|
| Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 | |
|
+68Theo A. Norbi lifetec saint Caspar LanceR bubu riciu Vice30 billy752-istu CristyanC alliens laur 133 marius_catalin84 traian delly Cris_Cr alinx3330 bibicu13 mariuscfrbucuresti theblackstigx ECata marius664 alex.alexus.tm adytm Jhonyla Katalin4653 Maddox Saruman teoiasi florin94 ALEXCFR DUAL TVlad Ikarus99 cristy79 j o a n t a Vitosa neluadi didinul AndiCFR dan tm cristi CFR razvan - trenuri ets2oltromânia bobi alex.barac.5 laurentzu ciprian71 kristi kkk alex1987 92Dragos Katalyn Nesebar Adrian78 @ndrey Simo1971 IonutCFR2009 MariusM cristi ar Dr2005 Mario Chimie AeroX mielutu zburator Adirmvl cardinal cfr500 Andrey_tm 72 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 01:59 | |
| Dar la avion vă despăgubeşte cineva pentru întârziere?
Acum vreo 2 luni mi-a întârziat avionul o oră... deci din părţi transport local de zi (a trebuit să folosesc 783 + mers pe jos 3km + taxi, că greu găseşti un taxi cu aparatul la miezul nopţii, iar 50 lei de la aeroport acasă nu voiau să dau). Credeţi că mi-a dat Tarom vreun sfanţ pentru întârziere? (nu mai zic că în loc să ajung acasă cu 4,8 lei pe RATB, am ajuns cu 20 lei pe taxi) Nu, au zis că Belgocontrol nu i-a lăsat să decoleze de la Bruxelles şi nu e vina lor. Atât de sec a fost anunţul.
În schimb, după tâmpenia de Regulament UE, companiile feroviare nu ar avea luxul ăsta, ar merge direct în faliment, pentru că şi dacă pică un copac pe linie sau nişte muncitori ameţiţi nu reuşesc să monteze un podeţ, bun de plată va fi tot operatorul de transport. _________________ :TTT:
|
| | | neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3515 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 10:21 | |
| Mare parte a evenimentelor gen "copac pe linie" sunt din vina exclusivă a operatorului care deţine linia. Prin Italia şi Austria am văzut de nenumărate ori ziua muncitori cu cositorile mecanice care îndepărtau mărăcinişul sau iarba mai mare crescută în zonele adiacente liniilor. Noaptea lucrează utilajele grele la întreţinere şi/sau modernizare, ziua se îndepărtează vegetaţia. La CFR SA bate vântul în rafale, avem zăpadă udă sau chiciură groasă, deja Stop Joc. Reşiţa-Caransebeş, Predeal-Dârste, Pojorâta-Câmpulung Moldova oprite, copaci căzuţi. Păi dacă alţii cosesc şi iarba de lângă cale şi la noi avem zeci de kilometri unde crengile zgârie cutia vagoanelor, ne mai mirăm că avem închideri şi atâtea nemulţumiri?? |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 10:30 | |
| Stati ca vi se va explica imediat ca e firesc sa fie asa, trenul sa mearga incet si sa coste mult, asta e si ideea.
A venit iarna, fereasca Dumnezeu de zapezi si viscole, nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi...
Iar daca 3 Decembrie 2019 e termenul final de implementare a reglementarilor europene de despagubire in caz de intarzieri, sa vedeti atunci cum se vor face in mersul oficial 2 ore pe 60 de km. |
| | | neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3515 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 10:50 | |
| - cristy79 a scris:
- Stati ca vi se va explica imediat ca e firesc sa fie asa, trenul sa mearga incet si sa coste mult, asta e si ideea.
A venit iarna, fereasca Dumnezeu de zapezi si viscole, nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi...
Iar daca 3 Decembrie 2019 e termenul final de implementare a reglementarilor europene de despagubire in caz de intarzieri, sa vedeti atunci cum se vor face in mersul oficial 2 ore pe 60 de km. Deja este, să stăm liniştiţi. Ne obişnuiesc flăcăii, picătura chinezească ca să ştim că aşa e normalul. Cum am scris la topicul lui M200, avem Braşov-Făgăraş 65 km la parcurs 2 ore. Dar întârzie 30 de minute Atunci îl vor face 2h 40', ca să încapă în timpi. Doar 65 de kilometri. Doar o idee peste Ploieşti-Bucureşti. Întrebare, inutilă dealtfel: cum le-ar fi ploieştenilor să aibe tren la navetă cu 2 ore jumătate până la Bucureşti? |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 12:34 | |
| - neluadi a scris:
- cristy79 a scris:
- .
Întrebare, inutilă dealtfel: cum le-ar fi ploieştenilor să aibe tren la navetă cu 2 ore jumătate până la Bucureşti?
Arad -Timisoara Nord 57 km de la noul mers toate trenurile opresc in Valea Viilor si in 3 opriri ale triajului Ronat. Ce nevoie o fi ca TOATE regiurile sa opreasca acolo? |
| | | neluadi
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 13:47 | |
| Valea Viilor, o staţie în câmp, care nu mai are demult nicio vie. Este folosită pentru cruce după-amiază la trenurile Tmş N-Budapesta şi Tmş N-Baia Mare. Trafic de marfă în tranzit cât cuprinde, călători zero. Cu Ronaţul şi mai ciudat. Păi mai sunt triajele ce au fost? Dej, Coşlariu, Barboşi sau Oradea Est mai au aşa mulţi angajaţi şi trafic? Videle e plin de vagoane casabile, exact aşa este şi Ronaţ-ul. La ce să le mai pună tren la toate grupele Ana Barbu şi mai ştiu eu ce Vasile? Clar sunt opriri de dorul lelii, fără nicio justificare comercială, cam un Dorel loveşte din nou. Frânări, accelerări, timp pierdut şi hai să ne aflăm în treabă. |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 53 Localizare : constanta Reputatie : 5811 Data de inscriere : 11/11/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 14:49 | |
| - TVlad a scris:
- marius664 a scris:
..Acum oare cine este castigatorul??? Poate CFR Calatori ar trebui sa mareasca posibilitatea cumpararii cu anticipatie la bilete pana la 60 zile, cu tarifele aferente... La tren poti sa iei mai multe bagaje fara sa platesti suplimentar, e si asta un aspect de luat in calcul. Inca ceva, la gara nu te controleaza nimeni ca la aeroport. Eu calatoresc des la Cluj si vreau sa va zic ca m-am saturat de controlul "de securitate" de acolo. Desi sint imbracat cu exact aceleasi haine ca la Bucuresti, cu aceleasi bagaje, inevitabil poarta detectoare de metale suna si ma controleaza aia ca pe nu stiu ce mare traficant de droguri. Te descalta si te pipaie, si sint incredibil de dispretuitori. Am vrut sa merg cu trenul dar soseste in Cluj la 4 dimineata, mult prea devreme, altfel l-as fi preferat. Pai si ce ala de 8 e prea tarziu? Iar ala de 4 intarzie zilnic, ajunge aproape la ora 6! |
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 16:09 | |
| - Dr2005 a scris:
În schimb, după tâmpenia de Regulament UE, companiile feroviare nu ar avea luxul ăsta, ar merge direct în faliment, pentru că şi dacă pică un copac pe linie sau nişte muncitori ameţiţi nu reuşesc să monteze un podeţ, bun de plată va fi tot operatorul de transport. asta e o manipulare...e clar ca despagubirea o face operatorul de transport, dar nu il opreste nimeni sa se indrepte apoi asupra binovatului, in 99% din cazuri gestionarul de infrastructura care nu isi face treaba, sa isi recupereze banii.... |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 16:42 | |
| - neluadi a scris:
- Valea Viilor, o staţie în câmp, care nu mai are demult nicio vie. Este folosită pentru cruce după-amiază la trenurile Tmş N-Budapesta şi Tmş N-Baia Mare. Trafic de marfă în tranzit cât cuprinde, călători zero.
Cu Ronaţul şi mai ciudat. Păi mai sunt triajele ce au fost? Dej, Coşlariu, Barboşi sau Oradea Est mai au aşa mulţi angajaţi şi trafic? Videle e plin de vagoane casabile, exact aşa este şi Ronaţ-ul. La ce să le mai pună tren la toate grupele Ana Barbu şi mai ştiu eu ce Vasile? Clar sunt opriri de dorul lelii, fără nicio justificare comercială, cam un Dorel loveşte din nou. Frânări, accelerări, timp pierdut şi hai să ne aflăm în treabă. CFR Marfa are Tura la Ronat Triaj Cabina 1 h. , aici urca si coboara mecanici de locomotiva si sefi de tren, la Ronat Triaj h mai mult la schimburile de tura 19 si 7 si mai sunt ceva localnici pe la cantoane. La Valea Viilor la schimb de personal si mai sunt ceva localnici printre care un mos care zilnic naveteaza la Aradu Nou la birt _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 17:16 | |
| Asta nu e motiv sa opreasca toate trenurile la 3 gari ale triajului ca sa nu mai spun ca la Valea Viilor cite locuinte sint? 2-3? Trenurile opresc degeaba. |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11399 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 19:24 | |
| - TVlad a scris:
- marius664 a scris:
..Acum oare cine este castigatorul??? Poate CFR Calatori ar trebui sa mareasca posibilitatea cumpararii cu anticipatie la bilete pana la 60 zile, cu tarifele aferente... La tren poti sa iei mai multe bagaje fara sa platesti suplimentar, e si asta un aspect de luat in calcul. Inca ceva, la gara nu te controleaza nimeni ca la aeroport. Eu calatoresc des la Cluj si vreau sa va zic ca m-am saturat de controlul "de securitate" de acolo. Desi sint imbracat cu exact aceleasi haine ca la Bucuresti, cu aceleasi bagaje, inevitabil poarta detectoare de metale suna si ma controleaza aia ca pe nu stiu ce mare traficant de droguri. Te descalta si te pipaie, si sint incredibil de dispretuitori. Am vrut sa merg cu trenul dar soseste in Cluj la 4 dimineata, mult prea devreme, altfel l-as fi preferat. eu,daca ies de 7 ori pe zi pe pista,dinspre zona tehnica a Tarom,trec tot de atatea ori prin filtrul antitero |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6911 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 21:29 | |
| - Dr2005 a scris:
- Dar la avion vă despăgubeşte cineva pentru întârziere?
Sa inteleg ca la tren ai parte de vreo despagubire? Bine ca sunt avioane care intarzie si unele destul de mult, dar nu cred ca in Romania intarzierile avioanelor le depasesc pe cele ale trenurilor...Ieri 73 a facut aproape 11 ore de la Timisoara, azi va face 10(sper), deci in doua zile consective un tren a strans 3 ore intarziere.Astazi pe aeroportul Otopeni o singura cursa a avut intarziere, culmea chiar una de la Timisoara , a companiei Ryan AIR , dar cu doar 25 minute.Se pare ca avionul iese castigator si la punctualitate... |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 21:51 | |
| - marius664 a scris:
- Dr2005 a scris:
- Dar la avion vă despăgubeşte cineva pentru întârziere?
Sa inteleg ca la tren ai parte de vreo despagubire? Bine ca sunt avioane care intarzie si unele destul de mult, dar nu cred ca in Romania intarzierile avioanelor le depasesc pe cele ale trenurilor...Ieri 73 a facut aproape 11 ore de la Timisoara, azi va face 10(sper), deci in doua zile consective un tren a strans 3 ore intarziere.Astazi pe aeroportul Otopeni o singura cursa a avut intarziere, culmea chiar una de la Timisoara , a companiei Ryan AIR , dar cu doar 25 minute.Se pare ca avionul iese castigator si la punctualitate... Da ieri s-a defectat si 047 dupa Caransebes dupa a strans 15 min intre Dr TR Severin si Valea Alba trebuie sa vina niste extraterestrii sa faca linia aia acolo si in rest atasat detasat DT Severin respectiv Balota manevra in Craiova De la noul mers dispare DT si manevra din Craiova |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 22:13 | |
| - alliens a scris:
- Dr2005 a scris:
În schimb, după tâmpenia de Regulament UE, companiile feroviare nu ar avea luxul ăsta, ar merge direct în faliment, pentru că şi dacă pică un copac pe linie sau nişte muncitori ameţiţi nu reuşesc să monteze un podeţ, bun de plată va fi tot operatorul de transport. asta e o manipulare...e clar ca despagubirea o face operatorul de transport, dar nu il opreste nimeni sa se indrepte apoi asupra binovatului, in 99% din cazuri gestionarul de infrastructura care nu isi face treaba, sa isi recupereze banii.... De ce operatorul de transport feroviar ar trebui să se complice atât, în timp ce ăla de aerian nu? Asta e discriminare. După cum ziceam, de câte ori întârzie avionul ba e de vină vântul, ba Belgocontrol/Romatsa/omologii lor din alte ţări, ba aeroportul, ba societatea de handling, ba e un bagaj în cală şi n-a ajuns pasagerul... la fiecare zbor aud scuze din astea pentru întârzieri. Din fericire, pentru că nu zbor cu low-cost-uri, nu mi s-a întâmplat să întârzii mai mult de 2 ore, fiindcă companiile serioase au suficiente aeronave să facă toate cursele, nu aştepţi la Bucureşti avionul de la Cluj care trebuie întâi să vină de la Bergamo. Nu mai zic de rutier, ăia chiar nu au nicio obligaţie... dar pentru calea ferată mereu sunt doar obligaţii. Nu ştiu dacă regulamentul va mai rezista atât. Nici măcar DB nu îl aplică (da, DB din Germania!), asta spune multe despre tâmpenia celor care l-au scris şi aprobat. _________________ :TTT:
|
| | | Caspar
Numarul mesajelor : 238 Varsta : 42 Localizare : Hoorn, Olanda Reputatie : 5012 Data de inscriere : 04/12/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 04 Dec 2016, 23:08 | |
| NS/Olanda: O oră întârziere = Restituirea banilor 100% (de asemenea, pentru bilet de biciclete etc) O jumătate de oră = Restituirea banilor 50%
NS are datoria de a aduce acasă, în cazul în care este nevoie să fie cu autobuzul sau taxiul.
(I have once had a taxi when there was a tree on a track and the latest train which could reach my destinationtrain was cancelled, 230 kilometers in a taxi...)
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 | |
| |
| | | | Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |