|
| Discutii libere pe seama liniei M800 | |
|
+93Ana Popescu 19jimmy84 dan_dinca CRT Vale_ntin Cipri Andrei Neculai LanceR aris86 ttavi Czirjak Arpad ets2oltromânia ciprian71 Katalin4653 Cris_Cr neluadi alex1987 AeroX cristi ar ravers75 StefanD_ TonyGFR Dionis AndreiStefan AndiCFR Balto Katalyn ldh80 dan tm gvd florin.lifticariu Jurnal Feroviar NIKU24 mielutu zburator Luca tgv Razvan Tudor dan_tfg marius_catalin84 nenuandrei TVlad COSTACHE MIHAIL Amiralul Nk11 bercenicity marius664 cristy79 Andrey_tm bubu matei vulcan alexmorph3us Adisoft1991s didinul mariuscfrbucuresti ATM 63-1143-5 cfr500 cortexedge Caspar cosmin br riciu Parazitii Mihay NB 2009 Teodor rizelgeorgel2004 NicuS yeu1 Spartan1948 kristi kkk alliens Adirmvl razvan - trenuri truscamihai phnegativ solomon1984 IonutCFR2009 allred gardianlinux Vitosa ANDU2100HP Luna DUAL alex.barac.5 AlexD Alex Avram Grigor brutusel maris.constantin Adrian78 Dr2005 DPS baiazid Capsuneanu Nesebar 97 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mar 23 Iul 2024, 17:18 | |
| Aia ar fi minune sa se repare calea ferata Constanta - Navodari-Capul Midia. Totudi pentru mobilitatea urbana a zonei turistice e nevoie de tramvai ca are capacitate foarte mare. Desi data fiind aglomeratia rutiera poate ar fi mai potrivite troleibuze articulate cum zice ldh80. Depinde si ce e mai bine favorizat si finantat de UE.
O retea pentru troleibuz cred ca e mai ieftina si mai rapid de facut. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mar 23 Iul 2024, 20:45 | |
| Pentru o rețea de troleibuze optez și eu. Și să fie musai Solaris Citeam nu de mult pe un sait (am uitat care), cineva critica tramvaiul din Constanța spunând că era foarte gălăgios în intervalul 5 - 23. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mar 23 Iul 2024, 22:44 | |
| - dan tm a scris:
- Aia ar fi minune sa se repare calea ferata Constanta - Navodari-Capul Midia.
Totudi pentru mobilitatea urbana a zonei turistice e nevoie de tramvai ca are capacitate foarte mare. Desi data fiind aglomeratia rutiera poate ar fi mai potrivite troleibuze articulate cum zice ldh80. Depinde si ce e mai bine favorizat si finantat de UE.
O retea pentru troleibuz cred ca e mai ieftina si mai rapid de facut. Sunt troleibuze articulate cu 3 unități de 24 de metri de la.Skoda |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 24 Iul 2024, 00:16 | |
| - dan tm a scris:
- Aia ar fi minune sa se repare calea ferata Constanta - Navodari-Capul Midia.
Totudi pentru mobilitatea urbana a zonei turistice e nevoie de tramvai ca are capacitate foarte mare. Desi data fiind aglomeratia rutiera poate ar fi mai potrivite troleibuze articulate cum zice ldh80. Depinde si ce e mai bine favorizat si finantat de UE. Linia aia de tren nu prea ar deservi nimic. Evită cu graţie toate punctele de interes şi din Constanţa şi din Năvodari. Da, ar putea transporta angajaţii de la rafinărie la ora schimbului, dar pentru turism... nu mai merge nimeni în marş forţat 2 km pe jos de la tren la cazare cum mergeau copiii la tabără în Năvodari. Oricât mi-ar plăcea mie tramvaiele, mă îndoiesc că cineva de la noi va face ceva gen Kusttram ( https://en.wikipedia.org/wiki/Coast_Tram ), nu cred că o va face cineva la noi. Cu troleibuzele de 24m e mai problematic, tot ce are peste 18,75 m necesită derogare de la Comisia Europeană pentru a circula, altfel e considerat agabaritic şi tratat ca atare. Nu ştiu dacă vreun operator de transport public de la noi se va complica cu procedura de derogare de la Directiva 96/53/CE. _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12289 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 24 Iul 2024, 07:49 | |
| Linia 806 trece prin sau prin apropierea catorva zone dens populate: cartierul "Palazu Mare" (pe la marginea zonei "Tomis Plus"), orasul Ovidiu, localitatea Lumina, orasul Navodari. Cei care locuiesc in aceste zone cred ca ar folosi eventuale trenuri de calatori suburbane care ar circula pe linia 806. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3356 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8369 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 24 Iul 2024, 09:35 | |
| Daca se vor amenaja garile existente, inclusiv o statie noua la cartierul Tomis Plus, iar linia sa fie prelungita pana la Corbu, vor fi destui calatori. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 24 Iul 2024, 10:03 | |
| Voi glumiţi? Că eu deja încep să nu mai prind glumele... În Tomis Plus s-au construit nişte blocuri, care ar putea beneficia de tren, dar atât. Zona nu e nicidecum "dens populată", fiind zonă de case, cu excepţia blocurilor sus menţionate. Spitalul Palazu Mare e la aproape 3km de calea ferată. Cum ziceam, linia asta ar putea fi folosită pentru navetă, dar nicidecum pentru turism. Or Primăria Constanţa visează la un mijloc de transport de mare capacitate între Constanţa, Mamaia şi Năvodari, care evident ar urma drumul paralel cu marea pe care sunt toate hotelurile. _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12289 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 24 Iul 2024, 10:26 | |
| - Dr2005 a scris:
- Voi glumiţi? Că eu deja încep să nu mai prind glumele...
În Tomis Plus s-au construit nişte blocuri, care ar putea beneficia de tren, dar atât. Zona nu e nicidecum "dens populată", fiind zonă de case, cu excepţia blocurilor sus menţionate. Spitalul Palazu Mare e la aproape 3km de calea ferată. Cum ziceam, linia asta ar putea fi folosită pentru navetă, dar nicidecum pentru turism. Or Primăria Constanţa visează la un mijloc de transport de mare capacitate între Constanţa, Mamaia şi Năvodari, care evident ar urma drumul paralel cu marea pe care sunt toate hotelurile. Nu pentru turism ziceam sa fie folosita linia 806 ci pentru locuitorii din Palazu Mare, Ovidiu, Lumina, Navodari care au treaba in municipiul Constanta (care locuiesc in aceste localitati dar de exemplul au locul de munca in municipiul Constanta)! Oricum, in zona strabatuta de linia 806 potentialul imobiliar este foarte mare (fiind aproape de Constanta) si probabil in viitor se vor mai construi si alte blocuri! Pentru turisti evident ca ar trebui un mijloc de transport in comun de mare capacitate care sa mearga prin statiunea Mamaia si mai departe spre Navodari! |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1421 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4071 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 24 Iul 2024, 11:49 | |
| - ldh80 a scris:
Dumneavoastra va referiti la o linie noua de tramvaie pe: Bdul. Mamaia- statiunea Mamaia- Mamaia Sat- strada Principala- Mamaia Nord- Orasul Navodari ? Gara Constanta-Lapusneanu-Mamaia-Navodari, ca sa ai o strada suficient de lata pentru asa ceva. Bvd Mamaia e ingusta si are si declivitati mari. Nu sunt pentru trolebuze deoarece trebuie ceva cu banda dedicata, ori mult succes sa implementezi asa ceva in tigania de acolo, mai ales ca acolo sunt ostili la tot ce nu e masina personala. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 24 Iul 2024, 19:55 | |
| Nu știu câți ar opta pentru tren să mai facă și un ocol bașca gara Năvodari e la mama cucului, când de la gara Constanța la Năvodari faci 30 minute cu microbuzul, stațiile fiind în puncte de interes local (Năvodari). Pe când de la gară ai de mers pe jos nu glumă. Sau comanzi un taxi. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 | |
| |
| | | | Discutii libere pe seama liniei M800 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |