Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
apmatei
AndreiCFRbv
IonutCFR2009
kristi kkk
Sabik
cristi ar
mtk
laurentzu
Rarau
bubu
alex.alexus.tm
bobi
Capsuneanu
92Dragos
George CFR
alliens
AeroX
laur 133
riciu
Luna
Daniel Trifu
ets2oltromânia
TVlad
Tony-PH
marius664
marius_catalin84
cardinal
alex.barac.5
COSTACHE MIHAIL
aris86
neluadi
Vitosa
NicuS
DAS 2011
@ndrey
mielutu zburator
IonutChircu
cristy79
razvan - trenuri
Katalyn
LanceR
Adirmvl
Dr2005
Warrington
Nesebar
Adrian78
ciprian71
dan tm
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 57 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7659
Data de inscriere : 25/08/2008

Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 11:19

Kapпaтй a scris:
ciprian71 a scris:
kristi kkk, cam trebuie sa te descurci.Iti inteleg dilema si scarba.Sunt in aceeasi galeata ca si tine.Si eu ca PFA am aceeasi pretentie de la acest stat roman.Tot ce vad nefacut in tara asta se traduce prin risipa banului meu.Degeaba am grija sa fac cate o vizita pe la ANAF, daca vad darnicia PSD ului.Tot ce se face in tara asta, se face cu costuri inzecite.Eu unul ma multumesc cu ce am si sa sper ca statul nu ma va jupui si mai rau.

Tocmai ca din banii nostri se tin in carca pomenile, in loc sa se duca in investitii feroviare si rutiere noi acordam pomeni si culmea cui, unor persoane zdravene care se pot duce la munca.

Gigel al meu, e student si merge si la munca, saracul baiat chiar il apreciez pentru ce face, jos palaria, se chinuie si cu scoala si cu munca si o sa ajunga chiar bine.
Măsura, în esenţă, e bună. Problema e că trebuiau puse niște restrictii, nu poti avea nelimitat, să fie gratis doar deplasarea la facultate și retur plus alte activităţi obligatorii dovedite cu adeverinţă de la decanatul facultăţii. Iar eu sper să coboare și pentru liceeni pentru că o populatie educată înseamnă progres. Culmea, măsura e dată de partidul pe care l-ai votat. Părerea mea, IR-urile cu pret de regio tot pomeni sunt, nu aud pe Aerox sau Cristy79 vituperând împotriva risipirii banilor, există și regio pentru cei cu posibilităţi financiare reduse.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22398
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 11:28

Asta spun si eu, nu e rea aceasta masura doar ca nu e ok sa fie la nelimitat.

V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6769
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 11:45

kristi kkk a scris:
Părerea mea, IR-urile cu pret de regio tot pomeni sunt, nu aud pe Aerox sau Cristy79 vituperând împotriva risipirii banilor, există și regio pentru cei cu posibilităţi financiare reduse.

Aberatie colosala!
Erau trenuri goale! Acum sunt pline! Te deranjeaza ca merge si toata lumea cu trenul, nu doar studentii si pensionarii si altii cu beneficii? ASA E NORMAL. Sa mearga toata lumea. Nu ca exista Regio, vrajeli nene! De ce nu le-a dat atunci gratis doar la Regio domnilor studenti si sa stea dupa legaturi daca e vorba asa. Ce va mai place unora sa rasuciti cutitele in ranile companiei care tocmai ce-si revenise si inainte de nebunia cu studentii.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 11:49

Trenurile IR cu oferta sunt asa pentru a atrage calatorii, ele circulau goale si cu o oferta mai atragi un calator. Oferte trebuie si pentru oamenii care muncesc nu doar pentru elevi/studenti/pensionari si alte categorii sociale. Este bine venit un tarif accesibil pentru ca multa lume lucreaa pe un salariu mic.
Sau mai sunt trenurile IR la concurenta cu privatul si atunci au mai scazut pretul, sunt cazuri unde nu exista privat si pretul e maxim iar unde e concurent privat pretul a scazut.

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11198
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 11:57

Dacă mai tine figura și în anul universitar ce începe în toamna voi fi student cu acte în regula iar week-end-urile voi fi plecat prin țară.

CFR Călători dacă era băiat bun baga cate o pereche IR oferta tarif-Regio pe fiecare magistrala mai importantă cu vagoane etajate. Pe București-Constanta nu e nimic decât în sezon, pe Buc-Brasov nu e nimic pe Brasov-Tg.Mureș la fel mai sus de Buzău spre Bacău sau spre Iași iar nu e nimic cu oferta tarif-Regio deși spre Moldova trenurile sunt scurte și goale mai ales ca e cea mai săracă zona din țară după Oltenia.

Trandafirul ofilit dacă era băiat deștept le dădea și pensionarilor măcar 20 cupoane pe an nu 6 dar probabil ca pisoiasi de la Trandafirul Ofilit gandesc ca acum vin nepoti ( studenti ) in vizita la bunici deci dai dracu au muncit o viata le ajunge doar 6 tichete pe an. Elevii de asemena se puteau primi si ei ceva acolo macar 10 călătorii gratuite pe an ( cei de la liceu solo iar cei din 1-8 însoțiți desi cunosc elevi din 1-4 care fac singuri naveta cu trenul ) Sau sa se duca in vacante in grupuri cu scoala ca sa viziteze țara asta frumoasă. Adică pentru pensionari și elevi nu se poate da câteva pomeni în plus dar pentru studenti au bani sa dea nelimitat, aici suna a prostie maximă.  ONG-urile și asociațiile celor care reprezintă pensionarii sau elevi ar trebui sa pună sula în coasta Trandafirului și a statului pentru unii pomana pentru alți țeapă. Când am fost elev 1-8 am fost în toate excursiile cu clasa dar și cu alte clase în vreme ce alți elevi în 8 ani de zile au fost maxim 2 excursii din cauza situației financiare a familiilor. În clasa a 2-a am fost prima data cu școala la Peleș dar la mine deja era a 3-a oară.  În clasa a 4-a eram 5 băieți la Peleș care am stat afară nu am vrut să mai intrăm îl știam pe de rost iar dl învățător ne-a lăsat afară fără sa stea cu grija la noi.

Cu siguranță sunt elevi și în prezent care nu-și permit excursii cu clasa sau pensionari cu pensii mici și care cele 6 cupoane de reducere pe an nu le ajung pentru a se duce în stațiune, la țară la cimitir la părinți lor sau sa își viziteze copii și nepoți.

Hai sa vedem cat mai tine vrăjeala asta cu nelimitat doar la studenți, timpul trece repede și numai mâine nu e simularea pentru CFR Călători de Paște spre munte ai de 1 mai spre litoral și munte iar la vară bacalaureatul care se va desfășura timp de 2 luni de zile pe trenurile spre litoral ( care oricum erau aglomerate și pe vremea când studenți plăteau 50% ) acum ce va fi ? Vom vedea...

Apropo de excursii cei care aveți frați, copii sau nepoți cat mai costa o excursie în 2016-2017 pentru elevi cu școala ? Ca pe vremea când eram eu elev cu 3 copii și un singur salariu în casa am fost în toate excursiile cu clasa dar și cu alte clase iar frați mei au prins și tabere la munte.

Ultima editare efectuata de catre Katalyn in Mar 28 Feb 2017, 12:27, editata de 1 ori
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 12:25

AeroX a scris:
kristi kkk a scris:
Părerea mea, IR-urile cu pret de regio tot pomeni sunt, nu aud pe Aerox sau Cristy79 vituperând împotriva risipirii banilor, există și regio pentru cei cu posibilităţi financiare reduse.

Aberatie colosala!
Erau trenuri goale! Acum sunt pline! Te deranjeaza ca merge si toata lumea cu trenul, nu doar studentii si pensionarii si altii cu beneficii? ASA E NORMAL. Sa mearga toata lumea. Nu ca exista Regio, vrajeli nene! De ce nu le-a dat atunci gratis doar la Regio domnilor studenti si sa stea dupa legaturi daca e vorba asa. Ce va mai place unora sa rasuciti cutitele in ranile companiei care tocmai ce-si revenise si inainte de nebunia cu studentii.
Folosesti niște cuvinte care depășesc sfera de relaţionare a intelectului tău. Eu aberez, Luna e oligofren, altii probabil îsi așteaptă rândul... După cum te exprimi am certitudinea că nu ai absolvit medicina cu specialitatea "psihiatrie" ca să poti pune asemenea diagnostice! Vorbeste mai ponderat, crede-mă am un vocabular destul de complex și aș putea să răspund "aberatiilor" în același fel! Inteleg frustrările, pot să trec și mai departe dar dacă insiști cu limbaj din ăsta voi răspunde pe măsură! Limitările astea de vedere mă dezgustă, dacă eu nu primesc colivă nu înseamnă că se interzic pomenile. Da' se pare că nu întelegi nimic, dacă un admin a trecut peste alt admin și te-a deblocat nu înseamnă că trebuie să "zburzi" pe imașurile grobianismului și să deșerţi găleata cu lături. Până la urmă te înţeleg, fiecare se exprimă după cum poate!
P.S. Nu mai scrie cu majuscule, înseamnă ţipăt în limbaj virtual! Nu te face mai credibil dacă cresti intensitatea, individul uman a primit ca si dotare standard de la natură raţiunea, foloseste-o și caută argumente, nu arunca cu jigniri!
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18766
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24347
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 12:32

Va rog sa va calmati
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8746
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 17:11

Exceptând cazul când sorosiștii, străinii și corporatiștii au ceva împotriva măsurilor PSD ului*, mai rămâne un singur impediment :
CFR ului să nu-i fie decontate aceste bilete gratis de către Ministrul Educației.

*Știu că dialoghez cu surzi(at least) e doar retorică.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8305
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 17:39

Or sa fie decontate mai devreme sau mai tarziu, altfel sigur operatorii vor da in judecata statul.

AeroX a scris:

Aberatie colosala!
Pai si nu goale vrei sa fie doar? Ca sa ai spatiu destul, sa nu fi inghesuit, sa poata fiecare calator sa stea pe macar 2 locuri daca nu 3 sau 4? Si mie imi place sa calatoresc cu trenuri goale, am si postat acum ceva ani aici la lucruri negative cand nimeream in trenuri care au calatori, dar am ajuns la concluzia ca nu se poate pe termen lung sa circule goale trenurile.

Kapпaтй a scris:
Trenurile IR cu oferta sunt asa pentru a atrage calatorii, ele circulau goale si cu o oferta mai atragi un calator. Oferte trebuie si pentru oamenii care muncesc nu doar pentru elevi/studenti/pensionari si alte categorii sociale. Este bine venit un tarif accesibil pentru ca multa lume lucreaa pe un salariu mic.
Sau mai sunt trenurile IR la concurenta cu privatul si atunci au mai scazut pretul, sunt cazuri unde nu exista privat si pretul e maxim iar unde e concurent privat pretul a scazut.
Pai si ce crezi ca poate atrage mai multi calatori, oferte cu pret redus sau gratuitul? Eu tind sa cred ca gratuitul. Am zis clar ca trebuie oferte pentru toata lumea nu doar pentru studenti, am propus extinderea transportului gratuit sau aproape gratuit si pentru alte categorii sociale. Asta sper sa fie doar un inceput cu studentii.

@Katalyn Da, stiu ca ar trebui si la pensionari ceva mai mult, insa oricum multi nu isi consuma nici calatoriile reduse la care au dreptul, in prima faza ar fi o solutie sa aiba reducere la calatoriile alea 100% nu doar 50%, sau hai 10-20 de calatorii cu reducere 90-95%. Nici eu nu suport pensionarii in trenuri, si aia fac destule rele, dar deaia nu ma apuc sa sar in sus sa li se taie drepturile asa cum ziceti voi de studenti, sunt constient ca traim in societate si asta e transportul in comun. Excursiile scolare costa 70-250 de lei depinde unde se merge si pe ce perioada, deregula oricum se fac cu autocare inchiriate sau microbuze, foarte rar cu trenul. Stiu ca sunt destui elevi ce nu isi permit excursiile, nu stiu insa care ar putea fi solutia, oricum sunt destui si pe care parintii nu ii lasa desi isi permit. Cu cine nu isi permite o solutie ar fi poate subventionarea excursiilor in saptamanile de scoala altfel.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 18:35

După ce acum câţiva ani o fată de 13 ani a murit după ce a deschis o uşă la un 22-96 între Ploieşti şi Bucureşti la 140 km/h ca să fumeze şi a fost trasă afară, au fost interzise excursiile şcolare cu trenul. Excursiile şcolare sunt posibile numai cu mijloace auto, cu acordul inspectoratelor şcoale judeţene, cu condiţia ca operatorul de transport să fie autorizat de inspectorat. Orice nu se face aşa se face strict pe barba profesorului, care răspunde inclusiv penal în caz că se întâmplă ceva.

cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Reputatie : 5873
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 19:39

Pentru ca a venit (iar) vorba despre pomeni iata ce gasim pe site-ul CFR Calatori:

http://www.cfrcalatori.ro/ro/noutati-informatii/863-suntem-prezenti-si-la-targurile-de-turism-din-tara-cu-reduceri-de-45-la-biletele-de-tren

*Voucher Reducere 45 %, la biletele de tren trafic intern ([size=12]detalii aici)[/size]
*Reducere 45% la cumpărarea biletelor de tren emise la standul CFR Călători ([size=12]detalii aici)[/size]

Ne gasești la:
Timișoara – Când? 03-05 martie 2017 Unde? Centru Regional de Afaceri
Craiova - Când? 10-12 martie 2017 Unde? Centru Multifuncțional Craiova
Constanța - Când? 10-12 martie 2017 Unde? Vivo Mall
Brașov - Când? 17-19 martie 2017 Unde? Business Center
Iași - Când? 17-19 martie 2017 Unde? Palas Mall

Despre voucher 45% reducere la biletele de tren
 Vă așteptăm la:
-       Timișoara cu 350 vouchere
-       Craiova cu 350 vouchere
-       Constanța cu 300 vouchere
-       Brașov cu 300 vouchere
-       Iași cu 350 vouchere
     De notat ca aceste vouchere dau dreptul la reducerea de 45% din pretul final al calatoriei, dupa ce s-au aplicat eventuale alte facilitati legale, cardul Tren Plus etc.
    E o continuare si extindere a actiunii  de toamna trecuta si de acum din Februarie de la Targul de Turism Editia de Primavara din Capitala, cand s-au distribuit peste 1000 de asemenea vouchere. Am luat si eu mai multe atat in toamna cat si acum, am impartit si la colegi care abia asteapta sa foloseasca trenul in mini-vacanta de Paste sau de 1 Mai Very Happy . Toti au fost foarte incantati de tren, nu mai mersera de 15 ani unii din ei si fara aceste vouchere era putin probabil sa mai calce in vreunul. Au calatorit in toata tara, la Suceava, Constanta, Drobeta Tr Severin sau Cluj Napoca. Nu am eu timp cat as vrea sa ma pot plimba, deoarece unii din noi mai si muncim (stiu, suntem niste fraieri dar cineva trebuie sa o faca si pe asta...). Deci timp de pimbari nu prea e, doar eventual uneori in week-end - dar sa nu uitam ca vin sarbatorile de Paste si 1 Mai. Si daca ne ajuta si vremea - vom avea o primavara feroviara frumoasa alaturi de CFR Calatori  Smile
      Voucherele pot si utilizate pana pe 15.04.2017 (adica biletul poate fi achizitionat pana la aceasta data, socotind si anticipatia maxima de 30 de zile termenul final de efectuare a calatoriei este la jumatatea lunii Mai 2017). 

Toti calatorii sunt importanti pentru CFR si orice banutz care intra in vistieria companiei e binevenit mai ales acum cand baza de incasari risca sa se subtieze serios. Asa ca felicit compania pentru astfel de initiative, se vede noua abordare de marketing si comercial si nu putem decat sa o sprijinim. 

O primavara frumoasa sa avem cu totii Smile 
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Reputatie : 6769
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 20:08

Luna, ție îți cam place sa agiți apele Dunării pe forumul asta și sper sa mai remarce și alții acest lucru. Ori ai doar probleme serioase în a raționa ce spun alții. Ce am spus eu și ce ai interpretat tu mă lasă de-a dreptul oprit la semnal.
Tocmai că domnul profesor kristi kk dorește trenuri goale, nu eu.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8305
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 20:30

Eu asa am inteles din posturile tale, ca nu prea iti convine ca de ce au gratuit studentii pe motiv ca ocupa trenurile, ai scris ca din cauza lor nu au loc navetistii, ca au de lucru la scris bilete si ca de ce nu mai sunt bilete cu loc cu o ora inainte de plecare. La fel au inteles si altii cred.

@cristy79 Vezi, acum sti sa te bucuri ca unii calatoresc mai ieftin. Si eu ma bucur desi nu ma numar printre ei. Nu am nici o placere cand stiu ca unii trebuie sa dea (o gramada de) bani la fel ca si mine. Acum cu nr de calatori crescut serios nu stiu cate reduceri vor mai fi, dar clar sunt destule locuri libere la multe trenuri inca, e loc de reduceri de tarife/noi gratuitati. Doar asa se poate creste numarul de calatori la trenuri, alta solutie pe termen scurt si ieftina nu exista. Nu se poate creste viteza si confortul peste transportul auto sa fie competitiv ca timp peste noapte, dureaza ani buni si costa mult mai mult decat sa faci trenurile gratis pentru toata lumea neconditionat.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 20:55

AeroX a scris:
Luna, ție îți cam place sa agiți apele Dunării pe forumul asta și sper sa mai remarce și alții acest lucru. Ori ai doar probleme serioase în a raționa ce spun alții. Ce am spus eu și ce ai interpretat tu mă lasă de-a dreptul oprit la semnal.
Tocmai că domnul profesor kristi kk dorește trenuri goale, nu eu.
Domu' Aerox, eu nu am mai pus picioru-n tren din mai 2016! Când nu-mi convine raportul preţ-calitate mă orientez, nu mă vait. Nicicând nu am căutat servicii ieftine pentru că sunt accesibile vulgului, nu că aș fi aristocrat, nu vreau să mă însoţesc cu navetiștii băutori de bere la pet și repede căzuţi în ghearele lu' Bachus, atmosfera devine penibilă. Motivul pentru care am renunţat la tren pas cu pas a fost cel legat de scăderea vitezei. Pur si simplu nu pot să zac în tren, e anormal ca în anul de gratie 2017 să am viteză comercială de 50-55 km/h. Simplu, dau un ban în plus și stau în faţă. Problema e că sunt destui români dependenţi de trenuri/autocare. Cu ei ce facem? Îi condamnăm la albit în tren?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitimeMar 28 Feb 2017, 21:34

Vorba unui "pacalici" ghinion! Daca asta iti este norocul sa te nasti si sa traiesti in Romania, suporti, daca nu ura si in vest. Wink

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 47 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 47 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 57 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: