|
| Semnale luminoase | |
|
+65Cipri Andrei Neculai c o r v i n laurentzu gheorghita alinx3330 alex.barac.5 CristyanC ets2oltromânia johnsmoke TonyGFR lokomo69 cristi ar AleXxX daniel_c mielutu zburator Dionis IonutChircu Petre_IFTE dan tm tcm TVlad Dutzu Vitosa yeu1 alex_trs Lafont AndiCFR Simply18 Cont.dezactivat DPS Adirmvl cfr500 Bobby_TM Katalin4653 @ndrey marcelbanu cont dezactivat . redeme Czirjak Arpad cristi CFR NicuS Cont dezactivat George Sergiu rmn electrica912 Adrian78 Nesebar AndreiStefan Razvan Tudor 19jimmy84 ANDU2100HP Raduku09 Dr2005 Jhonyla DUAL ionutz72 ldh80 puscasflaviu Andrey_tm Balto Teodor Vlad Semafor Costin.H COSTACHE MIHAIL 69 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Semnale luminoase Joi 09 Iul 2015, 02:08 | |
| Dar nu de dependențe era vorba. Este linie neînzestrată cu BLA care coincide cu exemplul de mai jos, deci și varianta propusă de mine reprezintă un mod de semnalizare, chit că există dependență, chit că nu. Din partea mea, putea ca semnalul de ieșire să facă și funcție de prevestitor semnalului de intrare al stației vecine.
În mod normal așa e, după o anumită distanță se amplesează semnalul prevestitor cu 3 indicații, iar la 1000 de metri se află amplasat semnalul de intrare al stației vecine, dar mai sunt și cazuri aparte. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 02 Aug 2015, 00:31 | |
| În Austria. Stânga : liber înainte cu viteza stabilită, următorul semnal este principal și indică liber înainte cu viteza stabilită. Dreapta : liber înainte cu VS, următorul semnal e principal și indică oprirea fără a depăși semnalul. De aproape ( indicația se schimbase ca urmare a trecerii unui tren ) : |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 02 Aug 2015, 00:34 | |
| Indicațiile sunt exact ca și la noi, diferența e că ei în loc de galben-clipitor au verde-galben, la prevestitoare. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 02 Aug 2015, 00:47 | |
| Așa este; am găsit instrucția lor și din ce-am înțeles, semnalele principale sunt la distanțe mai mari oarecum, iar prevestitoarele (care la ei au alt nume, ei le zic ironic semnale principale secundare (!) ) au 4 indicații posibile, celelalte două pe care nu le-am surprins sunt de liber cu viteză redusă la 40, sau 60 de km/h marcate prin aprinderea a 2 becuri verzi și unul din cele galbene. |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 02 Aug 2015, 01:44 | |
| E aproximativ ca și la nemți. La nemți e cam ciudat față de cum e la noi. Am impresia că la ei, semnalele de trecere ale blocului de linie automat au reperul de semnale principale.
Un alt lucru ciudat față de noi, în efectuarea unui parcurs de intrare sau ieșire dintr-o stație, semnalele pitice se iau în considerare la ei, având reper de semnal principal și inductor.
Sunt mai multe diferențe, mi-ar face plăcere să discut despre ele cu cine este interesat, dar de preferat ar fi să o facem aici.
https://www.youtube.com/channel/UC2tXwniQCZIcBo1aiLFZ_vg
Un canal pe care-l recomand, îl urmăresc de mult timp, păcat că e integral în germană. Eu ma folosesc de translate online. |
| | | daniel_c
Numarul mesajelor : 475 Reputatie : 5043 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 02 Aug 2015, 14:30 | |
| - mielutu zburator a scris:
- Dreapta : liber înainte cu VS, următorul semnal e principal și indică oprirea fără a depăși semnalul.
Daca, ipotetic vorbind, ar veni un tren pe dreapta, sistemul de semnalizare l-ar dirija liber cu VS peste blocul ocupat ? Bineinteles presupunand ca trenul din imagine s-ar deplasa in sensul opus. |
| | | mielutu zburator
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 02 Aug 2015, 23:26 | |
| La ei nu se ține cont (cel puțin pe linia aia) de sensul de deplasare în alegerea liniei pe care este expediat trenul din stații. Pe o linie pot trece 2 trenuri în sensuri opuse chiar dacă e și cealaltă liberă. Dacă ar veni un tren pe dreapta, semnalul l-ar dirija precum spui, însă această situație nu prea are cum să se întâmple, căci semnalul principal dinaintea prevestitorului ar fi roșu, e foarte improbabil să poată intra peste blocul ocupat. Poate doar în cazul unei interferențe din exterior, situație în care personalul de control trafic ar ordona oprirea de urgență a trenului. |
| | | daniel_c
Numarul mesajelor : 475 Reputatie : 5043 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 02 Aug 2015, 23:47 | |
| Eu nu ma pricep la miscare / semnalizare, dar as vrea sa inteleg cum functioneaza sistemul.
In cazul de fata, de ce nu arata semnalul rosu din moment ce blocul este ocupat ? |
| | | mielutu zburator
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 03 Aug 2015, 00:00 | |
| - daniel_c a scris:
- Eu nu ma pricep la miscare / semnalizare, dar as vrea sa inteleg cum functioneaza sistemul.
In cazul de fata, de ce nu arata semnalul rosu din moment ce blocul este ocupat ? Nu arată roșu pentru că nu există acea indicație la prevestitoarele lor. Semnalul din dreapta, din imagine, indică doar ce ordonă următorul semnal, care este semnalul principal al sectorului. Nu e ca la noi, au o instrucție puțin diferită. |
| | | mielutu zburator
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 03 Aug 2015, 00:03 | |
| Că tot aminti Teodor, un semnal pitic din Austria în stația Lieboch. |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 03 Aug 2015, 00:26 | |
| Cel mai probabil la ei semnalul prevestitor e una, iar cel ce trecere la BLA este cu totul altceva, nu le-au combinat, spre deosebire de cum este la noi. Adică înaintea acelor prevestitoare trebuie să fie amplasat un semnal de trecere al BLA, care dacă nu mă înșel are reperul de semnal principal ( cum am spus și aseară ) și arată doar roșu și verde. Sper să nu greșesc, până acum doar asta am reușit să găsesc. Este destul de diferit față de cum e la noi. Nu este greu, dar ei au anumite particularități. |
| | | AleXxX
Numarul mesajelor : 38 Varsta : 22 Reputatie : 4251 Data de inscriere : 15/05/2013
| | | | mielutu zburator
| Subiect: Re: Semnale luminoase Mier 05 Aug 2015, 01:14 | |
| Semnal luminos pe o linie S-Bahn. Indicația acestuia este alb clipitor și arată că bariera a fost coborâtă (cel puțin așa deduc din amplasările lor și din faptul că se aprind doar când coboară barierele...) |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2599 Varsta : 24 Reputatie : 7370 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Semnale luminoase Mar 11 Aug 2015, 01:10 | |
| - Teodor a scris:
- E aproximativ ca și la nemți. La nemți e cam ciudat față de cum e la noi. Am impresia că la ei, semnalele de trecere ale blocului de linie automat au reperul de semnale principale.
Un alt lucru ciudat față de noi, în efectuarea unui parcurs de intrare sau ieșire dintr-o stație, semnalele pitice se iau în considerare la ei, având reper de semnal principal și inductor.
Sunt mai multe diferențe, mi-ar face plăcere să discut despre ele cu cine este interesat, dar de preferat ar fi să o facem aici.
https://www.youtube.com/channel/UC2tXwniQCZIcBo1aiLFZ_vg
Un canal pe care-l recomand, îl urmăresc de mult timp, păcat că e integral în germană. Eu ma folosesc de translate online. In Franta am vazut un lucru ciudat. In unele statii de cale ferata pe linie dubla, pe linia directa nu este semnal de iesire de pe linia falsa, dovada e in videoclip. Semnalele se amplaseaza pe stanga sensului de mers. BLA e mai mult specializat, adica in sensul de mers. https://www.youtube.com/watch?v=pCezH0s1pag |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Semnale luminoase Mar 11 Aug 2015, 02:00 | |
| - catalin2014 a scris:
- Semnalele se amplaseaza pe stanga sensului de mers.
Ei au posturile de conducere pe partea stângă, dovada o reprezintă AMX-urile, spre exemplu. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Semnale luminoase | |
| |
| | | | Semnale luminoase | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |