consume aerul degeaba.

Vorba unui coleg moldovean : "Dar nici nu vreau sa ma prindă Brexitul aici, am făcut bani de mașină plec acasă" oricum el provine dintr-o familie mai înstărita la Chișinău a venit sa muncească aici ca sa își cumpere un Jaguar apoi face nunta și la revedere. Muncește în construcții pe 1.600Ł pe luna din octombrie 2016 plătește chiria 240Ł mănâncă, bea și se îmbracă și tot pune deoparte 1.100Ł pe lună. Fratesu la fel când stătea în Moldova își permitea vacante vara la bulgari și greci iar iarna în România sau Ucraina și el a venit sa muncească sa facă bani tot pentru mașină acasă la Chișinău au toate condițiile.

O sa se mai restricționeze cu imigranți, o sa te mai ardă cu niște taxe în plus cine i convine rămâne cine nu o sa plece singur, oricum de munca e non-stop aici mai puțin lunile ianuarie și februarie in rest nu exista oameni pentru cate joburi libere sunt pentru depozite și construcți.

Eu recunosc nu știu engleza, maxim 40% dar pana acum m-am descurat singur și nici nu am venit sa îmi rup coloana unde lucrez acum bag 8 ore pe zi 4 zile pe săptămână și câștig 1.200Ł dar aici în construcții bani care ii iau eu intr-o luna alți îi câștiga în 10 zile sau șoferi de tir care câștigă 700Ł pe săptămână și baga 8 ore pe zi cu 5 zile/săptămâna.

Sunt atâtea locuri de muncă disponibile ca pe un prieten intr-o zi l-au sunat 4 agenții.

Viitorul soț al verișoarei de la Londra câștiga 800Ł pe săptămână șofer pe cifa iar ea face prăjituri acasă 4 ore pe zi și 200Ł pe săptămână dar la polul opus am prieten zidar câștiga 150Ł pe zi adică 750 lei pe zi în 2 zile a făcut salariul din România asta e treaba cu regina, bani și muncitori. Aici cel mai prost salariu, un fel de minim pe economie e 7,50Ł/oră după ce îți oprește taxele mai rămâi cu vreo 6,90Ł/ora net dar cum am mai spus sunt joburi unde câștigi aproape dublu. Sa vedeți toți smecherii din România cum la 20-21 sunt pe camera și se baga la somn pregătiți de munca pentru a doua zi pai în România cel mai devreme ma băgăm în pat la 23 și asta pentru ca eram prea obosit aici la 21.30 deja fac patul ca la 04.00 ma trezesc.

Hainele sunt ieftine, mașinile la fel doar asigurarea este mai scumpă, mâncarea cam la fel unele sunt produse sunt mai scumpe ca în România altele la același preț iar altele mai ieftine ca în țară și găsești de toate peste tot, doar Strongbow Red nu am găsit în tot orașul în rest găsești de toate. Auzi romana vorbindu-se peste tot și deja recunoști romanii pe strada doar dacă le vezi fețele.

Cum spuneau unii Anglia la ora actuala e țara tuturor posibilităților și în 4 luni de zile am văzut ca au dreptate.

Apropo de trenuri ca e forum feroviar, doar trenul este scump dar nu am venit aici ca sa ma plimb cu trenul.

Aici 15 minute cu trenul costa 9,20Ł ( 46 lei ) păi în România de 46 lei mergi 2 ore jumate, autocarul e pe locul 2 14Ł 70 km și mașina cea mai ieftină ca poți sa mergi 5 inși cu 25Ł în rezervor pana la Londra și înapoi vine cate 5Ł de om pe când autocarul e 26Ł cel mai tarif iar trenul 35Ł și toate astea de persoana, căci preturile sunt raportate la salariu de englez nu de român în Anglia.

Nu știu cum o sa fie cu Brexitul problema e ca în 4 luni de zile am luat 1.420, 1.200, 1.050 și 1.120 adică în lei vreo 240 milioane bani care i luam în țara pentru aceeași munca care o fac aici în vreo 20 luni. Plătesc chirie ca toata lumea, am mâncat, m-am îmbrăcat și încălțat, m-am plimbat, m-am distrat, am luat bilet pentru avion 202Ł dus-intors in august si mi-am permis sa repar bicicleta ( pana acum am băgat în ea 63Ł ( 315 lei pai în România cu 315 lei îți iei una noua model Rich sau DHS din Carrefour ) am trimis acasă pentru plata unor mici datorii  ( acum stinse ) le-am trimis și alor mei pentru niște investiți și tot am puși ceva deoparte dar eu muncesc puțin și pe minim pe economie ca dacă eram bun de muncă câștigăm și eu minim 90-100Ł ( 450-500 lei ) pe zi.

Sunt aici destui de multi pierde-vară care cu 1-2-3 ani în spate nu au făcut mare brânză și care când vor pleaca acasa de plictiseală sau ca nu se mai ajung cu bani ori. n cauza Brexit ului vor înnebuni, o vor lua-o cun capul învățați în lux sa se întoarca la salariile din România va fi sfârșitul vieții pentru mulți dintre ei.

Deci pana la Brexit sănătoși sa fim sa putem munci, timpul le va rezolva pe toate, cine conduce regatul nu e deloc prost și nu cred ca si-ar permite o criza economică mai ales ca Lira sterlină e aproape cea mai puternica monedă din Europa.

Ce preturi îmi vin acum în minte ?

Olympia compot de piersici aici 1,80Ł ( 9 lei ) în țară îl luam cu 6-7 lei, ciorba de burtă la conservă ( Sadu ) aici 2.25Ł ( 11 lei ) în țara 6-7,50 lei, aici un kebap e 5Ł ( 25 lei ) în țară cu 25 lei mâncam 2 kebapuri și o limonadă. Coca-Cola la doza 4,5Ł baxul de 18 doze vine vreo 1.2-1,3 lei acasă în România la magazine o doza e 2,5 lei și exemplele pot continua, apropo o bere Ciucas sau Timișoreană la doza aici e 1Ł ( 5 lei ) în România cu 5 lei bei 2 beri nu una.

Cam asta e cu Brexitul văzut de mine, cu siguranță o sa intru prieteni zilele astea ce și cum despre Brexit ei au mai multi ani de munca în Anglia sunt documentați mai bine decât mine un lucru e sigur, Brexitul nu trimite toată lumea acasă cum cred unii vai de mâine gata trebuie sa plecama acasă, o sa fie puțin mai greu cine vrea și poate sa rămână rămâne cine nu o sa plece acasă, regina și Brexitul nu da pe nimeni afara din țară iar ce se da la TV știți cu toții ca se da doar ce se dictează nu se arată întotdeauna adevărul.

Cu clima m-am obișnuit nu e deloc rea cum încercau sa ma sperie unii, aici nu ploaia e cel mai dușman ci vântul un vânt destul de puternic și prezent în fiecare zi dar e un vânt destul de cald. Ploaia își vede treaba ei, când torențial când soare când mocaneste dar fără tunete și fulgere ca la noi. Am avut o perioada de 3 săptămâni în aprilie nu a plouat macar odată iar la 23 grade m-am simțit ca în România pe plaja în luna august. Ce am observat de câteva săptămâni e ca se luminează foarte devreme acum e ora 03:55 ( 05:55 în RO ) și deja se vede lumina peste 30 minute o sa fie lumină de-a binelea, cică suntem mai aproape de soare.

Și încă o chestie aici în trafic ești respectat la orice oră, dacă ieși de pe o secundara și intri pe principala se oprește cel de pe principala îți dă flash-uri sa intri, pai când vreodată o sa vezi asa ceva în România? Când vreodată credeam eu ca pot merge cu bicicleta și deși e loc destul sa fiu depășit acest lucru nu se întâmplă pana nu ma uit în spate și le fac semn sa ma depășească ca e loc destul ? Dacă vedeți piste de biciclete adevărate autostrăzi pentru bicicliști și aici nu ești văzut ca în România mergi pe bicicleta ești fraier sau sărac aici mergi pe bicicleta acasă poate în garaj ai Seria 7 sau E-Klass, în România dacă mergi pe bicicleta ești considerat ultimul om. Aici cel mai des pe stradă auzi Thank You sau Sorry atât de des ca ai impresia ca englezi sunt cei mai fricoși și politicoși oameni pe care i-am văzut vreodată. Thank You la orice inclusiv șoferului când cobori din autobuz.

Cam asta e cu Anglia sunt și multe lucruri negative legate de romani și rromi de aici care au case și fac bani pe spatele concetățenilor dar sunt adevărate rețele și nu se pune nimeni cu ei. Sunt pline grupurile de FB cu pozele teparilor, ăștia sunt practic niște oameni cu prea mult noroc, când o sa li se termine norocul o sa fuga direct în țară unde vor începe sa fure ca doar la asta se pricep sau vor înnebuni din cauza la bani fiind învățați cu luxul odată întorsi acasă înapoi la evul mediu o vor lua-o cu capul.
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8744
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeMier 14 Iun 2017, 07:07

Sunt de acord cu tine, cat esti tanar si in putere, dai cu carca prin depozite, si strangi bani, de casa, Jaguar sau ce mai vrei tu.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 14 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 40 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: