Numarul mesajelor : 20630 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25574 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 05 Apr 2014, 16:48
De ce nu faci scandalul ăsta şi la TFC? Că şi ei taxează locul la regio expres...
În altă ordine de idei, puteai lua biletul de la automat (că de pe net nu poţi lua fără loc) şi scăpai de discuţia cu duduile (mai mult sau mai puţin competente... de obicei mai puţin) de la ghişeu.
_________________ :TTT:
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 05 Apr 2014, 17:14
Si la automat e la fel , iti baga locul obligatoriu , am incercat sa iau anul trecut la alt RE de la automat si e cu tot cu loc , nu poti renunta la loc .
La TFC nu ai ce sa faci acolo locul e obligatoriu , la CFR pentru RE NU este obligatoriu .
Biletul pentru care am facut scandalul .
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 05 Apr 2014, 17:30
Clar automat.Insa sa speram ca are 13 vagoane Karpaty,ca altfel o sa ai o problema
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20630 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25574 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 05 Apr 2014, 18:02
În Raportul de activitate pe anul 2013 al CFR Călători (nu e încă pe site-ul lor, probabil va fi în *urând) scrie că s-a introdus posibilitatea achiziţiei de la automat a biletelor fără loc, ,,cu avizarea şi acceptul prealabil al cumpărătorului".
Ordinul ăla cu rezervările spune că rezervarea la trenuri R sau RE e facultativă. Părerile sunt împărţite chiar şi printre cei care au emis ordinul... proiectul cred că e venit de la CFR S.A. sau de la Călători. Cei de la călători l-au interpretat prin ,,rezervarea e facultativă", pe când cei de la TFC l-au interpretat ca ,,decizia de a impune rezervare obligatorie e facultativă". Cum nu am bani să mă judec cu TFCul, am ales soluţia cea mai simplă, adică să-mi bag picioru' în trenurile lor (la figurat... la propriu doar dacă nu am nicio alternativă) şi să merg cu Regiotransul, cu CFR-ul sau cu alte mijloace de transport (bicicletă pe cât posibil), mai ales că şi atitudinea personalului faţă de fotografi a devenit, în general, cam ca cea a ceferiştilor de acum câţiva ani... aşa că nici la fotografiatul acestor trenuri nu mă mai bag, decât dacă peisajul o impune sau dacă n-am poză cu vehiculul respectiv şi nu mai e altceva prin gară şi mai bate şi lumina bine.
Am efectuat şi o călătorie cu TFCul de când cu rezervarea obligatorie... de la Buzău ne-au dat biletele cu loc. De la Mizil toţi care au urcat au primit bilete de mână, pe care era scris doar vagonul (deci nu şi locul), dar tot au fost taxaţi. Asta înseamnă că ei nu au niciun mijloc să determine ocuparea locurilor... cel mult ar putea avea o diagramă de locuri care nu sunt băgate în sistemul xSell şi pe care le dă naşul (să zicem 20 - 30 locuri), dar tare îmi e că, pentru câţiva lei în plus, sunt în stare să zică ,,avem locuri doar între Mizil şi Ploieşti, da' trebuie să plătiţi 1,5 lei chiar dacă mergeţi la Bucureşti". Genul ăsta de jecmănire NU îmi place.
_________________ :TTT:
cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5872 Data de inscriere : 27/02/2013
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 05 Apr 2014, 19:08
Ma mir de ce vad aici, cred ca ati dat voi peste cineva greu de cap sau incompetent...
Eu am fost anul trecut de mai multe ori cu RE 2801/2802: odata la Sibiu unde nu aveam in niciun caz nevoie de rezervare, trenul de noapte nu era asa plin, si alta data am luat din gara Mangalia bilet la 2802 spre Bucuresti: in ambele situatii am specificat ca vreau bilet la RE fara rezervare si ASA MI S-A DAT fara niciun comentariu... Probabil ca au primit dispozitii sa dea obligatoriu cu loc rezervat ca sa mai bage 4 lei pe gatul omului care nu stie, vorba lui Karpaty se duce la casa de bilete si acolo este "rezolvat" in stil CFR...
E adevarat ca in varf de sezon nu prea e indicat sa iti iei fara loc rezervat la acest tren
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 05 Apr 2014, 19:30
Daca o sa se iveasca ocazia sa merg in vara la mare sau in delta o sa incerc sa-mi iau bilet la clasa I. Mergi ca omul acolo, nu ca sacul de cartofi, nu mai ai parte de "sa moara familia mea, care n-avem loc!", etc. Adevarat, costa (mult) mai mult decat la clasa a II-a, dar macar mergi linistit, nu te doare spatele la final de drum si alte porcarii de genul asta.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 05 Apr 2014, 20:01
În perioada sezonului nu se merită să iei loc la 2801, decât pe sensul Buc-Ct-Mangalia după 15 iulie şi doar în zilele aglomerate : J/V şi V/S în rest se poate merge şi fără loc.
Cei mai câştigaţi ca deobicei vor fi cei cu reduceri 50%, aia sigur vor lua mereu cu loc la acest tren.
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13280 Data de inscriere : 05/01/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 05 Apr 2014, 20:22
Asa mai bine adi iti iei loc la IR clasa a 2'a si faci mai putin ca timp
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 05 Apr 2014, 20:35
Din Valcea nu am IR pana la mare. ) Oricum, daca mai ai si noroc de nasi de treaba, care sa stinga becurile daca le ceri mergi ca bossu' intr-un salon de clasa I de 36-16. Mai prinzi si loc pe un scaun singur, pus ca la autocar si esti faraon.
Adirmvl V.I.P Member
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Mier 23 Apr 2014, 15:17
Tocmai am luat de pe net doua bilete la Dacos. E drept, pentru vineri dimineata (nu conteaza ora), nu pentru duminica dupa pranz, cand se intorc studentii. Dar comanda a fost de 60 de lei, pentru doua persoane!!! La CFR e 69 de lei una bucata bilet. E motivul pentru care eu si colegul mergem cu Dacosul, nu cu trenul, desi omului ii plac trenurile cam la fel de mult cat imi plac mie. Dar cand a fost vorba de 69 de lei versus 50 (apoi am gasit reducerea) la Dacos, a zis pas CFR-ului. Nu e vorba, ca la banii astia si eu as fi zis la fel.
Adirmvl V.I.P Member
R. Valcea-Cluj, 297 de km - 69 de lei. Craiova-Bucuresti, 209 km - 62 de lei. Traiasca sistemul de tarifare al CFR-ului!
mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8096 Data de inscriere : 07/02/2009
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 26 Apr 2014, 00:19
DISCRIMINARE CFR CALATORI !!! Vagoane Alstom 20-76 aruncate fara mila pe locale Tirgu Mures - Razboieni si retur (2 perechi), iar seara salubrizate (sau nu) si trantite la Bucuresti, tot ca mers de Regio pana la Deda !!!
Pana la final de an scolar, vagoanele vor fi vandalizate. Si cand iasa bitangii de sub vina, vor urma adultii beti / drogati / iresponsabili. Va asigur eu...
_________________ D 320 "VICENTIJE RAKIC" BEOGRAD - BUCURESTI
cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9709 Data de inscriere : 02/11/2008
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 26 Apr 2014, 00:21
Vom face o petitie sa va introduca la Targu Mures automotoare seria 900 si poate cu indulgenta LVT-uri pana se vor civiliza.
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 26 Apr 2014, 00:29
Nu se vor civiliza. Solutia e sa nu ii lasi sa mearga fara bilet sau sa-i dai jos daca deranjeaza. N-o sa inveti un coinac de 16 ani sa nu mai fie salbatic, dupa ce toata viata asta a invatat acasa. Cu atat mai putin pe ta'su de 40-50, care a fost la fel toata viata.
mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8096 Data de inscriere : 07/02/2009
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 26 Apr 2014, 00:31
MAI SIMPLU ! ANULEZI OPRIRILE de unde nu se inregistreaza incasari, gen sate cu efectiv mare de tigani :Vidrasau, Sinpaul, Ogra :roll:
_________________ D 320 "VICENTIJE RAKIC" BEOGRAD - BUCURESTI