Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni

In jos 
+70
AeroX
laurentzu
NIKU24
ciprian71
Luna
cfr500
rayldegm
aris86
Davee91
TudorVD
cristy79
traian
alinutz23
AndiCFR
mielutu zburator
marius664
COSTACHE MIHAIL
alliens
vatmanul
billy752-istu
riciu
didinul
Vlad Singeorzan
dan tm
Amiralul
Silviu Sintea
adascalu
Balto
membru dezactivat ,
maris.constantin
cardinal
Andrey_tm
Sabik
IonutCFR2009
DUAL
Katalin4653
iuli.hard
razvan - trenuri
halmarius
lapsanszkitamas
Adirmvl
mureseanu_976
Vale
Czirjak Arpad
Dr2005
Nesebar
liviulav33
nenuandrei
ionutz85
Kriszti219
rizelgeorgel2004
92Dragos
bvio88
TVlad
Adrian78
alex.alexus.tm
Vitosa
David Marius
Norbi
Ioan
Vlad
Ionutz
Gabry Gabriel
mardaryroby
kristi kkk
KQQ
cortexedge
Shinkasen
cristi CFR
myster2008
74 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 34 ... 44  Urmatorul
AutorMesaj
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9360
Data de inscriere : 20/08/2008

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Empty
MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 00:16

Treaba e ca nu prea am de ce sa folosesc trenul. Nu fac naveta, nu trebuie sa vizitez des orase indepartate.
Aproape toate calatoriile le fac de placere si din cand in cand ma mai dau si cu trenul, tot de placere.

Pe mine nu ma intereseaza sa vad trenuri, ci ma intereseaza sa ai cu ce calatori, in timp si conditii rezonabile. La asta m-am referit la numarul de trenuri. Acum cativa ani puteam merge si veni de la Arad in aceeasi zi. Acum mai departe de Teius nu pot ajunge cu legaturi rezonabile. In secolul 21 nu ar trebui sa pierd o zi pe drum ca sa ajung la Deva, care-i la 180 km de Mures.

O chestie e interesanta, majoritatea oamenilor care fac naveta cu transportul in comun aleg autobuzele/maxi taxi inaintea trenului. De ce? Astea nu le mai poti pune in carca celor cu masini.

Ultima editare efectuata de catre cortexedge in Vin 26 Sept 2014, 00:26, editata de 2 ori
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Varsta : 35
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9705
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 00:22

Probabil sunt sadomasochisti Laughing Laughing

cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 00:25

Probabil, dar nu-i tot una sa astepti cateva ore dupa un tren, cand poti sta 20-30 minute si ai cu ce merge acasa.

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 09:50

Le aleg pentru că duba nu ocoleşte juma' de Ardeal ca să ajungă de la Târgu Mureş la Braşov.
Mai e şi problema timpilor de parcurs foarte mari, a legăturilor proaste sau inexistente...

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 09:59

Dr2005 a scris:
Le aleg pentru că duba nu ocoleşte juma' de Ardeal ca să ajungă de la Târgu Mureş la Braşov.

Era vorba de traficul de naveta ca multi aleg duba pentru naveta si nu trenul pe distante scurte nu de ruta Tg Mures-Brasov care vrei nu vrei trebuie sa existe tren direct chiar daca ocoleste sunt calatori care vor sa se suie in tren in Brasov si sa coboare la destinatie in Mures nu sa schimbe 100 de mijloace de transport . Mad

Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12455
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 10:04

Sunt foarte multe trenuri fragmentate, prin care CFR Calatori te obliga sa schimbi trenul in 4-5 statii pana ajungi la destinatie. Schimband trenul in acele statii, pentru ca nu sunt sincronizate legaturile calatorii pierd timpul prin acele statii si asa ajungi sa faci o zi intreaga pe 250 km daca nu esti dispus sa decartezi un sfert din salariu la IR. Laughing Din acest motiv lumea alege sa circule cu maxi-taxi care-s directe si sincronizate atunci cand se schimba intr-un anumit punct de pe traseu, iar tarifele sunt mai mici decat la CFR Calatori.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 10:12

Ca fapt divers Tg Mures-Brasov sau Brasov-Tg Mures cu Regio pe 400+405 in vagoane 20-49/54/55 este o adevarata placere mai ales pentru un pasionat, simti si savurezi o calatorie cu trenu prin locurile minunate de pe 400 chiar daca faci 8-9-10 ore nu conteaza durata, totul este rasplatit prin placerea de a merge cu trenu si frumusetea traseului .

Moderator
Moderator
mureseanu_976

Numarul mesajelor : 2215
Localizare : I eh, no, nooo, no es possible
Reputatie : 8092
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 10:29

Ar trebui sa bage inapoi si al 5-lea vagon la trenul de zi 1645 / 1646, nu ca sa fie lung si sa dea bine in poza, dar incepe exodul de studenti. Vin o gramada de maghiari cu trenul din Covasna si Harghita fiindca efectiv nu au masina personala sa ajunga la cursuri in Tirgu Mures, oriunde s-ar desfasura ele. Curios e ca majoritatea studentilor romani din HR si CV au masini personale si nu ezita sa le foloseasca, multi colegi de-ai mei nici nu si-au scos cupoanele de studenti daca nu au nici un interes sa circule cu trenul sau efectiv nu isi cunosteau drepturile in calitate de studenti.

In privinta traficului de tip naveta perfect de acord. Pe partea rutiera, firma Simstel concureaza cu CFR Calatori si are curse din 30' in 30' pe relatia Tirgu Mures - Ludus si retur. E si normal ca progeniturile din liceu sa aleaga autobuzul daca nu trebuie sa astepte peste 2 ore pentru un amarat de tren in cazul in care ar scapa de cursuri la fix ora 12. De ce sa ajunga la ora 15:25 in Ludus cu 4531 cand deja la 13:25 copiii sunt deja acasa ? Si asta in conditiile in care abonamentele la tren sunt cu mult mai ieftine decat la firma Simstel.

Pe Reghin imi scapa numele firmei, dar la 9 lei biletul fara reduceri versus 5,2 lei biletul intreg la tren, inca mai exista adulti care circula cu trenul. Ca durata sunt aproape identice, ba chiar in urma cu cateva luni cu trenul se ajungea mai repede decat cu masina din pricina reabilitarii podului rutier peste CF de la Dumbravioara. Era un chin sa mearga toate masinile, camioanele si autobuzele pe varianta ocolitoare, pe niste drumuri pietruite sau cu asfalt vechi si prost, pana in locul in care se ingusta si incepeau casele de tigani sa apara in peisaj. Era nu neaparat nesigur, dar inconfortabil sa se opreasca coloana de masini in dreptul lor si sa simti iz de animale si alte treburi.

Pe Brasov - Tirgu Mures si retur tot scurtul parcurs e facut cu vagoane 20-49 200 si 20-31, ocazional mai scapa saloanele de clasa 1 19-54 (009, 010, 011) in diverse combinatii.

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 D%20350%20TITO%20Broz

Ultima editare efectuata de catre mureseanu_976 in Vin 26 Sept 2014, 10:36, editata de 1 ori
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 10:34

Am fost, Karpaty, pe ruta de care zici, si pana in Siculeni n-a fost prea frumos. Geamuri jegoase si prinse cu suruburi, țțigani, etc. Deci pentru ruta asta, daca nu vrei sa blestemi ideea de a merge prin zona, IR e miezul.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 10:37

Trenul ar trebui să fie un mijloc de transport eficient, pentru că nu e făcut să mergi de plăcere cu el.
Dar contează mult şi cum ajungi la el şi unde ai treabă. Şi pe Bucureşti - Buftea şi retur e tren cam din oră în oră, dar şi maxi-taxi-ul e plin, la fel şi autobuzul... pentru că cine are treabă în Băneasa n-o să ia trenul până la Gara de Nord.

E nevoie de transport integrat, cu legături bune între toate tipurile de transport, astfel încât călătorul să aibă mereu la dispoziţie varianta cea mai bună de transport între punctul A şi punctul B. Bună şi ca timp, bună şi ca bani.

Pentru că tot am vorbit de Târgu Mureş, în relaţia cu Bucureştiul avem:
1) Tren direct - 8h30 min, 448 km, preţ 94,5 lei (întreg, clasa II)
2) Tren Bucureşti - Sighişoara + autobuz Sighişoara - Tg. Mureş - 7h (cu tot cu stat o oră în Sighişoara între 1745 şi autobuz), 347 km, preţ 69 + 13 = 82 lei (întreg, clasa II + autobuz)

O mai bună corelare între tren şi autobuz ar aduce clienţi mai mulţi ambelor tabere, mai ales că Coridorul IV urmează a fi reabilitat, iar după finalizarea lucrărilor probabil se vor face 4h30min ore în loc de 5 de la Bucureşti la Sighişoara. Cu un timp de aşteptare de, să zicem, 15 minute între tren şi autobuz, cu autobuzul tras la peron comun cu trenul (se poate face asta la linia 1), se pot scoate sub 6 ore Bucureşti - Târgu Mureş, adică mai puţin decât face duba directă (6h 30min), la un preţ chiar mai mic cu câţiva lei.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 10:50

@Dr2005, mergi tu cu schimbari si prin Sighisoara, eu unu nu vreau sa schimb pe acolo si nu imi place ruta prin Sighisoara, vreau pe 400, cum deplasarile mele orin tara le fac doar din placere pentru a ma plimba cu trenul atunci folosesc Regio cu schimb dar daca ar fi sa am treaba as merge cu IR direct nu cu schimbarile lui x ca asa viseaza el noaptea sa imi scoata trenu direct si sa ma oblige sa schimb, prefer direct chiar daca fac mai mult . Trenurile directe intre capitala si resedintele de judet TREBUIE sa existe indiferent de ruta trenului !!!

@Adirmvl, sti cum e, daca vrei conditii atunci platesti mai mult . Nu cred ca ai murit ca ai mers cu Regio, la urma urmei asa e in RO, geamuri murdare, tigani si mizerie prin tren e ceva normal la un Regio, te faci ca nu vezi si savurezi zona frumaosa pe unde mergi . Wink

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 11:01

Stiu, Karpati, dar cand am vazut ca nu pot deschide geamul din compartiment si ca nici nu e indicat sa deschid usa din cauza putorii de pe hol... Very Happy Nu vreau lux, doar normalitate.
Sus In jos
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 11:58

Karpaty a scris:
Ca fapt divers Tg Mures-Brasov sau Brasov-Tg Mures cu Regio pe 400+405 in vagoane 20-49/54/55 este o adevarata placere mai ales pentru un pasionat, simti si savurezi o calatorie cu trenu prin locurile minunate de pe 400 chiar daca faci 8-9-10 ore nu conteaza durata, totul este rasplatit prin placerea de a merge cu trenu si frumusetea traseului .

Acuma scuza-ma, costa 36 de lei sa merg 7 ore pana la Brasov, in timp ce cu autocarul costa 35 si face 2 ore jumate, fara sa-mi fie teama de tigani.

Tg Mures-Brasov si invers e mai mult folosit pe distante scurte, gen Mures-Toplita, Toplita-Miercurea Ciuc. La timpul ala, doar de placere(sau daca ai tot timpul din lume si din varii motive ai moca calatoria) ar trebui sa alegi trenul.

In schimb, pe Mures-Bucuresti as alege trenul, desi face cu vreo 2 ore mai mult.

V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Varsta : 29
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5791
Data de inscriere : 21/07/2012

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeVin 26 Sept 2014, 17:12

Am mai multi colegi la postliceala care merg cu trenul acasa in weekend (pe 400)

Ca idee, TgMures-Brasov e oribil din vagoane 20-49 si 20-31. Pur si simplu nu vezi aproape nimica, fiindca geamurile sunt murdare/usor fumurii, nu poti scoate capul, NU SUNT AERISITE (nu imi pasa daca vara am AC dar trebuie sa suport mirosul unui nespalat scapat de la Ausch**** cu toata satra). As prefera 19-54/20-54 curate/usor modernizate.

Eu cred ca la noi, deocamdata, ar trebui plimbat cate-un TFist prin trenuri, supracontroale aleatorii in fiecare luna, si dupa aceea pe baza numarului de bilete vandute se poate decide daca si cum se pot modifica trenurile. Mie nu mi se pare normal sa circule grup de 14 persoane cu 56 de lei 80 km (4 lei/prs, in loc de 12/prs adulti 6/prs elevi). Ok, a fost mai ieftin, mai ales pentru adulti, dar asta a insemnat o pierdere de 110 lei pentru CFR Calatori. Mie frica de mersul viitor, fiindca sunt sigur ca au anulat trenuri la greu
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6663
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitimeLun 29 Sept 2014, 22:39

Subscriu la ceea ce zici. Din pacate din rau in mai rau.

Iar despre AC, il urasc!

Asta una, pe de alte parte sunt satul si de supracontrol.... Ia si ala spaga ca si cand ar fi control simplu si probabil ia o parte din bani de la nas.. Am vazut lumea pe Bucuresti - Craiova (varianta Videle) calatorind fara bilet la IR, cu toate ca a venit supra-controlul. Doar ca bietul om a mai dat inca odata spaga...

Si inca ceva, sa bage supracontrol pe regio, inopinat, aleatoriu cel putin de doua ori pe saptamana.... Dar ce spun eu e aiurea, ca la noi orice control se anunta. (asta aviz nasii care vin si avertizeaza ca vine supracontrolul)... Pe IR se face blatul in special spre munte si spre mare. Cei mai multi fara bilet circula pe regio. Alta faza: acum ceva ani ma dusesem la Ploiesti Triaj sa pozez niste chestii (non- CFR). Cand am venit, nu aveam de unde sa iau bilet. Nasul nu mi-a taiat bilet.
Am venit de la Bicaz la Bacau, n-a vrut nasul - repet NU a vrut - sa-mi taie bilet decat de la Piatra Neamt - la Bacau. Iar cand m-am dus spre Bicaz, pentru ca am avut bilet din Bacau, s-a uitat urat la mine si mi-a zis ca nu era nevoie sa-mi iau, ca doar el imi lua mai putin.

Astia suntem....  majoritatea niste hoti (nu in sensul ca spargem magazine, dar in sensul ca pana nu ciupim, nu suntem sanatosi) (majoritate = peste 50%). Exact cum ne-a descris Caragiale...
Din pacate povestea cu spagile e in toate domeniile, nu e specifica doar nasilor.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni   405 : Deda - Targu Mures - Razboieni - Pagina 24 Icon_minitime

Sus In jos

405 : Deda - Targu Mures - Razboieni
Sus 
Pagina 24 din 44Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 34 ... 44  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 408 : Targu Mures - Baile Sovata (linie ingusta)
» Târgu Mureş Nord (405)
» Filmulete din Targu Mures
» 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie
» Lucrări de modernizare în gara Târgu Mures

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 400-
Mergi direct la: