| M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani | |
|
+134cardinal Vale_ntin AeroX Sabik bobi Capsuneanu alliens saint aris86 Theo A. florin94 laurentzu neluadi Andrei Cts Theijs deconectat spiderpc Katalyn Semafor buldozer2 mariushal marius664 lifetec Luca tgv nokia2010 dan tm mielutu zburator 92Dragos MRBFCRB stefan_br Razvan Tudor Adirmvl ionutsever spsdc7 florin29sv membru dezactivat , ALEXCFR Cont.dezactivat calin941-2 stefanb.steff @ndrey DanyCfrPascani Norbi Simply18 baiazid boldalexandru KOSTYK chatnoir401 NicuS liviulav33 DUAL sorin riciu kristi kkk AlexandruC kasapis2007 Luna Katalin4653 Rarau popovici Kriszti219 Andrey_tm Balto bostanescu gigel user dezactivat... basa manuela iuli.hard razvan - trenuri cfr500 AlexD nenuandrei electrica912 Vitosa AndiCFR halmarius alinx3330 Dr2005 DAS 2011 Adrian78 George33 MariusM TVlad falex didinul alexmorph3us sorinucu redeme Mihay iDorin adycfrbucuresti DPS cont dezactivat . alexandruh ravers75 IonutChircu VeV danny96 ATM ldh80 Cobra cristi CFR yo8scr mureseanu_976 jionutz ionutz85 Marius Iulian Bogdan-CFR mihaiuc catalinu' didi cont inactiv mi.tudor Axwell21 srazvi biokosmy cata Codrut1985 gica38 bogdan srl Costin.H mishu88 Nesebar cortexedge IonutCFR2009 membru inactiv marius_catalin84 lovekomotive Vlad marius_m Ionutz Lde 2100 mardaryroby myster2008 138 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Dum Mai 28, 2017 11:09 am | |
| Master Planul s-a făcut din birou de nişte englezi... e clar că au claculat strict la capacitatea de transport a secţiilor, le-a ieşit că pe Bucureşti - Buzău e suficientă capacitate disponibilă, e şi electrificată, nu mai umbli cu dieselul non-euro conceput în '39, pe lângă ea ai comunicaţii prin fibră optică nu staţii cu conexiune prin dial-up, iar cu linia adusă în parametri constructivi se poate circula mai bine decât pe 700. _________________ :TTT:
|
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Dum Mai 28, 2017 11:48 am | |
| @neluadi O perioada e închis circulației firul 1 intre Pufești si Adjud. In general cam toate trenurile in direcția Adjud au ONI in Pufești pentru cruci cu trenurile din sens invers. Si in funcție de ferestrele existente dar si de circulația reala pot fi si sunt unele trenuri directionate pe firul 2 inca de la Pădureni Putna. Vezi BAR-ul http://www.cfr.ro/index.php/ct-menu-item-105/ct-menu-item-116 |
|
| |
Theo A.
Numarul mesajelor : 206 Reputatie : 3120 Data de inscriere : 30/11/2016
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Dum Mai 28, 2017 9:01 pm | |
| București Galati trebuia sa rămână prin Urziceni acolo se merge mai bine decât pe M 500 trenurile merg cu 95-100km. Iar Magistrala 500 nu vor sa o reabiliteze pentru ca nu are ieșiri importante cum sunt cele din vest spre Budapesta Viena, nu au de ce pentru ca Rusii numai tranzitează cu trenul prin Română iar pentru Kiev e un singur vagon pe săptămână mai rămâne Prietenia cu câteva vagoane cat o sa le mai țină. |
|
| |
neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3515 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Dum Mai 28, 2017 9:29 pm | |
| - Vitosa a scris:
- @neluadi
O perioada e închis circulației firul 1 intre Pufești si Adjud. In general cam toate trenurile in direcția Adjud au ONI in Pufești pentru cruci cu trenurile din sens invers. Si in funcție de ferestrele existente dar si de circulația reala pot fi si sunt unele trenuri directionate pe firul 2 inca de la Pădureni Putna. Vezi BAR-ul http://www.cfr.ro/index.php/ct-menu-item-105/ct-menu-item-116 Mulţumesc pentru informaţie. Chiar nu ştiam povestea cu Pufeşti-Adjud. Circul sporadic mai la Nord de Mărăşeşti, având mai multe drumuri către Iaşi pe M600. Sau dinspre 502, pe unde se circulă foarte bine pe M500 între Suceava şi Paşcani. Cu drumul cu Adjud-ul am văzut că şi pe 501 se circulă bine, iar acele Regio cu 2 vagoane sunt promiţător ocupate până la Palanca. Încă o dovadă că prin Moldova încă se foloseşte trenul, adică exact unde M500 ar trebui să fie coloană vertebrală de transport. |
|
| |
Theo A.
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Dum Mai 28, 2017 9:42 pm | |
| Mai sunt oprite trenuri intarziate( in special10661 )si la Sihlea Gugești Ghidigeni Nichiseni . Lumea prefera sa meargă cu trenul in Moldova 6-7ore decât să stea înghesuiți in dube. |
|
| |
mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6956 Data de inscriere : 12/02/2009
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Mar Mai 30, 2017 1:25 pm | |
| Un articol... interesant. Și trist, deopotrivă.
https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-05-30/Turisti-cu-trenul-la-doi-pasi-peste-granita-in-Ucraina-transformati-de-politistii-de-frontiera-in-prezumtivi-infractori |
|
| |
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6663 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Mar Mai 30, 2017 2:43 pm | |
| Haida, de.
Nu e valabil doar la Granita cu Ucraina!!! Era valabil si la Negru Voda si la Carei, unde am avut parte de tratament similar si probabil la alte localitati de Granita. Pe vremea cand circula trenul la Husi si ajungea trenul pe la 10 seara, un politist s-a luat dupa mine si dupa ce m-a legitimat, m-a intrebat ce caut, de ce si alte cele? Mai avea putin si ma controla in bagaj. Acolo aveam bunici. A vazut clar ca n-aveam accent de husean si a inceput cu toate cele. Noroc ca n-a venit pana la poarta la mamae, pt ca saraca nu mai iesea din casa noaptea ca nu mai vedea bine, si eu de fiecare data cand ajungeam la ea, saream poarta. Ba in ultimii ani o saream si ziua ca nu mai auzea. M-ar fi acuzat si de efractie sau mai stiu eu ce. N.B. De la Husi la granita mai sunt cativa kilometrii buni.
Partea proasta e ca daca le raspunzi cu nu e treaba lor (ce cauti, ce vrei samd.), in conditiile in care evident te legitimezi, risti sa ai probleme. Daca le spui adevarul (la Negru Voda pur si simplu am vrut sa filmez sectia), nu m-au crezut si au zis ca mint!!! |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Mar Mai 30, 2017 3:05 pm | |
| Rezulta ca nu sint invatati cu oamenii deci ar trebui rotiti cu cei de la rutiera, probabil acolo se face casscavalul.
|
|
| |
Theo A.
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Mier Iun 07, 2017 9:22 pm | |
| Intre7-8 iunie intre Ploiești Est Valea Călugărească Cricov se circula cu tracțiune Diesel pentru demontarea pasarelei de la Valea Călugărească , se pare ca viteza o sa crească de la 5 la 70Km\h. Sunt curios daca trenurile vor ajunge la timp in statii după ridicarea restricțiilor, in special cele doua perechi de trenuri Express. |
|
| |
Capsuneanu
Numarul mesajelor : 225 Reputatie : 4788 Data de inscriere : 28/05/2012
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Vin Iun 09, 2017 11:05 am | |
| Cat sa castige ? Maxim 2-3 minute, probabil timp de rezerva, ma indoiesc ca vor schimba mersul pentru atata lucru. Oricum, ma bucur ca s-a mai scos o restrictie de pe o sectie din Romania. Ce nu inteleg referitor la M500 e de ce nu ii dau un RK ieftin sa o aduca macar la nivelul anilor '80 ca viteza de circulatie, ca pana vine reabilitarea din fonduri UE o sa ajungem sa ne taram cu 30kmh pe Buzau - Ploiesti. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Vin Iun 09, 2017 7:34 pm | |
| E prevăzută pentru modernizare peste câţiva ani. Dacă se investeşte în ea, Curtea de Conturi nu va fi prea fericită. _________________ :TTT:
|
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Vin Iun 09, 2017 8:52 pm | |
| Bai dar cat de alambicate sunt legile astea romanesti! Da-o dracu de cale ferata sa se degradeze pana nu s-o mai putea circula pe ea, cam asa se traduce problema asta. Las-o sa mai astepte. Din preturile cerute pe bilete nu mai lasa, daca pune oferta nu e bine din punctul tau de vedere. In fond ce te intereseaza pe tine de altii cand tu calatoresti moca. Si ii mai cereai azi Alinei Predescu pe facebook sa-ti dea si tie legitimatie de acces pe locomotiva. Mi-ar fi rusine sa mai deschid gura in locul tau. |
|
| |
dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Vin Iun 09, 2017 10:05 pm | |
| Si eu am prevazut ca peste citiva ani imi schimb acoperisul la casa, dar asta nu inseman ca pe asta de acuma nu il repar ici colo.Tu daca iti iei peste doi ani o bicicleta nou ce faci pina atunci cu prezenta? mergi pe pana?
Asta cu Curtea adeseori e un bau bau, doar daca o sa moara oameni pentru ca un pod sau o linie nu se intretine , nu cred ca o sa apari la tv sa declari ca linia era prevazuta pentru modernizare in 2026 si , ca sa nu ne ia curtea la intrebari , nu am mai investit in intretinerea ei.
Insasi reconstructiile facute cu bani europeni sint o prostie, in mod firesc acolo unde linia rezultata urmeaza vechiul traseu(vezi linia 800) acolo cu bani europeni se putea face o reparatie capitala pentru viteze de 140 km.h fapt care ar fi permis o folosire a banilor pentru mai multi km.
Chiar si lucrarile de acuma trebuiau sa fie lucrari noi doar acolo unde schimba amplasamentul si sa se intinda pe mai multi km acolo unde se pastreaza vechiul amplasament.
| |
alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Vin Iun 09, 2017 10:49 pm | |
| - Dr2005 a scris:
- E prevăzută pentru modernizare peste câţiva ani. Dacă se investeşte în ea, Curtea de Conturi nu va fi prea fericită.
Pai de cand are competenta curtea de ocnturi sa decida unde si cats e investeste? Grija lor trebuie sa fie doar s averifice ca s-au cheltuit banii cu respectare alegii, nu sa vina cu interpretari sau completari ale legii cum au mai facut pana acum fara sa le dea nimeni peste nas |
|
| |
dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Vin Iun 09, 2017 11:02 pm | |
| Curtea este periculoasa, isi dau cu parerea in absolut orice domeniu,trec peste hotariri judecatoresti definitive, uneori aproape legifereaza, o una din institutiile cu cea mai mare putere din Romania. Cum ei se subordoneaza parlamentului care e plin de ticalosi e destul de clar ca nu se subordoneaza decit politicului.
Doctorul vrea sa spuna ca daca se repara linia si apoi se reconstruieste va fi o plata dubla pentru acelasi lucru si cineva va fi scos vinovat.La cit sint de nebuni aia de acolo este foarte posibil. Ei pleaca de la premiza ca toti sint hoti si probabil au plan de nereguli de gasit. Dar atita vreme cit nu exista un orizont de timp CERT in care sa stim ca linia va intra la refactie, scuza cu curtea e puerila. Reparatii punctuale si curente pentru a mentine linia la un anumit standard se pot face. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani | |
| |
|
| |
| M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani | |
|