| Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 | |
|
+68Theo A. Norbi lifetec saint Caspar LanceR bubu riciu Vice30 billy752-istu CristyanC alliens laur 133 marius_catalin84 traian delly Cris_Cr alinx3330 bibicu13 mariuscfrbucuresti theblackstigx ECata marius664 alex.alexus.tm adytm Jhonyla Katalin4653 Maddox Saruman teoiasi florin94 ALEXCFR DUAL TVlad Ikarus99 cristy79 j o a n t a Vitosa neluadi didinul AndiCFR dan tm cristi CFR razvan - trenuri ets2oltromânia bobi alex.barac.5 laurentzu ciprian71 kristi kkk alex1987 92Dragos Katalyn Nesebar Adrian78 @ndrey Simo1971 IonutCFR2009 MariusM cristi ar Dr2005 Mario Chimie AeroX mielutu zburator Adirmvl cardinal cfr500 Andrey_tm 72 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11197 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 09:14 | |
| Trebuie sa se duca la casele de bilete exact cum s-a intamplat la votarea din 11 decembrie si sa "cumpere" biletul/biletele doar asa CFR Calatori va putea recupera bani de la stat. Daca te urci in tren doar cu legitimatia de student esti considerat fraudulos si vei plati suprataxa.
Cum vor face totusi cu studenti care urca in locale unde nu sunt case de bilete ( halte sau gari cu program scurt ) ramane un mister. |
|
| |
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6667 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 09:24 | |
| Frumos ar fi sa cumpere biletul de la gara si apoi sa li se deconteze biletul. Eu asa consider ca ar fi normal... Evident pe bilet sa fie trecuta si legitimatia de student. |
|
| |
ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4754 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 09:40 | |
| - riciu a scris:
- Frumos ar fi sa cumpere biletul de la gara si apoi sa li se deconteze biletul. Eu asa consider ca ar fi normal... Evident pe bilet sa fie trecuta si legitimatia de student.
Adica bilete nominale, cum sunt cele de la interrail. |
|
| |
laurentzu
Numarul mesajelor : 424 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 3519 Data de inscriere : 08/06/2016
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 10:17 | |
| - Katalyn a scris:
- Trebuie sa se duca la casele de bilete exact cum s-a intamplat la votarea din 11 decembrie si sa "cumpere" biletul/biletele doar asa CFR Calatori va putea recupera bani de la stat. Daca te urci in tren doar cu legitimatia de student esti considerat fraudulos si vei plati suprataxa.
Cum vor face totusi cu studenti care urca in locale unde nu sunt case de bilete ( halte sau gari cu program scurt ) ramane un mister. Pai asta inseamna ca un student isi poate lua intr-o zi si 20 de bilete ca nu il verifica nimeni? |
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11197 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 10:30 | |
| Nu stiu domnule cum va fi, e o prostie ce au facut astia cu gratuitatea asta eu am explicat doar ca inainte sa te urci in tren trebuie sa treci pe la casa de bilete ca sa existe o baza de date prin care CFR Calatori sa primeasca/recupereze bani de la stat pentru fiecare bilet de student. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20635 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25579 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 11:36 | |
| - Katalyn a scris:
- Cum vor face totusi cu studenti care urca in locale unde nu sunt case de bilete ( halte sau gari cu program scurt ) ramane un mister.
Păi vor face cum fac acum, adică le dă naşul bilet de tren la tarif de casă, numai că tariful de casă o să fie zero. _________________ :TTT:
|
|
| |
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6768 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 12:17 | |
| Pai n-ati auzit deja ieri sau alaltaieri cand a aparut flyer-ul ala sau ce era? Scria ca se va lucra la o baza de date speciala pentru studenti (de aia mai si dureaza 2 saptamani, dar ce sa priceapa natafletul ala constantean, eroul studentilor pomanagii, el da fuga sa reclame), va fi posibila "achizitionarea" biletelor valide si de la automate sau online, ceea ce este foarte bine. Atata comoditate gratuita mai rar! Deci probabil vor rezolva si cu trenurile Regio care opresc in nu stiu ce halte. Atat timp cat e online si gratuit (deci nici nu le trebuie probabil card bancar) clar nu vor fi probleme. Iar nasul ar trebui sa primeasca la fel ca si acum un tabel, desi se va pregati pe viitor si un sistem de verificare prin cod QR probabil pentru a elimina anticipatia de 12 ore minim. Solutii se vor gasi foarte lejer. Sa fie legitimatia de transport valida/vizata si in rest totul se rezolva de la sine. Sau cum zicea si Dr2005. Din tren tot se poate primi bilet scris de nas cu tarif 0. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18766 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24346 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 12:27 | |
| În secolul tehnologiei puteau sa facă o aplicație pe mobil de unde studenții sa își procure biletale Dragos sper sa nu zici ca și pentru ăsta trebuie licitație sau se găsește o firma sa ceara 100000e pe ea |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20635 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25579 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 12:33 | |
| Păi chiar trebuie licitaţie... Şi nu neapărat pentru aplicaţia în sine, deşi e greu de crezut că vreo firmă va realiza o astfel de aplicaţie pentru o sumă care să se încadreze în plafonul pentru achiziţie directă - 100.000 euro (ţinând cont că, de exemplu, o licenţă de MS Office pentru un an de zile pentru utilizare personală costă 300 lei/calculator, gândiţi-vă cât costă o aplicaţie care face mult mai multe chestii şi e utilizată în scop comercial, instalată pe vreo câteva mii de dispozitive).
Va trebui licitaţie pentru dispozitivele cu care să se verifice codurile QR şi, eventual, pentru emiterea biletelor de către naş. Şi vorbim de minim 2000 de dispozitive.
Sistemul actual presupune emiterea manuală de bilete, inclusiv pentru cei ce beneficiază de facilităţi. Mă îndoiesc că îl vor schimba. _________________ :TTT:
|
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18766 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24346 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 12:59 | |
| Mă gândeam la altceva studentul din aplicație să isi rezerve locul cu aplicația aia iar la gara doar să îl tipărească la automat De ce sa nu modifice chestia cu emiterea manuala trebuie neapărat să completeze vânzătoare de la casa de bilete să își justifice postul? |
|
| |
Katalyn
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 13:11 | |
| Care e treaba cu acel student constantean, e a 3-a oara care aud dar nu stiu despre ce e vorba. Vreun link ceva ?
Sa inteleg din tot ce s-a vorbit pe aici ca de la 1 februarie indiferent de situatie studenti chiar vor merge gratis cu IR-ul cu tot cu loc ? |
|
| |
ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4754 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 13:11 | |
| Adica studentul isi poate procura bilet direct de pe mobil la dube si avioane si la tren, nu se poate?Vai, dar CFR nu se gandeste deloc la timpul extrem de pretios al studentului. |
|
| |
laurentzu
Numarul mesajelor : 424 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 3519 Data de inscriere : 08/06/2016
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 13:15 | |
| Dar va fi macar o limita de bilete? De pret pe luna ? Studentii vor putea lua pe orice ruta ? Se va face vreo baza de date ceva ? Pentru ca daca nu se face ceva centralizat , unu isi poate lua intr-o zi 20 de bilete pe rute lungi fara sa le folosesca pagubind astfel statul si macar de ar face CFR ceva cu acesti bani. Sau daca cei din CFR "racoleaza" un grup de studenti care sa isi ia permanent bilete numai ca sa aduca venituri la CFR. Adica ar trebui ca legea sa prevada cumva un numar maxim pe luna per student elev, etc.
In zilele cu votarea am fost la agentia CFR Nicolina din Iasi sa imi iau bilete pentru Botosani pentru sarbatori, si mi-a zis doamna de la ghiseu ca a fost nebunie zilele alea cu studentii. Zicea ca a dat o gramada de bilete in special spre Vaslui , Barlad si ca nu a verificat nimeni daca nu cumva unii din ei s-au plimbat si de 2 3 ori inainte si inapoi. Tocmai asta trebuie evitat ca totusi trenul sa nu ajunga un soi de masina personala pentru studenti. |
|
| |
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6768 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 13:24 | |
| Traim in Romania si ne ocupa intr-adevar prea mult timp.
O aplicatie customizata de genul asta (pentru citire/validare QR) o faci in cateva ore de unul singur ca programator (hai 1-2 zile cu restul testelor si aplicatiilor necesare si pe server). Si probabil si gratis. Nu trebuie platite nu stiu ce firme cu sute de mii de euro sau milioane pe "aparate" speciale. Eventual doar supracontrolul sa poata face validarea completa (sa detina telefon si cu Internet), iar nasul doar se uita la datele calatoriei (si ii prezinti doar legitimatia pe langa biletul din telefon). Deci costuri enorm reduse.
Iar studentii, sa fim seriosi, toti au smartphone. Iar aia care n-au (cantitate neglijabila), treaba lor. Se vor mentine si alte variante clasice cui nu-i place online-ul.
Katalyn, din ce se intelege va fi gratis tot la clasa a 2-a. La cuseta doar platesti suplimentul, atat. Studentul constantean e unul de la Drept in Bucuresti si face mari ravagii peste tot de ceva timp, incearca disperat sa se afirme si sa isi faca reputatie la cat de mult se implica el pentru beneficiile (pomenile) studentilor.
Gasesti destule chestii (am mai postat si eu pe grupul de pe FB): Un exemplu: http://www.replicaonline.ro/alexandru-bajdechi-ministrul-educatiei-dezinformeaza-opinia-publica-si-studentii-303774/
Eu un mic diavol impielitat care nu da 2 lei pe glasul rotilor de tren. Lupta doar pentru pomeni si profita de autoritati si ordonante/legi nepuse la punct. Dar ce sa ceri la Grindeanu, daca in seara asta da ordin sa circule de maine toate trenurile cu 160 km/h vine domnul student de la Drept sa dea in judecata CFR-urile. |
|
| |
AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 13 Ian 2017, 13:31 | |
| - laurentzu a scris:
- Dar va fi macar o limita de bilete? De pret pe luna ? Studentii vor putea lua pe orice ruta ? Se va face vreo baza de date ceva ? Pentru ca daca nu se face ceva centralizat , unu isi poate lua intr-o zi 20 de bilete pe rute lungi fara sa le folosesca pagubind astfel statul si macar de ar face CFR ceva cu acesti bani. Sau daca cei din CFR "racoleaza" un grup de studenti care sa isi ia permanent bilete numai ca sa aduca venituri la CFR. Adica ar trebui ca legea sa prevada cumva un numar maxim pe luna per student elev, etc.
Unii mai cititi ce scriu si altii inainte? |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 | |
| |
|
| |
| Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 | |
|