| Discutii generale despre transport II | |
|
+48daniel_c laurentzu Caspar aris86 NicuS gvd AndreiCFRbv Cipri Andrei Neculai DAS 2011 cristi ar sorinache96 TER200 razvan - trenuri bobi IonutCFR2009 Rarau neluadi Ciprian Vale_ntin DUAL didinul Vale Vitosa alex.barac.5 kristi kkk Amiralul 92Dragos ldh80 cristy79 dan tm ets2oltromânia Katalyn AeroX cardinal alliens riciu mielutu zburator Nesebar alex.alexus.tm TVlad LanceR Adirmvl Adrian78 Luna Warrington Dr2005 marius664 ciprian71 52 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5871 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Mai 2017, 08:57 | |
| Ieri IR 1783 avea un AM cu R8 in data de 18.05.2017 foarte curat, scaune impecabile, la buda la fel săpun, hârtie si mirosea frumos, dar cu 2 geamuri sparte...contractul de reparatii nu a prevăzut si asta se pare.
A facut intecere cu IR 1521 Pausa si cu constănțeanul IR 1583. Câștigător a iesit constănțeanul care avea si un vagon gri 21-87 pe lângă tradiționalele deja 21-76 900.
Din păcate pentru mine care îmi doream sa pozez macii de pe 901...mi-a fost imposibil deoarece pana la Titu a mers pe firul bun adica foarte repede, a gonit ca nebunul si era imposibil de pozat ca lumea. Oricum 901/905 este in perioada asta plina de flori de toate felurile si culorile, e o adevărată incantare sa mergi pe acolo...Foarte multa lume pentru Gaesti, a devenit un important punct pe aceasta linie, zeci de oameni coboară si urca de aici.
La întoarcere evident nu mai erau locuri find duminică asa ca am apelat la autocar. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Mai 2017, 09:42 | |
| - Katalyn a scris:
- Am mai spus legat de ATC aveam de gând sa merg cu ei de proba pe M800 numai dacă mergeau cu 160 km/h cum lătrau pupincuriști Softronic care mai nou s-au dat și cu ATC.
Şi câţiva dintre angajaţii Softronic de la punctul de lucru Bucureşti au trecut la Astra. Cu 160 nu o să meargă, că n-au cu ce. În rest, RIO 08 mi se pare foarte bun, iar în RIO ai loc pentru bagaje mari, pentru biciclete, iar personalul ştii de la început că e foarte amabil, nu ca la TFC (nu ştiu la Astra cum e, nu am mers). - Katlayn a scris:
- Și dacă merg la Mamaia ce nevoie am de tren din Constanța spre Mangalia ?
Cine merge la Mamaia nu prea merge cu trenul. _________________ :TTT:
|
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Mai 2017, 18:40 | |
| Unde scrie asta ? Nu mai vorbi aiurea mereu ti-am zis sa fi realist nu mai posta doar ca sa faci zeci de postări. E cumva vreo întrecere care postează mai mult ?
Îți dau doar un singur exemplu. 21 august 2015 ai mei plecați la Mamaia din 17 august eu am venit cu Regiotrans am luat 100M și m-am dus la Mamaia. Cu ce vroiai sa vin de la Ploiești la Mamaia unul singur și ieftin, și rapid dar și în siguranță ? Tu ai impresia ca toți care se duc la Mamaia sunt de bani gata ? Ma faci sa râd. Apropo de ăștia de bani gata eu nu dau 2bani pe ei pentru ca știi în ce moduri ajung sa facă o căruță de bani și îți garantez ca multi nici nu muncesc, dar asta este alt subiect.
Regiotrans e ok cu trenul spre litoral atât ca durata condiții și mai ales tarife, acum cu studenți gratis poate îl vedem cu 3 rame RIO în weekend-urile din iulie și august.
|
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Mai 2017, 18:42 | |
| Sau poate nu il mai vedem deloc ca nu e nevoie de el, avem destule trenuri adevarate spre Constanta/Mangalia/Litoral si nu e nevoie si de cascarabeta aia. |
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Mai 2017, 18:55 | |
| Trenul ala nu e pentru fumurile ieftine de Capitala e pentru brașoveni și cei de pe traseu. Am spus și anul trecut când a revenit prin București.NORD ca nu era nevoie de încă un tren spre litoral din Capitala. Cat timp se pierdea cu manevrele și staționarea din Nord acum merge pe directa pentru ca scopul principal e sa ajungă mai repede pe litoral cei veniți de la Brașov și de pe traseu.
O sa fie o gura de aer pentru bicicliști, teoretic și practic e singurul tren la aceasta oră care se știe 100% ca va transporta și bicicliști pe când la CFR Călători e cel mai prost an la capitolul vagoane/bilete de biciclete. |
|
| |
ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4753 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Mai 2017, 19:05 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Sau poate nu il mai vedem deloc ca nu e nevoie de el, avem destule trenuri adevarate spre Constanta/Mangalia/Litoral si nu e nevoie si de cascarabeta aia.
Tare de tot cu cascarabeta.Asta este, fiecare defileaza cu ce are. Eu am mers an de an cu IR.1981 de doua ori cu IR.1994 pana la Mangalia.Avand in vedere ca eu obisnuiesc sa iau cazare in Venus sau Jupiter-Cap Aurora.Trenurile au plecat cu grad de ocupare de peste 90%.Insa 70% coboara la Constanta, inca 10% la Eforie Nord si restul spre Mangalia.La intoarecere la fel.Ca sa nu mai spun ca am intalnit ocazia ca odata de la Constanta sa se ataseze locomotiva cu inca un vagon suplimentar. Plec de fiecare data vineri si ma intorc duminica ca sa castig 9 zile de concediu.IR.1981 a avut in totdeauna mai multe vagoane in comparatie cu IR.1994. ( 6 vag. poate gresesc). |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Mai 2017, 19:23 | |
| Pai cascarabeta este ca e tren vechi de prin anii 70 aruncat la gunoi de lumea buna si adus aici iar unii mai saracuti de felul lor vai ce senzational. Tren este tot ce are CFR, Astra si chiar TFC in schimb vechiturile alea moarte si coapte nu se numesc trenuri. Forta a fost, este si va ramane CFR Calatori, el trage greul si transporta majoritatea calatorilor nu cascarabeta RT care suceste mintile fara rost. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Mai 2017, 22:15 | |
| In timp ce noi ne cacam sa modernizam 14 vagoane ...
http://www.railwaygazette.com/news/business/single-view/view/mav-begins-manufacturing-coaches-for-international-services.html |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Mai 2017, 23:11 | |
| Bine, acuma ce vrei? Noi nu sintem unguri, noi avem infringement daca facem daca dregem, daca punem o tigla pe o cladire ramasa de la ... unguri vine curtea de conturi, curtea europeana si aia din fundul curtii. La unguri vine ...
Ai uitat cind ungurii au zis FMI-ului sa inchida biroul si sa plece din Ungaria? Astia au singe in instalatie la fel ca polonezii. |
|
| |
Katalyn
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 23 Mai 2017, 00:11 | |
| Polonezii sunt NR 1 și chiar merita tot respectul. În UK sunt cei mai buni și respectați dintre toate națiile fostului imperiu URSS pe locul 2 sunt lituanieni alt popor cu educație iar la polul opus rușinea Europei românii și moldoveni. Iar pe partea feroviara din ce am văzut și citit pe net sunt tot pe primul loc. Bravo lor !! |
|
| |
92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2943 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8375 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 23 Mai 2017, 12:18 | |
| - Adrian78 a scris:
- In timp ce noi ne cacam sa modernizam 14 vagoane ...
http://www.railwaygazette.com/news/business/single-view/view/mav-begins-manufacturing-coaches-for-international-services.html In timp ce la CFR circula 19-76 si 19-70 formand regio Timisoara-Caransebes plin cu tigani, la MÁV va aparea serviciul IncterCityPlus dupa modelul din Slovacia. Abia astept sa vad vagonul compartimentat ic plus. Se vor fabrica 3 feluri de vagoane. Bpmz salon clasa a2-a, Bpmz cu spatiu pentru bicicleta/handicap, si clasa I cu bar. Poate avem noroc de un EuroCity Cluj-Viena. La inceputul anului viitor trebuie sa iasa primul vagon. |
|
| |
cardinal
Numarul mesajelor : 3338 Reputatie : 8744 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 24 Mai 2017, 01:51 | |
| 1745 avea hartie ingienica la buda, dar pana la Predeal disparuse |
|
| |
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6666 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 24 Mai 2017, 09:11 | |
| Subscriu. In peste 90% din cazuri, trenurile de rang superior cand pleaca din Bucuresti (si in general din statiile de formare) sunt curate. Mizeria in general se datoreaza calatorilor. Da, daca vine 1821 de la Constanta, da la plecare din Bucuresti nu e tocmai curat, dar nu ai cum sa rezolvi asta, decat dupa educarea populatiei, ceea ce inseamna ani de zile. |
|
| |
ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4753 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 24 Mai 2017, 09:50 | |
| - riciu a scris:
- Subscriu. In peste 90% din cazuri, trenurile de rang superior cand pleaca din Bucuresti (si in general din statiile de formare) sunt curate. Mizeria in general se datoreaza calatorilor. Da, daca vine 1821 de la Constanta, da la plecare din Bucuresti nu e tocmai curat, dar nu ai cum sa rezolvi asta, decat dupa educarea populatiei, ceea ce inseamna ani de zile.
Calatorii sunt aceeasi indivizi care confunda spatiul public cu cosul de gunoi.Spun cu nonsalanta ca orasul sau spatiul inconjurator este pouat si murdar,insa de la mizeria de pe palier si pana la resturile din paduri,chistoacele de tigari aruncate pe geam nu le mai vad de lungul nasului si fudulia cat casa.In tara sunt obraznici, daca incerci sa le faci educatie sau observatie, insa cum trec granita de la Curtici devin automat civilizati. Imi aduc aminte cu scarba cand am venit la cl. 2 de la Viena.S-a intamplat sa fie greva MAV si am stat la intrare in Ungaria pret de 5 ore pana ce s-a deblocat situatia.In vagon, numai romani.Mancau seminte, beau bere si mancau din sacosa si resturile erau pe jos.Arata cumplit vagonul respectiv.La Budapesta a urcat doua femei de servici cu ustensilele din dotare si cand au vazut cocina si-au facut cruce si au coborat din vagonul nostru.Ne-au lasat in cocina noastra pana la Bucuresti. |
|
| |
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6666 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 24 Mai 2017, 11:51 | |
| Acum daca ma intrebi pe mine, civilizat e un om cand fara sa fie constrans de legi sau amenzi, se comporta civilizat, atunci cand ceea ce face, face din cauza constiintei si nu de frica unor pedepse. Aia e adevarata civilizatie. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
|
| |
| Discutii generale despre transport II | |
|