Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni

In jos 
+70
AeroX
laurentzu
NIKU24
ciprian71
Luna
cfr500
rayldegm
aris86
Davee91
TudorVD
cristy79
traian
alinutz23
AndiCFR
mielutu zburator
marius664
COSTACHE MIHAIL
alliens
vatmanul
billy752-istu
riciu
didinul
Vlad Singeorzan
dan tm
Amiralul
Silviu Sintea
adascalu
Balto
membru dezactivat ,
maris.constantin
cardinal
Andrey_tm
Sabik
IonutCFR2009
DUAL
Katalin4653
iuli.hard
razvan - trenuri
halmarius
lapsanszkitamas
Adirmvl
mureseanu_976
Vale
Czirjak Arpad
Dr2005
Nesebar
liviulav33
nenuandrei
ionutz85
Kriszti219
rizelgeorgel2004
92Dragos
bvio88
TVlad
Adrian78
alex.alexus.tm
Vitosa
David Marius
Norbi
Ioan
Vlad
Ionutz
Gabry Gabriel
mardaryroby
kristi kkk
KQQ
cortexedge
Shinkasen
cristi CFR
myster2008
74 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 35 ... 44  Urmatorul
AutorMesaj
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9360
Data de inscriere : 20/08/2008

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeMier 18 Feb 2015, 14:41

Tine-ne la curent. Poate trec si eu azi pe acolo.

Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9360
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeMier 13 Mai 2015, 00:27

Ieri se ierbicida in Tg Mures Nord, treaba ce n-am vazut-o sa fie facuta niciodata. Smile
405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 IMG_20150512_141340

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 14 Mai 2015, 00:19

Și la Făurei parcă era luni un tip care făcea același lucru.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Czirjak Arpad

Numarul mesajelor : 318
Reputatie : 4826
Data de inscriere : 07/08/2012

MesajSubiect: .   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeVin 22 Mai 2015, 11:28

Hmda, ieri seara am văzut şi eu trenul special privat unguresc cu pelerinii de Rusalii pentru Şumuleu Ciuc la Târgu Mureş cu o întârziere de vreo oră jumate, avea 15 vagoane (ar fi trebuit să mai bage vreo 5, că cerinţă pe piaţa liberă pentru călători încă ar mai fi existat), toate istorice (foarte vechi dar refăcute pentru condiţiile de azi), dar după cum m-am uitat pe www.zarandokvonat.hu, lunea deja toate biletele erau epuizate (iar bilete fără rezervarea locului, adică stal/în picioare pe culoare sunt ilegale), era tractat de un GM destul de zgomotos, a intrat dinspre Războieni, desigur, pe linia 3 directă, deşi spre Deda era nevoit să iasă cu abatere, dealtfel cum am constatat toată gara e un şantier în lucru, sper să iasă bine (n-are nici un rost să muţi calea ferată, sau să construieşti o nouă linie spre Sighişoara, sau să muţi gara la Cristeşti, totul este foarte bine aşa cum este azi, sunt fericit să văd că totul se reabilitează la standardele europene, că Târgu Mureşul doar încă mai are vreo 150.000 de locuitori, deci e un oraş... destul de mare), n-am văzut proiectul, dar sper ca linia 1 să fie directă spre ambele direcţii, alminteri nu vor rămâne decât jumătate dintre liniile actuale, lucru foarte bun, dar alea măcar, sper, cu suta pe oră, ei, tare mult m-am emoţionat, atât ca fan destul de înrăit al circulaţiei feroviare, cât şi ca ungur, dar şi ca creştin, tare mult mi-aş dori ca anul viitor să fiu şi eu în trenul acesta, măcar pentru feelingul acela incomparabil, dealtfel singurul tren de pe M405 care nu avea oprire decât la Târgu Mureş (alte accelerate mai au şi la Luduş, Iernut, Reghin – mă rog, ăştia n-au oprit, că dacă ar fi oprit în fiecare orăşel de pe traseu, n-ar mai fi ajuns niciodată până la Miercurea Ciuc, alminteri nici n-au avut călători interesaţi din aceste orăşele), vreun sfert de oră, l-am şi filmat, dar camera laptopului meu e foarte slab, n-are nici măcar 5 megapixeli, deci nu e bun decât pentru videochat, sau aşa, filmări aici înăuntru în camera de bloc. Ca o idee puteţi să vizionaţi acest film documentar făcut de profesionişti, are şi câteva minute cabview din zona Ghimeşului:

https://www.youtube.com/watch?v=wS-oVQcIP9E
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeVin 22 Mai 2015, 11:53

În staţia Târgu Mureş vor opri toate trenurile. Să faci linii de 100 km/h şi macazuri de viteză sporită în abatere mi se pare o tâmpenie, sincer.

Czirjak Arpad

MesajSubiect: .   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeVin 22 Mai 2015, 14:12

Nu e tâmpenie chiar atât de mare! Vor rezista mai mult timp, nu se vor degrada chiar atât de repede ca la Târgu Mureş Nord, unde linia 3 e deja cu 15 km/o! Repet, n-am văzut proiectul, nu ştiu ce fel de cerinţe trebuiesc împlinite că banii vin în mare parte de la UE. Dealtfel cum am văzut la alte staţii reabilitate (de ex. la Sf. Gheorghe, Sighişoara), liniile secundare s-au făcut tot pentru aceeaşi viteză ca şi linia directă, adevărat, macazurile chiar nu ştiu... Viteza redusă cândva însemna 30 km/o... Eu zic: dacă faci ceva, măcar fă-l bine, să fie durabil, rezistent, să ţină pentru viitor... Chiar toate trenurile nu opresc la Târgu Mureş (acuma văd pe wikipedia engleză că n-are decât 134.000 de locuitori)! Marfarele Azomureş trec fără oprire...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeVin 22 Mai 2015, 15:25

Pe Coridorul IV, liniile abătute s-au făcut, în general, cu material semibun, pentru viteze reduse. Tocmai pentru că s-a considerat că nu se justifică.

lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5791
Data de inscriere : 21/07/2012

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeVin 22 Mai 2015, 15:47

Macazele ar trebui sa le faca de 50 sa treaca marfarele fara reducerea vitezei. Dar degeaba se pun macaze bune daca linia pana si de la gara este praf. La abia 300 m de gara in directia Deda este o zona cu limitare, mai incolo la podul peste canal din nou...
Sus In jos
Czirjak Arpad

MesajSubiect: .   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeVin 22 Mai 2015, 18:03

Atunci nu mai înţeleg deloc, de ce s-a introdus semnalizarea tip TMV pe aceste coridoare reabilitate, dacă în abatere tot trebuie să circuli cu viteză redusă? La un tren de 20 de vagoane, chiar şi la unul cu 10 vagoane, la o viteză de 100 km/o mai contează fracţiunile alea de minisecunde de le porunca semnalelor alea TMV de circulă cu 90, cu 110, etc., când viteza ordonată se poate executa doar după trecerea ultimului vagon, la 20 de vagoane asta înseamnă 500 de metri, iar până la semnalul următor mai ai... 700 de metri, poate mai e şi vizibil în faţa ta, şi vezi o poruncă de reducere, păi atunci crezi că mai găseşti vreun mecanic să ridice viteza de la 90 la 110, când în faţă vede un semnal tot cu 90? Eu cred că nu fac astfel de "jocuri debile cu viteza", când la... deci gândeşte-te un pic fără să fii inginer de specialitate şi vezi şi tu cu un Samsung Galaxy S VI în mână ce se întâmplă în realitate? Nici mecanicii nu mai pot controla aceste video-game-uri proaste, astfel doar nici nu mai încearcă să ridice viteza la porunca unui semnal TMV, când oricum văd deja la trecerea de aceasta, că următorul semnal, sau al doilea cere reducerea acestuia cu 10 km/o, de ex. la 90 km/o, ţi-am dat un exemplu. Apoi semnalizările astea TMV nu pentru aia au fost introduse, ca să poţi schimba linia cu o viteză şi mai mare decât cea redusă? Şi nu în ultimul rând, eu câte semnaleTMV am văzut, toate funcţionau ca BLA, sau arătau o cifră dubioasă (ajunge foarte uşor să ai câte un bec ars, şi din 80 să vezi cifra de 90), nu în ultimul rând poate cu greu găseşti una-două locomotive care să circule cu peste 100 km/o, dar vagoane de călători - şi mai greu. De aceea constat şi nu comentez, că mai toate trenurile de călători nu prea ridică viteza peste 100 km/o, nici chiar acolo unde semnalele o poruncesc. Eu din prima zi am considerat aceste semnale TMV o porcărie!
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeVin 22 Mai 2015, 18:14

Arpad nu prea am inteles multe din mesaju tau
Din ce am auzit si eu schimbarea clasica in statii cu cea TMV a fost doar o pierdere de bani singurul avantaj ar fi ca ramane in calculator memorate toate operatiunile
Dr2005 totusi macazele cu viteza sporita in abatere sunt un pas inainte si ar trebui introduse intre liniile directe pe magistrale si cu 50-60km/h la liniile abatute din statiile mari ca e jignitor ca in statia Craiova sa garezi dupa linia 4 cu 10 km/h
Avantajul l-am vazut la Glogovat unde treci cu 80km/h in abatere
Tamas si daca ar permite linia directa 80km/h la trenurile de marfa sigur s-ar introduce o limitare de 60 km/h sa nu mature calatorii de la peroane
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeVin 22 Mai 2015, 19:05

Târgu Mureş e o staţie în care toate trenurile de călători opresc şi vor opri şi în continuare, la fel şi o bună parte a marfarelor. De aia zic că 30 - 40 km/h pentru abatere e suficient (la noi e 30 km/h viteza normală în abatere, la unguri e 40... când ajungi la 10 km/h e grav, trebuie să înlocuieşti macazul).

Pe coridoare, într-adevăr, în unele staţii e bine să ai câte o abatere de viteză sporită, dar nu în toate hm-urile.
Nu e necesar TMV în toate staţiile.

mureseanu_976
Moderator
Moderator
mureseanu_976

Numarul mesajelor : 2215
Localizare : I eh, no, nooo, no es possible
Reputatie : 8092
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeSam 23 Mai 2015, 00:13

Czirjak Arpad a scris:
Nu e tâmpenie chiar atât de mare! Vor rezista mai mult timp, nu se vor degrada chiar atât de repede ca la Târgu Mureş Nord, unde linia 3 e deja cu 15 km/o!

S-a intamplat pentru ca bariera de la trecerea la nivel km 282 + 264 era DEFECTA ! Altfel serpuia cu 30 km/h pana iesea ultimul vagon de pe linia 3 si dup-aceea l-ar fi turat pana la 50 km/h prin oras. De-abia la stadion a inceput sa se traga de tren.

Ce mi s-a parut de-a dreptul penibil a fost ca trenul 4546 Tirgu Mures - Deda a fost "tras deoparte" la Dumbravioara si tinut la distanta fata de 12401 MAV Nosztalgia doar de dragul ca trenul lor era intarziat ! Au livrat destula carne navetistii lui 4546 in frigiderele CFR Calatori, dar nu va mai fi cazul pana la anul.

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 D%20350%20TITO%20Broz
Sus In jos
lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5791
Data de inscriere : 21/07/2012

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeSam 23 Mai 2015, 00:18

@adrian stiu, de asta am spus 50. Am vazut in Alba Iulia carbunar trecand cu 50-60, dar nu incerc sa compar 200A cu modesta 405.
@dr2005 nu opresc toate marfarele, doar daca "da prioritate" unui tren de calatori sau daca nu au loc in TgM Sud
Sus In jos
Silviu Sintea

Silviu Sintea

Numarul mesajelor : 94
Reputatie : 5129
Data de inscriere : 11/02/2011

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeSam 23 Mai 2015, 11:36

2010-2015.

Sus In jos
Czirjak Arpad

MesajSubiect: .   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitimeMier 27 Mai 2015, 19:05

Conform legislaţiei actuale din România, era corect ca trenul acela personal să aştepte la Dumbrăvioara pe o linie abătută, chiar şi dacă asta ar însemna întârzierea lui în Mers. Chiar şi IRul de Bucureşti ar fi fost obligat să cedeze trecerea, chiar şi dacă Boldogasszony Zarandokvonat avea o întârziere de o oră jumate. Cum a ieşit din Tg. M, are prioritate până la prima oprire, Deda. Păi cum ar fi dacă ar opri în fiecare oraş de pe traseu ca acceleratele, păi atunci n-ar mai ajunge la Miercurea Ciuc nici cu vagoane de dormit! Trenul Boldogasszony Zarandokvonat are un rang superior: nu e un simplu tren accelerat internaţional ca Braşov - Budapesta. E un tren şi mai special. În Ungaria nici nu a oprit decât la Szolnok şi la Debrecen (şi acolo băga numa 120 pe oră). Şi, mă gândesc, probabil a plătit tarifele mai ridicate pentru folosirea infrastucturii feroviare din România decât personalul acela (alţi forumişti să mă corecteze). Singurul tren care ar fi avut prioritate faţă de aceasta ar fi fost un convoi NATO secret sau ceva de genul cu bombe atomice, ceea ce în zona M 405 mi s-ar fi părut ceva incredibil, deşi am văzut o singură dată în viaţa mea pe M 405, acum câţiva ani, trecând un tren militar. Dar cred că şi aia avea un rang de marfar obişnuit, că transporta numai tancuri...

Ca fapt divers, TMV nici nu a fost introdus în Ungaria...

Şi da, marfarele Azomureş trec fără oprire nu doar prin Tg. M, dar pe M 405 până la Deda peste tot, dacă au cale liberă. Călători nu mătură pe peroane, că sunt 2 linii directe, una pentru fiecare direcţie în parte, deci viteza în abatere oricum trebuie redusă la ieşire...

Linia 3 din Tg. M N e cu 15 km/o din cauza degradării liniei.

50 km/o între Tg. M - Tg. M N e din cauza unor sinucigaşi care s-au băgat în faţa trenului la trecerile la nivel, alminteri viteza era de 80, linia chiar şi acuma permite 80...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 27 Icon_minitime

Sus In jos

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni
Sus 
Pagina 27 din 44Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 35 ... 44  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 408 : Targu Mures - Baile Sovata (linie ingusta)
» Târgu Mureş Nord (405)
» Filmulete din Targu Mures
» 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie
» Lucrări de modernizare în gara Târgu Mures

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 400-
Mergi direct la: