|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+48apmatei AndreiCFRbv IonutCFR2009 kristi kkk Sabik cristi ar mtk laurentzu Rarau bubu alex.alexus.tm bobi Capsuneanu 92Dragos George CFR alliens AeroX laur 133 riciu Luna Daniel Trifu ets2oltromânia TVlad Tony-PH marius664 marius_catalin84 cardinal alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL aris86 neluadi Vitosa NicuS DAS 2011 @ndrey mielutu zburator IonutChircu cristy79 razvan - trenuri Katalyn LanceR Adirmvl Dr2005 Warrington Nesebar Adrian78 ciprian71 dan tm 52 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Ian 2017, 11:54 | |
| Cunosc, cunosc personaje cu care am venit la cuseta din Istanbul si mergeau in Moldova, s-a descaltat ala si a trebuit sa stau cu masca de gaze si aveam semnul cu "pericol biologic" imediat pe usa compartimentului in ce hal putea sa puta. |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5453 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Ian 2017, 11:55 | |
| - Adirmvl a scris:
- Omul lui Dumnezeu, vorbesti serios? Eu nu zic ca nu sint porci care fac mizerie in trenuri, dar jegul intarit inclusiv din vagoanele modernizate nu cred ca e pus acolo de calatori, iar CFR nu are ce sa ii faca.
Mie unul mi se pare ca Adi are dreptate in ce spune. De ce anumite trenuri sunt curate (Corona) , Regiotrans Valea Prahovei, Tfc, Softrans si probabil destule si de la Cfr Calatori? si altele sunt oribile ?? p.s. discutiile astea in contradictoriu nu fac bine forumului, parca e forumul al pasionatilor nu forum de calatorii |
| | | DAS 2011
Numarul mesajelor : 385 Reputatie : 5204 Data de inscriere : 18/09/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Ian 2017, 15:49 | |
| - bubu a scris:
- DAS 2011 a scris:
- Am vazut ca in 2017 subventia pentru transportul feroviar de calatori va fi de 400 mil.euro (340 CFR Calatori + 60 restul).Pentru conditiile din Romania mi se pare enorm !!! Se subventioneaza in continuare risipa - nerestructurarea companiei, locomotive gurmande, timpi mari de mers datorita infrastructurii.400 mil pentru a calatori cu material rulant vechi,murdar,fara climatizare,cu toaletele infundate,fara sisteme audio-video de informare !!! Macar de ar fi subventionate preferentiat trenurile noi Softronic si Astra pentru a incuraja achizitionarea de material rulant nou. Nu mai spun ca o parte din acesti bani folositi pentru infrastructura ar reduce cheltuielile operatorilor feroviari.
Unde ai vazut asa ceva? Mai citeste o data! http://www.capital.ro/peste-400-milioane-de-euro-dati-de-guvern-fara-licitatie.html |
| | | DAS 2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Ian 2017, 16:00 | |
| - Dr2005 a scris:
- Mizeria e o consecinţă a călătorilor.
Dragos, cand spun mizerie ma gandesc si la geamurile nespalate cu lunile a vagoanelor ( mai ales iarna ), poate la voi in Grivita se spala vagoanele des, dar in restul tarii nici nu vezi afara de jeg. Cred ca ar fi fost normal ca toate statiile care au ramas cu revizii de vagoane calatori ( cam 4-5 pe fiecare regionala ) sa aiba deja o hala in care sa incapa 20-25 vagoane, unde sa se asigure paza,revizia, salubrizarea si preincalzirea in conditii de munca mult mai bune pentru salariati. Astazi sunt tot felul de hale modulare, demontabile care nu costa o avere. |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6664 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Ian 2017, 16:06 | |
| Ce pleaca din Bucuresti (poate cu unele exceptii din Basarab sau Obor) nu sunt deloc murdare la plecare. Da, poate ca scaunele cu tapiserie nu-s luna, dar nu cred ca se pot spala alea zilnic. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Ian 2017, 16:10 | |
| - DAS 2011 a scris:
- bubu a scris:
- DAS 2011 a scris:
- Am vazut ca in 2017 subventia pentru transportul feroviar de calatori va fi de 400 mil.euro (340 CFR Calatori + 60 restul).Pentru conditiile din Romania mi se pare enorm !!! Se subventioneaza in continuare risipa - nerestructurarea companiei, locomotive gurmande, timpi mari de mers datorita infrastructurii.400 mil pentru a calatori cu material rulant vechi,murdar,fara climatizare,cu toaletele infundate,fara sisteme audio-video de informare !!! Macar de ar fi subventionate preferentiat trenurile noi Softronic si Astra pentru a incuraja achizitionarea de material rulant nou. Nu mai spun ca o parte din acesti bani folositi pentru infrastructura ar reduce cheltuielile operatorilor feroviari.
Unde ai vazut asa ceva? Mai citeste o data! http://www.capital.ro/peste-400-milioane-de-euro-dati-de-guvern-fara-licitatie.html Ăia sunt Ziua News 2... operatorii au contracte de servicii publice, iar atribuirea directă e permisă de legislaţia europeană şi se practică şi la case mai mari (de fapt, cam peste tot). Mai mult, contractele de servicii publice au fost notificate Comisiei Europene, care nu a avut nimic împotrivă. _________________ :TTT:
|
| | | DAS 2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Ian 2017, 17:13 | |
| Eu ma luat drept reper suma, in forma scrisa a ziarului Capital care alaturi de ZF mai ofera ceva informatii economice, articolul nu apare sub acelasi titlu tendentios, ci sub forma unui interviu cu ministru. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 06 Feb 2017, 16:03 | |
| Vin si eu acasa de la munca, intru in bloc si la lift ma intalnesc cu Gigel, un baiat la 21 de ani, anul 2 la UPB Transporturi. Ia zi mai Gigel cum merge treaba, care mai e viata ta? Pai sunt la facultate, sunt mare si tare, sunt student dar am si serviciu si acum de la 1 Februarie nu am vazut casa mai mult de 8 ore adunate. Adica? Pai Joi cum a intrat legea cu gratuitatea am fugit la Constanta, dus-intors cu 1587/1588, asa, apoi vineri am fost la scoala si apoi la munca, am scapat la 20 si la 20:55 eram in 1641, am plecat la Sighet, m-am plimbat pe acolo si am venit inapoi, duminica dimineata eram in Bucuresti, am mers direct la munca unde am stat pana seara apoi acasa si uite acum e luni am fost la scoala 2 ore, apoi merg la munca dar maine dimineata ma duc la Constanta cu 1581 si vin cu 1582, nici nu se pune problema ca timp am destul de la scoala si serviciul imi permite deci ma plimb la greu. Pai stai ma Gigele ca aceasta gratuitate nu e sa va plimbati voi non-stop! AAAAA, pana nu le fac paguba de 30.000 lei anul asta nu ma las! O sa merg cu IR cat de mult pot. Si colegul meu azi dimineata a fost la Buzau, a venit inapoi si a plecat la Constanta cu 1587/1588.
Deci sa vedeti ce fac studentii si cum se face o facultate in ziua de azi.
"Gigel" are si el cont aici dar ma rugat sa nu ii dau numele, sa nu ii dezvalui identitatea.
Intrebare, oare reuseste Gigel sa faca paguba de 30.000 pana pe 31.12.2017?
Deci student din Bucuresti cu domiciliu in Bucuresti nu ar avea nevoie de gratuitate pe calea ferata, se plimba in disparare, asa au inteles ei aceasta facilitate, mai are un coleg care umbla de bezmetic si ala si ca ei mai sunt multi.
Pe asta se cheltuie banii statului, normal ca proiectul autostrazii Pitesti-Sibiu a fost suspendat, de unde atatia bani? |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6664 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 06 Feb 2017, 17:23 | |
| Sa mori de ras nu alta.
Nu degeaba e zicala: unde dai si unde crapa... |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 06 Feb 2017, 18:47 | |
| Nu stiu cati deastia sunt si cat va dura pana se vor plictisii de calatorit. Tare am impresia ca nu prea multi. Sigur exista pasionati de trenuri ce vor calatorii cel putin saptamanal sute/mii de km, dar nu cred ca sunt multi.
P.S. Banii sunt totusi cu dublu scop, nu sprijina doar studentii ci si transportul feroviar. Eu ma gandesc si sper ca in viitor, sa zic in cativa ani trenurile sa fie gratis la nivel de regio si pentru restul oamenilor nu doar pentru studenti. Asa se mai poate tempera transportul auto. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 06 Feb 2017, 18:59 | |
| Dupa cum am specificat, domnul Gigel are cont aici si urmareste discutia dar nu vrea sa se stie cine este, el tace si se plimba. Ce ma intreb eu, daca se plimba asa moca la 2 zile cel mult, oare ajunge sa faca paguba de 30.000 de lei? La vara a zis clar ca baga de cateva ori Satu Mare-Mangalia si retur. Desigur acum trenurile au fost mai libere ca majoritatea au fost preocupati cu mitingul dar ma gandesc ca la vara cand trenurile sezoniere vor circula cu casa inchisa si lumea va sta si pe holul vagoanelor, oare o sa ii mai placa sa se plimbe asa? Totusi aceasta facilitate nu a fost data sa se plimbe asa aiurea(fara suparare mai Gigel, ti-am zis asta si in fata) |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 06 Feb 2017, 20:14 | |
| Asa cum am zis, nu cred ca vor fi pline trenurile, nici macar nu cred ca va fi o crestere peste 10% a nr de calatori. Om vedea ce va fi. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 06 Feb 2017, 20:21 | |
| Lăsaţi-o jos, că măcăne...
E clar că printre pasionaţii de transport sunt şi studenţi, care vor folosi această facilitate. Dar 10 oameni din vreo 350.000 nu produc ,,pagubă" prea mare. Pe de altă parte, dacă nici acum nu se distrează, când să o facă? După ce vor termina studiile şi se vor angaja, cea mai mare distracţie o să fie o bere (la 0,33) şi un joc de Rentz cu alţi tovarăşi de suferinţă. După aia o să vină familia, copiii... Iar când vor ajunge la pensie, nu-şi vor permite să se plimbe cum fac omologii lor din ţările mai cu apă caldă din UE (uitaţi-vă ce medie de vârstă e la clienţii croazierelor, de pildă). _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 06 Feb 2017, 22:02 | |
| Deja ieri stateau pe jos in unele trenuri claie peste gramada sa prinda pomana. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 06 Feb 2017, 22:24 | |
| Efectul nu ar trebui sa se vada si la subventia data la numarul de calatori? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |