|
| Semnale luminoase | |
|
+65Cipri Andrei Neculai c o r v i n laurentzu gheorghita alinx3330 alex.barac.5 CristyanC ets2oltromânia johnsmoke TonyGFR lokomo69 cristi ar AleXxX daniel_c mielutu zburator Dionis IonutChircu Petre_IFTE dan tm tcm TVlad Dutzu Vitosa yeu1 alex_trs Lafont AndiCFR Simply18 Cont.dezactivat DPS Adirmvl cfr500 Bobby_TM Katalin4653 @ndrey marcelbanu cont dezactivat . redeme Czirjak Arpad cristi CFR NicuS Cont dezactivat George Sergiu rmn electrica912 Adrian78 Nesebar AndreiStefan Razvan Tudor 19jimmy84 ANDU2100HP Raduku09 Dr2005 Jhonyla DUAL ionutz72 ldh80 puscasflaviu Andrey_tm Balto Teodor Vlad Semafor Costin.H COSTACHE MIHAIL 69 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 14:25 | |
| Chiar il rog pe Bobby,daca mai are timp sa i faca o poza .. Ar fi ilogic ca focul de jos sa fie galben .. si asta e un fel de strutocamila semnalul .. ca repetitor e si prost pozitionat ,dupa curba.. probabil are un repetitor inainte de curba ,chiar in statie.. @adirmvl se poate galben+sageata jos:P .. In HD la linia 2,datorita faptului ca intra linia 1 + industriala in 2 directa ,daca pui semnalul de la linia 2 pe verde si ala de iesire e inca rosu,se aprinde galbenul + sageata ! Cand s-a pus si urmatorul pe galben sau verde,s-a stins sageata,si asta devine verde. Totusi caseta asta tind sa cred ca e cum zice Vlad,desi e ciudat sa ai TMV+non-TMV.. de asta ma mir si eu .. ca as zice ca asta nu seamana nici cu prevestitoarele de pe BLA(minim 3 focuri) nici cu prevestitoarele de pe non-BLA(2 focuri verde si galben).. Si nu inteleg de ce l-au pus acolo ?!?! doar daca rolul lui cel mai important ar fi prevestire Ronat Triaj .. Altfel nu-si avea rostul! Daca intrarea in Ronat e cu TMV,atunci ar explica si caseta de viteza.. |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 14:41 | |
| Eu nu am vazut in viata mea galben + lipsa distanta de franare. Chiar aici cu cateva pagini in urma era o discutie despre parcursul din Piatra Olt, cand iti dadea galben clipitor la prevestitor, verde galben la intrare ( parcursul fiind facut pe linia directa, am uitat sa mentionez ), iar la semnalul de parcurs 2 G + lipsa distanta. ( normal un galben ar fi fost necesar ) Eu peste tot am vazut 2 G impreuna cu indicatia lipsa distanta franare. Daca ar putea cineva din zona sa aduca o poza, ar fi chiar minunat ! |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 15:08 | |
| Să o luăm pe rând. - alex_trs a scris:
- Poate caseta de jos este pentru lipsa distanta franare, in caz ca urmatorul semnal este pe oprire. Din poza mi se pare ca sunt mai putin de 700m pana la urmatorul semnal. Atunci indicatiile posibile sunt:
- Verde - Liber cu viteza stabilita, urmatorul semnal indica liber cu viteza stabilita - Galben clipitor - Liber cu viteza stabilita, urmatorul semnal indica liber cu viteza redusa - Galben + Lipsa distanta franare - Liber cu viteza stabilita, urmatorul semnal indica oprirea Nu e lipsă distanţă de frânare deoarece lipseşte focul galben şi căsuţa de sus pentru viteză redusă. - Teodor a scris:
- Si mai e ceva, niciodata nu vei vedea galben + lipsa distanta franare. Mereu vor fi doua focuri galbene aprinse, asa e sistemul.
2 galbene + săgeată este la semnalizarea clasică. La TMV e un galben + săgeată şi cifra 3 deasupra (deci de sus în jos: 3+galben+săgeată) - Teodor a scris:
@ lipsa distanta franare observ ca are semnalul de intrare in Ronat ( sper sa nu gresesc statia ), sunt multe anomalii in teren ce se bat cap in cap cu ce scrie in 004. Nici acolo nu e lipsă distanţă de frânare. E indicator de direcţie. În cazul în care parcursul duce în triaj, acolo apare o literă (probabil "T") - DUAL a scris:
- Chiar il rog pe Bobby,daca mai are timp sa i faca o poza .. Ar fi ilogic ca focul de jos sa fie galben .. si asta e un fel de strutocamila semnalul .. ca repetitor e si prost pozitionat ,dupa curba.. probabil are un repetitor inainte de curba ,chiar in statie..
Bobby are poze puse. Dacă te uiţi mai jos vei vedea că focul de jos e roşu. Repetitor nu e şi nici nu are cum să fie. - DUAL a scris:
Totusi caseta asta tind sa cred ca e cum zice Vlad,desi e ciudat sa ai TMV+non-TMV.. de asta ma mir si eu .. ca as zice ca asta nu seamana nici cu prevestitoarele de pe BLA(minim 3 focuri) nici cu prevestitoarele de pe non-BLA(2 focuri verde si galben).. Si nu inteleg de ce l-au pus acolo ?!?! doar daca rolul lui cel mai important ar fi prevestire Ronat Triaj .. Altfel nu-si avea rostul! În Timişoara Nord e TMV, iar în Ronaţ e semnalizare clasică. Acolo se face trecerea de la TMV la clasic. Deci e logic să fie TMV apoi non-TMV. Undeva trebuie să se facă trecerea. - DUAL a scris:
Daca intrarea in Ronat e cu TMV,atunci ar explica si caseta de viteza.. Nu e TMV. E clasică. - Teodor a scris:
- Eu nu am vazut in viata mea galben + lipsa distanta de franare. Chiar aici cu cateva pagini in urma era o discutie despre parcursul din Piatra Olt, cand iti dadea galben clipitor la prevestitor, verde galben la intrare ( parcursul fiind facut pe linia directa, am uitat sa mentionez ), iar la semnalul de parcurs 2 G + lipsa distanta. ( normal un galben ar fi fost necesar ) Eu peste tot am vazut 2 G impreuna cu indicatia lipsa distanta franare. Daca ar putea cineva din zona sa aduca o poza, ar fi chiar minunat !
Se poate la TMV dar şi cu cifră sus (viteză redusă). |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 15:20 | |
| Deci semnalul nostru de ieşire are 3 indicaţii posibile, în afară de chemare. |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 15:22 | |
| - Vlad a scris:
- Să o luăm pe rând.
2 galbene + săgeată este la semnalizarea clasică. La TMV e un galben + săgeată şi cifra 3 deasupra (deci de sus în jos: 3+galben+săgeată) La TMV da, cifra 3 tine locul focului galben, cum imi place mie sa le asociez, in trecerea de la semnalizarea cu 2 trepte de viteza la cea cu TMV, focul galben de jos se transforma in cifra 3. Humedoara are TMV ?
Ultima editare efectuata de catre Teodor in Sam 17 Mai 2014, 15:24, editata de 1 ori |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 15:24 | |
| Hunedoara avea semafoare mecanice. Acum nu cred că le mai are nici pe alea. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 17:10 | |
| - Vlad a scris:
- Hunedoara avea semafoare mecanice. Acum nu cred că le mai are nici pe alea.
Mai are 2 semafoare unu de intrare altu de iesire defecte pe oprire |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 17:41 | |
| Scuze .. ma refeream la statia Bircea Mica BLA.De linia 2 directa de acolo pe cap X .. Am gandit una am scris alta =)) ..
@ Vlad eu vorbeam de culoarea focul de sub indicatorul de viteza.
Ultima editare efectuata de catre DUAL in Sam 17 Mai 2014, 17:43, editata de 1 ori |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 17:43 | |
| |
| | | DUAL Administrator
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 17:44 | |
| Pai si pozitia lui se justifica ca un prevestitor pentru Ronat,cu toate ca e trecut ca semnal de parcurs .. nu Vlad? |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 17:47 | |
| Da. e semnal de ieşire cu rol de prevestitor pentru semnalul de intrare din fundal, sau, altfel spus, semnal de ieşire în dependenţă directă cu semnalu de intrare al staţiei vecine. |
| | | yeu1
Numarul mesajelor : 59 Localizare : Targoviste Reputatie : 4901 Data de inscriere : 22/08/2011
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 22:30 | |
| - Vlad a scris:
- Da. e semnal de ieşire cu rol de prevestitor pentru semnalul de intrare din fundal, sau, altfel spus, semnal de ieşire în dependenţă directă cu semnalu de intrare al staţiei vecine.
Da, dar cred ca exclude o posibila combinatie, si anume daca semnalul de intrare indica rosu, automat semnalul de iesire TMV indica tot rosu, ceea ce exclude posibiltatea punerii lui pe liber daca urmatorul semnal nu are indicatie permisiva. Indicatia ar fi trebuit sa fie galben simplu la TMV. Banuiesc ca nu o sa vezi verde 3 urmat de rosu, asta e anomalie urata. S-ar justifica posibilitatea de a nu primi un tren pe bucata dintre cele doua semnale doar daca distanta intre ele ar fi prea mica. Ati mai vazut semnal de iesire in dependenta directa cu semnal de intare si lipsa distanta de franare in acelasi timp? Poate fix aici e problema si din cauza asta lipseste focul galben. |
| | | DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7572 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 23:08 | |
| Trebuie aflat sigur daca acea caseta e pentru prevestire de viteza. Daca da, atunci e clar ca primul semnal e TMV si al 2lea e clasic. |
| | | yeu1
Numarul mesajelor : 59 Localizare : Targoviste Reputatie : 4901 Data de inscriere : 22/08/2011
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 23:13 | |
| Daca indicatorul e sageata in jos atunci singura indicatie plauzibila e verde clipitor sageata in jos. |
| | | Vlad Administrator
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 17 Mai 2014, 23:15 | |
| Dar al doilea sigur e clasic. Dacă era TMV avea indicator de viteză sus. Iar la semnalul TMV, caseta e sigur pentru prevestirea vitezei deoarece este nevoie pentru cazurile când semnalul clasic de intrare e pe liber cu viteză redusă. - yeu1 a scris:
- Daca indicatorul e sageata in jos atunci singura indicatie plauzibila e verde clipitor sageata in jos.
Nu există aşa ceva. Săgeata apare doar cu galben |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Semnale luminoase | |
| |
| | | | Semnale luminoase | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |