|
| Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 | |
|
+65Simo1971 AeroX cristi ar traian nenuandrei Spartan1948 kristi kkk deconectat CristyanC Maddox TER200 ldh80 Valentin Sava florin94 LanceR NicuS Luca tgv qew00 bubu KQQ ALEXCFR alex.barac.5 alliens AndiCFR DUAL DB Robert Atty Katalin4653 marius_catalin84 cortexedge user dezactivat... ATM cfr500 Dionis Andrey_tm Adirmvl cardinal cristi CFR Jurnal Feroviar dan tm alinx3330 lifetec didinul Jhonyla alex1987 alex.alexus.tm mureseanu_976 Vitosa adytm cristy79 decward marius664 Norbi Vale bobi razvan - trenuri 92Dragos Katalyn baiazid Adrian78 Dr2005 Nesebar TonyGFR mielutu zburator IonutCFR2009 69 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 13:18 | |
| - Karpaty a scris:
- Dr2005 a scris:
- S-or mai repara din Desiro şi poate-l vedem cu 3 Desiro.
Mai bine NU. Lui mielutu nu ii place sa mearga Bucuresti-Galati cu Desiro, alea sunt motoare de scurt parcurs nu de 4 ore. Nu e vorba că nu-mi place mie. Eu pot pleca fie cu schimb prin Buzău, fie cu IR 12773 că-mi permite orarul de vineri. E vorba de ce le place tuturor; să fim serioși, am avut nevoie de multă muncă să-i conving pe ai mei că NU MAI EXISTĂ aceste bătăi de joc pe București - Galați, și că e tren cu vagoane, și să întorc măcar pe mama și pe bunici la tren, că la tata am abandonat de mult speranțele. La fel și pe prietenii mei: ce mă, mergem cu tramvaiul ăla să ne scârțâie 4 ore-n cap, să ne rupem spatele prin el, când avem atâtea microbuze? Până la urmă pe o parte i-am convins că au dispărut desiro și că e ok cu trenul acum. Dacă-i bagi 3 Desiro, ajungi la un consum să zicem similar (40-50 x 3 l/100 km) dar pierzi din clienți. Pentru informarea ta corectă, Dr2005, ieri din R 13701 au coborât aproximativ 50 de oameni la Galați (dada, lung parcurs!), 60-70 la Brăila (ăhăm, la fel, lung parcurs) și asta pentru că la Barboși și Filești coboară iar din călătorii Galațiului. Scoate tu tot ce înseamnă LDE/DA/EA + 1-2 vagoane de pe rute de 1-2 ore, bagă șobolanul acolo că DE-ASTA a fost făcut și lasă vagoanele pentru trenuri de 3-4-5 ore, indiferent de rang! Nu dă nimeni 2 lei pe faptul că R e dedicat navetei (în teorie), e ieftin, mergi cu el până la capăt! După Gîrbovi, s-au mai urcat 5-6 oameni în el, până la Brăila, iar de coborât, maxim 4-5 prin Dedulești, Ianca sau Traian, iar trenul era plin 80-90% cu bucureșteni de toate vârstele care plecau la Galați/Brăila. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 14:14 | |
| R 13702 pleaca din Braila cu minim 150 calatori zilnic. De la Galati pleaca cu minim 50 calatori zilnic. Si trenul are 192 locuri disponibile.Din Faurei, statiile intre Faurei-Urziceni-Mogosoaia se mai urca inca 50 calatori zilnic, dar nu mai gasesc locuri, stau cu bagajele pe culoarul vagoanelor. Nu e loc de trecere spre WC sau pentru a cobori, asa intelege CFR Calatori ca trebuie sa arate acest tren... Si asta in timp ce pe ruta Bucuresti-Targoviste, sunt regiouri cu 4 sau 5 vag 21-80 care pleaca cu 50 % grad de ocupare. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 15:56 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
Daca se pot baga la IR-uri pt. drumuri mai lungi de 4 ore (gen Timisoara-Cluj, Timisoara-Baia Mare), nu cred ca ar fii vreo problema sa fie bagate la Regio pentru drumuri similare sau poate chiar mai scurte. Prima oara sa se umble la schimbatul compunerilor acestor IR-uri (desi nu stiu cu ce s-ar putea inlocui 1AM Desiro, eventual 2 vagoane, care ar fii cam ciudate la un IR) si apoi sa ne gandim si la Regio. Desiro e tren de naveta de scurt parcurs!!! Degeaba te plimbi zilnic prin tari straine ca nu ai invatat nimic. Daca tie iti convine sa platesti sacosa de bani pe un bilet la IR sis a mergi cu Desiro iar e problema ta e munca ta si banii tai dar nu toti in tara asta au bani de aruncat pe bilete la IR si conditii Desiro, mai sunt si oameni cu salarii modeste de 1000-1200 hai maxim 1400, pentru acesti oameni nu prea e ok pretul de IR si conditii de 2 bani. |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 16:00 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- R 13702 pleaca din Braila cu minim 150 calatori zilnic. De la Galati pleaca cu minim 50 calatori zilnic. Si trenul are 192 locuri disponibile.Din Faurei, statiile intre Faurei-Urziceni-Mogosoaia se mai urca inca 50 calatori zilnic, dar nu mai gasesc locuri, stau cu bagajele pe culoarul vagoanelor. Nu e loc de trecere spre WC sau pentru a cobori, asa intelege CFR Calatori ca trebuie sa arate acest tren... Si asta in timp ce pe ruta Bucuresti-Targoviste, sunt regiouri cu 4 sau 5 vag 21-80 care pleaca cu 50 % grad de ocupare.
Am mai spus la un alt topic motivul pentru care nu se suplimenteaza trenurile ieftine. Daca maine dimineata din Galati si din Braila raman oameni pe peron ca nu mai au loc in vagoane el tot asa va circula pentru ca la CFR nu ii convine sa transporte oamenii pe distante lungi la preturi mici. Au bagat acest tren in speranta ca fura clientii de la TFC dar cu anii in urma acest tren circula normal ca si acum 7001/7002 a fost de cand ma stiu eu, ulterior a fost anulat ca lumea sa foloseasca trenurile Rapid si IC dupa care a aparut TFC si a bagat iar CFR acest Regio. Dar nu va mai asteptati sa il suplimenteze ca nu o vor face, se merge pe ideea "daca nu-ti convine ai alte trenuri IR" . |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7105 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 16:49 | |
| - Karpaty a scris:
- Desiro e tren de naveta de scurt parcurs!!! Degeaba te plimbi zilnic prin tari straine ca nu ai invatat nimic.
Daca tie iti convine sa platesti sacosa de bani pe un bilet la IR sis a mergi cu Desiro iar e problema ta Daca e sa aleg intre IR format din Desiro si microbuz, la orice ora aleg IR-ul, chiar daca e putin mai scump decat microbuzul (nu imi place sa fiu transportat precum un sac de cartofi si eventual sa mai stau si cu troller-ul in brate sau pe culoar pentru ca aceste mijloace de transport nu ofera spatiu suficient de transport pt. astfel de bagaje). Da, ma plimb prin tari straine (si o sa ma mai plimb) pt. ca de aici din vest imi este mai convenabil sa merg catre Europa decat sa merg catre Bucuresti, Valea Prahovei sau Constanta (am dat doar niste exemple). Da, dincolo Desiro circula la trenurile regio pt. scurt si (sa zicem) mediu parcurs, dar acolo sunt calatori, nu ca la noi unde abia umpli un Desiro. Se numeste adaptarea materialului rulant la nr. de calatori. Nu ne convine, nu este confortabil, dar la momentul de fata ... cam asta e situatia |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 17:25 | |
| Sper sa vad cateva trenuri de la noul mers, chiar daca NU voi apuca sa le utilizez :
Interregio Bucuresti - Tulcea si retur tot anul;
Interregio Bucuresti - Mangalia si retur tot anul;
Interregio Cluj - Galati si retur tot anul;
Interregio Bacau sau Suceava Buzau (gara primcipala) - Constanta si retur IN SEZON si cu circulatie ZIUA.
Mai multe trenuri REGIO din orasele cu peste 200.000 catre localitatile de pana la 50 de kilometri pentru navetisti.
|
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 18:47 | |
| O pereche de IR Bucuresti-Mangalia ar trebui sa existe tot anul.
Dar o pereche de IR Bucuresti-Tulcea la preturi de IR nu are niciun sens, nici in sezon nu are multi calatori, daramite in extrasezon. Daca ar fi dupa mine as fi lasat solutia cu un RE la legatura din Medgidia, este mai mult decat decent si suficient.
Dupa parerea mea sa platesti pret intreg de IR la Desiro drum de mai mult de una-hai doua ore e deja de neinteles (ca sa fiu bland), fara sa mai zic ca aceste magarii ar putea fi reclamate la OPC. Ia sa ia CFR niscaiva amenzi sa vedem daca mai continua scamatoria cu IR-urile formate din automotoare Dezastro la pret de avion. Dar cum in Romania inghitim orice ca se poate si asa - nu au niciun motiv sa se opreasca. |
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 19:06 | |
| Bucuresti-Mangalia-Bucuresti tot timpul anului se poate rezolba simplu cu 1821/1822 cum am mai spus acum o luna doar ca "specilaistul" nostru a zis NU din start cum zice el NU la orice.
Bucuresti-Tulcea-Bucuresti tot timpul anului merge facut cu Desiro la cati calatori sunt si la preturi promotionale ca altfel merge gol, autocarele pe aceasta relatie su 5 perechi pe zi si pline iar tariful mult mai mic. Eventual Desiro cand ajunge in Tulcea sa faca si o cursa locala Tulcea-Medgidia-Tulcea. Eu am facut un mers foarte bun pentru 804 doar ca specilaistii dorm pe ei si ne trimit la autocare/dube pe motiv ca trenul nu e de noi si ce ne trebuie noua trenuri in ziua de azi.
Bucuresti 23:40-Tulcea 5 ; Tulcea 5:30-Constanta 9 ; Constanta 10-Tulcea 13:30 ; Tulcea 15:00-Bucuresti 20:40
Uite ce turnus frumos am facut cu un Desiro de 72 locuri, este chiar perfect. Pe local poate sa ramana 2 perechi cu malaxa Medgidia-Tulcea-Medgidia si in total se ajunge la 4 perechi pe zi la 804, alta viata, alta treaba. Localele sa fie ceva de genu: Medgidia 9:10-Tulcea 12:40 ; Tulcea 13:40-Medgidia 16:55 ; Medgidia 17:10-Tulcea20:40 ; Tulcea 8:30-Medgidia 11:50 |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 19:35 | |
| Pe Tulcea s-ar putea să avem o pereche de trenuri R în plus de la noul mers. Cu ocazia asta poate s-ar rezolva şi legătura la 1821/2, fără frecat menta o oră şi ceva prin Medgidia.
Desiro ca tren de noapte Bucureşti - Tulcea mă îndoiesc că vom avea... pur şi simplu nu ar avea clienţi, iar să aduci o garnitură goală 190 km e cam risipă, mai ales când ai depou la Medgidia. _________________ :TTT:
|
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 19:45 | |
| Ca fapt divers si of-topic stiti ca maine la cursele massaro trans srl (www.massaro.ro) in relatia Bacau-Bucuresti mai sunt urmatoarele locuri: - la cursa de 3.30 - 28 locuri libere - 7.45 - 1 loc liber - 12.30 si 15.00 ocupate 100% - 19.00 - 1 loc liber - 23.30 - 12 locuri libere Si asta la ora cand tastez acest comentariu. Ca pensionar poti sa dai un cupon CFR si 25 lei si iesi mult mai ieftin decat la CFR ! Deci orice ar face CFR, cu toate ca nu face ! transportul auto categoric i-a luat fata. Asa ca orice am propune, oricat am latra pe forumuri si prin petitii trimise lor tot nu schimbam nimic la capitolul feroviar. Ei fac tot ce vor si parca dinadins sa indeparteze lumea de tren. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 19:52 | |
| Se vede acum rezultatul atator ani de distrugere si masuri aberante care erau menite tocmai asta sa faca.
Pot sa isi frece linistiti mainile - au reusit.
Cand infrastructura e in continua degradare, vitezele tot mai mici si preturile tot mai mari - era inevitabil sa ajungem aici. Nu mai sta aproape nimeni dupa trenurile lor ce abia se tarasc cu viteza medie de 50 km/h si costa aproape cat avionul. Singurii lor clienti au ramas cei cu diverse pomeni / reduceri/ gratuitati iar cu astia e pur si simplu imposibil sa sustii o companie de marimea CFR-ului. Cat timp nu inteleg asta vor merge din rau in mai rau. |
| | | Jurnal Feroviar
Numarul mesajelor : 340 Reputatie : 3833 Data de inscriere : 27/05/2015
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 19:56 | |
| - Mario 076 a scris:
- Ei fac tot ce vor si parca dinadins sa indeparteze lumea de tren.
Ti se pare, numarul de calatori a ramas acelasi, doar au scos la suprafata blatistii. Si mai e un factor, numarul vagoanelor de calatori scade de la an la an si implicit trenurile sunt pline . Lucrul vazut cel mai vizibil anul asta cu sezonierele si vagoanele luate pentru ele, de pe alte trenuri/rute luate cu japca fara nerusinare, vagoane de R infecte trantite cu tupeu pe sezonier. Daca intradevar numarul de calatori ar creste cam da cu panica, nu au vagoane nu au locomotive si nu au personal de executie, sistemul a ajuns atat de jos si vulnerabil la orice anomalie incat nu cred ca realizeaza nimeni lucrul asta, de la infra pana la material rulant sau personal totul e la minim sau pe scurt la pamant. |
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 20:02 | |
| - Mario 076 a scris:
- Ca fapt divers si of-topic stiti ca maine la cursele massaro trans srl (www.massaro.ro) in relatia Bacau-Bucuresti mai sunt urmatoarele locuri:
- la cursa de 3.30 - 28 locuri libere - 7.45 - 1 loc liber - 12.30 si 15.00 ocupate 100% - 19.00 - 1 loc liber - 23.30 - 12 locuri libere Si asta la ora cand tastez acest comentariu. Ca pensionar poti sa dai un cupon CFR si 25 lei si iesi mult mai ieftin decat la CFR ! Deci orice ar face CFR, cu toate ca nu face ! transportul auto categoric i-a luat fata. Asa ca orice am propune, oricat am latra pe forumuri si prin petitii trimise lor tot nu schimbam nimic la capitolul feroviar. Ei fac tot ce vor si parca dinadins sa indeparteze lumea de tren. Nu conteaza, nu vezi ca tot ce spunem raspunsul e NU. Platim taxe si impozite sa beneficiem de un transport decent dar nu, noi cotizam la stat ca statul sa ofere doar cateva trenuri si cu alea merg tiganii, adica navetistii, deci pentru asta platim taxe la stat sa circule trenurile pline de tigani care merg cu nasu. In ce hal am ajuns. Noi daca vrem trenuri ni se spune ca nu se poate, sa mergem cu autocarele, alea sunt directe si mult mai curate, luxoase. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 20:42 | |
| Plătim taxe si impozite sa aibe de unde fura aleșii poporului si băieții deștepți. Fraierimea dă-i in... sa se descurce cum pot... Are rost sa discutam despre politica când se întâmpla multe si grave nereguli la nivel înalt ? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 Sam 10 Oct 2015, 20:53 | |
| Am mers o dată cu Massaro Trans de la Oneşti la Bucureşti... ,,autocarul" a fost o dubă de 15 locuri, în care am fost vreo 20 de călători. Bilete nu a primit nimeni (,,nu vă trebuie, dau numai la pensionari că ăia au cupoane"), au răsunat manelele la greu si a oprit in toate satele + pe centura Buzăului. Nu contest că au şi maşini mai mari şi mai bune (am văzut nişte Mercedes Travego), dar nu cred că toate cursele se fac cu aşa ceva. Pe de altă parte, 5 curse auto fac maxim 250 călători. Fac pariu pe cât vreţi voi că în orice tren Bucureşti - Bacău sunt mai mult de 250 călători. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 | |
| |
| | | | Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |