Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Despre biciclete

In jos 
+34
Cipri Andrei Neculai
alex.barac.5
lapsanszkitamas
LanceR
deconectat
mielutu zburator
tcm
Katalyn
AlexD
dan tm
cristy79
IonutChircu
Caspar
JohannDB
DUAL
Cont.dezactivat
c o r v i n
Adrian78
Adirmvl
Nesebar
kristi kkk
NicuS
ANDU2100HP
TVlad
Teodor
cristi CFR
Andrey_tm
cstefan
Bobby_TM
Traveller
frank81
George
cortexedge
Dr2005
38 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 26  Urmatorul
AutorMesaj
lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Varsta : 29
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5796
Data de inscriere : 21/07/2012

Despre biciclete - Pagina 21 Empty
MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeJoi 02 Iun 2016, 16:17

La pret am pus eu limita, ca daca trec peste 1500 pentru o bicla mai bine pun deoparte cateva luni, iau un credit micut si imi iau masina. Nu are sens sa dau un sfert de masina pe bicicleta, mai ales fiindca iarna sau pe vreme rea nu as folosi-o. Am sa ma uit prin magazinele din zona sa vad ce au
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeJoi 02 Iun 2016, 21:58

Nu ştiu ce maşină poţi să iei cu 6000 lei, poate o Dacie 1310.
Dacă vrei neapărat să dai mai puţin de 1000 lei te poţi orienta spre modele cele mai ieftine de RockRider de la Decathlon, dar vor veni cu pinioane pe filet, jante simple şi fără QR, revoshift şi vor cântări multe kg, de aia am zis să mai pui câţiva lei şi să iei o biclă mai bună.
Oricum ar fi, fereşte-te de biclele de supermarket, într-o biclă de 350 lei am băgat 1200 lei în 2 ani jumate... asta fără să dau prea tare în ea.

LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11404
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeVin 03 Iun 2016, 08:35

la 6000 lei poti gasi o masina,dar hartanita bine si in care vei baga bani cu nemiluita
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Reputatie : 6991
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeVin 03 Iun 2016, 12:34

Am un prieten care a luat o mașină foarte bună cu mai puțin de 6000 de lei, și am mers cu ea, se comportă superb pe drum. Până acum a investit sub 6000 de lei în ea, cu tot cu achiziție, acte, reparații etc.
Se poate, dar e nevoie de noroc.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11198
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeVin 03 Iun 2016, 15:39

@Dr2005 tu te pricepi la biciclete nu la masini asa ca stai parcat caci cu 6.000 lei iti iei masina buna dupa 2003, s-au ieftinit mult masinile in ultimi ani. Ma uit in fiecare seara la mine in cartier parcarile full, in spatele blocului alte parcari amenajate full, trotuarele full masina langa masina si asta la periferie si numai masini bune iar acum 15 ani jucam patratica si tenis in strada trecea o masina odata la 3-4 minute iar 7 din 10 erau dacii acum sunt intervale de ora cand se circula si bara la bara ca doar e sens unic toata lumea are masina si opreste in curenta sa urce copilul de gradinita.

In cazul lui Tamas de la Tg,Mures pentru el e vorba sa faca miscare pentru asta i trebuie bicicleta dar la gabaritul lui e bun si DHS-ul nou pe la 800 lei daca tot nu au Decathlon, nu-l vad eu mergand zilnic cu bicicleta si daca tot e nehotarat si vrea sa-si ia si masina atunci sa caute bike sh si cu 400 lei maxim e lux.
Sus In jos
lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5796
Data de inscriere : 21/07/2012

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeLun 06 Iun 2016, 15:07

Pai asta-i, ca-s la "rascruce". Mi-ar placea sa am un mijloc de transport personal, sa nu mai depind de transportul in comun (mai ales ca acum, dupa alegeri, va fi vraiste vreo 3 ani si un pic). Masina ar avea o groaza de avantaje, dezavantajul major fiind pretul initial si costul de intretinere. Bicla e mai ieftina, si de cumparat si de intretinut, dar tot cu masina/transport local trebuie sa merg daca vremea e urata sau daca tinuta trebuie sa ramana intacta. As prefera sa fac si eu un bine planetei si sanatatii mele circuland cu bicla, dar nu-mi convine sa dau 2000 pe bicla +transport in comun cand nu folosesc bicla daca cu putin mai mult ma pot scoate cu o masinuta. Ca sa nu povestesc de timpul pierdut cu bicla in trafic, probleme tehnice etc

@dr2005 stai linistit ca io nu caut Porsche de 240 cp care sa ma tina 15 ani; gasesti masini decente si sub 2000 EUR. Depinde de ce asteptari ai de la o masina
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11404
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeLun 06 Iun 2016, 15:15

de ce va fi vraiste 3 ani? a iesit Firea si la voi?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeLun 06 Iun 2016, 15:58

lapsanszkitamas a scris:
dar nu-mi convine sa dau 2000 pe bicla +transport in comun cand nu folosesc bicla daca cu putin mai mult ma pot scoate cu o masinuta. Ca sa nu povestesc de timpul pierdut cu bicla in trafic, probleme tehnice etc

Din experienţa mea, la aproape 3 ani de când am bicla (preţul ei cu tot cu accesorii - lumini, ciclocomputer, sonerie, portbagaj, aripi, pompă - ducându-se spre 2000 lei), în medie înghite vreo 30 - 35 lei pe lună, adică ceva mai mult decât jumătate de abonament la RATB (50 lei/lună), însă e disponibilă tot timpul, la orice oră din zi şi din noapte, ca să nu mai vorbesc de timpul de parcurs (20 - 25 minute faţă de 50 - 60 minute cu transportul în comun; vineri am mers la Arenele Romane - 6,6 km, am făcut 1h15 min la dus şi 1h10 min la întors cu autobuzul, sâmbătă şi duminică pe acelaşi traseu am făcut cu bicla între 18 şi 20 minute).

E drept, ăsta e un preţ mediu, sunt luni când nu dai nimic şi luni când dai 150 lei pe o casetă de pinioane, un lanţ şi manopera aferentă (cam o dată pe an).

Cât despre transportul local... cred că îl mai folosesc cam o dată pe lună, deci 2 călătorii pe lună nu sunt o tragedie (mă rog, la noi e 1,3 lei călătoria).

Timp în trafic nu o să pierzi, poate doar dacă faci o pană şi te apuci să o rezolvi. Dar dacă ai grijă să schimbi cauciucurile înainte să iasă sârmele din ele (după ce se duc cele cu care vine bicla, investeşte măcar în nişte Continentale... e drept, costă ele 75 lei - faţă de CST sau Rubena care sunt în jur de 35 lei - da' au carne multă, eu în 6 luni de Continenatal am făcut o singură pană, da' la cuiul ăla era şi greu să nu fac pană; dacă ai şi mai mulţi bani poţi încerca nişte Schwalbe Marathon, da' astea trec de suta de lei, da' cică ar fi cele mai bune) şi mergi cu ele umflate la presiunea recomandată (2,5 - 3 bar pentru MTB, 3,5 - 4,5 bar pentru trekking/ciclocross/citybike şi alte roţi de 28" cu excepţia cursierelor) nu o să faci multe pene.

Traveller

Traveller

Numarul mesajelor : 173
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5689
Data de inscriere : 24/11/2009

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeVin 01 Iul 2016, 14:33

In primavara lui '89 era 1200 de lei un Pegas Comoda (mare, grea, o singura viteza, dar a fost rezistenta). Deci nu mi se pare nimic spectaculos ca o bicicleta buna (sa zicem un MTB de 14 kile, cu 3x9 viteze - exemplu clasic RockRider 540 din Decathlon) sa coste peste 1500 spre 2000 de lei noi. Asta ca sa ramanem in zona de preturi decente.
Problema nu e pretul bicicletelor, care e acelasi cam peste tot in Europa, ci puterea de cumparare scazuta in Romania, unde salariul mediu e 1700 de lei.

Timp in trafic nu pierzi, nervi iti poti face, ce e drept (dar nervi, din cate vad, iti faci si ca sofer). Pene nu faci daca umfli corect cauciucurile (v-o spune un biciclist cu 2 mainin stangi, care insa a invatat oarece lucruri despre biciclete in ultimii 8 ani - de cand am reluat serios pedalarea, in medie 3000 km/an).

Faptul ca ati prefera sa dati 6000 de lei pe o conserva second-hand este opriunea personala a fiecaruia. Trebuie sa recunosc ca nu ma pricep si nici nu vreau sa ma pricep la masini, de aceea mi se se pare usor amuzanta si nefireasca exprimarea optiunii voastre pe un topic dedicat bicicletei, de pe un forum feroviar. Smile
Are si masina utilitatea ei, fara indoiala, dar in nici un caz nu e aceea de a face naveta pe distante de 5-10-20 km in interiorul orasului. CU masina faci drumuri lungi, cari marfuri, cari familia in conced etc.

Precizez ca in Bucuresti fac naveta spre serviciu cu metroul si per pedes (parcurg macar 5 km/zi pe jos). Bicicletele le folosesc pentru iesiri in afara, de obicei.
Sus In jos
c o r v i n
V.I.P Member
V.I.P Member
c o r v i n

Numarul mesajelor : 3759
Varsta : 48
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 8515
Data de inscriere : 16/10/2013

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeVin 01 Iul 2016, 23:43

Eu am şi maşină şi bicicletă! Pe maşină (Opel Astra G caravan) am dat 7500 lei acu vreo 4 ani şi am băgat în jur de 2000 de lei până acum în ea plus vreo 1700 lei instalaţia GPL care a amortizat rapid investiţia! ...o maşină vis-a-vis de care, dacă exclud problema ruginii (cronică la Opeluri!), conchid că e una excelentă! Nu am menajat-o deloc dar nu m-a lăsat la greu vreodată!...
Pe bicicletă am dat 200 lei plus vreun milion vechi ca adaosuri obligatorii! Nu a fost nevoie să cheltui prea mult cu bicicleta ptr. că nici nu merg aşa mult cu ea..., până într-o mie de km pe an! Una peste alta eu cred că  e nevoie de ambele şi cât timp ai grijă minimală de ele, te ajută şi la util şi la plăcut (a se citi pasiuni de tot felul!) într-un mod rezonabil! Smile
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeSam 02 Iul 2016, 09:50

Sunt situaţii şi situaţii... dacă ai de mers des între localităţi (cum e cazul cu Hunedoara - Deva), atunci clar ai nevoie de o maşină (sau de un serviciu de transport de persoane cu autobuze/trenuri din 20 în 20 minute... dar ăsta e vis, că suntem în România). Dacă stai într-un oraş mare, nu te ajută prea mult maşina, mai mult stai blocat în trafic cu ea, după aia nu găseşti loc de parcare... multă bătaie de cap.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeSam 02 Iul 2016, 11:47

In PLoiesti cele mai multe biciclete vandute au fost cele de la Decathlon RockRiderul de 800 lei anul asta fiind unul dintre cei mai buni ani de cand Decathlon a deschis la Ploiesti. In primele 6 luni au vandut 120 biciclete numai din aceasta gama RockRider-ul de 800 lei. Dar aici lumea cumpara o bicicleta pentru a se plimba prin parcuri sau sa slabeasca putini le folosesc si la naveta sau sa iasa la munte. Seara sunt pline parcurile de astfel de biciclete.

Si vanzarea la penny board a explodat lider detasat in Ploiesti ramane tot Decathlon, la mine in cartier 8 copii din 10 are un penny board nu stiu cat de bune sunt de i multumesc pe toti problema ramane ca pe trotuare e full de masini parcate asa ca cei mici se dau cu peeny board-ul direct pe strazi ba chiar am vazut un inconstient pe Centura de Est a orasului Ploiesti.

Sus In jos
tcm

tcm

Numarul mesajelor : 623
Localizare : Oradea ; Leeds (UK)
Reputatie : 4466
Data de inscriere : 27/06/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeMar 30 Aug 2016, 18:15

Avand in vedere ca in Romania mijlocul meu de transport de baza este bicicleta , si ca de  o luna jumatate , de cand sunt aici , nu am mai dat la pedale , am achizitionat aceasta bijuterie englezeasca. Acum ca am transport , in curand voi incepe sa pozez trenurile britanice. Wink
Despre biciclete - Pagina 21 28te3uv
Sus In jos
https://www.facebook.com/
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeMar 30 Aug 2016, 23:07

In maxim 2 saptamani primesc si eu o bicicleta tot din Regatul Unit. Nu stiu daca mi-o trimite pe asta sau alta cu care sa recuperez in 2 luni tot ce nu am facut vara asta adica sa fac toti Bucegii si Baiului plus alte trasee frumoase de toamna.

Despre biciclete - Pagina 21 29312003246_6c2aa64af3_b2333 by Ali Karpeten, on Flickr
Sus In jos
tcm

tcm

Numarul mesajelor : 623
Localizare : Oradea ; Leeds (UK)
Reputatie : 4466
Data de inscriere : 27/06/2014

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitimeJoi 24 Mai 2018, 20:58

In probe cu noua achizitie (de data aceasta second-hand); cea mai sus postata mi-a fost furata intr-o clipa de neatentie in timp ce eram la lucru.
Despre biciclete - Pagina 21 Dscn2710
Crying or Very sad
Despre biciclete - Pagina 21 33128410
Despre biciclete - Pagina 21 28280010
Despre biciclete - Pagina 21 28575610
Sus In jos
https://www.facebook.com/
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 21 Icon_minitime

Sus In jos

Despre biciclete
Sus 
Pagina 21 din 26Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 26  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Despre bere
» Biciclete adaptate pentru calea ferata
» CATEVA CUVINTE DESPRE NOI.... O SCURTA DESCRIERE
» Întrebări şi răspunsuri
» despre religie

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: