|
| 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
|
+70AeroX laurentzu NIKU24 ciprian71 Luna cfr500 rayldegm aris86 Davee91 TudorVD cristy79 traian alinutz23 AndiCFR mielutu zburator marius664 COSTACHE MIHAIL alliens vatmanul billy752-istu riciu didinul Vlad Singeorzan dan tm Amiralul Silviu Sintea adascalu Balto membru dezactivat , maris.constantin cardinal Andrey_tm Sabik IonutCFR2009 DUAL Katalin4653 iuli.hard razvan - trenuri halmarius lapsanszkitamas Adirmvl mureseanu_976 Vale Czirjak Arpad Dr2005 Nesebar liviulav33 nenuandrei ionutz85 Kriszti219 rizelgeorgel2004 92Dragos bvio88 TVlad Adrian78 alex.alexus.tm Vitosa David Marius Norbi Ioan Vlad Ionutz Gabry Gabriel mardaryroby kristi kkk KQQ cortexedge Shinkasen cristi CFR myster2008 74 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
cardinal
Numarul mesajelor : 3333 Reputatie : 8736 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Mier 11 Sept 2013, 09:23 | |
| - Katalin4653 a scris:
- Nu so luat nimene de mine ! Chiar era pustiu cand am fost , unguri jegosi si care s-or luat de mine au fost la Toplita!
ala e un oras romanesc, intr-un judet maghiar ca si Intorsura Buzaului in Covasna |
| | | Czirjak Arpad
Numarul mesajelor : 318 Reputatie : 4826 Data de inscriere : 07/08/2012
| Subiect: . Mier 09 Oct 2013, 10:58 | |
| Magistrala 405 a fost recent declarat neinteroperabil de către CFRCălători.
Să vină privaţii!
Trans Feroviar Călători Bucureşti cu automotoarele regio Târgu Mureş - Cluj Napoca - Oradea, zilnic căte 3 perechi, dimineaţa, amiaza şi seara.
Regio Trans Braşov cu automotoarele regio zilnic între orele 6 - 22, cu plecare din 2 în 2 ore din ambele capete: Războieni respectiv Deda.
Nişte trenuri de genul: Bistriţa Nord - 406 - Luduş (aici cuplat cu un automotor 405 de la Deda) pentru Alba Iulia - Sibiu - Arad - Timişoara.
Apoi: Târgu Mureş - Deda - Sărăţel - Bistriţa N...
Şi un interregio de genul: a) Tg. Mureş - Deda - Siculeni b) Braşov - Siculeni a + b (cuplare) => Siculeni - Adjud - Mărăşeşti - Tecuci => a - b (descompunere) a) Tecuci - Bârlad - Iaşi b) Tecuci - Barboşi - Galaţi |
| | | maris.constantin
Numarul mesajelor : 433 Localizare : Arad Reputatie : 4855 Data de inscriere : 14/10/2012
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Mier 09 Oct 2013, 11:04 | |
| Nu ma asteptam la asa ceva... |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Mier 09 Oct 2013, 11:23 | |
| Nu cred ca a fost declarata neinteroperabila |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Mier 09 Oct 2013, 11:37 | |
| - Czirjak Arpad a scris:
- Magistrala 405 a fost recent declarat neinteroperabil de către CFRCălători.
E cumva 1 aprilie? Liniile neinteroperabile sunt stabilite de CFR S.A., nu de CFR Călători. Există un proiect prin care unele linii interoperabile să devină neinteroperabile. Linia 405 (că magistrală nu e) NU e printre ele. _________________ :TTT:
|
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: . Joi 10 Oct 2013, 12:21 | |
| Eu am citat dintr-un ziar local din Târgu Mureş, un ziar de ieri, care scrie despre şedinţa consiliului local din Târgu Mureş, la care au participat toţi consilierii locali, toţi viceprimarii şi chiar însuşi primarul oraşului în persoană, şi evident şi toţi ziariştii şi câţiva localnici mai curioşi. În această şedinţă un consilier local a tematizat acest lucru, eu nu ştiu de unde a luat informaţia, probabil are nişte pârghii mai secretizate, decât noi... care întotdeauna vom şti ultimii, şi doar cu întârzieri, doar în momentul în care puterea politică care controlează toate mediile şi prin aceasta populaţia, va da undă verde şi unei asemenea ştiri. FOARTE INTERESANT mi s-a părut faptul, că nimeni NU A NEGAT această afirmaţie, nici măcar primarul oraşului... Deci probabil ei ştiu mai bine (toate încă din timp) ce se întâmplă în spatele uşilor închise... |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 10 Oct 2013, 12:31 | |
| Eu am acces la mai multe informaţii decât primarul Aleşii ăştia sunt prost informaţi, acum vreo câteva luni tot veneau petiţii şi interpelări că auziseră unii că cică s-ar face secţia Salva - Sighetu Marmaţiei neinteroperabilă. A trebuit să întocmim câteva zeci de răspunsuri prin care să le explicăm că faptul că CFR Călători îşi anulează un tren nu înseamnă că secţia devine neinteroperabilă. _________________ :TTT:
|
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5791 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 10 Oct 2013, 18:43 | |
| WUT? neinteroperabila inseamna rusini CFR+privati sau exclusiv CFR/privati? either way, a aparut un zvon de vreo 2-3 saptamani cum ca s-a decis modernizarea garii din banii primiti acum nspe mii de ani. poate acum chiar se tin de promisiuni...nu ca avem noi asa flux de calatori, dar trebuie un camin nou pt boschetari... |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 10 Oct 2013, 19:12 | |
| Si, oricum, va trebuie o gara care sa nu arate ca un cotet. Din ce am vazut prin tara, nu cred ca e vreun oras resedinta de judet cu o gara mai hidoasa.
Mai in gluma, mai in serios, si cladirea statiei Copaceni, de pe 205, desi nici macar HM nu mai e, parca arata mai decent, desigur, tinand cont de cele doua localitati. |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 10 Oct 2013, 19:32 | |
| - lapsanszkitamas a scris:
neinteroperabila inseamna rusini CFR+privati sau exclusiv CFR/privati?
neinteroperabilă înseamnă că poate opera un singur operator. Ori CFR ori un privat. |
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 10 Oct 2013, 21:12 | |
| - Vlad a scris:
- lapsanszkitamas a scris:
neinteroperabila inseamna rusini CFR+privati sau exclusiv CFR/privati?
neinteroperabilă înseamnă că poate opera un singur operator. Ori CFR ori un privat. Fals, neinteroperabilă înseamnă că nu mai e administrată de CFR S.A. pe perioada închirierii. Conform OUG 12/1998 cu modificările şi completările ulterioare, toţi operatorii licenţiaţi au acces nediscriminatoriu pe toată reţeaua, fie ea interoperabilă sau nu. Gestionarii privaţi nu pot percepe un TUI mai mare decât percepe CFR S.A. pentru o secţie similară (conform metodologiei de calcul şi clasificării secţiilor). Până acum, CFR Călători a operat doar pe Sântana - Ineu, care era închiriată la RC-CF Trans (că au dat Sântana - Ineu - Cermei şi CFR încă avea Arad - Brad). În rest, nu s-a solicitat niciunui gestionar accesul trenurilor CFR Călători pe vreo neinteroperabilă. Dar asta nu înseamnă că nu e posibil. _________________ :TTT:
|
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: . Joi 10 Oct 2013, 21:26 | |
| Nu ştiu ce să zic. Ştirea a apărut în acelaşi ziar, chiar şi în ediţia de azi, un interviu cu acelaşi consilier (cică nu se face autoastrada proiectată la Tg. Mureş, TAROMul a scos nişte curse, înţeleg şi eu, nu sunt bani, nu e rentabil, adică n-au pasageri, deci zboară mai cam goale, iar distanţa dintre Tg. Mureş - Bucureşti nu e LA - Boston), care mai dă şi data de 25 octombrie. Amu... Eu zic că e destul de periculos, primul oraş cu 150.000 loc. izolat de CFR, plus că privaţii nu mai au logistica necesară pentru a acoperi cererea de pe piaţă, aşa cum aţi văzut şi voi recent în cazul liniilor devenite neinteroperabile în Bucovina... Pur şi simplu firmele nu au material rulant... Apoi nu ştiu ce va face CFRCălători cu propriul său material rulant de aici de pe 405, că au vagoane noi, europene adică, şi locomotive bune...
Gara Tg. Mureş... Am văzut eu cu ochii mei licitaţia publică cu toate detaliile tehnice, scria acolo şi sursa fondurilor (deci banii sunt pentru proiect 100% pe masă), doar că nu ştiu cine a câştigat-o... Ştiu însă, că primarul şi instituţia primăriei NU a dat aprobările necesare începerii reabilitării, că cică au alte proiecte, mai vechi din anii 1950 de a muta calea ferată la nord de râul Mureş, pe malul drept (deci să construieşti 2 poduri noi, cu centura ocolitoare tot proiectată pentru camioane pe ele) - proiect ambiţios, tare de tot, zic eu, dar na... Trebuie să avem oameni care să viseze viitorul, altfel nu s-ar face nimic în ţara asta...
Eu îl înţeleg şi pe dom primar, oraşul chiar are nevoie de aste proiecte suprarealiste la prima vedere, când vezi că mai orice oraş şi-a făcut recent centură, gări se refac mai peste tot, vezi P. Neamţ, Sf. Gheorghe, doar la noi nu, deci probabil îl doare sufletul cînd vine acasă, şi vede propriul său oraş înpotmolit în balega de Evul Mediu... Optimism are, că cei care şi-au făcut propriul lor oraş să intre pe calea modernizării, au făcut nu doar pe banii din Bucureşti, ci mai ales pe bani UE, care-ţi dă bani foarte mulţi, dacă pui pe masa lor un proiect viabil ca lumea... |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 10 Oct 2013, 22:07 | |
| - Dr2005 a scris:
Fals, neinteroperabilă înseamnă că nu mai e administrată de CFR S.A. pe perioada închirierii. Conform OUG 12/1998 cu modificările şi completările ulterioare, toţi operatorii licenţiaţi au acces nediscriminatoriu pe toată reţeaua, fie ea interoperabilă sau nu. Gestionarii privaţi nu pot percepe un TUI mai mare decât percepe CFR S.A. pentru o secţie similară (conform metodologiei de calcul şi clasificării secţiilor). Până acum, CFR Călători a operat doar pe Sântana - Ineu, care era închiriată la RC-CF Trans (că au dat Sântana - Ineu - Cermei şi CFR încă avea Arad - Brad). În rest, nu s-a solicitat niciunui gestionar accesul trenurilor CFR Călători pe vreo neinteroperabilă. Dar asta nu înseamnă că nu e posibil. Si a fost un scandal monstru, ei au operat pe sectia inchiriata Santana - Ineu - Cermei si se mergea pe legea din 2007 capitolu III art 17 si 18... http://www.consiliulferoviar.ro/uploads/news/id18/D_2010_02.pdf Acum in legea actuala se prevede urmatoarele : Capitolul iii - Citat :
- Art. 14. — (1) C.F.R. Călători va putea opera trenuri de
călători pe secțiile de circulație închiriate potrivit prevederilor legale privind accesul pe infrastructura feroviară. (2) Operarea de către C.F.R. Călători a trenurilor de călători care sunt cuprinse în pachetul minim social aferent secțiilor de circulație aparținând infrastructurii neinteroperabile se face în conformitate cu prevederile legale privind accesul pe infrastructura feroviară.
Art. 18. — (1) Operatorii economici care au închiriat secții de circulație ale infrastructurii feroviare neinteroperabile au dreptul de preluare exclusivă a întregului trafic feroviar de interes local ce reprezintă pachetul minim social.
2) Operatorii economici care au închiriat secții de circulație ale infrastructurii feroviare neinteroperabile pot efectua pe acestea servicii de transport feroviar cu trenuri mixte de marfă și călători, cu respectarea reglementărilor în vigoare. (3) C.F.R. Călători are dreptul de a opera în continuare trenuri de călători prevăzute în pachetul minim social de interes interregional pe secțiile respective, în condițiile legii, cu achitarea tarifului de utilizare a infrastructurii feroviare. La noi legea e o varza totala... Pana la urma cum e cu acesul pe aceste sectii doarece articolele se cam contrazic intre ele. _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 10 Oct 2013, 23:16 | |
| Operatorii privaţi au dreptul de preluare exclusivă a pachetului social, dar nu sunt obligaţi să o facă. Alţi operatori pot asigura restul pachetului social sau pot introduce trenuri nesubvenţionate. _________________ :TTT:
|
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 10 Oct 2013, 23:54 | |
| Eu vreau sa subliniez ca nu se prevede ca poate si OTF privat si CFR Caltori sa aibe impreuna pe o sectie inchiriata trenuri regio incluse in pachetul minim social, 50/50 de exemplu. Adica ori unul ori celalalt.
Deci CFR Calatori chiar daca vrea sa puna un tren regio de ex Arad - Brad - Arad nu poate face acest lucru decat ca tren nesubventionat(deci nerentabil), pentru ca regiotrans are preluat tot pachetul minim social care este inclus in contractul lor de servicii publice iar legislatia actuala nu permite introducerea unui astfel de tren in pachetul minim social al CFR Calatori inclus in contractul lor de servicii publice.
OTF privat este astfel protejat de concurenta pe sectia inchiriata. Daca nu ar fi asa is curios cum ar sta treaba.
Pe de alta parte OTF Privati au dreptul sa aibe trenuri subventionate inncluse in pachetul minim social pe sectiile administrate de CFR SA. unde opereaza SNTFC.
_________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
| |
| | | | 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |