|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+48apmatei AndreiCFRbv IonutCFR2009 kristi kkk Sabik cristi ar mtk laurentzu Rarau bubu alex.alexus.tm bobi Capsuneanu 92Dragos George CFR alliens AeroX laur 133 riciu Luna Daniel Trifu ets2oltromânia TVlad Tony-PH marius664 marius_catalin84 cardinal alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL aris86 neluadi Vitosa NicuS DAS 2011 @ndrey mielutu zburator IonutChircu cristy79 razvan - trenuri Katalyn LanceR Adirmvl Dr2005 Warrington Nesebar Adrian78 ciprian71 dan tm 52 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
AndreiCFRbv
Numarul mesajelor : 171 Varsta : 25 Localizare : Brasov Reputatie : 4274 Data de inscriere : 01/09/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 17 Mar 2017, 19:03 | |
| - marius664 a scris:
- Luna a scris:
- Datorita gratuitatii pe calea ferata a studentilor unele firme de transport auto au inceput sa faca reduceri pentru studenti si/sau toti calatorii. In sfarsit le vad ingenunchiate un pic pentru cata bataie de joc au incasat calatorii de la ele. Sa puna preturi similare ca si memento bus daca vor sa mai aiba calatori si calitatea serviciului oricum deregula e deplorabila. In sfarsit am vazut autocare si microbuze aproape fara nici un student in ele si calatori putini. Buna masura, asa s-a incurajat si ajutat si transportul feroviar, si studentii dar s-a reusit punerea la zid si a transportatorilor auto.
Asta cu punerea la zid e chiar o afirmatie departe de realitatea din teren, firmele auto au pierdut studentii doar in zonele unde aveau ruta paralela cu trenul si tren direct.Iar reducerea pentru studenti era si inainte, nu la 50 sau 100% dar era. Poate doar la cateva firme mai mari si mai serioase existau reduceri, ca in rest ei nu auzisera de asa ceva. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 17 Mar 2017, 20:22 | |
| - marius664 a scris:
- Luna a scris:
- Datorita gratuitatii pe calea ferata a studentilor unele firme de transport auto au inceput sa faca reduceri pentru studenti si/sau toti calatorii. In sfarsit le vad ingenunchiate un pic pentru cata bataie de joc au incasat calatorii de la ele. Sa puna preturi similare ca si memento bus daca vor sa mai aiba calatori si calitatea serviciului oricum deregula e deplorabila. In sfarsit am vazut autocare si microbuze aproape fara nici un student in ele si calatori putini. Buna masura, asa s-a incurajat si ajutat si transportul feroviar, si studentii dar s-a reusit punerea la zid si a transportatorilor auto.
Asta cu punerea la zid e chiar o afirmatie departe de realitatea din teren, firmele auto au pierdut studentii doar in zonele unde aveau ruta paralela cu trenul si tren direct.Iar reducerea pentru studenti era si inainte, nu la 50 sau 100% dar era. Reducerea era foarte mica pe Hunedoara -Cluj 26 bilet intreg -20 pentru student |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 17 Mar 2017, 20:27 | |
| Am băgat și eu de seamă când am fost acasă că în Dacia erau puțini studenți față trecut. Dar de reduceri suplimentare n-am auzit. Oricum. Pe R. Vâlcea - Sibiu ce ar avea probleme, în rest sînt ok. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 17 Mar 2017, 20:34 | |
| Asa era cam peste tot, cativa lei , si era pe tot parcursul anului fara cupoane , legitimatie sau altceva, doar carnetul de student.Nu stiu acum care mai e reducerea, dar daca inainte firmele isi permiteau sa scada 15-20% din pretul biletului suportand ei acesti bani, pot usor salta plafonul la 50% sau sa vina cu ceva oferte(1+1, un drum gratis la 10 calatorii etc).Si atunci tot ei vor avea de castigat datorita timpului mai mic de deplasare si a programului flexibil si adaptabil cerintelor calatorilor. |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4078 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 17 Mar 2017, 22:18 | |
| Mai e valabila gratuitatea la 18 ani cu trenul in Europa?Daca da cum pot face rost de ea? Multumesc |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 17 Mar 2017, 22:49 | |
| Nu a fost niciodata, e doar in stadiul de proiect.
Cu privire la transportul auto asa este, doar unde exista si transport feroviar, chiar si fara tren direct au pierdut calatorii studenti. Unde nu exista tren isi fac de cap si isi bat joc in continuare transportatorii rutieri. Deasemenea au pierdut din calatorii fara bilet si controlorii, nu mai merge cu 2-3-5 sau mai multi lei ,,de o cafea” fara bilet cand biletul e gratis. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 17 Mar 2017, 23:47 | |
| CDY încă din vara a băgat oferte, alte firme aveau deja reduceri pentru studenți și pensionari doar la anumite curse deci nu e nimic nou în peisaj. Grup Atyc Srl care operează pe Târgoviște - Ploiești în fiecare vara baga oferta generala de la 9 lei ajungeai sa mergi 2 luni vara cu 5 lei deci asta cu gratuitatea pe tren e apa de ploaie.
În plus multe firme de transport cu autocare și microbuze au cifrele făcute demult și chiar își permit sa mai reducă tarifele sau sa rărească din curse și tot o duc bine.
Un student targovistean la Transilvania niciodată nu o sa meargă la Brașov cu TFC-ul pana la Ploiești.Vest și apoi cu 1645 va merge numai cu Mondotrans pe DN 71 prin Pucioasa - Pietrosita - Cota 1000 - Sinaia - Predeal.
Nu mai știu unde citisem aici pe forum Dr2005 spunea ca doar cu 4% a crescut de când cu gratuitatea la studenți în vreme ce alte fantome gen razvan-trenuri visa la creșteri de pana la 70%-120% cum reiese din postările lui. Nu știu ce are de câștigat din treaba asta mințind un forum întreg e problema lui nu mai îmi bat capul cu cineva care nu exista.
Eu sunt curios dacă privați de pe secundare au început în week-end-uri sa transporte studenți sau studenți au rămas fideli microbuzelor și autocarelor pentru câțiva lei.
|
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 18 Mar 2017, 00:18 | |
| - Katalyn a scris:
Nu mai știu unde citisem aici pe forum Dr2005 spunea ca doar cu 4% a crescut de când cu gratuitatea la studenți în vreme ce alte fantome gen razvan-trenuri visa la creșteri de pana la 70%-120% cum reiese din postările lui. Nu știu ce are de câștigat din treaba asta mințind un forum întreg e problema lui nu mai îmi bat capul cu cineva care nu exista.
Eu sunt curios dacă privați de pe secundare au început în week-end-uri sa transporte studenți sau studenți au rămas fideli microbuzelor și autocarelor pentru câțiva lei.
Da, ai dreptate. POTI SA MA IGNORI, ca nu ma supar. As vrea uneori sa fiu si o fantoma, nu am timp de pierdut sa iti raspund la comentarii. Nu esti un DOMN, ci doar un om precum multi alti. |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4078 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 18 Mar 2017, 14:13 | |
| Eu vad ca totusi a fost adoptata calatoria la 18 ani sa fie gratuita in Uniunea Europeana. http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/proiectul-unui-europarlamentar-roman-bilete-de-tren-gratuite-in-ue-688006 http://adevarul.ro/news/societate/este-oficial-tinerii-implinesc-18-ani-vor-putea-calatori-gratuit-trenul-uniunea-europeana-timp-luna-1_58c94cfa5ab6550cb85aad3c/index.html |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 18 Mar 2017, 14:38 | |
| Un lucru bun, bravo! Sper pe viitor sa se aplice pentru toti cetatenii, odata in viata sa beneficiezi de o luna de transport gratuit cu trenul in Europa. Dealtfel cu ocazia asta poate se mai revitalizeaza poate si trenurile internationale din Romania catre Bulgaria, Grecia. |
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5431 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 18 Mar 2017, 17:55 | |
| - ets2oltromânia a scris:
- Eu vad ca totusi a fost adoptata calatoria la 18 ani sa fie gratuita in Uniunea Europeana.
http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/proiectul-unui-europarlamentar-roman-bilete-de-tren-gratuite-in-ue-688006 http://adevarul.ro/news/societate/este-oficial-tinerii-implinesc-18-ani-vor-putea-calatori-gratuit-trenul-uniunea-europeana-timp-luna-1_58c94cfa5ab6550cb85aad3c/index.html mai e mult pana sa devina realitatea, e abia inceputul procesului legislativ...poate la anul |
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 24 Mar 2017, 13:41 | |
| IC la interval de 10 minute
http://www.railjournal.com/index.php/main-line/december-launch-for-dutch-high-frequency-inter-city-services.html?channel=524 |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mar 2017, 11:48 | |
| Luna,nu stiu din ce localitate esti coleg de forum, dupa cum sti eu sunt din Bucuresti. 2. Se poate face revizie la alte vagoane existente, sunt destule trase la gard, apoi se pot cumpara si altele, chiar si second hand.
3. Investitiile oricum trebuie facute pentru a exista transport feroviar, cu bilete contracost sau gratuite tot cam aia e.
Deregula folosesc tramvaiul doar intre locuinta si birou, aproximativ 20 minute.Insa RATB este un dezastru din toate punctele de vedere.In afara de angajati care primesc salarii decente si vor iesi cu o pensie la fel de decenta, restul este raul absolut.Timpi de succedare forte mari, material rulant uzat, mizerie maxima, comert ambulant si cersetori scapati de sub control face ca, calatoria sa fie un infern.Costurile sunt extrem de umflate si stiu din sursa sigura ( anvelopa autobuz 8000 lei???? ) si chiar daca costurile de intretinere ar fi la costuri reale, tot nu ar fi acoperite din tariful biletelor/abonamentelor si mai ales din subventie.Subventia este subdimensionata si parca este un fruct otravit.Tariful unei calatorii este de 1.30 lei sau a unui abonament lunar pe toate liniile este de 50 lei ( 10 euro), foarte putin fata de tarifele practicate in alte orase din tara dar mai ales din afara tarii.As putea spune ca minciuna populista caci acesta a fost secretul castigarii fotoliului de primar a d-nei Gabriela Firea, putea face posibila subventionarea cu 100% a transportului avand in vedere ca din incasari poate acoperii poate 5% din necesar. Dar tocmai acest lucru ma face sa cred ca un transport pe calea ferata subventionat 100% ar face sa arate precum RATB, adica o ruina. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 28 Mar 2017, 11:37 | |
| Transportation of passengers to non-CIS countries increased by 18% in January-February 2017
RU EN The number of passengers travelling by long-distance trains on international services to non-CIS countries in January-February 2017 increased by 18.1% compared to the same two months of 2016 and amounted to almost 98,200 people. The largest increases were recorded between Russia - Finland, which rose by 31.3%, Russia - Germany, up by 28.8%, Russia - Italy (+11.2%) and Russia - China (+5.5%). In accordance with the 2016/2017 train timetable, international passenger transport is provided by direct and transit services on 20 international routes to 11 countries in Europe and Asia - Germany, France, Poland, Austria, the Czech Republic, Monaco, Italy, Finland, China and Mongolia. On its international services, the Federal Passenger Company, a subsidiary of Russian Railways, uses new comfortable trains consisting of four-berth compartment carriages with RIC dimensions, which are manufactured jointly by the OAO Tver Railway Carriage Works and Siemens. The carriages provide comfortable sleeping berths, sockets in each compartment and a folding table in combination with a sink. All carriages are also equipped with air conditioning with individual adjustment in the compartment. Each car has two sanitary rooms, including one with a built-in shower. In order to meet the growing demand for transportation and to improve the quality of passenger services, the new international train No. 13/14 Strizh Moscow - Berlin entered service from December 2016. A distinctive feature of this train is that for the first time, a passenger train consisted of carriages fitted with equipment enabling the gauge of its wheel sets to be changed automatically from the Russian broad-gauge track of 1520mm to the narrower 1435mm European line. This technology greatly reduces the time formerly needed to change all the bogies for the whole train at Brest station in Belarus, where the Russian gauge ends and the European one begins. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 28 Mar 2017, 12:10 | |
| Rusia nu mai recunoaşte autorizaţiile de călătorie OSJD în trafic intern, în schimb în trafic extern poţi să faci Transsiberianul gratis cu condiţia să începi dintr-o staţie din afara Rusiei sau să termini într-o staţie din afara Rusiei. Nu m-ar mira ca multe locuri să se rezerve fictiv cu destinaţie în afara ţării doar pentru a nu se plăti biletul. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |