Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+70
TER200
get.
Capsuneanu
alex.barac.5
apmatei
CristyanC
George CFR
NicuS
cristi ar
rich1974
riciu
laur 133
Semafor
mtk
aris86
Shinkasen
gvd
COSTACHE MIHAIL
cristi CFR
TVlad
AndiCFR
bubu
Ciprian
sp59
Petre_IFTE
Nicolae
Sabik
kristi kkk
CristianSM
AeroX
alliens
Luna
DAS 2011
nenuandrei
Caspar
Florin C
cristy79
19jimmy84
Vitosa
cfr500
ravers75
alex.alexus.tm
Adirmvl
spiderpc
ets2oltromânia
DPS
marius664
ldh80
Warrington
IonutCFR2009
florin94
didinul
Andrey_tm
laurentzu
Vice30
mielutu zburator
ciprian71
DUAL
92Dragos
@ndrey
cardinal
Nesebar
dan tm
Katalyn
Rarau
LanceR
Dr2005
Adrian78
neluadi
razvan - trenuri
74 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 57 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

Revista presei - Pagina 48 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 12:45

Luna a scris:
Si mai ziceti/zicem ca o duce rau cfr-ul.

Încă o duce rău la ce populație avem trebuia să avem peste 100 de mil de călători plus că societatea nu are bani de investiții în material rulant si intrun marketing mai bun
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 12:49

CFR Călători se bazează pe călătoriile lungi. E normal să aibă puţini călători.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 12:52

Dr2005 a scris:
CFR Călători se bazează pe călătoriile lungi. E normal să aibă puţini călători.

Nici pe alea nu se mai bazează odată că își bate joc de unele trenuri gen 2023/2024 care au ajuns trenuri de navetă si prin alte părți trenurile IR opresc in toate cătunele si țin loc de regio
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 14:04

Cineva din CFR a zis clar ca nu are rost sa se agite pentru a atrage calatori, ei au calatori destui deci nu e nevoie de prea mare agitatie sa atraga si alti oameni, sunt multumiti cu ce au. Wink

V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 14:37

o situatie

http://adevarul.ro/locale/ploiesti/o-familie-s-a-mutat-gara-parintii-fac-sex-sala-asteptare-copilul-2-ani-doarme-ger-autoritatile-dau-umeri-1_587f5c425ab6550cb88b3c83/index.html
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 15:16

Elvetia este un exemplu.Am intalnit doua cazuri ,,specifice'' .Unul in Brig, seara pe la ora 22 mergeam linistit pe strada, am vazut niste tineri ce stateau practic jos pe boldura cu doua boxe ce ascultau muzica.De nicaieri a aparut o duba de la politie, fara comentarii i-au saltat direct in duba si au disparut.Mai mult ca sigur cineva din cladirile apropiate a apelat la 112.Al doilea caz in gara Zurich, sala de asteptare.Un tanar ca prost imbracat, casti la urechi si telefon in priza.Statea practic pe scaun fara sa deranjeze.Eram la 10 m de acest individ cand de nicaieri apar 2 politisti inalti, solizi la intrebat de act de identitate, a dat din umeri acel individ si in secunda doi a fost saltat, luat de umeri si bagat in duba de langa sala de asteptare.
Nu ma deranjeaza faptul ca in tren imediat ce trec granita in Elvetia, ma simt mai mult verificat, fata de ceilalti pasageri, ca sunt interogat discret despre scopul si durata vizitei, ba chiar daca am avut grija sa am rezervare la hotel pe motiv ca e perioada de varf, apreciez grija lor.La prima vedere pare un stat politienesc, la care te poti astepta oricand ridicat si bagat in duba.Pentru mine ca turist, imi confera linistea si siguranta ca sunt protejat si ca nimeni si nimic nu ma va face sa ma simt deranjat.
Faptul ca garirile romanesti au devenit locuri pline de cersetori, locuri unde intalnesti indivizi ce te agreseaza vizual, cu indivizi care cercesc, cu tot felul de adventisti sau marori de tot felul si pana la cainii vagabonzi ce colcaie nestingherit peste tot, sunt dovada ca avem un stat slab si ca cei ce ar trebuii sa-si faca treaba nu o mai fac deoarece au avut grija ca structurile sindicale si alti angajati din structuri sa-si aranjeze, drepturile si indatoririle fata de cetatean, schilodind fisa postului.De aceea auzim frecvent ca nu sunt in competenta politiei, multe din lucrurile ce ne deranjeaza si ne fac activitatile noastre lipsite de siguranta.
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 17:45

https://www.feroviarul.ro/eveniment-extern/trainose-grecia-a-fost-vanduta-operatorului-feroviar-italian-ferrovio-dello-stato
Una din solutii de a-si plati datoria externa.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 17:48

Am dat link deja de marti la topicul OSE.

Este o ,,privatizare" de tip balcanic la fel ca la noi.

S-a privatizat fiind cumparata de FS, adica de statul italian, la fel cum a cumparat ENELul italian RENEL ul nostru.

ENEL este tot de stat iar Electrica la noi era tot de stat.
Sus In jos
DAS 2011

Numarul mesajelor : 385
Reputatie : 5203
Data de inscriere : 18/09/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 20:24

Raportarile cifrelor de afacere si a profiturilor companiilor necesita cateva nuantari :
1.Cele 1.12 miliarde lei ( cca 250 mil euro ) ale CFR Calatori sunt propiile incasari, fara subventii ? Cat reprezinta intreaga cifra de afaceri ?
2.La CFR SA profitul de 100 mil. este doar contabil, exista TUI neincasat. Daca ar exista acesti bani ar trebui sa se vada usor in modernizari in 2017.
Vom vedea cati din banii alocati in ultimii ani pentru CFR-uri vor fi redirectionati in 2017 spre programul de guvernare.
Vorbim aici ca CFR Calatori nu se promoveaza, dar aceeasi mentalitate este si la Regiotrans, care se adreseaza preponderent navetistilor. Cand au intrat pe piata ma gandeam ca vor fi mai agresivi, cu bani putini poti distribui fluturasi in cutiile postale, sau in scoli, spitale,firme unde sunt potentialii clienti, se poate face publicitate la radiourile locale, dar nimic. Am expus parerea mea unui sef dela Regiotrans Iasi, a raspuns ca nu e nevoie !
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3789
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 22:02

ciprian71 a scris:
Nu ma deranjeaza faptul ca in tren imediat ce trec  granita in Elvetia, ma simt mai mult verificat, fata de ceilalti pasageri, ca sunt interogat discret despre scopul si durata vizitei, ba  chiar daca am avut grija sa am rezervare la hotel pe motiv ca e perioada de varf, apreciez grija lor.La prima vedere pare un stat politienesc, la care te poti astepta oricand ridicat si bagat in duba.Pentru mine ca turist, imi confera linistea si siguranta ca sunt protejat si ca nimeni si nimic nu ma va face sa ma simt deranjat.

Ăsta e doar un mod (conformist) de a încerca să te faci acceptat, numai că de fapt accepți să fii considerat cetățean de categoria a II-a. În realitate te controlează tocmai pentru că se vede că ești străin, adică e discriminare pe față. Elveția fiind țara unde poți fi amendat fiindcă n-ai destui bani la tine, de exemplu.

Poți spune că Elveția e o țară mai sigură din punctul ăsta de vedere, atât timp cât străinii săraci sunt vânați și amendați fiindcă n-au destui bani la ei, însă cu prostituatele românce nu par să aibă vreo problemă. Asta însemnând că la elvețieni de fapt banul contează.

În UK poliția nu are dreptul să te legitimeze pe stradă ca scop în sine, nu-ți poate cere actele doar ca să ți le verifice, cum se întâmplă în România.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 22:21

Warrington, stii teoria aceea ca Elvetia fiind muntoasa n-a a vut alta solutie decit sa infiinteze banci, iar cei care pastoreau pe pasunile alpine, iarna stind acasa s-au apucat de facut ceasuri.

Banul conteaza....
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 22:36

Am fost în Elveţia şi nu m-a întrebat nimeni nimic... la intrarea în ţară, prin Zuerich, m-a întrebat poliţaiul unde merg, i-am zis că în Berna şi asta a fost tot (fără scopul şi durata vizitei sau câţi bani am în portofel). În schimb, elveţienii par a respecta la literă orice regulament posibil şi imposibil, de la cum merg pe stradă şi până la faptul că fumatul, deşi permis pe trotuar, e interzis în dreptul geamurilor celor care precizează asta. Dar oamenii păreau toţi relaxaţi, nu se grăbeau, se întindeau la vorbă (inclusiv în magazin... păi casierele noastre de la Lidl sunt de 100 de ori mai rapide decât alea de la Coop sau Migros din Berna), iar pensionarii lor nu se plimbau cu tramvaiul ca să prindă căldură sau aer condiţionat, ci o luau la picior pe munte sau pe dealurile din jurul Bernei.

În schimb, când am trecut prin Olanda (de nevoie, că aeroportul din Bruxelles era închis după atentat şi eu aveam şedinţă la Comisia Europeană), m-a luat la interogatoriu poliţistul... că unde merg, că ce caut în Amsterdam dacă eu am treabă la Bruxelles, deşi Olanda e în UE! Iar UE garantează libera circulaţie a persoanelor. Nu mai zic la întoarcere, că era să pierd avionul, pentru că era un singur (da, unul) ghişeu de control pentru non-Schengen (UE sau nu), unde stăteam cot la cot români cu chinezi, israelieni şi africani. Evident, ăia pe lângă interogatoriul obişnuit, era amprentaţi (!) electronic. Şi când mi-a venit rândul la controlul de frontieră, iar am fost întrebat ce treabă am eu cu Amsterdamul dacă am avut treabă la Bruxelles şi că cum am venit eu să lucrez în ţara lui... păi mama mă-sii, o şedinţă nu înseamnă că lucrez în ţara lui, iar ţara lui era Olanda, or eu fusesem în Belgia. În loc să zică mersi că de pe urma ălora ca mine are el de muncă (că dacă eram toţi în Schengen nu mai era nevoie de control de frontieră), tot el era cu nasul sus.
În timpul ăsta, olandezii, belgienii şi cei din alte câteva naţii cu chipuri în cartea de identitate treceau prin scannerele automate în 10 secunde.
Să mai zic că, în trenul olandez, deşi aveam legitimaţie de călătorie de clasa I, m-a trimis naşul la clasa a 2a pe motiv că n-am validat biletul în gară şi că el nu mă poate verifica, da' fiindcă i-am arătat că lucrez şi eu la calea ferată, mă lasă să mai merg o staţie fără să mă amendeze (oricum trenul mai avea o staţie până la cap de linie), dar la clasa a 2a? Păi mama lor, noi le dăm lor autorizaţii de serviciu de clasa I şi ei ne trimit pe noi la a doua?! Într-adevăr, în gară erau nişte ,,chestii" galbene pe nişte stâlpi, pe care nu scria nimic şi cică trebuia apropiat biletul/cardul de ele şi se afişa un mesaj în olandeză pe un ecran.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 23:18

Ce probleme ai si tu, nu mai poti merge la clasa 2 ca ai aere de clasa 1.

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 23:26

Dr2005, CFR Călători câștigă enorm din călătoriile lungi. Având în vedere obiceiurile de transport ale românilor, eliminând traficul de lung parcurs în favoarea celui de navetă și-ar săpa singuri mormântul mai rău decât li-l sapă pesedeii ajunși acum la guvernare.
Nu mai compara obiceiurile din Germania, Elveția sau pe unde te-ai mai plimbat cu cele românești că nu se poate așa.
Gândește-te câte diferențe există între noi și sârbi, care-s în coasta noastră, și apoi îți dai seama cât de diferiți suntem față de nemți sau francezi.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 23:45

mielutu zburator a scris:
Dr2005,
Gândește-te câte diferențe există între noi și sârbi, care-s în coasta noastră, și apoi îți dai seama cât de diferiți suntem față de nemți sau francezi.

El refuza sa gandeasca si sa accepte realitatea care e total alta fata de ce e prin vest. Aici e Romania si noi suntem asa, punct.

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 48 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 48 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 57 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: