|
| Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 | |
|
+68Theo A. Norbi lifetec saint Caspar LanceR bubu riciu Vice30 billy752-istu CristyanC alliens laur 133 marius_catalin84 traian delly Cris_Cr alinx3330 bibicu13 mariuscfrbucuresti theblackstigx ECata marius664 alex.alexus.tm adytm Jhonyla Katalin4653 Maddox Saruman teoiasi florin94 ALEXCFR DUAL TVlad Ikarus99 cristy79 j o a n t a Vitosa neluadi didinul AndiCFR dan tm cristi CFR razvan - trenuri ets2oltromânia bobi alex.barac.5 laurentzu ciprian71 kristi kkk alex1987 92Dragos Katalyn Nesebar Adrian78 @ndrey Simo1971 IonutCFR2009 MariusM cristi ar Dr2005 Mario Chimie AeroX mielutu zburator Adirmvl cardinal cfr500 Andrey_tm 72 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 07 Oct 2016, 05:29 | |
| Eu as spune ca tarifele la dube si autocare sunt corelate dupa tarifele IR,cu aproximativ 10% mai putinNu exista tarif real.Daca maine se scumpeste IR cu 20%, nu de maine dar de poimaine se repliaza si ei tot cu atat. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 07 Oct 2016, 06:03 | |
| - ciprian71 a scris:
- Eu as spune ca tarifele la dube si autocare sunt corelate dupa tarifele IR,cu aproximativ 10% mai putinNu exista tarif real.Daca maine se scumpeste IR cu 20%, nu de maine dar de poimaine se repliaza si ei tot cu atat.
Firmele de transport auto sunt niste gunoaie când a fost motorina 6 lei si au scumpit de au zăpăcit biletele dar că acum motorina e 5 lei merg pe burtă nu au dat cu preturile in jos Plus ca jigodiile pe rute frecventate țin de preț |
| | | Cris_Cr
Numarul mesajelor : 204 Varsta : 43 Localizare : Pelendava Reputatie : 3173 Data de inscriere : 05/10/2016
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 07 Oct 2016, 06:04 | |
| - ciprian71 a scris:
- Eu as spune ca tarifele la dube si autocare sunt corelate dupa tarifele IR,cu aproximativ 10% mai putinNu exista tarif real.Daca maine se scumpeste IR cu 20%, nu de maine dar de poimaine se repliaza si ei tot cu atat.
10% pe bune? Nu cred ca ti au placut procentele, un IR costa 34.9 lei pe Craiova Tirgu Jiu iar la microbuz este 20 de lei. |
| | | bobi
Numarul mesajelor : 733 Localizare : Iasi Reputatie : 4627 Data de inscriere : 06/05/2014
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 07 Oct 2016, 07:06 | |
| - delly a scris:
- Mi-aş dori reintroducerea fostului 745 Galaţi - Timişoara, eventual cu acelaşi foarte adecvat orar diurn. Pe vremuri avea şi vagon bar, cred că era printre puţinele treburi ce nu garau în Bucureşti care avea aşa ceva.
Avea vagon restaurant si 341/342 Iasi-Oradea -tmisoara Nord si retur, precum si vagon bar rapidul Iasi-Cluj-Timisoara si rapidul Iasi-Constanta cand pleca dimineata la 7, 15 din Iasi. |
| | | bobi
Numarul mesajelor : 733 Localizare : Iasi Reputatie : 4627 Data de inscriere : 06/05/2014
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Vin 07 Oct 2016, 07:09 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Pai aici e problema, ei NU inteleg cum de altfel si pe aici sunt persoane care nu pricep ca daca nu exista tren nu exista nici calatori, e logic!
Nu sta nimeni sa schimbe 7 trenuri din A in B ca asa vrea x, lumea cauta ceva direct cand urmeaza sa faca o calatorie si nu cu schimbari si trambalari din tren in tren. Pot ei sa puna legaturile legaturilor, dar nu este atractiv si pace. Trenul direct va aduce calatori de mult mai multe ori fata de legaturile cu schimbari la infinit.
Galati/Iasi-Tg Mures-Timisoara-Tg Mures-Galati/Iasi Timisoara-Constanta-Timisoara Oradea-Constanta-Oradea Satu Mare-Constanta-Satu Mare Craiova-Iasi/Suceava/Galati-Craiova
Sunt rute care ar fi normal sa existe permanent. Ca de obicei o analiza mai mult decat corecta!!!!Bravo inca odata! |
| | | traian
Numarul mesajelor : 222 Varsta : 40 Localizare : Eforie Sud Reputatie : 5135 Data de inscriere : 23/06/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Sam 08 Oct 2016, 05:23 | |
| Eu nu cred ca sunt mana-n mana aia de la autobuze cu vreun barosan din CFR in sensul sa-l fi mituit pe ala sa scoata anumite trenuri ca sa nu-i mai faca lui concurenta! Sa fim seriosi, daca te uiti pe mersul trenurilor, 90% e acelasi program ca in 1990, plecari la aceleasi ore la trenurile personale si IR (ce a mai ramas ca multe curse si rute s-au scos)! Nu stiu cine face programul, dar nu cred ca CFR Calatori, ca dadusem un mail acum cativa ani sa intreb ceva si purtatoarea de cuvant mi-a raspuns ca nu ei fac orarul ci alta divizie/compartiment, dar nu stiu cum se numeste. Daca voi aveti cunostinta de un mail direct la cine se ocupa de alcatuirea mersului, puneti-l aici si putem trimite fiecare propunerile, ca asa degeaba vorbim. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Sam 08 Oct 2016, 06:03 | |
| @traian De alcatuirea mersului se ocupa Serviciul Mers Tren din CNCF "C.F.R." S.A., la solicitarea Serviciului Mers Tren din SNTFC "C.F.R. Calatori" S.A. |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3333 Reputatie : 8736 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Sam 08 Oct 2016, 06:05 | |
| Imi inchipui niste anonimi, ca hackerii Anonymous, sau ca Neo din Matrix, intr-un beci, ferindu-se de lume |
| | | marius_catalin84 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 579 Reputatie : 6193 Data de inscriere : 23/08/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Sam 08 Oct 2016, 07:37 | |
| In mare parte va fi tot un copy-paste al unui mers mai vechi,insa cu mici jonglerii la timpii de mers Asta e parerea mea...fara suparare !!!
|
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3354 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8364 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Sam 08 Oct 2016, 11:33 | |
| Sa mai scoata si ei din opriri, sa renunte la unele gari unde nu se urca nimeni cu zilele, sau sa faca noi peroane langa localitatile care si-au marit nr. de oameni. Nu cred ca este foarte dificil.
As vrea sa fac niste propuneri de trenuri REGIO : regio Oradea - Arad cu plecare in jur de ora 13-14, si retur cu plecare din Arad pe la 12 spre Oradea;
sa mai fie introduse 1-2 perechi de regio intre Galati si Tecuci si retur dimineata si seara; o pereche de trenuri regio cu plecare din Targu Jiu catre Petrosani la orele 13-14.
Daca s-a modernizat magistrala 800 mai exista cerere de alte regio suplimentare intre Bucuresti Obor si Ciulnita (Fetesti, Slobozia, Calarasi Sud) si retur, + Constanta - Medgidia si retur. |
| | | Cris_Cr
Numarul mesajelor : 204 Varsta : 43 Localizare : Pelendava Reputatie : 3173 Data de inscriere : 05/10/2016
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Sam 08 Oct 2016, 16:53 | |
| Hai frate ca asta i culmea nesimtirii, sa faci 2h54 minute pe Craiova Severin, ma refer la 1693 azi si sa ai tupeul sa mai ceri pret de IR 34.9 , trebuie sa fii idiot sa mergi la timp de Regio cu pret de IR. Craiova Filiasi numai 53 de minute, hai ca asta i bataie de joc...pana la reabilitarea liniei dupa mine pe 900 nu ar mai trebui sa fie decat ft putine IR , restul retrogradate la Regio, ca sa ceri, trebuie sa oferi ! |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 26/02/2013
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Sam 08 Oct 2016, 22:07 | |
| Aveti mare dreptate. Ce se intampla pe M900 este noaptea mintii. O rusine si o bataie de joc incredibila pt secoolul XXI. Sigur ca ar trebui tarife Regio aici la halul cum se circula (si nu doar aici), dar probabil nu vor fi din cauza ca in Romania exista inca doua categorii pe care CFR se poate baza in continuare: 1. Pomanagiii - adica cei ce beneficiind pe drept sau pe nedrept de diverse reduceri, facilitati, gratuitati etc deoarece nu platesc aproape nimic putin le pasa de cat face trenul, pentru ei important e ca merg aproape moca si tot noi fraierii ceilalti le platim calatoriile. Pretul intreg aberant al biletului este recuperat de CFR de la bugetul de stat (adica de la noi fraierii) deci sistemul convine ambelor parti. 2. Prostii - categorie extrem de raspandita in Romania, existand am impresia un izvor nesecat. Exemple de prosti: isi iau bilet la clasa I (adica dau bani pe el!!! - atentie) de exemplu pe Bucuresti-Cluj dorind un "confort sporit". Acesta consta in jeg, putoare, scaune rupte si tari si eventual o buda defecta. Ingroziti de ce gasesc dau fuga pe net si incep vaietele si reclamatiile, scriu articole lacrimogene pe bloguri si isi cer inapoi "diferenta de clasa" platita de ei pentru ca sunt prosti de dau in gropi. Sau: femeie in toata firea se duce la casa de bilete si cere foarte sigura pe ea bilet la clasa I la... tramvaiul Desiro de Pausa botezat pompos InterRegio care si ala intarzie zilnic de la o ora in sus. Adica femeia a dat o caruta de bani ca sa stea pe un scaun rosu in loc de unul albastru. Sau: discutie auzita de mine in gara - "hai sa mergem cu sageata ca merge repede" (si ea se taraste cu 50 km/h pana la Titu) etc etc etc Am auzit si vazut atatea ca uneori chiar cred ca nu mai avem nicio speranta, unii chiar se prostesc pe zi ce trece. Plus ca in Romania cultura feroviara este 0 barat, unii inca se uita la Desiro si acum ca la piramida lui Keops, mai ales la tara mai prinde prosteala asta. Noroc ca unii au mai scos nasul pe afara si au mai vazut ce se intampla in lumea civilizata - adica la vecinii nostri, nu zic de Occident, pana si de ei suntem la ani-lumina departare. Ce ne facem insa cu cei care nu au iesit inca din satul lor? Deci: cat timp vor exista cele doua categorii de mai sus nu au niciun motiv sa inceteze escrocheria cu IR-ul, indiferent ca acesta se taraste cu 30 de km/h. |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3333 Reputatie : 8736 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Sam 08 Oct 2016, 22:58 | |
| Mai exista pasionati, programatori care lucreaza in timpul asta, cu rau de masina, sau care se uita la peisaj(eu le fac pe toate patru :p). - razvan - trenuri a scris:
sa mai fie introduse 1-2 perechi de regio intre Galati si Tecuci si retur dimineata si seara;
Cam la ce ore ai vrea? Deja e primul pe la 5 fara un sfert, si ultimul la 20 fara un sfert; am calatorit cu ambele. Din Galati e mai usor cu duba spre Tecuci, dubele pleaca din oras, trenul ocoleste orasul.
Ultima editare efectuata de catre cardinal in Dum 09 Oct 2016, 00:43, editata de 1 ori |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 26/02/2013
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Sam 08 Oct 2016, 23:20 | |
| [quote="cardinal"]Mai exista pasionati, programatori care lucreaza in timpul asta, cu rau de masina, sau care se uita la peisaj(eu le fac pe toate patru :p). Da, si eu pe trei dintre ele ... dar totusi sunt putini acestia, sunt exceptii si nu pot sa sustina doar ei aceste trenuri. Ele se sustin din cele doua categorii de mai sus care sunt numeroase, plus blatistii care colcaie pe M900 - dar sa zic ca acestia merg pe distante mai mici in general (de ce credeti ca opresc IR-urile in toate catunele? ). Chiar daca sunt pasionat/ma uit la peisaje, poate mai lucrez sau navighez pe telefon si am rau de masina - asta nu inseamna sa platesc tarifele lor aberante pentru viteze demne de inceputurile cailor ferate in secolul XIX. Si pasiunea are o limita totusi... Indraznesc sa avansez un procent de minim 80% din actualele trenuri IR care sunt niste escrocherii de jumulit fraierii, ar trebui sa aiba grila unica de Regio si numai pe cateva rute unde se asigura viteze mai de Doamne-ajuta sa se aplice tarifele IR. Dar nu se va intampla asta din cauza existentei celor doua categorii de mai sus.
Ultima editare efectuata de catre cristy79 in Sam 08 Oct 2016, 23:23, editata de 1 ori |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 Dum 09 Oct 2016, 01:13 | |
| - cristy79 a scris:
2. Prostii - categorie extrem de raspandita in Romania, existand am impresia un izvor nesecat. Exemple de prosti: isi iau bilet la clasa I (adica dau bani pe el!!! - atentie) de exemplu pe Bucuresti-Cluj dorind un "confort sporit".
Deci: cat timp vor exista cele doua categorii de mai sus nu au niciun motiv sa inceteze escrocheria cu IR-ul, indiferent ca acesta se taraste cu 30 de km/h. Si eu cunosc persoana care a mers la cl 1 din Bucuresti la Oradea.Motivul a fost unul la fel,confortul scaunului si daca pleci in concediu trebuie sa te resfeti ca doar o data in an pleci in concediu. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 | |
| |
| | | | Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |