Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Despre biciclete

In jos 
+34
Cipri Andrei Neculai
alex.barac.5
lapsanszkitamas
LanceR
deconectat
mielutu zburator
tcm
Katalyn
AlexD
dan tm
cristy79
IonutChircu
Caspar
JohannDB
DUAL
Cont.dezactivat
c o r v i n
Adrian78
Adirmvl
Nesebar
kristi kkk
NicuS
ANDU2100HP
TVlad
Teodor
cristi CFR
Andrey_tm
cstefan
Bobby_TM
Traveller
frank81
George
cortexedge
Dr2005
38 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 22, 23, 24, 25, 26  Urmatorul
AutorMesaj
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8301
Data de inscriere : 18/03/2011

Despre biciclete - Pagina 23 Empty
MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 12:27 pm

Alea au fost anulate 2-3-7 zile. Si nu pe toata reteaua. Insa zapada sau gheata pe strazi in unele locuri e si 2-3-5 luni/an, am calatorit si iarna destul cu trenul nu stiu cum as putea-o face cu bicicleta. Biciclete oricum defel vad foarte putine comparat cu nr de masini, trebuie clar curaj mult sa te bagi printre masini cu asa ceva.

Si mersul pe jos sau cu rolele nu e si mai nepoluant si sanatos? Si cu mai putine batai de cap si riscuri decat cu bicicleta? De ce sa nu fie incurajate si astea? Eu merg destui km pe jos. In Budapesta, Chisinau, Salonic si Sofia nu am vazut biciclisti. Insa e drept ca in ultimele 2 am fost doar in trecere. In alte orase europene oi vedea cand oi avea timp si bani sa merg.

Rog adminii sa faca ordine in topicuri si sa aplice si sanctiuni daca/cand e cazul, inclusiv mie daca am gresit ceva!!! Ma gandesc dealtfel chiar sa ma autosanctionez fie vinovat fie nu.
Sus In jos
tcm

tcm

Numarul mesajelor : 623
Varsta : 29
Localizare : Oradea ; Leeds (UK)
Reputatie : 4462
Data de inscriere : 27/06/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 1:00 pm

Luna a scris:
Plus riscurile.
Eu in vreo 10 ani de cand folosesc bicicleta ca si mijloc de transport , indiferent de anotimp , am avut un singur accident , m-a luat in primavara un englez care nu era chiar treaz pe capota pentru ca nu a oprit la cedeaza trecerea. Noroc ca nu a avut viteza si ca nu am cazut sub masina sau ca nu venea alta masina din spatele meu. Nu am patit nimic cu exceptia unei dureri de glezna , cred ca din cauza ca imi prinsesem piciorul intre asfalt si cadru la impact. In schimb la bicicleta (cea alba) a trebuit sa schimb roata spate , pedalierul , furca era stramba , de acolo si luminile pe roti  , am zis sa fiu mai vizibil. De cazut am cazut de cateva ori dar , pana acum nu mi-am rupt nici o data nimic. Si mie mi-a fost frica la inceput sa merg pe bicicleta , dupa ce la prima lectie facusem cunostinta cu asfaltul am renuntat , dar apoi dupa cativa ani la lectia a doua am invatat in vreo 5 minute si de atunci pot zice ca bita incontinuu.
Sus In jos
https://www.facebook.com/
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11656
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 4:46 pm

Luna, foloseste zilnic bicicleta ca sa te duci si sa te intorci de la munca. Apoi sa ne spui cat timp ai economisit, cu cati bani ai ramas si cate kg ai dat jos. Ca astea sunt beneficiile persoanelor care fac naveta cu bicicleta. Sunt firme unde toti angajatii vin la birou cu bicicleta cand permite vremea, chiar daca aproape toti au si masini. Deci nu poti spune ca bicicleta nu e mijloc de transport.

Si nu compara orasele din Est cu orasele din Vest, ca mentalitatile oamenilor sunt complet diferite.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 7:58 pm

Probabil esti pasionat de ciclism. Altcineva nu stiu daca avea curaj sa se mai urce vreodata pe bicicleta dupa accident. In rest cu restul de cazaturi probabil ai avut noroc. Eu odata ce am cazut cu rolele si m-a durut un genunche cam 2-3 saptamani, e drept nu tare. Insa cand am realizat ca ma puteam face bucati le-am cam lasat incolo de role, am mai mers doar la patinoar si acolo mai mult pe langa mantinela. Reusit fara cazaturi, insa cu febra musculara imensa, nu pot zice ca nu imi place dar riscul e mare si nici pe departe nu as ajunge pe role odihnit la destinatie, febra musculara tot as avea. Iau in calcul insa si varianta sa incerc sa invat cu instructor atat patinaj cat si sa merg pe bicicleta. Oricum la bicicleta eu vad o problema mareee: ce te faci cand trece un tir pe langa tine? Sau fel si fel de bizoni in trafic? Si altele.

Edit: Daca as avea ocazia/voi avea ocazia sa incerc o bicicleta de pe care sa nu pot cadea clar nu as sta pe ganduri/nu voi sta. Dealtfel intr-o localitate rurala m-am dat odata cu un kart, neavand experinta mi-am cam luat claxoane. Si am stat si cu frica ca nu stiu cat e de legal cu kart-ul pe sosea, fie el si fara motor cum era acela. (adica cu pedale ca bicicleta)
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 8:06 pm

Nu prea vad economie. Ca are si bicicleta costurile ei, se mai fura, cat o fi costul tratamentelor/ramanerii la pat cand incasezi cazaturi sau alte accidente. Apoi un abonament la transport urban e ieftin cel putin in Bucuresti, daca tinem cont ca poti calatorii nelimitat cu el si cara bagaje mari si pe furtuna. Ca si timp nu stiu/nu cunosc cat faci cu bicicleta vs tren/metrou/autobuz.

Mda, recunosc ca in vest am fost doar in Budapesta, in rest doar est si sud. La toamna/iarna cand or scadea preturile la cazare o sa mai merg prin vest.
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6912
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 8:42 pm

Luna a scris:
Ai grije ce doresti altuia ca pentru atac la persoana oare care e sanctiunea?
Pai si unde e atacul la persoana? Sa stii ca educatia sexuala este foarte importanta in vestul ala in care tot zici ca o sa te duci...Noroc cu discutia inutila de la alt topic despre bicle, acum ai inceput sa spui aberatii si pe aici.Pana una alta, ai promis
Luna a scris:
Ma gandesc dealtfel chiar sa ma autosanctionez fie vinovat fie nu.
Sus In jos
Andrey_tm
Andrey_tm

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 8:53 pm

Eu nu pot folosi mijloacele de transport in comun pentru ca vin la un interval foarte mare. Sa ajung cu 15 minute mai tarziu nu e bine, iar sa ajung 25 de minute mai repede iar nu imi convine. Plus mirosurile neplacute, caldura, persoanele dubioase...

Pe jos fac peste o ora, cu masina fac vreo 25 de minute, cu autobuzul aproape o ora (luand in calcul si cele 25 de minute cu cat ajung mai repede), iar cu bicicleta 15 minute. Sunt 100% convins ca diferentele astea sunt in toate orasele mai mari, inclusiv in Bucuresti. Cred ca e clar care e cel mai rapid mijloc de transport.

Daca folosesc masina as plati o gramada de bani pe benzina si pe locul de parcare. Banii economisiti iti ajung pt un concediu de 2-3 zile la final de luna, cu cazare, masa si transport.

De mai bine de un an fac naveta cu bicicleta. Nu am avut niciun incident/accident. Nici eu, nici colegii si colegele care folosesc bicicleta.

Eu prefer sa nu pierd timpul cu naveta si sa nu arunc banii pe un mijloc de transport lent. Daca nu vrei sa vezi avantajele astea nu am ce sa fac. Dar incearca sa te duci la munca 2-3 luni cu bicicleta si poate iti vei schimba parerea.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 8:55 pm

@marius664 La postul lui dan tm faceam referire.

Chiar nu se poate face un topic ,,Chat” pentru astfel de discutii? Trebuie sa polueze toti toate topicurile?

Cu privire la sanctiune eu am decis: incepand de maine, adica de la ora 0 nu voi mai posta pe acest forum, intru si citesc, dar ma consider banat timp de cateva zile, nu stiu cate urmeaza sa ma decid in functie de cum merg treburile si cu mine dar si de atmosfera de pe forum. Daca moderatorii considera pot sa oficializeze ban-ul, insa se pare ca nu sunt prezenti, i-ai de unde nu sunt.

Se pare ca forumul asta nu are nevoie de useri activi si care aduc informatii din teren, stiri, etc. trebuie numai useri care sa nu incapa de studenti. Pai atunci aia or sa si ramana aici.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 9:06 pm

Mirosuri neplacute? Pai si cand mergi cu bicicleta cum e cand transpiri? Sau cand te uda ploaia? Cu raritatea e intr-adevar cam nasol, ce sa facem. In Bucuresti depinde, daca poti merge cu 41 sau metroul ajungi rapid. Tu probabil te sti bine de tot pe bicicleta, eu daca as incerca asta as avea accident(e) din prima. Nu m-am urcat in viata mea pe vreo bicicleta pe 2 roti si nici nu stiu daca ar fi o idee buna. Apoi intretinerea bicicletei, parcarea si transportul bicicletei cu trenul nu sunt gratuite.
Sus In jos
Andrey_tm
Andrey_tm

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 9:19 pm

De cand folosesc bicicleta pentru naveta nu am bagat niciun leu in ea. Pentru mers la munte e mai costisitor. Ca acolo mai se uzeaza piese, etc. Dar aici vorbim de naveta. Pretul initial al bicicletei se amortizeaza repede daca te gandesti cati bani si cat timp economisesti.

Banuiesc ca tu te speli si nu mirosi. Dar cu celelalte persoane din autobuz care nu se spala ce faci?

In prima zi de mers cu bicicleta e normal sa te misti mai greu. Dar dupa cateva saptamani de experienta nu mai ai treaba.

Ma opresc aici cu discutia. Ca o sa cauti la infinit motive sa nu folosesti bicicleta.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 9:27 pm

Normal ca nu o sa folosesti bicicleta la cit de ieftin e transportul in Bucuresti. Restul e doar vrajeala ca iti fura bicicleta, ca o sa cazi, ca te ploua.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 9:58 pm

Luna a scris:
Ai grije ce doresti

Luna a scris:
. Eu odata ce am cazut cu rolele si m-a durut un genunche cam 2-3 saptamani, e drept nu tare.  )

Luna a scris:

Rog adminii sa faca ordine in topicuri si sa aplice si sanctiuni daca/cand e cazul, inclusiv mie daca am gresit ceva!!![/b] Ma gandesc dealtfel chiar sa ma autosanctionez fie vinovat fie nu.

Daca tot nu mergi la facultate macar invata sa vorbesti, apoi invata sa mergi cu bicicleta si abia la urma mai foloseste trenul, toata ziua gratis cu trenul.
Stiu ca e complicat sa duci bicicleta cu trenul la Peris si de acolo sa te intorci pe ea in Bucuresti, dar incearca. Ai grija insa ca pentru bicicleta trebuie sa platesti nu este gratis.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 10:51 pm

Andrey_tm a scris:

Ma opresc aici cu discutia. Ca o sa cauti la infinit motive sa nu folosesti bicicleta.
O singura chestie de zis: nu aia caut ci opusul, adica caut sa inteleg ce o fi asa mare si tare sa mergi cu bicicleta, poate m-oi apuca si eu de asta. Parca unora le da si dependenta.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 10:56 pm

Daaaaaa, ai grijă! Cică unii au început cu iarbă și au ajuns la heroină. Dacă începi să mergi cu bicicleta poate ajungi să conduci Loganul. Doamne ferește de așa ceva!
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitimeLun Iul 30, 2018 10:59 pm

Luna a scris:
Probabil esti pasionat de ciclism. Altcineva nu stiu daca avea curaj sa se mai urce vreodata pe bicicleta dupa accident.
Acum vreo 2 ani m-am trezit cu dosul unei dube înfipte în botul maşinii (care maşină era parcată regulamentar). După care duba a plecat bine mersi şi eu am rămas cu paguba (bară faţă, suport număr, radiator, un far, aripă şi capotă îndoite), că de la distanţa la care eram nu am putut să îi văd numărul. Pe principiul ăsta, nu ar trebui să mă mai sui vreodată în maşină, dacă mai dă vreo dubă cu spatele în ea, eventual când sunt şi eu înăuntru?

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 23 Icon_minitime

Sus In jos

Despre biciclete
Sus 
Pagina 23 din 26Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 22, 23, 24, 25, 26  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Despre bere
» Biciclete adaptate pentru calea ferata
» CATEVA CUVINTE DESPRE NOI.... O SCURTA DESCRIERE
» Întrebări şi răspunsuri
» despre religie

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: