| Discutii generale despre transport II | |
|
+48apmatei AndreiCFRbv IonutCFR2009 kristi kkk Sabik cristi ar mtk laurentzu Rarau bubu alex.alexus.tm bobi Capsuneanu 92Dragos George CFR alliens AeroX laur 133 riciu Luna Daniel Trifu ets2oltromânia TVlad Tony-PH marius664 marius_catalin84 cardinal alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL aris86 neluadi Vitosa NicuS DAS 2011 @ndrey mielutu zburator IonutChircu cristy79 razvan - trenuri Katalyn LanceR Adirmvl Dr2005 Warrington Nesebar Adrian78 ciprian71 dan tm 52 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 18:40 | |
| Acuma că s-or umplut trenurile ar trebui cumva să apară vagoane compartimentate silent zone pentru plătitorii normali de bilete iar studenții să aibă 21-76 21-86 Cristi kkk o parte din populație care nu au ieșit din satul său orașul de baștină vor doar pensii salarii ajutoare ei nu au văzut autostrăzi cai ferate transport in comun modern și ne vom mai tarai in mocirla asta inca 4 ani |
|
| |
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 18:54 | |
| Adrian78, ai dreptate. Insă eu vreau să nu intru în mocirla conţăranilor mei din Teleorman, vreau să muncesc ca să pot să duc o viată decentă, râd functionarele de la ANAF când inregistrez venituri, zic că sunt unul din puţinii fraieri care fac asta. Iar munca mea înseamnă și deplasări, în special în week-end deoarece în timpul săptămânii sunt la școală. M-am săturat de DN1A deoarece DN1 e blocat ori de gropile de pe Rucăr-Bran când trebuie să vin dintr-o zonă ce implică tranzitarea Brasovului. De aceea prefer să trag tare noaptea chiar cu riscul de a lua și amenzi. |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 22:35 | |
| - Adrian78 a scris:
- Acuma că s-or umplut trenurile ar trebui cumva să apară vagoane compartimentate silent zone pentru plătitorii normali de bilete iar studenții să aibă 21-76 21-86
Cristi kkk o parte din populație care nu au ieșit din satul său orașul de baștină vor doar pensii salarii ajutoare ei nu au văzut autostrăzi cai ferate transport in comun modern și ne vom mai tarai in mocirla asta inca 4 ani Jos palaria, aici da, ai perfecta dreptate, cine plateste bilet sa aibe parte de conditii nu sa fie deranjati de toti maimutoii care merg gratis si urla, distrug, fac ca toate aratarile prin tren. |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 22:39 | |
| - ciprian71 a scris:
- kristi kkk, cam trebuie sa te descurci.Iti inteleg dilema si scarba.Sunt in aceeasi galeata ca si tine.Si eu ca PFA am aceeasi pretentie de la acest stat roman.Tot ce vad nefacut in tara asta se traduce prin risipa banului meu.Degeaba am grija sa fac cate o vizita pe la ANAF, daca vad darnicia PSD ului.Tot ce se face in tara asta, se face cu costuri inzecite.Eu unul ma multumesc cu ce am si sa sper ca statul nu ma va jupui si mai rau.
Tocmai ca din banii nostri se tin in carca pomenile, in loc sa se duca in investitii feroviare si rutiere noi acordam pomeni si culmea cui, unor persoane zdravene care se pot duce la munca. Gigel al meu, e student si merge si la munca, saracul baiat chiar il apreciez pentru ce face, jos palaria, se chinuie si cu scoala si cu munca si o sa ajunga chiar bine. |
|
| |
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 23:24 | |
| @Kapпaтй Banii chiar ajung la investitii feroviare, in mod indirect e drept. Crescand cererea de transport feroviar se vor introduce vagoane mai multe, trenuri noi, se va cumpara material rulant nou din banii astfel castigati de operatorii de transport feroviar, se va plati TUI mai mare deci mai multi bani si la infrastructura. - Kapпaтй a scris:
Jos palaria, aici da, ai perfecta dreptate, cine plateste bilet sa aibe parte de conditii nu sa fie deranjati de toti maimutoii care merg gratis si urla, distrug, fac ca toate aratarile prin tren. O varianta simpla de implementare ar fi sa se dea bilete la clasa 1 la tarif de clasa a 2 a, insa doar pentru platitorii de bilete. Si la nevoie un vagon sa fie tarifat drept clasa 1 la toate trenurile unde sunt calatori pentru mai mult de 3 vagoane. Deasemenea platitorii sa aiba prioritate la ocuparea locurilor cu mai mult confort. Spre exemplu platitorii in 20-49 2, studentii in 20-54/55 sau rame te nemodernizate, etajate, etc. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 23:28 | |
| Nu ai voie să faci discriminare între călători! Mai ales că operatorul îşi încasează banii pentru toţi. _________________ :TTT:
|
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 23:36 | |
| Momentan nu s-a incasat nimic, sunt doar promisiuni ca se vor da niste bani.
Nu zici jop pana nu esti in joc! |
|
| |
Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 23:37 | |
| Pai si cum unele reduceri de pret nu erau valabile decat pentru bilete intregi, nu si pentru elevi si studenti de ce nu se poate face la fel si cu tariful la clasa 1? Era un tren pe o ruta, nu mai stiu care unde pretul era 25 de lei la intreg si 25,5 lei pentru elevi si studenti, nu se poate ceva asemanator? Gen 50% reducere la pret doar la clasa 1 si doar pentru biletele intregi? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 23:41 | |
| Nu se dau banii în avans ca la alte meserii. Cererea de deschidere se face la închiderea contabilă a lunii, adică pe 25 a lunii următoare. Deci banii pentru februarie 2016 vor fi ordonanţaţi undeva în ultima săptămână a lui martie şi vor intra în conturi cam în prima săptămână a lui aprilie. --- Apropo de elevi, anul trecut pe 1593 CFR Călători a decontat câte 46 de lei pentru fiecare student, pe lângă ăia 46 lei pe care studenţii îi plăteau. În schimb, oamenii muncii au plătit 50 lei şi atât. Şi în vreme ce pentru biletele întregi se dădea pomană, bugetul de stat a plătit bani grei pentru studenţi, că decontul se făcea la preţul întreg, nu la preţul cu ofertă. _________________ :TTT:
|
|
| |
Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 23:46 | |
| Asa, ala era unul din acele trenuri, la care reducerea se aplica doar la tariful intreg. Cum aia s-a putut, de ce nu se poate la mai multe trenuri sa se reduca pretul biletului la clasa 1? Sau e obligatoriu ca tariful la clasa 1 sa fie mai mare cu x? Eu daca as fi operator de transport feroviar de calatori nu as putea stabili un pret de genul 100 de lei costa biletul intreg la clasa a 2 a si 101 lei la clasa 1? Astfel aproape toti studentii ar ramane la clasa a 2 a, dar lumea platitoare ar merge separat la clasa 1. Sau diferenta pentru stuenti daca vor sa mearga la clasa 1 sa fie 25 de lei, pentru restul calatorilor 0 sau 1 leu? |
|
| |
AndreiCFRbv
Numarul mesajelor : 171 Varsta : 25 Localizare : Brasov Reputatie : 4274 Data de inscriere : 01/09/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 23:50 | |
| In loc sa faceti atata tam-tam ca au primit studentii gratuitati, mai bine intrebati-va de ce nu au primit si elevii(care aveau mai mare nevoie zic, mai ales cei care fac naveta cu trenul). Raspunsul este simplu, ei nu au drept de vot |
|
| |
Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 23:55 | |
| Elevii de acord pana la o varsta sa nu primeasca gratuit decat cu acordul parintilor ca e pericol sa fuga de acasa in celalalt capat al tarii cu usurinta. Dar cu elevii de liceu e discriminare, ei au doar abonament decontat pe maxim 50 de km. Se considera ca sunt putini elevi ce fac scoala la celalalt capat al tarii. Am sustinut insa ideea de a extinde gratuitatea si la alte categorii, printre care si elevi. |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Feb 2017, 23:59 | |
| - AndreiCFRbv a scris:
- In loc sa faceti atata tam-tam ca au primit studentii gratuitati, mai bine intrebati-va de ce nu au primit si elevii(care aveau mai mare nevoie zic, mai ales cei care fac naveta cu trenul).
Raspunsul este simplu, ei nu au drept de vot Numai Dragnea ştie cum i-au venit ideile... de conţinutul acelei OUG s-a aflat abia când toţi miniştrii erau deja la Guvern să o semneze. Nici măcar noi nu am ştiut de ea. Desigur, a fost pretextul pentru a corecta şi nişte discriminări istorice - extinderea reducerii de 50% şi la IR (nu doar la R), includerea elevilor de postliceală şi a doctoranzilor. Chiar dacă măsura e populistă, dacă banii vor veni la timp (şi pe partea de elevi şi studenţi rar întârzie) vor fi o gură de oxigen pentru operatori. _________________ :TTT:
|
|
| |
cardinal
Numarul mesajelor : 3335 Reputatie : 8739 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 28 Feb 2017, 02:44 | |
| - Adrian78 a scris:
- ne vom mai tarai in mocirla asta inca 4 ani
Nu e nimic, dupa 4 ani va veni iar Ciolos, si vom avea autostrazi la nivelul Germaniei si Tgv ca in Franta. Eu zic ca merita |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 28 Feb 2017, 08:19 | |
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
|