Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii libere pe seama liniei M800

In jos 
+93
Ana Popescu
19jimmy84
dan_dinca
CRT
Vale_ntin
Cipri Andrei Neculai
LanceR
aris86
ttavi
Czirjak Arpad
ets2oltromânia
ciprian71
Katalin4653
Cris_Cr
neluadi
alex1987
AeroX
cristi ar
ravers75
StefanD_
TonyGFR
Dionis
AndreiStefan
AndiCFR
Balto
Katalyn
ldh80
dan tm
gvd
florin.lifticariu
Jurnal Feroviar
NIKU24
mielutu zburator
Luca tgv
Razvan Tudor
dan_tfg
marius_catalin84
nenuandrei
TVlad
COSTACHE MIHAIL
Amiralul
Nk11
bercenicity
marius664
cristy79
Andrey_tm
bubu
matei vulcan
alexmorph3us
Adisoft1991s
didinul
mariuscfrbucuresti
ATM
63-1143-5
cfr500
cortexedge
Caspar
cosmin br
riciu
Parazitii
Mihay
NB 2009
Teodor
rizelgeorgel2004
NicuS
yeu1
Spartan1948
kristi kkk
alliens
Adirmvl
razvan - trenuri
truscamihai
phnegativ
solomon1984
IonutCFR2009
allred
gardianlinux
Vitosa
ANDU2100HP
Luna
DUAL
alex.barac.5
AlexD
Alex Avram
Grigor
brutusel
maris.constantin
Adrian78
Dr2005
DPS
baiazid
Capsuneanu
Nesebar
97 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 61 ... 68  Urmatorul
AutorMesaj
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8304
Data de inscriere : 18/03/2011

Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMar 02 Mai 2017, 21:05

Apropo, stiu ca e off-topic, dar uite o comparatie, eu sunt colaborator la un complex turistic. Daca ar fi sa avem norocul asta sa fie cazarea gratis pentru studenti la noi, decontata de catre stat fie si cu 6 luni intarziere am sari in sus de bucurie, am avea si spatii dedicate doar studentilor, i-am primi cu bratele deschise dar fara a neglija nici turistii platitori de tarif. Daca capacitatea ar fi depasita ca numar de turisti am lua masuri de suplimentare rapida, rulote/cabane modulare ce sa fie gata de folosire in cateva zile. Daca am ajunge sa ramanem si fara teren suficient rapid am cauta sa inchiriem/cumparam si alte terenuri din zona pana am ajunge sa putem servi intreaga cerere. Dar din pacate nu avem norocul asta, sa fie cazarea gratis pentru turisti la noi si decontata de catre stat, si nici nu o sa fie/nu ar fi normal sa fie asa ceva.

Edit: Pentru comparatie, noi suntem cu acel complex turistic cam in situatia in care e transportul auto acum fata de cel feroviar - avem 2 unitati in apropiere unde cazarea e gratis oricand pentru oricine, neconditionat fara a deconta nimeni. Si nu ne deranjeaza situatia asta.

Ultima editare efectuata de catre Luna in Mar 02 Mai 2017, 21:11, editata de 2 ori
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4754
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMar 02 Mai 2017, 21:11

Eu as include la capitolul cazare gratuita acele tichete in valoare de 1500 lei.Teoretic ajuta la creterea numarului de turisti, insa tichetele acestea sunt defapt prime de vacanta mascate, oferite doar bugetarilor, de parca doar bugetarii lucreaza in tara asta nu si cei de la privat.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20628
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25572
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMar 02 Mai 2017, 23:44

Citat :
Tot ziceai ca nu sunt bani, uite o sursa buna de facut bani, sa vina tf-ul si sa amendeze cu de 3 ori valoarea readucerii vagonului in starea anterioara pe cei ce fac asa ceva si suplimentar sa fie obligati sa plateasca 10 bilete intregi pe ruta aia, astfel incat amenda sa ajunga pe la 1000-2000 lei, sanctiune aplicata tuturor ce strica ceva la tren, indiferent daca sunt sau nu studenti.
Nu ajută cu nimic amenda... pentru că amenda se constituie venit la bugetul de stat, nu la operator... de aia când sunt acţiuni cu Poliţia/Jandarmeria plăteşti un bilet la tarif de tren către naş + o amendă pentru călătorie fără bilet către organul MAI, aceasta din urmă luând-o statul. Ca să evaluezi o pagubă ai nevoie de un deviz făcut de un reparator autorizat pentru tipul respectiv de vagon, nicidecum nu o poţi face pe loc, la ochi

ciprian71 a scris:
Eu as include la capitolul cazare gratuita acele tichete in valoare de 1500 lei.Teoretic ajuta la creterea numarului de turisti, insa tichetele acestea sunt defapt prime de vacanta mascate, oferite  doar bugetarilor, de parca doar bugetarii lucreaza in tara asta nu si cei de la privat.
Nu se dă nimic la bugetari, s-a creat portiţa legislativă doar pentru anumite instituţii cu regim special sau cu fonduri proprii. Să nu vă închipuiţi că în învăţământ, sănătate sau administraţia publică o să curgă cu tichete de vacanţă. Pe de altă parte, instituţii precum ROMATSA nu cred că vor avea probleme în a oferi astfel de beneficii angajaţilor, pe care oricum le ofereau şi până acum în altă formă.

Luna

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 00:05

Ca la noi la nimeni, daca s-ar vrea s-ar putea ca amenda sa contina si o mare parte despagubire pentru daune operatorului. Si pagubele dupa ochi se pot stabili macar aproximativ. Ceva de genul ai rupt un maner intentionat trebuie sa platesti despagubiri 500 lei, 5 bilete de tren si 500 de lei amenda. Ai spart un geam 1000 lei despagubirile plus 10 bilete si amenda 500 lei pentru munca politistului.

Tichetele de vacanta se pot acorda si de privati daca doresc fara probleme. La fel si la stat, nu toti angajatii o sa primeasca. Oricum pentru ciprian71 fi sigur ca daca o sa avem turisti ce vor vrea sa vina cu tichete de vacanta vor fi bine veniti, chiar si daca banii pe ele vor veni cu intarziere, dar nu cred ca se va da navala, bine ar fi sa ma insel. Apropo de tichetele de vacanta, oare se vor putea cumpara pe ele si bilete de tren daca iei cazare?
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6915
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 01:46

Luna a scris:

2. De ce e rahatul cat casa si nu e ce organiza? Si oare chiar sa nu ia masuri cfr-ul pana la vara? Sti ceva ce nu stim noi, publicul? Vagoanele de anul trecut unde sunt?

3. De ce sa ramana fara locomotive si vagoane? Incasari sunt, trebuie sa le intretina. Eu  nu vad nici o situatie disperata, am circulat cu destule/vazut destule trenuri goale. Cu privire la buget se va suplimenta daca chiar va fi nevoie, dar poate abea la toamna sau inceput de iarna.

6. Vezi ca doar eu am vazut 2 resurse (vagoane) ce nu au fost folosite eficient pe sectia 202 la trenurile regio, alea nu puteau fi trimise pe m800 daca tot au circulat goale?
My friend care pana la vara, vara e ca si venita in 6 saptamani debuteaza primele sezoniere.Si ce nu s-a facut in 6 luni sigur nu se va face in 6 saptamani...
Ca sa suplimentezi bugetul , trebuie sa tai de undeva, asta se numeste rectificare daca ai auzit cuvantul, un buget aprobat nu poate fi marit decat daca iei din alta parte sau sa cresti incasarile.Deci marim taxele sau taiem de la spitale?!?...
Nu poti lua vagoane de la un tren doar pt ca a circulat o zi gol.Poate urmatoarea zi a fost plin, ce faceai trimiteai vagonul inapoi.Sau poate pur si simplu acel tren nu aveau asigurat procentul de franare fara acel vagon, la asta te-ai gandit???
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 02:15

Mai e si varianta sa ai buget mai mare datorita cresterii incasarilor statului, crestere economica.
Nu am vazut decat foarte rar pe M202 in Petrosani la regio sa fie calatori de 2 vagoane si nu vara in ultimii ani pentru ca mare parte din calatorii ramasi sunt elevi/studenti navetisti din satele din jur ce fac scoala in Petrosani sau Simeria/Deva. Nu cred ca e problema nici cu procentul de franare daca nu s-or fi schimbat ceva reguli deoarece am vazut pe sectia asta circuland aceeleasi trenuri cu 2 vagoane si uneori, mai rar e drept si doar cu unul.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22397
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 03:10

Atata timp cat nu ai treaba cu calea ferata nu ai de unde sa stii ce implica punerea in circulatie a unui tren, suplimentarea de vagoane si multe altele. Pentru ca un tren sa circula din A in B trebuie sa indeplineasca multe chestii lucruri ce pentru omul de rand, simplul calator nu le cunoaste, simplul calator doar spune ca vrea trenuri si vagoane in plus ca de ce nu sunt si de ce nu se baga, eee, pentru ca asa si pe dincolo, nu se poate chiar asa hop top.

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4754
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 07:05

Luna a scris:

Oricum pentru ciprian71 fi sigur ca daca o sa avem turisti ce vor vrea sa vina cu tichete de vacanta vor fi bine veniti, chiar si daca banii pe ele vor veni cu intarziere, dar nu cred ca se va da navala, bine ar fi sa ma insel. Apropo de tichetele de vacanta, oare se vor putea cumpara pe ele si bilete de tren daca iei cazare?
Cu tichetele de vacanta nu se poate deconta transportul.Ele au o destinatie precisa, doar la unitatile de cazare de profil, membre ANAT.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 08:41

La rectificare precis se va lua de la investiţii, aşa se face în fiecare an, pentru că procedurile de achiziţie sunt greoaie şi contestate des, iar statul îţi ia banii dacă nu îi cheltui. În plus, unor companii de stat li s-a impus clar să nu cheltuie 10% din buget, care 10% precis vor fi luaţi înapoi la rectificare.

De adus bani la bugetul unor companii de stat nici nu poate fi vorba, orice valorificare a unor active excedentare e blocată din start, nu are nimeni curaj să mai vândă clădiri sau să vândă la fier vechi toate cojile de vagoane abandonate prin triaje şi revizii. Au încercat cei de la Marfă şi acum i-a săltat DNA-ul pe toţi.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13013
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 09:10

Desi e destul de interesant pe ce principiu a stabilit DNA ca ala nu era fier vechi ci fier vechi greu.
In felul asta o sa stam cu epavele in gari, cu cladirile darimindu-se ca nu sint bani pentru reparat sau nu sint inchiriate ca o sa vina DNA sa spuna ca s-au inchiriat cu pret prea mic si tot asa.

Intr-un fel mai bine ar desfiinta complet calea ferata ca pe terasament oamenii pot merge chiar si pe jos asa cum merg pe un drum de tara plin de balti si noroaie.
Atunci ar fi toata lumea multumita, Statul ca nu mai trebuie sa isi bata capul cu vagoane,, linii, cheltuieli etc, DNA ca nu mai sint prejudicii, dubarii ca au un os de ros.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 09:16

DNA face exces de zel, au mai fost anchete din astea monstru încheiate cu NUP, de exemplu cazul cu subvenţiile de acum câţiva ani (oamenii cercetaţi s-au întors la serviciu, unii chiar pe funcţiile deţinute anterior, probabil acum vor da statul în judecată să îşi recupereze pierderea suferită în vreo 2 ani de suspendare - evident neplătită - de la serviciu, cel puţin eu aşa aş face dacă aş fi în locul lor). E drept, numai prin astfel de acţiuni poţi prinde marii corupţi, dar uneori excesul de zel e prea mare...

alex.barac.5

Numarul mesajelor : 324
Varsta : 36
Localizare : Sibiu
Reputatie : 4531
Data de inscriere : 21/05/2013

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 12:06

Dr2005 a scris:
DNA face exces de zel, au mai fost anchete din astea monstru încheiate cu NUP, de exemplu cazul cu subvenţiile de acum câţiva ani (oamenii cercetaţi s-au întors la serviciu, unii chiar pe funcţiile deţinute anterior, probabil acum vor da statul în judecată să îşi recupereze pierderea suferită în vreo 2 ani de suspendare - evident neplătită - de la serviciu, cel puţin eu aşa aş face dacă aş fi în locul lor). E drept, numai prin astfel de acţiuni poţi prinde marii corupţi, dar uneori excesul de zel e prea mare...

Nu stiu cat exces de zel e aici, DNA-ul ii urmareste de ceva vreme si cu siguranta s-au informat de ce cantitate de fier/otel/etc contin vagoanele alea. Daca vrei sa te scapi de o masina de 1 tona care 30% are otel in compozitie, iar in rest fier, si o vinzi printr-un broker si ala iti da echivalentul in lei pentru 1 tona de fier in loc de 0.7t fier si 0.3t otel, nu te oftici?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24337
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 12:30

Cred ca le scapa ceva ori ziaristilor care denatureaza ori DNAului pentru ca nu stiu ce otel special sa aibe un vagon poate le-au vandut la pret de tabla pentru ca cei de la Remat iau selectiv fierul fata de tabla pe care o face baloti si e la jumate de pret
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13013
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 12:41

Acolo bat, ca cica nu l-au dat la fier vechi greu ca doar nu era tabla de aragaz, dar nu-mi dau seama la ce otel fac referire.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24337
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitimeMier 03 Mai 2017, 14:48

Din ce am auzit eu în 2009 un tigan a tăiat vagoanele de călători din Basarab cumpărate cu 500$ bucata
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800   Discutii libere pe seama liniei M800 - Pagina 55 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii libere pe seama liniei M800
Sus 
Pagina 55 din 68Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 61 ... 68  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii libere pe seama liniei M800
» Discutii libere pe seama liniei 511
» 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt
» M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia
» Lucrari de reabilitare pe M 800

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 800-
Mergi direct la: