Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)

In jos 
+83
lifetec
ldh.ro
Nicolae
TonyCFR
florin29sv
johnsmoke
impuls
bobi
NicuS
cfr500
allred
DPS
LanceR
AeroX
marius664
DB Robert
gvd
Katalyn
dexter23
spiderpc
mielutu zburator
enstendhal
dan tm
Amiralul
TonyGFR
bubu
Nk11
IonutChircu
snams
Elful
afrodita.popescu.7
gabrielle.niki
IonutCFR2009
romaniaetc
AlexD
COSTACHE MIHAIL
cristy79
CalinPiatraNeamt
kuepall
cristi_tgv
Razvan Tudor
Luna
unguru22
Norbi
kristi kkk
Teodor
cristi CFR
@ndrey
Balto
alliens
rich1974
halmarius
adytm
maris.constantin
alex1987
Vitosa
Katalin4653
Andrey_tm
Sabik
Adirmvl
The Legend
Spartan1948
George
laur 133
cortexedge
alex03bv
alex.alexus.tm
eu
rizelgeorgel2004
manuela
AndiCFR
baiazid
KQQ
mureseanu_976
frank81
Jhonyla
Dr2005
Rarau
92Dragos
DUAL
Nesebar
Adrian78
Vlad
87 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 59 ... 65  Urmatorul
AutorMesaj
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeDum 29 Mar 2015, 21:56

Cu tot respectul pentru o parte a oamenilor care folosesc fomile, trenurile alea merita compuneri proaste. Si nu merita vagoane de clasa I. Daca ar avea 19-55 ar fi prea prost, daca ar avea unul modernizat ar ajunge o carpa. Plus ca nasul din trenul cu care am fost era mai mult decat... tolerant... cu calatorii.

Chiar, Doctore, ne poti arata niste cifre legate de utilizarea vagoanelor de clasa I? Cati le folosesc raportat la numarul de calatori din IR-uri, cati iau bilet intreg, etc?
Sus In jos
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Moderator si Regizorul anului
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11656
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeDum 29 Mar 2015, 22:13

Adirmvl a scris:
Cu tot respectul pentru o parte a oamenilor care folosesc fomile, trenurile alea merita compuneri proaste.

Aici îți dau dreptate. „Fomile” au circulat o vreme cu vagoane 22-76/96 și 21-76. Toate au ajuns niște zdrențe. Am călătorit cu ele pe relațiile Suceava/Cluj-Napoca/Vințu de Jos/Arad - Timișoara și retur. În Suceava vagoanele erau curate, dar în Cluj erau deja mizerabile. Oamenii nu sunt în stare să păstreze curățenia. Îmi pare rău de cei cu bun simț și educație care nimeresc într-un 20-49 sau într-un 20-68.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeDum 29 Mar 2015, 22:48

Asta zic si eu. Chiar imi pare rau de oamenii civilizati, dar cred ca e mai ok asa decat sa pui vagoane faine si sa calatoreasca in mizerie. Pana la urma tot in jeg ajung sa mearga, dar macar nu se mai strica vagoanele tari. Desi e cam curioasa treaba, ca am fost si cu Iasi-Bucuresti de noapte, si erau ok vagoanele, chiar nu am avut nimic de zis in sensul asta. Dar pe fomi... Poate si din cauza asta se vaita cei din Timisoara de ei. Smile)

Nu-mi plac unele idei ale lui Muri, dar circuli cu un tren ca asta si ajungi sa ii dai dreptate cand vine vorba de compuneri si unele trenuri. E trist, dar e corect ce zice...
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 30 Mar 2015, 00:14

20 68 sint cele mai proaste vagoane pentru trenurile de Iasi de lung parcurs, nu stiu de ce nu le tin sa le penduleze pe ceva R uri pe la Iasi.

20 49 200 sint lux fata de 20 68.

Pina la urma din 3 trenuri de Iasi nu inteleg de ce macar unul nu este transformat intr-un tren de lung parcurs cu vagoane bune si opriri putine. Timisoara Nord-Arad-Deva-Alba Iulia-(Teius daca are legaturi spre /dinspre Sighisoara)-Cluj Napoca-Beclean pe Somes(doar daca are legaturi din scurt spre Bistrita si Sighet)-Vatra Dornei-Cimpulung Moldovenesc-Suceava-Iasi.

Fara alte opriri, la Sintana, Ciumeghiu, Suncuius, Bratca , Aghires, Manastur, Faget, Margina, Ilia, Sibot, Aurel Vlaicu, iacobeni, Mestecanis, Dolnasca, Tirgu Frumos, etc
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 30 Mar 2015, 01:15

Între Suceava şi Ilva Mică circulă la tarif de regio pentru biletele întregi (nu şi pentru cele de elev/student) şi se pot folosi cu abonament de regio.

Restul opririlor sunt pentru diverse noduri feroviare şi orăşele... şi-au dat şi ei seama că puţină lume merge de la un cap la altul cu astfel de trenuri. Dacă tai opririle alea, câştigi vreo 10 - 15 minute la total. Dar s-ar mai putea tăia din opririle ,,tehnice" pentru schimbat locomotive şi mecanici.

Cu 20-68 am mers acum câţiva ani, când circulau pe Bucureşti - Iaşi. Pentru un drum de 4 ore (Bucureşti - Tecuci) mi s-au părut foarte OK. Prize la fiecare scaun, climatizare, loc pentru picioare mai mult, pentru că nu aveau scaune faţă în faţă. Întotdeauna mi-a plăcut o astfel de aşezare a scaunelor, în care să nu stau să mă uit tot timpul la vecinul din faţă şi să nu-mi încurc picioarele cu el.
20-49 sunt bune la 2 ... 4 persoane în compartiment. La ce e peste, e chin, mai ales dacă prinzi locurile din mijloc.

bobi

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4628
Data de inscriere : 06/05/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 30 Mar 2015, 14:46

dan tm a scris:
20 68 sint cele mai proaste vagoane pentru trenurile de Iasi de lung parcurs, nu stiu de ce  nu le tin sa le penduleze pe ceva R uri pe la Iasi.

20 49 200 sint lux fata de 20 68.

Pina la urma din 3 trenuri de Iasi nu inteleg de ce macar unul nu este transformat intr-un tren de lung parcurs cu vagoane bune si opriri putine. Timisoara Nord-Arad-Deva-Alba Iulia-(Teius daca are legaturi spre /dinspre Sighisoara)-Cluj Napoca-Beclean pe Somes(doar daca are legaturi din scurt spre Bistrita si Sighet)-Vatra Dornei-Cimpulung Moldovenesc-Suceava-Iasi.

Fara alte opriri, la Sintana, Ciumeghiu, Suncuius, Bratca , Aghires, Manastur, Faget, Margina, Ilia, Sibot, Aurel Vlaicu, iacobeni, Mestecanis, Dolnasca, Tirgu Frumos, etc

unul din cele 2 de noapte ar trebui sa aiba mai putine opriri ,respectiv cel care pleaca seara din Iasi/Timisoara.Opririle ar fi:
Pascani-Suceava-Gura Humorului-Campulung Mold.-Vatra Dornei Bai-Dej Calatori-Cluj Napoca-Campia Turzii-Alba Iulia-Deva-(Arad cand circula deviat) Lugoj-Buzias-TImisoara Nord

compunere:
B-B-B-A-CUSETA-CUSETA-DORMIT
Sus In jos
KQQ

KQQ

Numarul mesajelor : 391
Reputatie : 6054
Data de inscriere : 21/06/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 30 Mar 2015, 21:02

În străinătate aţi mai întâlnit trenuri echivalente cu IR-ul menţionat mai sus care să aibă un parcurs de peste 17 ore (845 km; o parte din acestea noaptea) şi să aibă saloane?
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 34
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7106
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 30 Mar 2015, 21:17

Sigur ca da. Cel mai la indemana exemplu este EN 476 METROPOL (Budapest K - Berlin) - 13 ore. Nu sunt chiar 17 ore, dar este comparabil. Si e si tren international. Nu are doar vagon salon, insa daca nimeresti in el, ghinion.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 30 Mar 2015, 21:24

Hai ca în 20-91 nu e chiar așa rău nu se compara cu 21-76/86
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 30 Mar 2015, 21:29

Acuma problema e ca astea merg si incet si opresc peste tot de exemplu Aurel Vlaicu. Din 3 trenuri unul ar putea fi facut mai rapid eliminind opririle si trasindu-l prin Oradea pina termina pe 200 cu lucrarile. Solutii ar fi. vagoanele 20 49 2xx daca nu ma insel sint cele cu salonul aranjat ca si compartimentele dar fara pereti, or alea sint destul de bune.
Dar si cu alte vagoane cred ca s-ar preta.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6987
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 30 Mar 2015, 23:26

Adrian78 a scris:
Hai ca în 20-91 nu e chiar așa rău nu se compara cu 21-76/86
Strict părerea mea: 21-76 este cel mai bun vagon cu care am circulat vreodată (am mai mers cu trenul în Austria, Finlanda și Olanda). Sunt perfecte, ai 2 prize, masă, AC foarte bun, scaune excelente, cam cele mai comode din tot ce are CFR.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeMar 31 Mar 2015, 21:27

E o gluma buna cu 21-76 cel mai bun vagon .

Asta-noapte am venit de la Simeria la Brașov cu 21-76. Nu a băgat deloc căldură, mirosul era ingrozitor, au fost cam la 25 de turiști care mergeau la Predeal, s-au culcat pe jos în sacurile de dormit, un turist s-a bagat intre scaune unde se mai baga bagaje.

Isterul a devenit un jeg de tren și din dpdv al timpului de mers, cât și al condițiilor mizerabile.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeMar 31 Mar 2015, 23:00

Isterul aşa a fost dintotdeauna. Isterul e trenul căpşunarilor fără bani de low-cost, iar cu Dacia merg ţiganii între Arad şi Simeria. Turistul care se respectă merge la vagon de dormit.

mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6987
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeMier 01 Apr 2015, 00:17

Dr2005 a scris:
Isterul aşa a fost dintotdeauna. Isterul e trenul căpşunarilor fără bani de low-cost, iar cu Dacia merg ţiganii între Arad şi Simeria. Turistul care se respectă merge la vagon de dormit.

Nu toți oamenii au banii necesari vagonului de dormit! Nu e normal să fii obligat să faci compromisuri din cauza discriminaților și a altor specimene.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
mureseanu_976
Moderator
Moderator
mureseanu_976

Numarul mesajelor : 2215
Localizare : I eh, no, nooo, no es possible
Reputatie : 8093
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitimeMier 01 Apr 2015, 00:20

mielutu zburator a scris:
Dr2005 a scris:

Nu toți oamenii au banii necesari vagonului de dormit! Nu e normal să fii obligat să faci compromisuri din cauza discriminaților și a altor specimene.

Asta se numeste politica de marketing. Se practica si la companii 'serioase' gen DB Bahn care scoate trenurile EN Berlin / Munchen / Hamburg - Paris si introduce ICE-uri in serviciu international spre Paris, care de altfel sunt si mai scumpe Laughing

Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 D%20350%20TITO%20Broz
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) - Pagina 54 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
Sus 
Pagina 54 din 65Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 59 ... 65  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (2)
» Lucruri negative la TFG si TFC
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: