Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Despre biciclete

In jos 
+34
Cipri Andrei Neculai
alex.barac.5
lapsanszkitamas
LanceR
deconectat
mielutu zburator
tcm
Katalyn
AlexD
dan tm
cristy79
IonutChircu
Caspar
JohannDB
DUAL
Cont.dezactivat
c o r v i n
Adrian78
Adirmvl
Nesebar
kristi kkk
NicuS
ANDU2100HP
TVlad
Teodor
cristi CFR
Andrey_tm
cstefan
Bobby_TM
Traveller
frank81
George
cortexedge
Dr2005
38 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Urmatorul
AutorMesaj
Cipri Andrei Neculai

Cipri Andrei Neculai

Numarul mesajelor : 386
Localizare : M400, km 130
Reputatie : 3341
Data de inscriere : 29/09/2016

Despre biciclete - Pagina 22 Empty
MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Iul 2018, 19:07

Luna a scris:
Pai aia si e bicicleta, un mijloc de agrement, nu de transport.

Serios? Pai daca e de agrement de ce exista in codul rutier un set de reguli cu privire la modul in care sa se circule cu ea pe drumul public plus sanctiunile aferente celor care nu respecta acele reglementari? Uite si link. Ii rog pe cei care stiu mai bine sa ma corecteze daca e nevoie.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9079
Reputatie : 12963
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Iul 2018, 19:20

Nu te mai stradui sa ii explici lui Luna ceva.

cica un om voia sa fure un clopot dintr-un templu. S-a gindit ca o sa faca zgomot. Asadar si-a infundat urechile.

Asa si Luna, daca el nu foloseste bicicleta ce rost au discutiile despre biciclete.

Pai oamenii merg citiva km de acasa la gara ca sa ia trenul sa mearga la lucru.Uneori si-ar putea pune si bicicletele in tren ca sa mearga de la gara la lucru. Asta mai ales daca ar lucra intr-o comuna ca la oras e mai greu, nefiind piste dedicate.

Mai intra si tu pe saiturile biciclistilor sa vezi pe unde ajung, sa iti dai seama ca se duc pina intr-un loc cu trenul si abia de acolo cu bicicleta.

Sau mai citeste despre cum e in alte tari.

acuma ca ldh80 nu mai posteaza a ramas Luna.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8279
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Iul 2018, 20:01

Si conform codului rutier (acum aflu de mentiunea despre biciclisti, am citit link-ul de mai sus) e interzis sa mergi cu bicicleta cand e zapada, gheata sau polei. Ce mijloc de transport mai e si asta? Pe care nu te poti baza deloc. Nu mai bine mers pe jos? Sau cu rolele daca tot am chef de accidente. Mai degraba ciclismul e doar o pasiune. Am inteles ca unii biciclisti cauta sa mearga cu trenul pana intr-un punct si de acolo pe bicicleta, dar asta deregula tot ca agrement, nu inteleg de unde febra asta cu ciclismul. As mai avea ceva de zis, dar asta o sa o zic pe topicul despre biciclete sa nu intind off-topicul.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Iul 2018, 20:10

Luna a scris:
Si conform codului rutier (acum aflu de mentiunea despre biciclisti, am citit link-ul de mai sus) e interzis sa mergi cu bicicleta cand e zapada, gheata sau polei. Ce mijloc de transport mai e si asta? Pe care nu te poti baza deloc.
Câte zile pe an e gheaţă, zăpadă sau polei pe carosabil? La Bucureşti iarna asta cred că au fost vreo 5 zile în total în condiţii d'astea... În rest, există servicii de deszăpezire, clorură de calciu şi alte soluţii care previn formarea de polei pe drum. Că, dacă o dăm p'aia logică, nici cu maşina nu stai prea bine pe polei şi pe zăpadă. Iar prevederea aia din Codul Rutier cu gheaţa, zăpada sau poleiul există numai la noi în toată UE. Acum vreo 15 ani era ceva similar şi pentru motociclete.

În rest, eu mă mândresc că practic ,,agrementul" ăsta 25 minute dus şi 25 întors zilnic de vreo 5 ani, în loc să stau câte 2 ore pe zi în 93 sau în maşină (că timpul de parcurs tot ăla e, că pe unde merge troleul merge şi maşina; a, da, la maşină, după noroc, mai adaug între 5 şi 20 minute căutatul unui loc de parcare). De ce să mă trezesc la 6 dimineaţa, când pot să mă trezesc la 7? Şi de banii de benzină sau RATB mai beau nişte bere (d'aia adevărată, nu la PET).

Luna

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Iul 2018, 20:13

Tare cu led-urile de pe roti. Very Happy Si eu am zis ca de as sti sa merg cu bicicleta/mi-as face curaj vreodata de asa ceva mi-as pune led-uri pe roti.

Iata o chestie ce mi s-a parut cel putin interesanta pentru Bucuresti:

https://www.aperider.com/

Inchiriezi biciclete aproape de oriunde cu telefonul si le lasi aproape oriunde in parcarile virtuale din aplicatie. Tariful e mic, mai merita sa cari bicicleta ta cu trenul in conditiile astea? Mai ca imi vine sa inchiriez si eu una, dar nu mi s-a urat cu binele sa risc sa zbor pe sub masini sau cine stie unde.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Iul 2018, 21:30

Luna a scris:
Si conform codului rutier (acum aflu de mentiunea despre biciclisti, am citit link-ul de mai sus) e interzis sa mergi cu bicicleta cand e zapada, gheata sau polei. Ce mijloc de transport mai e si asta? Pe care nu te poti baza deloc. Nu mai bine mers pe jos? Sau cu rolele daca tot am chef de accidente. Mai degraba ciclismul e doar o pasiune. Am inteles ca unii biciclisti cauta sa mearga cu trenul pana intr-un punct si de acolo pe bicicleta, dar asta deregula tot ca agrement, nu inteleg de unde febra asta cu ciclismul. As mai avea ceva de zis, dar asta o sa o zic pe topicul despre biciclete sa nu intind off-topicul.

dar cum pui problema. dupa logica ta ar trebui sa demontez centrala de incalzire iarna, sau intalatia din vagoane.

Hai ca esti culmea.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeDum 29 Iul 2018, 23:17

Nu găseşti ApeRider-uri lângă gară (nu e considerată zonă de interes de cei care au făcut aplicaţia)... serviciul e mai mult "hipsteresc" (nici în Ferentari nu ai voie să o laşi), deci gândit să mergi din unele cartiere spre zone gen Centrul Vechi şi Pipera.

În plus, mare parte din cei care navetează cu trenul nu au sau nu ştiu să folosească la întregul potenţial un smartphone. Şi mai e ceva: nu lipsa transportului local din Bucureşti îi determină să nu apeleze la tren, ci lipsa transportului între satele lor şi gară, or ApeRider nu ajunge acolo. Aici e problema, nu la mersul cu bicicleta prin Bucureşti, Ploieşti, Iaşi sau alt oraş spre care se face naveta. Dacă o să mergi cu trenurile R care pleacă după-amiaza din Bucureşti - mai ales pe M900 unde nu există drum direct spre Bucureşti şi lumea nu are de ales decât să meargă cu trenul - o să vezi că prin toate haltele mari e o puzderie de maşini (rable ar fi un termen bun, unele nici nu sunt înmatriculate), căruţe, dube şi Dacii Papuc care aşteaptă să vină trenurile de la Bucureşti şi să ducă călătorii câţiva km până în sat.

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6890
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Iul 2018, 00:03

Luna a scris:
Si conform codului rutier (acum aflu de mentiunea despre biciclisti, am citit link-ul de mai sus) e interzis sa mergi cu bicicleta cand e zapada, gheata sau polei. Ce mijloc de transport mai e si asta?
Pai si mult iubitele tale trenuri nu prea merg iarna Smile . Sa nu mai vorbim de avioane ca si astea au problemele lor in acest anotimp.Dar o problema ai si tu, si nu doar iarna Cool offtopic
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Iul 2018, 01:13

Cateva trenuri anulate ce am vazut iarna, la fel si avioane, nu am vazut sa se opreasca activitatea total la fel ca si biciclistilor. Si nu sunt mult prea iubite, asa cum am mai zis, poate pentru voi sa fie asa. Oricum pana una-alta trebuie sa recunoastem ca biciclistii sunt o minoritate. Lucru normal dealtfel, nu stiu ce procent din populatie stie macar sa mearga pe bicicleta, nu sa o mai si faca. La fel si practicantii patinajului, deasta nu am pretentia sa fiu lasat cu rolele in picioare pe cine stie unde.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Iul 2018, 01:16

Hmm, sa nu fie in zona garii? Sau alta zona accesibila cu metroul? Nu stiu ce sa zic. Cu privire la transportul in satele alea eu nu vad a fi o solutie bicicletele. Ce faci cu oamenii ce nu stiu sa mearga pe bicicleta?

Oricum clar bicicleta nu e pentru oricine, e ceva de nisa, trebuie sa recunoastem. Fie ca vorbim de una personala fie inchiriata.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Iul 2018, 02:16

Îţi spun eu că ăia de la ţară ştiu toţi să meargă pe bicicletă. Poate doar ăştia mai tineri să nu ştie, adică cei deja născuţi cu rabla pă Bulgaria în curte.

Luna

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Iul 2018, 10:58

Eu am vazut destui prin satele prin care au umblat ce nu au nici masina nici bicicleta. Oricum parca m-ar bate si pe mine gandul sa ma inscriu la in curs de mers pe bicicleta cand mi-o permite timpul si banii ca e cateva sute de lei cred. Plus riscurile. Chiar a facut cineva cursuri de mers pe bicicleta?
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6890
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Iul 2018, 11:55

Luna a scris:
Cateva trenuri anulate ce am vazut iarna, la fel si avioane, nu am vazut sa se opreasca activitatea total la fel ca si biciclistilor.
Daca tot nu muta discutia "sefii" de aici nu trebuie sa continuii in aberatii.De unde ai dedus ca se opreste total circulatia biciclistilor??? N-ai vazut biciclete iarna? Si uite cate tenuri au fost anulate, plus multe altele care n-au circulat si nu sunt trecute in lista...asta in conditiile in care n-am avut parte de o iarna asa grea:
http://trenuletz.forumz.ro/t5079p105-informatii-generale

Daca observi bine sunt linii de cale ferata pe care circulatia a fost blocata...complet
Si mersul pe bicicleta este nepoluant si sanatos, factori care au incurajat tarile din vest sa sprijine acest mijloc de transport.Ai fi surprins sa vezi cata lume foloseste bicicleta , mai ales la sfarsit de saptamana in marile orase europene.Dar la noi ne lovim de gandirea unora ca tine care prefera sedentarismul si shaorma cu de toate, ca pana la urma si cardiologii trebuie sa-si castige o paine nu,??? Sa numai zicem de preoti si de firmele care vand lumanari...
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Iul 2018, 11:55

In mod normal avind in vedere ca trolezi pe aici, ar trebui sa primesti o suspendare, sa ai timp sa faci curs de mers cu bicicleta.

daca esti student si nu sti sa mergi cu bicicleta probabil ca vrei si un curs despre f***t. Despre raporturi sexuale adica. in caz ca nu te-a invatat nimeni.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitimeLun 30 Iul 2018, 12:05

Ai grije ce doresti altuia ca pentru atac la persoana oare care e sanctiunea?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 22 Icon_minitime

Sus In jos

Despre biciclete
Sus 
Pagina 22 din 26Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 306 : Ploiesti Sud - Slanic
» Biciclete adaptate pentru calea ferata
» CATEVA CUVINTE DESPRE NOI.... O SCURTA DESCRIERE
» Despre comunism
» Despre metrouri

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: