|
| 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
|
+70AeroX laurentzu NIKU24 ciprian71 Luna cfr500 rayldegm aris86 Davee91 TudorVD cristy79 traian alinutz23 AndiCFR mielutu zburator marius664 COSTACHE MIHAIL alliens vatmanul billy752-istu riciu didinul Vlad Singeorzan dan tm Amiralul Silviu Sintea adascalu Balto membru dezactivat , maris.constantin cardinal Andrey_tm Sabik IonutCFR2009 DUAL Katalin4653 iuli.hard razvan - trenuri halmarius lapsanszkitamas Adirmvl mureseanu_976 Vale Czirjak Arpad Dr2005 Nesebar liviulav33 nenuandrei ionutz85 Kriszti219 rizelgeorgel2004 92Dragos bvio88 TVlad Adrian78 alex.alexus.tm Vitosa David Marius Norbi Ioan Vlad Ionutz Gabry Gabriel mardaryroby kristi kkk KQQ cortexedge Shinkasen cristi CFR myster2008 74 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 18:29 | |
| Si ceilalti pe distante lungi sa se duca draq cu ce vor, cam asa ceva! |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 18:44 | |
| La auto, ca tre' sa trăiască si aia. In cazul de fata, doctore, amesteci navetiștii cu călătorii de lung parcurs pe care-i pierzi treptat pe parcursul observării condițiilor de trafic. Sănătate si-un praz verde, pardon drum bun si tie si cfr-istilor ca voi o sa mai mergeți cu trenurile in viitor. Excludem acest aspect pe magistralele gata modernizate. Era sa uit, s-aveti drumuri bune si cu automotoarele malaxa ca vad ca tot înapoiați rămânem. Parca n-am fi in secolul 21... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 19:13 | |
| Desigur, cui nu-i convine poate să meargă cu avionul sau cu autobuzul sau cu maşina personală. Deşi mă tem că dacă, vreodată, se va reveni la radare fixe şi se vor controla toate autobuzele, mulţi vor rămâne în câmp sau vor rămâne pietoni. Pe când cu trenul ştii sigur că ajungi la destinaţie şi ai un confort mai bun.
Şi prin afară traficul pe distanţe mari se face aproape exclusiv cu maşina personală, că ăia au autostrăzi (cu excepţia liniilor de mare viteză... practic, aia e singura soluţie fezabilă pentru a aduce călătorii pe distanţe lungi la tren). În schimb, nu face nimeni naveta cu maşina, că te rupe parcarea în oraş. Uite aşa mănâncă o pâine bună DB, OBB şi SNCF. _________________ :TTT:
|
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9360 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 19:17 | |
| Momentan sunt in Germania, la 60 km de Nuremberg, la 200 m de calea ferata. In Ansbach, exista parcari de biciclete, unde isi lasa oamenii bicicletele, se urca in tren si pleaca in treaba lor. Ai tren din jumate in jumate de ora, ai confort, viteza si siguranta. Am fost la Munchen cu trenul, 5 persoane, dus-intors cu 45 Euro, in care erau incluse si calatoriile cu metroul prin Munchen. Trenul ala era plin. Sunt curios in cati zeci de ani o sa ajungem si noi la nivelul asta, sa nu-ti fie frica sa intri in gara din Tg Mures. Acolo si masina mi-e frica s-o las, daramite sa-mi leg bicicleta si sa plec. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 19:19 | |
| Cortex oamenii aia merg la lucru cu trenul și poate o fac de 20 de ani la noi nu știu câți ar opta pentru varianta de tren pentru ca mai tine și de educatie |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 19:33 | |
| - Dr2005 a scris:
- Desigur, cui nu-i convine poate să meargă cu avionul sau cu autobuzul sau cu maşina personală. Deşi mă tem că dacă, vreodată, se va reveni la radare fixe şi se vor controla toate autobuzele, mulţi vor rămâne în câmp sau vor rămâne pietoni. Pe când cu trenul ştii sigur că ajungi la destinaţie şi ai un confort mai bun.
Ce sa ne convina? Preturi exagerate in raport cu salariul obtinut in Romania, mizerie si conditii de 2 bani, malaxa la naveta de acum 100 de ani, cu asta vrei tu sa ai calatori la tren? Ce e asa de bun in trenurile noastre de e ok sa ne convina? Ca mergi cu 40 km/h? Ca dai un salariu pe un bilet la vagonul de dormit? Normal ca tu nu te lovesti de problemele calatorilor atata timp cat mergi gratis nu vezi problemele, iti convine orice atata timp cat e gratis. Poate si noi nu am mai zice nimic daca ar fi gratis dar cum lumea plateste cu banii munciti bilete si merge cu malaxa de acum 100 de ani, pardon, e normal sa nu le convina. E usor de vorbit, "nu va convine mergeti cu altceva" te-ai vazut cu sacii in caruta asa ca restul dai draq, si asta numesti tu ca ai realizat ceva bun pentru populatie? In fond trenurile circula cu subventie de la stat, la stat cotizeaza toata lumea din tara asta deci automat transportul feroviar e sustinut de populatie, daca nu s-ar mai da subventia nici voi nu ati mai avea drept de circulatie gratis deci pana una alta ofera populatiei ceva bun si decent pentru 2015 nu pentru 1940 sa fie populatie multumita si apoi sa ai pretentia sa ai si calatori ca de pe urma populatiei te plimbi tu si restul. |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 20:04 | |
| - Karpaty a scris:
- Preturi exagerate in raport cu salariul obtinut in Romania, mizerie si conditii de 2 bani, malaxa la naveta de acum 100 de ani, cu asta vrei tu sa ai calatori la tren? Ce e asa de bun in trenurile noastre de e ok sa ne convina? Ca mergi cu 40 km/h? Ca dai un salariu pe un bilet la vagonul de dormit?
Nu poţi să ţii preţul raportat la salarii. Preţul îl ţii raportat la cheltuieli, că nu eşti agenţie de binefacere sau organizaţie non-profit. Vorbim de societăţi comerciale pe pieţe liberalizate! Cheltuielile unui operator sunt similare cu cele din Ungaria, Austria sau Germania! Iar salariile personalului, deşi sunt mai mici, au impozite exorbitante, practic pentru un salariu de 1000 lei, firma de fapt plăteşte peste 2000. În alte state costă 3 euro un bilet de tramvai (Belgia). Să ne bucurăm că încă ne mai permitem să ţinem transportul în comun mult sub preţul corect. Că de-ar fi să nu mai existe subvenţii, ne-am duce la ăl' cu coarne. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 20:05 | |
| În plus, dacă domeniul auto ar fi la fel de bine reglementat şi controlat (radare fixe, camere de verificare a rovinietei, emitere electronică centralizată de bilete, tahografe pe toate maşinile ş.a.), ar ajunge mai convenabil ca preţ trenul. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 20:28 | |
| Toate ca toate, punem radare, punem camere, dar la CFR ce facem?
aici toata lumea da cu pietre in CFR Calatori.Eu ammai intrebat undeva pe un topic o parte a problemei nu e la Infrastructura?
sa zicem ca vine CFR Calatori si pune trenuri ultima generatie, face un orar cu opriri putine totul in regula apar si pasagerii,baga si niste trenuri cadentate din 30 in 30 de minute pe Pitesti, la o luna vine CFR SA si baga la un podet 30 km/h mai baga 25 peste niste macazuri in statia Luleasa in loc sa desfiinteze statia, mai nu stiu ce face, mai incepe niste lucrari de reparat linia si gata se da peste cap orarul respectiv.
Ce e de facut in astfel de situatii?
Eu nu stiu dar poate stie careva, cum se face accesul pe reteaua feroviara publica?
ma refer la toti operatorii
Infrastructura face chiar ce vrea si nici un operator de transport feroviar (OTF) nu face nimic.
Adica nu exista un fel de contract, domle atita cer si asta ofer, asta se intimpla daca nu respect?
Bag in chestiune si OTF de marfa ca si ei au contracte de respectat si stau cu orel prin statii pe care le parcurg poate cu 5 km/h intreaga statie.
Nimeni nu se indreapta impotriva CFR SA, bai frate, eu am aici un orar de respectat, eu pierd calatori, eu pierd contracte de marfa care merg la auto, am pierderi, mie imi dai pe sectia asta XX km/h daca nu, nu mai trec stai tu singur cu sectia ta, bagati sectia undeva
sau se considera ca in fapt OTF sint ca la curent ,,consumatori captivi" si n-au alta retea feroviara sa mearga si din pozitia de monopol CFR SA intoarce propblema, vrei asta iti dau mergi cu 30 pina la liba nu iti convine bagati tu firma de transport feroviar undeva si cumparati TIRuri?
sau e ceva tacit intre ei, tu mergi supratonat, eu nu repar , calatorii dai incolo cit mai sint aia cu cupoane?
acuma pe bune degeaba CFR Calatori mai are si vagoane bune dar linia de la Salonta la Oradea se aude prin gara ca o sa fie cu 50. Pai trenul nu trece prin localitati ar trebui sa zbirnaie nu sa treaca bicicleta pe linga el cum zicea un user pe aici pe forum. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 20:31 | |
| - Dr2005 a scris:
- Karpaty a scris:
- Preturi exagerate in raport cu salariul obtinut in Romania, mizerie si conditii de 2 bani, malaxa la naveta de acum 100 de ani, cu asta vrei tu sa ai calatori la tren? Ce e asa de bun in trenurile noastre de e ok sa ne convina? Ca mergi cu 40 km/h? Ca dai un salariu pe un bilet la vagonul de dormit?
Nu poţi să ţii preţul raportat la salarii. Preţul îl ţii raportat la cheltuieli, că nu eşti agenţie de binefacere sau organizaţie non-profit. Vorbim de societăţi comerciale pe pieţe liberalizate! Cheltuielile unui operator sunt similare cu cele din Ungaria, Austria sau Germania! Iar salariile personalului, deşi sunt mai mici, au impozite exorbitante, practic pentru un salariu de 1000 lei, firma de fapt plăteşte peste 2000.. La mine firma la 1860 plătește 1167 cheltuieli la salariu net |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 20:44 | |
| Dr2005 tu vezi ce zice cosmin, trenuri din 30 in 30 de minute in relația respectiva a Germaniei ? Noi avem așa ceva, cu excepția Bucuresti-Ploiesti ? Ia sa vedem secția Bucuresti-Oltenita, cum de au apărut atatea trenuri odata cu TFC si sunt si profitabile iar pe când era CFR erau numai doua perechi in ultimii ani si-n alea jaf si blatism la greu ?? Cine a dus la degradarea aia decât factorii de decizie la vremea respectiva din CFR ? Sa trecem la viitoarele secții 905 si 906 unde vor revenii CFR Călători, pai cu doua perechi de trenuri vrei sa atragi calatorii ? Se vede ca vor fi introduse in circulatie in funcție de alte interese si posibilitati. Si mai sunt puse unele si la ore nepotrivite ca tre' sa vina automotorul tocmai de la Bucuresti, dar in plan local daca vreau seara sa vin la Pitești, ce aleg înafară de dubita ? Mai are rost sa analizam si alte secții ? Sa trecem la problema materialului rulant si a personalului. Casati malaxele, locomotivele si vagoanele din parcul rece si cumparati fraților niste automotoare (si rame electrice) demne de secolul asta, modernizați depourile, altele decât București, Sibiu, Timișoara, Cluj si Iași unde sunt hale autorizate pentru reviziile la desiro, sa nu mai fie nevoie sa aduci automotorul de la mama dracului pentru o secție anume, dați afara nașii spagari, ca vad ca persista fenomenul asta, angajați mecanici si controlori de bilete tineri ca mâine poimâine mai ies alte generații la pensie si rămâneți in c**** gol, ieșiți din birouri sa vedeți realitatea din teren si mai lăsați dracu statisticile alea văzute pe calculator, faceți un mers de tren care sa mulțumească pe toată lumea. Faceți ceva bun si util. Nu-l mai țineți in brate pe nu putem, nu sunt bani, nu avem resurse. Si mai sunt multe aspecte de discutat dar ma limitez aici ca tu tot cu malaxa o ti si-n sus si-n jos... |
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 21:25 | |
| Ia uite-te tu cine subvenţionează trenurile alea la juma' de oră din Germania. Cumva statul? Nu, autorităţile locale sau, în cel mai nefericit, cele ale landului. De aia nici nu e valabil FIP-ul şi nici măcar biletul la tarif DB în interiorul zonelor organizate de autorităţi de transport (chiar dacă biletul DB ar fi 2 euro şi cel al autorităţii de transport e 3 euro). _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 22:10 | |
| Ce conteaza cine le subventioneaza? Important e ca ei s-au descurcat, indiferent de cine le subventioneaza, iar lumea circula cu trenul aici. RegioBahn-urile sunt facute doar cu rame electrice, pe alocuri cu rame formate din vagoane si locomotive in sistem push-pull. Este oferta de mers si intors la Nuremberg din Ansbach, pentru doua persoane, cu toate calatoriile cu metroul incluse in pret la 17 Euro. Chiar si din Rothenburg, oras care nu-i situat pe magistrala, este tren din ora in ora cu legatura in Steinach. La Targu Mures avem? Avem un rahat. Am vrut sa vin cu trenul de la Cluj cand ma intorc acasa, dar am cu ce? Am vrut sa ma duc cu trenul la aeroportul de la Cluj, dar am avut cu ce? CFR mai are mult de papat pana sa inceapa sa functioneze cu adevarat. Traficul nu se invarte doar in jurul capitalei, lucru pe care multi refuza sa-l accepte. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 22:12 | |
| Dar primăria din Tg. Mureş dă vreun leu pentru tren? _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 09 Oct 2015, 22:18 | |
| Primaria din Tg Mures pare sa nu dea bani pentru multe lucruri, nu doar pentru tren. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
| |
| | | | 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |