|
| Revista presei | |
|
+70TER200 get. Capsuneanu alex.barac.5 apmatei CristyanC George CFR NicuS cristi ar rich1974 riciu laur 133 Semafor mtk aris86 Shinkasen gvd COSTACHE MIHAIL cristi CFR TVlad AndiCFR bubu Ciprian sp59 Petre_IFTE Nicolae Sabik kristi kkk CristianSM AeroX alliens Luna DAS 2011 nenuandrei Caspar Florin C cristy79 19jimmy84 Vitosa cfr500 ravers75 alex.alexus.tm Adirmvl spiderpc ets2oltromânia DPS marius664 ldh80 Warrington IonutCFR2009 florin94 didinul Andrey_tm laurentzu Vice30 mielutu zburator ciprian71 DUAL 92Dragos @ndrey cardinal Nesebar dan tm Katalyn Rarau LanceR Dr2005 Adrian78 neluadi razvan - trenuri 74 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
DAS 2011
Numarul mesajelor : 385 Reputatie : 5203 Data de inscriere : 18/09/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 09 Ian 2017, 17:39 | |
| - Adrian78 a scris:
- La Infra regională Timișoara din 1600 de angajați 400 sunt TESA cu salarii de peste 4000 de lei
. Adrian nu dezinforma lumea !!! Un inginer obisnuit de la Infra are net 1500 - 2200, un sef de sectie are net 3000. Cunosc foarte bine situatia. Or fi 400 de TESA la toate nivelurile de la centralul Regionalei si pana la districte, dar salarii peste 4000 lei au doar directorii, sefii de divizie si revizorii SC, maxim 30 - 40 de persoane dintre cei 1600 de angajati. La CFR Infra mai vin sa lucreze ingineri cu 2000 ron doar cei care s-au saturat de santiere si se retrag langa familii. La regionala Brasov aproape toti inginerii de la biroul linii au plecat la culoar, daca aveau minim 4000 ron pleca vreunu ? |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Revista presei Lun 09 Ian 2017, 20:18 | |
| - Dr2005 a scris:
- riciu a scris:
- Insa privatul taie din calitate fara nicio problema, mai ales in domeniile in care nu sunt reglementari prea dure.
Infrastructura aduce investiţii, care fac ca şi populaţia să o ducă mai bine. Investiţiile în guvernele PSD au tins la zero. Iar salariile au crescut din părţi, când am început serviciul, pe vremea lui Ponta, am avut salariu 636 lei, iar toate majorările (cu excepţia ălora 10% din decembrie 2012) au fost doar pentru că a crescut salariul minim, de se ajunsese ca 3/4 din MT să lucreze pe salariul minim.
De asta toată lumea se înghesuie să lucreze la stat, când se face câte un concurs sun 25 - 30 candidaţi pe un post (chiar dacă e cu salariul minim), pentru că lumea ştie că e singurul loc în care drepturile salariatului sunt respectate cât de cât. Trist, dar adevărat... desigur, Inspectoratele de Muncă ar putea lua măsuri, da' îndrăzneşte cineva să controleze multinaţionalele? eu nu am auzit examen la stat in ultimii 7-8 ani cu peste 20 de candidati pe post. m-am uitat si eu pe la M Energiei, M Mediului, Anre Acum 7-8 ani am fost 25 de candidati pe vreo 22 de locuri si s-au prezentat 20 la ITM - Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti , la Ministerul Mediului vreo 5-7 pe loc, la ANPM 3 pe loc etc {unde am candidat eu} dar am mai urmarit intre timp aceste 3-4 zone in ultimii ani. La posturi de debutant e concurenta si cat de cat la superiori. Pe posturile de principal e cea mai mica concurenta. Si tu cand ai dat examenul si spuneai pe aici ca nu ai nici o sansa din vreo 15 inscrisi parca s-au prezentat 7-8 sau atatia au ajuns la oral. Iar ne aburesti cu salariile prin ministere ... salariile consilierilor superiori si a cadrelor de conducere au fost tot timpul minim cu 50% peste minim. Din ce stiu eu cam prin toate ministerele peste 50% sunt consilieri superiori. Eu nu stiu de unde ai tu acces la atatea "secrete" de prin MT. Nu toate barfele de pe la colturi sunt adevarate. Daca ar fi adevarat ce spui tu nu ar mai lucra nimeni prin ministere. Recunosc ca nu stiu exact situatia din MT dar de la M Mediului, ANPM o stiu cat de cat si intr-adevar salariile erau f mici pana acum vreun an dar nici ca tine unde ne spui ca 3/4 din MT are salariul minim. Dovedeste cu cifre de pe siteul MT ca ce spui e adevarat. Daca intr-un birou sunt numai debutanti si asistenti e cu totul altceva. Si apropo si in Ministerul Mediului si in alte ministere cei pe fonduri europene au +75 % la salariu. Si nu o stiu din auzite o stiu pe propria mea piele ... am candidat la M Mediului pe serviciul de schimbari climatice si am fost 5-7 pe loc si mi s-a sugerat sa nu candidez acolo ca nu am nici o sansa si sa ma duc la postul de pe fonduri europene ca ala nu e ocupat si am si +75% la salariu , nu m-am dus acolo ca nu m-am simtit destul de capabil ca primul job sa fie pe fonduri europene. M-au intrebat un singur lucru daca stiu engleza bine. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Lun 09 Ian 2017, 20:44 | |
| - DAS 2011 a scris:
- Adrian78 a scris:
- La Infra regională Timișoara din 1600 de angajați 400 sunt TESA cu salarii de peste 4000 de lei
. Adrian nu dezinforma lumea !!! Un inginer obisnuit de la Infra are net 1500 - 2200, un sef de sectie are net 3000. Cunosc foarte bine situatia. Or fi 400 de TESA la toate nivelurile de la centralul Regionalei si pana la districte, dar salarii peste 4000 lei au doar directorii, sefii de divizie si revizorii SC, maxim 30 - 40 de persoane dintre cei 1600 de angajati. La CFR Infra mai vin sa lucreze ingineri cu 2000 ron doar cei care s-au saturat de santiere si se retrag langa familii. La regionala Brasov aproape toti inginerii de la biroul linii au plecat la culoar, daca aveau minim 4000 ron pleca vreunu ? Pai si atunci cum iese salariu mediu 2200 la Infra daca IDMisti au 16_17 mil iar cei de la L salariu minim? Nu toți aia 400 au 4000 dar nici 40 cum zici tu sunt mai multi mai îs șefi servicii sef birou etc..Oare la Infra că inginer nu se câștigă 2400-3000 de lei cu ceva vechime? |
| | | DAS 2011
Numarul mesajelor : 385 Reputatie : 5203 Data de inscriere : 18/09/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 09 Ian 2017, 21:23 | |
| Salariile care le-am enuntat sunt cat se poate de reale. Mai sunt functii ( in special cei ce lucreaza la tura ) care au ore festive si in anumite circumstante fac ore suplimentare ( un IDM poate ajunge la peste 2000 lei ), dar asta din lipsa de personal, reprezinta munca suplimentara. Nu stiu de unde ai tu informatia cu media 2200 lei, de fapt nici nu are importanta. Mai important este altceva. Fara investitii masive in utilaje, retele + programe informatice, perfectionarea personalului, organigrame si management competitive, activitatea CFR + salariile se vor scalda multi ani in mediocritate. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 09 Ian 2017, 21:52 | |
| - Rarau a scris:
- eu nu am auzit examen la stat in ultimii 7-8 ani cu peste 20 de candidati pe post.
Când m-am angajat eu au fost 25 pe post pentru expert debutant şi 24 pentru consilier juridic debutant. Într-adevăr, la principal nu se înghesuie, la superior nici atât. La ultimul concurs au fost vreo 5 pe loc pentru asistent (şi nu a luat niciunul) şi vreo 3 pe 2 posturi de superior. - Rarau a scris:
- Iar ne aburesti cu salariile prin ministere ... salariile consilierilor superiori si a cadrelor de conducere au fost tot timpul minim cu 50% peste minim. Din ce stiu eu cam prin toate ministerele peste 50% sunt consilieri superiori.
Fiecare minister are declaraţiile de avere pe site, e destul de simplu să vezi cât a câştigat fiecare. Până la Ordonanţa lui Cioloş, în MT ajungeai la 2200 lei cu 25 de ani vechime (ca funcţie de execuţie; un director se ducea spre 3300 lei). Oamenii lucrau... cei trecuţi de 45 de ani lucrau pentru că oricum nu-i mai angaja nimeni (din cauza vârstei), cei tineri lucrau şi ei tot pentru că nu-i angaja nimeni (lipsă de experienţă). Era un gol măricel, în sensul că aveai angajaţi de peste 45 de ani şi angajaţi sub 30. Cei tineri erau doar debutanţi şi asistenţi, care aveau salariul minim, la fel şi funcţiile fără studii superioare (referent, referent de specialitate) care făceau treburile mai ,,murdare", gen xerox, casierie, registratură, magaziner, curier intern, secretariat. Din cauza faptului că schema de salarizare era îngheţată la nivelul anului 2009, dar salariul minim pe economie tot crescuse, diferenţele între toate categoriile de mai sus erau de câţiva lei. - Rarau a scris:
- Si apropo si in Ministerul Mediului si in alte ministere cei pe fonduri europene au +75 % la salariu.
Şi la noi au, dar ăia erau câţiva, după ce direcţia generală pentru managementul fondurilor externe a trecut la Ministerul Fondurilor Europene. A rămas doar un compartiment de câţiva oameni care se ocupau de Master Plan. Cei din direcţiile de specialitate nu au avut niciodată spor de fonduri europene, chiar dacă participau la comisiile de evaluare a proiectelor. Acum s-a creat o direcţie generală nouă pentru fonduri europene, dar nu au acceptat decât persona nou-angajat, nu transferuri la cerere din alte direcţii. Nu cred că au reuşit încă să îşi ocupe toate funcţiile ) _________________ :TTT:
|
| | | alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4527 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Revista presei Lun 09 Ian 2017, 21:54 | |
| - Dr2005 a scris:
- Acum s-a creat o direcţie generală nouă pentru fonduri europene, dar nu au acceptat decât persona nou-angajat, nu transferuri la cerere din alte direcţii. Nu cred că au reuşit încă să îşi ocupe toate funcţiile )
Te referi la ARF, nu? |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 09 Ian 2017, 22:21 | |
| Nu. ARF e o instituţie distinctă, la fel ca AFER şi alte entităţi. _________________ :TTT:
|
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mar 10 Ian 2017, 02:02 | |
| Am pus aici sa fie articolul mai vizibil :
http://www.railwaygazette.com/news/freight/single-view/view/astra-wagons-delivered-to-db-cargo-uk.html |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mar 10 Ian 2017, 08:16 | |
| Astea sint de la Astra Rail adica vagoane de marfa, care e o firma separata de Astra Calatori.
Astra rail are un anunt in Timisoara Nord ca angajeaza oameni de diverse meserii. |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Revista presei Mar 10 Ian 2017, 14:02 | |
| - Dr2005 a scris:
- Rarau a scris:
- eu nu am auzit examen la stat in ultimii 7-8 ani cu peste 20 de candidati pe post.
Când m-am angajat eu au fost 25 pe post pentru expert debutant şi 24 pentru consilier juridic debutant. Într-adevăr, la principal nu se înghesuie, la superior nici atât. La ultimul concurs au fost vreo 5 pe loc pentru asistent (şi nu a luat niciunul) şi vreo 3 pe 2 posturi de superior.
- Rarau a scris:
- Iar ne aburesti cu salariile prin ministere ... salariile consilierilor superiori si a cadrelor de conducere au fost tot timpul minim cu 50% peste minim. Din ce stiu eu cam prin toate ministerele peste 50% sunt consilieri superiori.
Fiecare minister are declaraţiile de avere pe site, e destul de simplu să vezi cât a câştigat fiecare. Până la Ordonanţa lui Cioloş, în MT ajungeai la 2200 lei cu 25 de ani vechime (ca funcţie de execuţie; un director se ducea spre 3300 lei). Oamenii lucrau... cei trecuţi de 45 de ani lucrau pentru că oricum nu-i mai angaja nimeni (din cauza vârstei), cei tineri lucrau şi ei tot pentru că nu-i angaja nimeni (lipsă de experienţă). Era un gol măricel, în sensul că aveai angajaţi de peste 45 de ani şi angajaţi sub 30. Cei tineri erau doar debutanţi şi asistenţi, care aveau salariul minim, la fel şi funcţiile fără studii superioare (referent, referent de specialitate) care făceau treburile mai ,,murdare", gen xerox, casierie, registratură, magaziner, curier intern, secretariat. Din cauza faptului că schema de salarizare era îngheţată la nivelul anului 2009, dar salariul minim pe economie tot crescuse, diferenţele între toate categoriile de mai sus erau de câţiva lei.
- Rarau a scris:
- Si apropo si in Ministerul Mediului si in alte ministere cei pe fonduri europene au +75 % la salariu.
Şi la noi au, dar ăia erau câţiva, după ce direcţia generală pentru managementul fondurilor externe a trecut la Ministerul Fondurilor Europene. A rămas doar un compartiment de câţiva oameni care se ocupau de Master Plan. Cei din direcţiile de specialitate nu au avut niciodată spor de fonduri europene, chiar dacă participau la comisiile de evaluare a proiectelor. Acum s-a creat o direcţie generală nouă pentru fonduri europene, dar nu au acceptat decât persona nou-angajat, nu transferuri la cerere din alte direcţii. Nu cred că au reuşit încă să îşi ocupe toate funcţiile ) nu stiu mie mi se par anumite chestii SF prin MT asta probabil cei ce au legatura cu MT sunt de 2 feluri : a) daca au peste 40 de ani si deci probabil 9 ani experienta pe studii superioare pentru superior nu vor sa vina in MT mai bine stau in privat b) si altii care neavand experienta (22-27 ani) nu ajung pe la Renault, Ford etc si vin in MT Mi se pare enorm 25 pe loc la debutant. Ti am zis m-ar tenta sa candidez si eu odata prin MT daca nu o sa imi mai convina la locul actual dar din ce spui tu ... nu prea se merita de nici un fel (in afara de iesirile pe care le tot faci la Viena in interes de serviciu) Sa stii ca in multe ministere salariul era de 2200 ca superior gradatie 5 toate la maxim nu sunteti singurii In Anaf erau minim duble la superior (daca nu triple) Nu ma asteptam sa mai fie asa multi oameni pe studii medii in MT , apropo in multe ministere multi au facut o particulara si apoi au devenit consilieri studii superiore pe post de asistent, deci trebuiau si ei sa faca o scoala. F ciudat ca media angajatatilor sa fie debutant, asistent. Inseamna ca aveti conditii naspa daca oamenii nu raman pana la postul de superior sau isi fac ceva relatii in 2-3 ani si zboara in privat. |
| Subiect: Re: Revista presei Mar 10 Ian 2017, 19:06 | |
| Acum au crescut salariile mulţumită domnului Dacian Cioloş, sunt prevăzute în OUG cu salarizarea, astfel că acum sunt nişte salarii decente (bine, debutanţii încep de la 1365 lei brut), faţă de vechile salarii au fost majorări şi de 60% (de la 1036 la 1688, de exemplu). _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Mar 10 Ian 2017, 19:33 | |
| Numai domn nu este ciohandelul............ |
| Subiect: Re: Revista presei Mar 10 Ian 2017, 19:48 | |
| A mărit salariile (lui Dragnea i-au mai rămas doar actorii, asistenţii personali şi funcţionarii din administraţia locală) şi a creat peste 100.000 locuri de muncă. Asta îl face Domn cu D mare, a generat bunăstare pentru oamenii muncii, nu pentru pomanagii. _________________ :TTT:
|
| | | alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4527 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Revista presei Mar 10 Ian 2017, 20:02 | |
| Veche de vreo 4 zile stirea, dar e confirmarea oficiala ca Ciolos a guvernat corect. Scrisoarea lui Junker catre Ciolos |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Mar 10 Ian 2017, 20:08 | |
| - Dr2005 a scris:
- A mărit salariile (lui Dragnea i-au mai rămas doar actorii, asistenţii personali şi funcţionarii din administraţia locală) şi a creat peste 100.000 locuri de muncă. Asta îl face Domn cu D mare, a generat bunăstare pentru oamenii muncii, nu pentru pomanagii.
Voi astia cu plete stiam ca sunteti altfel fata de lumea normala si zilnic imi demonstrezi ca asa este. Ala e un cialapagiu, catelusul lui iohandel iar unii ii pupa unde nu trebuie! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |