|
| Rame electrice Hyperion | |
|
+109kristi kkk razvan22 mariushal mi.tudor Amiralul Jhonyla 3ERLY cosmin br AndreiStefan IonutCFR2009 mariuscfrbucuresti didinul bercenicity Jurnal Feroviar marius664 The Legend cardinal Luca tgv decward c o r v i n Desiro256 doctoru mielutu zburator ANDU2100HP Katalyn ionutsever Ciprian.bucur.92 alex.alexus.tm mihaitzateo 19jimmy84 Nk11 Alextasy gardianlinux anacronox florin.lifticariu dan tm Hawkuletz cristy79 nenuandrei mishu88 feroviar DPS solomon1984 Mihay Razvan Tudor bogdan aldea TVlad daniel_c rich1974 63-1143-5 vanchorusebulgaria LascuB_1980 DAS 2011 cfr500 ALEXCFR LanceR AndreiCFRBucuresti EuroNight Shinkasen riciu Arsen22 alex.barac.5 Bobby_TM Simply18 Florin C Lafont Rarau Luna MariusM Teodor ldh80 COSTACHE MIHAIL allred laur 133 gabigligor membru dezactivat , cortexedge Re6/6 cstefan Nesebar cristi_tgv AndiCFR cristi CFR AndreiCFRbv @ndrey Vitosa halmarius Andrey_tm Vlad DUAL sytrus Radu Tudor Volk baiazid Balto Mushu Spartan1948 adrian.vidican.9 andreiutzu Adisoft1991s ATM Dr2005 mureseanu_976 Adrian78 AMX 97-0548-4 Adirmvl Iasmin KOSTYK AlexD 113 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mar Dec 29, 2015 11:57 am | |
| E greu sa spui care e cel mai frumos oras din tara. Clujul, per total, mi se pare cel mai ok, dar daca nu ar fi oamenii sigur nu ar fi inaintea Timosoarei, Oradei, Sibiului, etc. N-are muntele langa, dar are Cheile Turzii la vreo 30 de kilometri. Si iarna trecuta avea o partie de schi pe Feleac. |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6665 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mar Dec 29, 2015 12:09 pm | |
| Cel mai frumos oras/localitate (de oriunde) este cel/cea de care te simti legat. Deci pentru fiecare e "urbea x", vorba lui nenea Iancu... |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7656 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mar Dec 29, 2015 6:34 pm | |
| Eu votez 1.Oradea, 2.Târgu-Mureș, 3.Bistrița! Chestie de gusturi personale! |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11195 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier Ian 06, 2016 6:14 pm | |
| Deja avem prima problema serioasa a lui RES 001 dupa multe alte pobleme minore la ambele tramvaie Hyperion. Mult laudatul tramvai al mileniului in Romania maine se pare ca trage pe dreapta pentru reparati. RES 002 va intra pe Brasov iar Constanta va ramane cel putin pentru o zi fara trenul SF. |
| | | didinul
Numarul mesajelor : 865 Reputatie : 6469 Data de inscriere : 31/08/2009
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier Ian 06, 2016 6:21 pm | |
| - Katalyn a scris:
- Deja avem prima problema-defect a lui RES 001. Mult laudatul tramvai al mileniului in Romania maine se pare ca trage pe dreapta pentru reparati. RES 002 va intra pe Brasov iar Constanta va ramane cel putin pentru o zi fara trenul SF.
După un an şi jumătate de exploatare fără probleme, respectiv peste 500000 de kilometri parcurşi, nu-i un capăt de ţară o problemă nu foarte gravă la disjunctor. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5870 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier Ian 06, 2016 6:34 pm | |
| Vad ca unii pe aici au deschis sampania mare bucurie ca a crapat Hyperionul, deja s-au pus pe chefuit. Stimate Katalyn - va aflati cumva in insorita Florida si nu ati aflat inca faptul ca in Romania a venit iarna? In conditiile in care la CFR crapa cate 3-4 Dezastre in fiecare zi (alea pe pe care atata le laudati si sustineati ca trebuie sa ramana taxate IR ca sunt destui fraieri disponibili pt ele) si ca se fac 4 ore intre Pitesti si Bucuresti - ati auzit cumva de expresia "A vorbi de funie in casa spanzuratului"? Dezastro este tramvai pt ca scartaie din toate incheieturile mai ceva ca un tramvai de zici ca se dezintegereaza pe sine. Nu are nicio treaba cu pantograful. Faptul ca sunt taxate Regio este exact ce le trebuie (se numeste "tarif unic de tramvai" ). Fix atata merita. De-aia si locul e optional - si acei 4 lei sunt prea mult pt ele. Nu cred ca e cazul sa ne bucuram atat - nici eu nu ma bucur ca pica Dezastrele ca mustele, dar asta e iarna. Fiarele se mai si defecteaza, unele la cateva sute de mii de km parcursi, altele in fiecare zi. Asta e. In rest - sanatate |
| | | didinul
Numarul mesajelor : 865 Reputatie : 6469 Data de inscriere : 31/08/2009
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier Ian 06, 2016 6:55 pm | |
| N-a crăpat nimic, RES001 are ceva probleme tehnice astăzi, dar învârte roata, nu zace nicăieri nici n-a solicitat locomotivă de ajutor. Mâine stă pe tuşă pentru identificarea şi rezolvarea temeinică a defecţiunii! Nu se face gaură în cer pentru anularea trenului de Constanţa pentru o singură zi, şi aceea pe timp de iarnă în mijlocul săptămânii. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6765 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier Ian 06, 2016 10:14 pm | |
| Corect punctat la ultimele postari, apoi Hyperionul se strica si el usor o data la nu stiu cat timp, dar Desiro circula oricum semistricate de ani de zile. Pana la urma mi se pare absurd sa existe anumite inversunari asupra ramelor de la Softronic. Cred ca oricine a calatorit cu ele isi da seama ca oamenii astia merita laude, aprecieri. Acum normal ca nici ei nu sunt perfecti. Dar impresiile bune pe care le-au tot generat, chiar daca au ajuns exagerate, gen trenuri SF, haideti sa nu uitam ca si destui pensionari / batrani sau oameni habarnisti inca considera Sageata Albastra un TGV si ca daca ei merg undeva cu Sageata au increderea ca au luat un tren modern si rapid. Am vazut oameni care tot vorbesc la telefon cu rudele despre situatia lor, unde se afla, unde au ajuns, iar ei se lauda ca sunt cica in Sageata, iar apoi cand sunt intrebati cand vor ajunge, ii apuca rasul pe cei din telefon si apoi omuletii se fac ca nu stiu de ce face si Sageata asa mult pe drum. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11195 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi Ian 07, 2016 9:51 am | |
| - cristy79 a scris:
- Vad ca unii pe aici au deschis sampania mare bucurie ca a crapat Hyperionul, deja s-au pus pe chefuit.
Stimate Katalyn - va aflati cumva in insorita Florida si nu ati aflat inca faptul ca in Romania a venit iarna? In conditiile in care la CFR crapa cate 3-4 Dezastre in fiecare zi (alea pe pe care atata le laudati si sustineati ca trebuie sa ramana taxate IR ca sunt destui fraieri disponibili pt ele) si ca se fac 4 ore intre Pitesti si Bucuresti - ati auzit cumva de expresia "A vorbi de funie in casa spanzuratului"?
Deci eu pot sa fiu fanul NR 2 din tara al Hyperion ca NR 1 e dl Adysoft dar cand vad cat de laudat a fost acest tramvai, tramvaie ca sunt doua imediat ma transform in Gica-Contra NR 1 pentru ca nu e cazul sa fie atat de laudat un lucru care nu merita. Are topic separat dar nimic special 80% din poze intr-un hal de nedescris dar am mai discutat despre asta si vad ca s-a rezolvat intr-un tarziu final. Nu am ce sampanie sa deschid in schimb are Adysoft pana acum vreo 4 beri pentru Hyperion pana la vara sigur se face de o lada de bere pe care o so primesc ca pe painea calda Suntem in Romania tara cu toate zonele de relief si cu 4 anotimpuri daca gasim scuze de gradinita la un tramvai care a fost laudat mai mult decat era cazul ne taiem singuri craca de sub picioare. Ce naiba a avut vremea de ieri ? Daca ploua cu gheata, erau tone de chiciura sau zapada de 70 cm ce faceam atunci sau daca aveam ieri -20 grade ce faceam inchideam hala si postam pe FB si pe site din cauza conditilor vitrege nu circulam in data x si y ? Ba mai mult cu o astfel de scuza am putea da vina chiar pe CFR Infrastructura ca nu dau voie sa circule automotoarelor sau ramelor pe vreme nasoala. Pentru ultima oara iti spun uitat-te la Desiro si la Hyperion sa vezi care aduce mai mult cu un tramvai. Desiro seamana cu un tramvai dar din pacate nu are pantograf caci daca avea pantograf aducea si mai mult cu un tramvai. Am mers si eu cu Hyperion 1 si 2 am laudat dar nu mai mult decat trebuia cum au facut alti de parca ar trai doar pentru Hyperion, in fond sunt niste fiare asamblate din niste componente aduse de afara, si eu maine pot sa-mi fac o bicicleta super smechera daca am cele mai scumpe piese - didinul a scris:
- N-a crăpat nimic, RES001 are ceva probleme tehnice astăzi, dar învârte roata, nu zace nicăieri nici n-a solicitat locomotivă de ajutor. Mâine stă pe tuşă pentru identificarea şi rezolvarea temeinică a defecţiunii! Nu se face gaură în cer pentru anularea trenului de Constanţa pentru o singură zi, şi aceea pe timp de iarnă în mijlocul săptămânii.
Ieri la 10:56 postasem ca RES 001 a plecat din Buc.Nord spre Brasov cu o intarziere de 77 minute din cauza unui pantograf defect, ei bine la 11:32 l-am vazut pe geam trecand cu ambele pantografe conectate/ridicate dar nu am mai postat chestia asta cu 2 pantografe. Normal ca nu se face gaura pentru o zi dar daca pentrtu astazi ar fi fost calatori cu rezervare facuta si nu mai intrau pe site sau pe FB sa vada mesajul ca nu circula azi stateau ca prosti in gara pana la venirea trenului de Brasov ? Ti se pare ca e ok asta ? - AeroX a scris:
- Corect punctat la ultimele postari, apoi Hyperionul se strica si el usor o data la nu stiu cat timp, dar Desiro circula oricum semistricate de ani de zile.
Pana la urma mi se pare absurd sa existe anumite inversunari asupra ramelor de la Softronic. Cred ca oricine a calatorit cu ele isi da seama ca oamenii astia merita laude, aprecieri. Acum normal ca nici ei nu sunt perfecti. Dar impresiile bune pe care le-au tot generat, chiar daca au ajuns exagerate, gen trenuri SF, haideti sa nu uitam ca si destui pensionari / batrani sau oameni habarnisti inca considera Sageata Albastra un TGV si ca daca ei merg undeva cu Sageata au increderea ca au luat un tren modern si rapid. Am vazut oameni care tot vorbesc la telefon cu rudele despre situatia lor, unde se afla, unde au ajuns, iar ei se lauda ca sunt cica in Sageata, iar apoi cand sunt intrebati cand vor ajunge, ii apuca rasul pe cei din telefon si apoi omuletii se fac ca nu stiu de ce face si Sageata asa mult pe drum. Nu e prima data cand are probleme, au mai fost mici incidente dar fara importanta asta de acum e primul mai grav de s-a ajuns la anularea trenului de Constanta de azi. Hyperion are 1 an si ceva pe langa Desiro care merg pe 13 ani deci nu se merita comparatia. Nu am nimic cu Hyperion nici cu Softronic dar cand vad ca se continua cu laudatul imediat ma transform in omul negativ NR 1 ca trebuie sa fie cineva si contra nu ? Sincer nu ma lasa rece Hyperion daca ar fi sa mai merg cu acest tren numai la vagonl 1 sau 4 as calatori restul e sub ce are CFR pe trenurile Regio Oameni aia se lauda cu sageata albastra pentru ca da bine la ureche numele acestui automotor nu ca ar fi ceva SF, e si normal sa zica la telefon Vasile, Gheorghe, Ioanie casca ochi la fereasta ca vin cu sageata albastra La noi s-a pus accentul pe sageata albastra a fost o chestie de marketing sa dea bine la imagine fiind si noi de aia le-au si bagat pe IC apoi pe Rapide apoi treptat au revenit acolo unde le era locul de aici a ramas faza cu sageata albastra. eu sunt NR 1 pe domeniul trenurilor din anturajul meu, de la mine din cartier mai stau de vorba cateodata cu unul cu altul cu mai multi cand vine vorba de sageata albastra le explic situatia ca sunt unii care cred ca daca numele da bine si e frumos la fel e si automotorul asta numit sageata albastra, supriza cand afla adevarul ca nu e cum cred ei. Repet nu am nimic cu Hyperion, Softronic foarte bine ca exista, ca s-a facut ceva pentru tarisoara asta desi se putea si mai bine nu praf in ochi cum arata proiectul Hyperion dar daca nu era atat de laudat acest tramvai nici eu nu mai comentam nimic la adresa lor. Bine ca nu se incurca CFR cu astfel de combinati, mai si zic uni sa tinem cu productia romaneasca dar de unde cand ne vaitam de Astra Arad si mai nou de Softronic. Nu in ultimul rand poate imi spune si mie cineva cat costa un bilet la Softrans pe ruta Ciulnita-Buc.Nord si Ciulnita-Videle ca la tabelul cu tarife de pe site-ul lor apar 2 preturi iar eu cum am doar 3 clase cu una mai mult decat trenul nu pot sa-mi dau seama care e pretul corect. Ciulnita-Buc.Nord = 10 sau 23 lei ? Ciulnita-Videle = 23 sau 40 lei ?
Ultima editare efectuata de catre Katalyn in Joi Ian 07, 2016 10:35 am, editata de 2 ori |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi Ian 07, 2016 10:13 am | |
| - Katalyn a scris:
- Daca ploua cu gheata, erau tone de chiciura sau zapada de 70 cm ce faceam atunci sau daca aveam ieri -20 grade ce faceam inchideam hala si postam pe FB si pe site din cauza conditilor vitrege nu circulam in data de si de ? Ba mai mult cu o astfel de scuza am putea da vina chiar pe CFR Infrastructura ca nu dau voie sa circule automotoarelor sau ramelor pe vreme nasoala.
Automotoarele nu mai au voie când zăpada trece de 20 cm. Numai că ăştia 20 cm ar trebui să fie pete NSS, numai că CFR S.A. nu ştiu cum îi măsoară (a fost prin anii trecuţi situaţia aia când nu au circulat automotoare o săptămână, deşi nu a mai nins deloc). - kerpeten ali a scris:
- Ieri la 10:56 postasem ca RES 001 a plecat din Buc.Nord spre Brasov cu o intarziere de 77 minute din cauza unui pantograf defect, ei bine la 11:32 l-am vazut pe geam trecand cu ambele pantografe conectate/ridicate dar nu am mai postat chestia asta cu 2 pantografe.
A fost ploaie îngheţată ieri, ceea ce înseamnă să s-a depus şi pe fir (şi prin Bucureşti au fost incidente la tramvaie şi troleibuze din acelaşi motiv). Asta înseamnă contact imperfect, cu arcuri electrice, scântei şi uzuri mari la patinele pantografelor. De aia mergea Hyperionul cu 2 pantografe, cu primul răzuia chiciura şi gheaţa de pe fir. După nişte condiţii din astea poate fi nevoie să schimbi patina pantografului, operaţiune care durează puţin, presupunând că ai piesa respectivă. Probabil Softronicul nu o avea pe stoc sau voia să mai verifice şi alte eventuale probleme şi de aia a durat o zi reparaţia. Sau s-au folosit de ocazia asta ca să facă revizia ramei? Apropo, câţi km parcurşi are primul Hyperion? Eu zic că ar trebui să se apropie de 400.000. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi Ian 07, 2016 10:21 am | |
| Stai calm ca inca nu a trecut inca toata ziua, sa nu fie doua desi nu cred ca e nevoie de 2 zile. Ce se intampla in situatia in care ziua de ieri cu ploaie inghetata se va repeta mai rau decat ieri si in alte zile si poate mai da si un ger naprasnic ? Iar il trage pe drepta sau le trage pe amadoua ? |
| | | Jurnal Feroviar
Numarul mesajelor : 340 Reputatie : 3835 Data de inscriere : 27/05/2015
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi Ian 07, 2016 11:04 am | |
| - Dr2005 a scris:
Apropo, câţi km parcurşi are primul Hyperion? Eu zic că ar trebui să se apropie de 400.000. RES 001 a sarit de 500.000km. Cu tot cu teste. |
| | | Adisoft1991s V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1133 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5994 Data de inscriere : 30/09/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Sam Ian 09, 2016 12:25 am | |
| Anunț important Softrans! Începând de mâine 09.01.2016 circulația trenului Hyperion 002 pe ruta Bucuresti - Constanta ( tur- retur ) va fi anulată. Trenul Hyperion 002 va fi cuplat cu Hyperion 001 pe ruta Bucuresti - Brașov ( tur - retur ) pentru a suplimenta numărul de locuri pe Brașov in aceasta perioada.
Program dus Craiova - Brașov Hyperion 002 albastru Plecare Craiova 05:45 --Bucuresti 09:10 -09:22 -- Sosire Brașov 11:54
Hyperion 001 Ciuc Plecare Craiova 06:00 -- Bucuresti 09:10 - 09:22 -- Sosire Brașov 11:54
Program retur Brașov - Craiova Hyperion 002 plecare Brasov 14:40 -- Bucuresti 17:11 - 17:25 -- Sosire Craiova 20:30
Hyperion 001 Ciuc Plecare Brasov 14:40 -- Bucuresti 17:11 - 18:35 -- Sosire Craiova 21:45
De asemenea la Hyperion 002 albastru pe ruta București - Brașov tur - retur nu se vor face rezervări pentru locuri.
Ne cerem scuze pentru inconvenient
Sursa Facebook |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6988 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Sam Ian 09, 2016 1:08 am | |
| De ce nu le trimite cuplate, ca să aibă un singur tren, deci o singură trasă?! Mi se pare că e ca și când te scarpini cu mâna dreaptă la urechea stângă. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Sam Ian 09, 2016 2:20 am | |
| La dus Craiova-Videle-Buc.Nord-Brasov o fi vorba de subventie, cine se pricepe poate ne explica cum sta treaba cu TUI, cu subventia etc.
La intoarcere e exact cum trebuia Brasov-Buc.Nord ambele pentru a face fata numarului mare de calatori la Buc.Nord RES 002 pleaca imediat spre Craiova si cu calatori care vin dinspre Brasov, statiuni si Ploiesti si merg mai departe de Buc.Nord pe M900 iar RES 001 va sta la peron si va pleca mai tarziu special pentru calatori din Buc.Nord care coboara pe M900. Nu cred ca sunt asa de multi calatori care vin de pe Brasov-Ploiesti si merg mai departe pe M900 dar trebuie sa aiba grija nasi cand elibereaza bilete sa le spuna ca 002 la Buc.Nord pleaca imediat spre Craiova si 001 mai tarziu sa nu stea oameni peste 1h20' aiurea in tren in Buc.Nord. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion | |
| |
| | | | Rame electrice Hyperion | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |