|
| 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie | |
|
+33alinutz23 ldh80 Shinkasen cfr500 Amiralul Andrey_tm dan tm vatmanul sandor72 ATM riciu Silviu Sintea lapsanszkitamas Luna Kriszti219 popovici sergiu2012 TVlad J.N. Dr2005 kristi kkk dan ciprian Nesebar rumpf1 didinul danielbn srazvi Seby cristi CFR cortexedge KQQ COSTACHE MIHAIL Vlad 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 08 Aug 2009, 09:34 | |
| Mergand spre Targu Mures, am oprit in comuna Teaca pentru a vedea in ce stare este linia ingusta de la Targu Mures spre Lechinta Iata si fotografiile: Undeva la km 73 Din aceasta imagine reiese ca a trecut ceva pe aici recent KM 72
Ultima editare efectuata de catre Vlad in Lun 24 Mai 2010, 19:09, editata de 1 ori |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 08 Aug 2009, 09:38 | |
| Urmatoarele fotografii sunt din statia Teaca, km 70 Iesirea spre Lechinta: Spre Targu Mures: Cladirea statiei si iesirea spre Targu Mures Cladirea statiei (placuta pe care scrie Teaca este ascunsa dupa frunze) Cladirea statiei - vedere de pe sosea |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 08 Aug 2009, 12:51 | |
| Superbe poze! Ceva a trecut pe linie ca se vede iarba strivita pe sina. Dar ce sa fi trecut? Cumva vreo ciclodrezina cum au unii care se plimba pe linia Sibiu-Agnita? |
| | | KQQ
Numarul mesajelor : 391 Reputatie : 6053 Data de inscriere : 21/06/2009
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Lun 10 Aug 2009, 15:00 | |
| Linia asta avea o derivaţie spre nord-vest. Din comuna Band se desprindea o ramură care ducea spre Şăuliţa, localitate situată pe linia 406 |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9360 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Dum 16 Aug 2009, 20:47 | |
| |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Lun 17 Aug 2009, 08:54 | |
| Linia de mocanita din Mihesu de Campie este de fapt capatul liniei inguste Band - Mihesu de Campie (aproximativ 29km) care se ramifica din linia 407 Targu Mures - Band - Lechinta |
| | | KQQ
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mar 18 Aug 2009, 12:34 | |
| - Vlad a scris:
- Linia de mocanita din Mihesu de Campie este de fapt capatul liniei inguste Band - Mihesu de Campie (aproximativ 29km) care se ramifica din linia 407 Targu Mures - Band - Lechinta
Capătul derivaţiei respective nu este, cumva, staţia Şăuliţa? Staţia respectivă, într-adevăr, nu este departe de Miheş, dar pe atlasul rutier DIMAP - care arată şi căile ferate - aşa figurează. |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mar 18 Aug 2009, 14:43 | |
| In primul rand statia Şăuliţa nu exista (exista halta Şăulia pe linia Band-Mihesu de Campie). Iar in al doilea rand pe toate hartile CFR pe care le am, este trecut Mihesu de Campie ca fiind capatul acestei linii. Statia Mihesu de Campie (in ziua de azi, halta) nu se afla in comuna Mihesu de Campie (in aceasta comuna aflandu-se Mihesu de Campie Sat h.) ea fiind undeva in camp ca sa zic asa. Iata cum figureaza pe o harta rutiera de a mea |
| | | KQQ
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mar 18 Aug 2009, 15:14 | |
| Harta postată seamănă leit cu ceea ce am eu, cu menţiunea că pe DImap calea ferată de care vorbim este trecută cu linie punctată. Deci, inscripţia Şăuliţa se referă la sat, nu la staţia de calea ferată.
Însă nu rezultă clar dacă: -linia îngustă chiar se uneşte cu cea normală, ceea ce înseamnă că, pe o anume distanţă, ar trebui să fie linie încălecată sau -linia îngustă doar se apropie de cea normală, dar, distanţa dintre linii e atât de mică încât pe Dimap figurează ca fiind unite
La Târgu Mureş, pe atlasul pe care îl am eu, figurează distinct cele două linii: -cea normală (sub-magistrala 405) -linia îngustă care are o primă ramificaţie nu departe de Târgu Mureş Sud care se ramifică prima dată spre Niraj, respectiv spre Band iar apoi, la Band se ramifică încă o dată, spre Lechinţa, respectiv spre Miheş.
Şi ,ca fapt divers. Se spune - pe un alt forum, că linia îngustă spre Miercurea Nirajului a fost supusă, înr-o perioadă (1996-1997???), unor controale draconice. Conform celor relatate acolo, foarte mulţi pasageri mergeau pe blat, plătind la naş o sumă de bani. Spre Band care era situaţia? Au existat asemenea controale severe, după modelul celor spre Niraj? |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mar 18 Aug 2009, 15:48 | |
| - KQQ a scris:
- La Târgu Mureş, pe atlasul pe care îl am eu, figurează distinct cele două linii:
-cea normală (sub-magistrala 405) -linia îngustă care are o primă ramificaţie nu departe de Târgu Mureş Sud care se ramifică prima dată spre Niraj, respectiv spre Band iar apoi, la Band se ramifică încă o dată, spre Lechinţa, respectiv spre Miheş. Daca te uiti la fotografii iti poti da seama ca e acceasi situatie ca si la Targu Mures si anume cele doua linii sunt distincte. Calatorii ar fi trebuit sa treaca peste toate liniile normale din statie ca sa ajunga la liniile inguste (sper ca nu m-am inselat) |
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mar 18 Aug 2009, 21:50 | |
| Depinde din ce parte se venea. Statia de plecare era chiar in gara principala, la intrare. Pana la Targu Mures Sud, linia de ingusta merge paralel cu cea normala, urmand ca dupa triajul de la Tg Mures Sud, sa treaca peste 2 linii normale si s-o ia catre Band. Din pacate, din 2002, daca nu ma insel, s-au demontat trecerile peste calea ferata normala... ---- Later edit: De aici plecau trenurile.....cam atat a mai ramas: Am sa revin cu poze de indata ce voi mai face. |
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam 19 Sept 2009, 22:39 | |
| Azi, am mers "in recunoastere", alocand mai mult timp pentru poze. Pe langa linia 407, mai exista una ce se ramifica din aceasta, indreptandu-se catre Gheorghe Doja si avand ca statie finala comuna Miercurea Nirajului(din cate am vazut pe Google Earth...). Dupa cateva sute de metri in fata, linia traverseaza drumul E60, si se continua printre dealuri. Revenind la linia 407, imediat dupa triajul Tg Mures Sud, traverseaza o straduta: --- Imediat dupa straduta, vedere catre Band: La un moment dat, se zareste inca o linie care se "infunda" intr-un banc de pamant: ---- Ceea ce m-a lasat placut surprins, a fost starea acceptabila a sinelor, ignorand efectele inevitabile ale lipsei circulatiei si intretinerii, suruburile fiind, insa, la locul lor. ---- Macazul manual corespunzator abatutei ---- Semnal de intrare...insa nu stiu unde. Fiind amplasat pe partea dreapta din directia Band-Tg Mures, tind sa cred ca exista o statie undeva in zona triajului Tg Mures Sud. -- Cativa metri mai incolo, linia incepe un slalom printre curtile oamenilor ---- Inca o trecere peste o strada: ---- Imediat dupa trecere, linia isi continua drumul pe un dig facut special pentru aceasta, relieful variind la inaltime din cauza albiei raului Mures. --- De pe linie, se vede semnalul prevestitor celui de intrare: --- Alte aspecte... --- Intr-un final, linia ajunge langa raul Mures, pe care-l traverseaza pe un pod metalic, cu structura ramasa intacta: ---- Lucru de remarcat, undeva pe la jumatatea podului, deasupra apei ---- Odata traversat podul, am zarit ruta liniei... --- Pun si o poza cu intregul pod, pentru a se putea aprecia marimea si complexitatea sa(pe mine m-a uimit amploarea proiectelor de atunci, de aceea si pun accentul pe unele detalii) ---- Dupa o pauza de aproximativ 1km jumatate, in care linia e la locul ei, urmeaza "vestile proaste" Va las pe voi sa comentati poza... ----- Dupa trecerea respectiva, urmeaza o portiune de linie careia ii lipsesc in totalitate suruburile de prindere de traverse: --- ...iar mai apoi, inevitabilul: --- Alaturi de un semnal de avarie, apare iarasi linia, care de data asta, trece cu brio peste o alta strada ---- --- Apoi, apar colibele binecunoscutilor rromi, lucru care parca si motiveaza lipsa liniei doar pe segmentele "locuite"( mai bine zis, ocupate) de tigani ---- Dupa aproximativ 100 m, vegetatia creste nestingherita printre sinele scapate de hoti ---- De aici, linia se curbeaza si ocoleste o cladire a CFRului, urmand ca mai apoi sa traverseze un mic triaj de cale ingusta aflat langa hala depoului de material rulant ----- Hala depoului -- Aspecte din curte ------ De aici si pana in gara nu mai sunt decat cateva sute de metri de linii invadate de buruieni si copaci. |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Dum 20 Sept 2009, 08:26 | |
| Foarte frumoase fotografiile. Era un traseu foarte frumos, pacat ca l-au abandonat. Partea cea mai interesanta a traseului (din cate am vazut pe Google Earth) este Milas - Teaca (cca. 20km) unde sunt multe serpentine... - cortexedge a scris:
Pe langa linia 407, mai exista una ce se ramifica din aceasta, indreptandu-se catre Gheorghe Doja si avand ca statie finala comuna Miercurea Nirajului(din cate am vazut pe Google Earth...) Este vorba despre linia ingusta 408 Targu Mures - Miercurea Nirajului - Baile Sovata (aprox 70 km) P.S. Daca am urmarit bine fotografiile cred ca acel semafor de intrare acoperea macazul pe care l-ai fotografiat inainte. |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Dum 20 Sept 2009, 13:41 | |
| Pe langa Teaca este un nene care are o motocicleta modificata sa mearga pe calea ingusta si cu care mai circula pe acolo de aia e linia curata si se vede iarba zdrobita. _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Dum 20 Sept 2009, 13:45 | |
| Vlad, mi se pare destul de absurd sa se puna semnalul de intrare la 2 m inaintea macazului... Plus ca, pentru 2 linii, din care doar 1 e directa, nu merita pus semnal. Probabil, linia infundata era folosita pentru pastrarea vagoanelor... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie | |
| |
| | | | 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |