Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni

In jos 
+70
AeroX
laurentzu
NIKU24
ciprian71
Luna
cfr500
rayldegm
aris86
Davee91
TudorVD
cristy79
traian
alinutz23
AndiCFR
mielutu zburator
marius664
COSTACHE MIHAIL
alliens
vatmanul
billy752-istu
riciu
didinul
Vlad Singeorzan
dan tm
Amiralul
Silviu Sintea
adascalu
Balto
membru dezactivat ,
maris.constantin
cardinal
Andrey_tm
Sabik
IonutCFR2009
DUAL
Katalin4653
iuli.hard
razvan - trenuri
halmarius
lapsanszkitamas
Adirmvl
mureseanu_976
Vale
Czirjak Arpad
Dr2005
Nesebar
liviulav33
nenuandrei
ionutz85
Kriszti219
rizelgeorgel2004
92Dragos
bvio88
TVlad
Adrian78
alex.alexus.tm
Vitosa
David Marius
Norbi
Ioan
Vlad
Ionutz
Gabry Gabriel
mardaryroby
kristi kkk
KQQ
cortexedge
Shinkasen
cristi CFR
myster2008
74 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 40 ... 44  Urmatorul
AutorMesaj
rayldegm

rayldegm

Numarul mesajelor : 39
Varsta : 28
Localizare : Reghin, Mures
Reputatie : 2954
Data de inscriere : 29/11/2016

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Empty
MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeMier 01 Mar 2017, 20:55

Tirgu Mures - Bistrita Nord si retur circula ca automotor Siemens Desiro, de la (pana la) Deda linia fiind electrificata.
Sus In jos
Sabik

Numarul mesajelor : 341
Localizare : Cluj Napoca
Reputatie : 4692
Data de inscriere : 24/12/2012

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 09:33

rayldegm a scris:
Tirgu Mures - Bistrita Nord si retur circula ca automotor Siemens Desiro, de la (pana la) Deda linia fiind electrificata.

Cu 2 schimburi de directie mi se pare normal sa fie desiro. Ca mersul e facut pentru o garnitura cu vagoane, asta e o problema (112 km in 3 h, R4144).
Sus In jos
laurentzu

Numarul mesajelor : 424
Varsta : 39
Localizare : Iasi
Reputatie : 3515
Data de inscriere : 08/06/2016

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 11:35

Sabik a scris:
rayldegm a scris:

Cu 2 schimburi de directie mi se pare normal sa fie desiro. Ca mersul e facut pentru o garnitura cu vagoane, asta e o problema (112 km in 3 h, R4144).

Pai si daca e facut cu Desiro, care nu mai necesita schimbarea locomotivei, de ce nu este facut mersul ca pentru un automotor ? Cei de la RegioTrans de ce fac ca mersul de pilda pentru Harlau - Iasi sa prevada doar o oprire de 5 minute in Podu-Iloaiei. Sigur o sa zica cei din CFR ca mersul e facut pentru o garnitura de vagoane, dar daca 99% din cazuri e facut cu Desiro unde e logica. Nu mai bine reduci cu jumtate de ora mersul in fiecare zi , si daca chiar se intampla de 3 ori pe an sa nu ai Desiro disponibil, iti asumi o intarziere de 20 - 25 de minute?
Sus In jos
rayldegm

rayldegm

Numarul mesajelor : 39
Varsta : 28
Localizare : Reghin, Mures
Reputatie : 2954
Data de inscriere : 29/11/2016

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 14:38

laurentzu a scris:
Sabik a scris:

Pai si daca e facut cu Desiro, care nu mai necesita schimbarea locomotivei, de ce nu este facut mersul ca pentru un automotor ? Cei de la RegioTrans de ce fac ca mersul de pilda pentru Harlau - Iasi sa prevada doar o oprire de 5 minute in Podu-Iloaiei. Sigur o sa zica cei din CFR ca mersul e facut pentru o garnitura de vagoane, dar daca 99% din cazuri e facut cu Desiro unde e logica. Nu mai bine reduci cu jumtate de ora mersul in fiecare zi , si daca chiar se intampla de 3 ori pe an sa nu ai Desiro disponibil, iti asumi o intarziere de 20 - 25 de minute?

Crede-ma aceasta intrebare mi-am pus-o si eu, dupa ce am stat la Deda 15 minute si 30 in Saratel in drum spre Bistrita Nord. Adica sta trenul aproximativ 45 de minute aiurea, dupa parerea mea.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 14:42

Asa e cu trenul prin Romanica. Ce atata graba.

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 14:56

Nu mai bine sa se previna intarzierile cu orice pret, sa stie omul ca se poate baza pe tren?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 15:07

Nu, normal ar fi sa se mearga cat mai sustinut si daca intarzie cand si cand aia e, se mai intampla dar mai bine e sa fie mersul sprinten. Nu e ok sa doarma pe drum.

Numarul mesajelor : 341
Localizare : Cluj Napoca
Reputatie : 4692
Data de inscriere : 24/12/2012

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 15:08

rayldegm a scris:
laurentzu a scris:

Crede-ma aceasta intrebare mi-am pus-o si eu, dupa ce am stat la Deda 15 minute si 30 in Saratel in drum spre Bistrita Nord. Adica sta trenul aproximativ 45 de minute aiurea, dupa parerea mea.

scrie aici la cei de la CFR Calatori:

http://app.cfrcalatori.ro/chestionars/chestionars.aspx
Sus In jos
laurentzu

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 15:30

Sabik a scris:

scrie aici la cei de la CFR Calatori:
http://app.cfrcalatori.ro/chestionars/chestionars.aspx
Nu sunt din zona ca sa pot confirma ca pe aceasta ruta mersul chiar e facut mereu cu Desiro. Doar am pus o intrebare pe baza celor relatate. Daca as fi utilizat mereu acest tren cu siguranta as fi facut o sesizare/propunere celor de la CFR pentru imbunatatirea  mersului.

Luna a scris:

Nu mai bine sa se previna intarzierile cu orice pret, sa stie omul ca se poate baza pe tren?
Pe acest sistem am putea sa ii facem un mers trenului de Satu-Mare care in loc de 16 ore , sa faca 24 de ore ca sa stim sigur ca nu va mai intarzia (desi nu se stie niciodata la acest tren  Mad  ). E important sa nu ai intarzier,i dar nici sa ai un mers aberant si in loc sa mergi, sa stai mai mult prin gari.

Nu are legatura cu acest topic, dar tot asa nu inteleg de ce trenul 1831 (Galati - Iasi - Cluj-Napoca) sta in Iasi 28 de minute (anul trecut parca 30 sau 31), iar perechea sa 1832 sta in Iasi doar 12 minute.

Ultima editare efectuata de catre laurentzu in Joi 02 Mar 2017, 15:42, editata de 1 ori
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 15:40

Sunt constient ca nu se poate asa ceva, dar daca ar fi dupa mine asa as face, omul sa se poata baza pe tren, nu sa fie nevoie sa isi planifice sa ajunga cu cateva ore mai devreme sau chiar cu o zi mai devreme. Din pacate nu stiu ce alte masuri se pot lua impotriva intarzierilor.

Kapпaтй a scris:
Nu, normal ar fi sa se mearga cat mai sustinut si daca intarzie cand si cand aia e, se mai intampla dar mai bine e sa fie mersul sprinten. Nu e ok sa doarma pe drum.
Zici tu asta, ca pasionat ce nu e mare bai daca pierzi vreo legatura/nu ai treaba la destinatie. Dar un calator normal poate pierde legatura cu alt mijloc de transport, poate pierde vreo sedinta, poate pierde multe. Am patit-o de mai multe ori si chiar ma gandeam sa trimit ceva sugestii sa se bage timpi seriosi in mers la fiecare tren pentru a prevenii intarzierile. Tine cont ca in unele cazuri datorita intarzierilor e posibil sa ai nevoie de cazare, sa ai zi de absenta la servici cu problemele de rigoare, poti pierde avionul si multe altele. Din cauza asta cand merg cu trenuri cu schimbare caut ori sa fie timp intre legaturi macar o ora jumate ori daca pierd trenul/mijlocul de transport de legatura sa fie si altul in 2-3-4 ore mai tarziu sau macar in acceasi zi.
Sus In jos
laurentzu

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 15:54

Luna a scris:
Kapпaтй a scris:
Zici tu asta, ca pasionat ce nu e mare bai daca pierzi vreo legatura/nu ai treaba la destinatie. Dar un calator normal poate pierde legatura cu alt mijloc de transport, poate pierde vreo sedinta, poate pierde multe. Am patit-o de mai multe ori si chiar ma gandeam sa trimit ceva sugestii sa se bage timpi seriosi in mers la fiecare tren pentru a prevenii intarzierile. Tine cont ca in unele cazuri datorita intarzierilor e posibil sa ai nevoie de cazare, sa ai zi de absenta la servici cu problemele de rigoare, poti pierde avionul si multe altele. Din cauza asta cand merg cu trenuri cu schimbare caut ori sa fie timp intre legaturi macar o ora jumate ori daca pierd trenul/mijlocul de transport de legatura sa fie si altul in 2-3-4 ore mai tarziu sau macar in acceasi zi.

Tu nu cred ca ai inteles aceasta discutie. Daca pe acesta ruta se foloseste mereu Desiro, de ce sa ii fac mers de tren garnitura si sa nu ii fac mers de automotor? Numai asa de dragul de a sta in Deda si in Saratel ? Pe logica ta ar trebui sa mearga toate trenurile pe relatia Bucuresti - Constanta cu 140 km/h sau cat e viteza maxima a unor trenuri, desi unele pot merge (si in fond merg) cu 160 km/h. Sau de frica ca uneori iarna 3-4 zile pe linie electrificata trebuie sa folosesc Diesel sa pun viteza maxima pe Bucuresti - Constanta specifica unei locomotive Diesel.
Iar legat de legaturi, evident sa se pastreze aceeasi timpi pentru legatura. Daca acuma pleaca la ora x din Tg-Mures atunci il pui sa plece la ora x+10 ca sa nu iti afecteze legaturile, eu nu vorbeam de legaturi ci doar de timpii de asteptare.
Daca tot nu te-am convins, citeste postarile colegilor din Galati, care mereu se plang ca pe Buzau - Galati si retur timpii sunt prea largi ori asteptarile prea mari, si chiar daca trenul are intarziere el tot recupereaza si ajunge la timp in gari.

Ultima editare efectuata de catre laurentzu in Joi 02 Mar 2017, 16:00, editata de 1 ori
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6763
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 15:56

Luna a scris:
Kapпaтй a scris:

Nu e adevarat. La fel de bine poate intarzia si la cei mai largi timpi. Se intampla cand e sa se intample.
Si eu militez pentru durata minima de mers cat mai realizabila, nu sa doarma trenul in gari, iar acest aspect este important pentru cineva care intra pe site-ul cu mersul trenurilor si vede acolo 4h30m in loc de 3h45m sau 2h05m in loc de 1h35m si se decide sa ia trenul sau sa mearga la autocar/microbuz.
Suntem pe un forum al pasionatilor de trenuri, deci automat multi dintre noi considera ca trebuie facut orice pentru a atrage pe oricine la tren.
De exemplu, pe 901 (Pitesti - Bucuresti), un Desiro poate scoate lejer 1h20m fara atasari de grupe. In realitate are inca 15 minute extra. Plus ca zilnic cateva trenuri circula pe firul de 100, in loc sa circule pe cel de 50 (Chitila - Contesti/Titu), dar mersul este mers ce trebuie respectat si se doarme vreo 20 minute prin Titu. Multi turbeaza, le e frica ca intarzie trenul, s-a defectat de nu mai pleaca, dar de fapt habar n-au ca a ajuns trenul mai devreme (fiindca pentru cei mai multi asa ceva nu exista, e de rasul curcilor, toata lumea stie ca trenurile merg incet si ca intarzie). Imi amintesc mai ales pe trenul 1922, unde circula sibieni, valceni, deci nu prea cunosc situatia de pe 901. Clar e mai bine sa mergi cu durata minima si mai intarzii acolo 5-10 minute.
Din nou ma sochezi cu ce idei marete ai tu la mersul trenurilor. Pe ce ca avem un mers bolnav cu timpi enormi, tu vrei sa fie si mai mari.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 16:02

Exceptind minutele mari de stationare prin gari pentru rebrusare, degeaba scriem la CFr Calatori.

Ei merg pe vitezele impuse de starea liniei deci de CFR Infrastructura( CFR SA parca e denumirea oficiala)

O mare parte a problemelor transportului feroviar acolo trebuie cautata nu la CFR Calatori.
Sus In jos
Czirjak Arpad

Numarul mesajelor : 318
Reputatie : 4826
Data de inscriere : 07/08/2012

MesajSubiect: .   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 17:19

Dar tot nu înţeleg de ce nu se instalează şi aici la Târgu Mureş semnalele de ieşire la marca de siguranţă, exact ca şi la Târgu Mureş Nord? Că văd că pe linie directă s-au instalat la 1oo de metri de marca de siguranţă, iar pentru celelalte linii la 5o de metri (2 vagoane de călători), în timp ce toate semnalele de manevră sunt instalate exact la marca de siguranţă.

Astfel doar toate trenurile de călători opresc dincolo de clădirea principală a gării, adică mult mai spre Târgu Mureş Sud...
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5430
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitimeJoi 02 Mar 2017, 22:26

Luna a scris:

nu prea e nai bine...e de preferat sa ajungi cat mai reped eposibil, iar in cazurile neprevazute sa se asume intarzierea....mai bine 99% din calatori sa ajunga cu 1 ora mai devreme decat sa piarda timpul aiurea in tren...plus ca sunt sanse mari sa se mai atraga calatori daca timpul d emers scade semnificativ...prin tarile unde lumea chiar circula cu trenul nu exista mentalitatea asta de a face mersul cu timpii largi, din contra, se merge pe un emrs cat mai strans
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 37 Icon_minitime

Sus In jos

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni
Sus 
Pagina 37 din 44Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 40 ... 44  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 408 : Targu Mures - Baile Sovata (linie ingusta)
» Târgu Mureş Nord (405)
» Filmulete din Targu Mures
» 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie
» Lucrări de modernizare în gara Târgu Mures

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 400-
Mergi direct la: