Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
apmatei
AndreiCFRbv
IonutCFR2009
kristi kkk
Sabik
cristi ar
mtk
laurentzu
Rarau
bubu
alex.alexus.tm
bobi
Capsuneanu
92Dragos
George CFR
alliens
AeroX
laur 133
riciu
Luna
Daniel Trifu
ets2oltromânia
TVlad
Tony-PH
marius664
marius_catalin84
cardinal
alex.barac.5
COSTACHE MIHAIL
aris86
neluadi
Vitosa
NicuS
DAS 2011
@ndrey
mielutu zburator
IonutChircu
cristy79
razvan - trenuri
Katalyn
LanceR
Adirmvl
Dr2005
Warrington
Nesebar
Adrian78
ciprian71
dan tm
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 36 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3790
Data de inscriere : 03/09/2016

Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 13:14

Adirmvl a scris:
Din surse sigure stiu ca la Wizz ajunge rar sa implineasca 7 ani un avion, iar intretinerea e facuta bine.

Din surse și mai sigure Razz poți afla că Wizz-air are 14 aparate mai vechi de 7 ani, dintr-o flotă totală de 73 de Airbus 320/321
Wizz-air nu deține nici un aparat propriu, toate sunt operate în leasing.

https://www.planespotters.net/airline/Wizz-Air-Hungary

Vechimea aparatelor e bună ca reclamă pentru neinițiați. În materie de siguranță, ceea ce contează la un avion e numărul de ore de zbor și numărul de decolăîri / aterizări. Vechimea în ani este absolut nerelevantă.

Pentru orice companie aeriană civilă este disponibil istoricul fiecărei aeronave folosite, de când a ieșit acea aeronavă din fabrică.

Ultima editare efectuata de catre Warrington in Vin 14 Oct 2016, 13:19, editata de 1 ori
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 13:18

Din moment ce avionul e 50 de lei si trenul e 100 nu inseamna ca e mai ieftin? Ca sunt doar cateva locuri asta e alta treaba dar ce te intereseaza pe tine de cate locuri sunt, daca tu ai prins loc ieftin ura si la gara.
Si da, e posibil sa piarda trenul din calatori, traficul pe aeroportul Timisoara a crescut destuld e mult de cand a inceput RyanAir sa opereze si pe Cluj cu Wizz a crescut numarul pasagerilor.
Si la tren ar fi normal sa ofere reduceri substantiale in functie de anticipatie, daca iei cu 30 de zile avans sa scada pana la 50%, dar nu, la noi nu ai sa vezi reduceri substantiale cum exista prin alte tari dezvoltate de prin Vest, fapt pentru care in continuare trenurile vor merge cu locuri libere.

Warrington

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 13:22

Kapпaтй a scris:
Si la tren ar fi normal sa ofere reduceri substantiale in functie de anticipatie,

Cea mai cinstită companie la capitolul ăsta mi se pare Eurostar. Exemplu concret:

http://booking.eurostar.com/uk-en/train-search/standard/7015400/8727100?outbound-date=2016-12-16&inbound-date=2017-02-17&adult=1&youth=0&child=0

Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 13:22

In abstract vechimea in ani da, e irelevanta. Dar la cat sint de exploatate aparatele astea te mai uiti si la cati ani au, ca nu sint garniturile CFR-ului, sa bage si doar cateva ore de serviciu pe zi, cum s-a mai discutat despre asta.
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4750
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 13:28

Suntem intr-o mare dilema.CFR pare sa fie incoltit din toate partile.Avionul poate musca din calatori dar pe distante mari intre marile orase,pe dealta parte dubele musca si ele din pasagerii navetisti, cursele de autocar care strabat o tara intrega gen Bucuresti -Satu Mare e o prostie din partea calatorilor, caci prost ne este cel care ofera,cu siguranta cel care accepta.Acum CFR are sansa in ceasul al 13-lea sa se finanteze serios in infrastructura si sa termine o data cu prosteala de a moderniza 20km/an.Caci asa nu mai apuca nici nepotii copiilor nostri modernizarea magistralelor principale, nu mai pun in calcul si pe cele secundare.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 13:29

@Adirmvl, eu merg cand gasesc oferte, am fost Bucuresti-Milano cu 5 euro pe sens, am fost Bucuresti-Atena cu 10 euro, Atena-Bratislava cu 12 euro, Bucuresti-Berlin cu 10 euro, Berlin Riga cu 12 euro, Vilnius-Berlin cu 12 euro, Milano-Koln cu 10 euro pe sens, plus altele, acum peste cateva zile ma duc Bucuresti-Berlin cu 5 euro pe sens, deci 10 euro dus-intors la Berlin, asta da pret promotional si eu stau si caut aproape zilnic ofertele in toata Europa, ce imi convine cumpar, la munca imi iau liber ca imi permite programul si serviciul, am plecat unde vreau.

Ma cunosti, imi placea sa ma plimb prin tara cu trenul dar am ajuns sa imi fie mai ieftin sa ma plimb in tari straine cu avionul sau cu trenurile internationale ca au preturi promotionale fata de tara mea unde este mult mai scump. E trist dar adevarat.

Warrington

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 13:33

Adirmvl a scris:
la cat sint de exploatate aparatele astea te mai uiti si la cati ani au,

Te uiți degeaba la câți ani au. ”Cât sunt de exploatate” așa se traduce în termeni tehnici, prin numărul de ore de zbor și numărul de decolări / aterizări. Ăștia sunt parametrii urmăriți la un avion, iar constructorul așa stabilește întreținerea necesară și durata de viață, prin numărul de ore de zbor și numărul de decolări / aterizări.

Uzura fuselajului unui avion depinde de „umflările” și ”dezumflările” pe care le suportă de fiecare dată când ajunge la altitudinea de zbor. Dacă stă cu anii în hangar nu se uzează nimic la el. Avioanele sunt din aluminiu, nu din tablă de fier ca mașinile. De asta pentru avioane nu contează timpul. Nu mai știu situația de astăzi, dar în 1990 încă mai zburau o treime din toate ”Dakotele” fabricate, alea care au debarcat în 1944 parașutiști în Normandia.

Caroseria mașinii (sau a vagonului de tren, for that matter Razz ) nu se umflă și nu se dezumflă la fiecare călătorie, dar este afectată de procese de oxidare (coroziune, rugină) chiar dacă nu circulă, de asta pentru ele e relevant timpul (vechimea în ani).
Sus In jos
Warrington

Warrington

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 14:44

ciprian71 a scris:
 cursele de autocar care strabat o tara intrega gen Bucuresti -Satu Mare e o prostie din partea calatorilor.

Există și curse de autocar București - Birmingham, iar unele dintre ele trec Marea Irlandei pe feribot și ajung chiar la Dublin. Nu e treaba nimănui să-și dea cu părerea despre ”prostia” clientului, omul are motivele lui pentru care preferă autocarul și dacă n-ar exista clienți ar dispărea și autocarele. Toată Europa e plină de autocare, n-au inventat românii transportul rutier long-distance.

Fiecare operator de transport (rutier, feroviar și aerian) trebuie să-și găsească propria lui clientelă.

Problema reală e alta: când au apărut trenurile, erau de 5 sau 10 ori mai repide decât trăsurile, adică au existat motive obiective pentru care trenul s-a impus. În zilele noastre, reglementările legale europene favorizează trenurile, ele merg și cu 320 km/h în prezent, în timp ce autocarele sunt limitate la 100 km/h. Însă România are astăzi trenurile la nivelul european din 1970, sigur că ele nu mai sunt competitive cu autocarele, aflate la nivelul european din 2000 - 2010.

Ultima editare efectuata de catre Warrington in Vin 14 Oct 2016, 15:03, editata de 1 ori
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11400
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 15:00

conteaza si vechimea la un avion.la unul mai vechi e mai probabila aparitia unei defectiuni tehnice.Desi intretinerea corecta
presupune si testarea sau inlocuirea periodica a principalelor componente, se intampla sa mai apara coroziuni sau imbatraniri ale materialului
Faptul ca mai pot zbura niste aparate foarte vechi,e altceva.Ele nu mai pot rezista unei exploatari care sa presupuna mai mult timp in zbor decat la sol
Sus In jos
Warrington

Warrington

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 15:13

LanceR a scris:
la unul mai vechi e mai probabila aparitia unei defectiuni tehnice.

Evident, însă asta pentru că se cumulează orele de zbor. Cu fiecare oră de zbor crește probabilitatea apariției unei defecțiuni tehnice.
Chiar dacă nu luăm în calcul orele de zbor, la modelele de avioane mai vechi e mai probabilă apariția unei defecțiuni fiindcă fiabilitatea modelului vechi e mai redusă decât a modelului de astăzi. De asta comparația vechimii a două aparate are sens doar dacă vorbim de același model.

LanceR a scris:
Faptul ca mai pot zbura niste aparate foarte vechi,e altceva.Ele nu mai pot rezista unei exploatari care sa presupuna mai mult timp in zbor decat la sol

Dacă știi modele de aparate vechi care să necesite mai puțin de o oră de întreținere pentru fiecare oră de zbor, abia așteptăm să ne oferi exemple Razz

Modelele vechi de aparate au fost fabricate folosnd tehnologii mult mai modeste decât cele de azi, de asta necesită foarte multă întreținere. Dar dacă iei același model de avion, nu contează că unul e vechi de 10 ani, iar altul are numai 2 ani, contează orele de zbor și numărul de decolări / aterizări.
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11400
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 15:42

Raportul dintre orele de zbor si orele de intretinere e imposibil de facut.Eu lucrez la mentenanta avioane si nimeni nu face socoteala asta
A, exista situatii cand avioanele sunt scoase temporar din exploatare,dar lucrarile regulamentare au fost totusi executate
(exemplu avioanele A 310,dintre care fostul prezidential a fost retras definitiv)

p.s. mai conteaza si fabricantul... avioanele americane sunt mai fiabile
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 16:32

Adirmvl a scris:
Din surse sigure stiu ca la Wizz ajunge rar sa implineasca 7 ani un avion, iar intretinerea e facuta bine.
Avionul de la Wizz sau Ryan zboară în 7 ani mai mult decât zboară cele de la TAROM în 20 de ani. Practic, aceste avioane nu prea stau la sol. ,,Vechimea" unui avion trebuie exprimată în numărul de ore de zbor şi în numărul de decolări (logic, numărul de decolări trebuie să fie identic cu cel de aterizări, că altfel...). La capitolul ăsta, avioanele BlueAir sunt cele mai chinuite, fiind la mâna a doua (dar măcar sunt de la companii de linie, deci nu sunt foarte obosite).

Bine măcar că regulile de siguranţă din aviaţie sunt foarte stricte, se face multă mentenanţă preventivă (se înlocuiesc anumite piese după x ore de zbor, chiar dacă nu sunt defecte), verificările se fac la sânge. Practic, în ultimii ani dintre toate avioanele companiilor europene, unul singur s-a prăbuşit şi ăla din cauza unui copilot dus cu capul. Mă refer strict la avioanele întreţinute în Europa, nu de cele din afara Europei care, deşi, teoretic, trebuie să respecte aceleaşi norme de siguranţă, sunt întreţinute în ateliere care nu pot fi verificate de EASA (Agenţia Aeriană Europeană).

Cunoscând asta, mie nu îmi e frică să zbor cu aeronave înmatriculate şi întreţinute în Europa. Dar nici nu prea mă dau în vânt după avioane, mai ales că drumul până la Otopeni e scump şi nu e decontat la călătoriile în interes de serviciu (de aia fac 2 ore cu RATBul de noapte în loc să dau 40 - 50 lei pe un taxi).

Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 16:36

LanceR a scris:
p.s. mai conteaza si fabricantul... avioanele americane sunt mai fiabile
Să înţeleg că Boeing e peste Airbus?

Am zburat la LOT şi Lufthansa cu Embraer, mi s-au părut interesante şi destul de confortabile, chiar dacă mai mici (mai ales la capitolul spaţiu de bagaje se simţea asta, că în rest, loc pentru picioare la scaune era mai mult ca la avioanele TAROMului). Chiar am nimerit o dată unul cu prize pentru laptop.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 16:42

Ce o fi as scump 4 lei un bilet pana la Otopeni cu 783 in conditiile in care la alte aeroporturi din lume platesti intre 1-10 euro un bilet la autobuz/tren.

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitimeVin 14 Oct 2016, 17:58

3,5 lei pe 783 + 1,3 lei pe N116 + 20 minute de mers pe jos de la N116 până acasă. Bonus, vreo 30 de minute de aşteptat la Unirii în creierii nopţii, în condiţiile în care la 8 dimineaţa trebuie să fiu la muncă. Înţelegi problema?

Să nu mai zic că Otopeniul nu are decât transport expres, la suprapreţ, în vreme ce toate aeroporturile care se respectă au şi un autobuz cu tarif normal pentru ăia mai amărâţi care nu-şi permit să dea 10 euro pe expres.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 6 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 6 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 36 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum