|
| Discutii generale despre transport | |
|
+102Katalyn mielutu zburator Jurnal Feroviar florin.lifticariu 92Dragos allred marius664 LanceR gabrielcr j o a n t a mureseanu_976 cristy79 didinul dan tm Nk11 vatmanul vanchorusebulgaria bubu Andrey_tm Jhonyla Razvan Tudor phnegativ alex.alexus.tm Amiralul apmatei cristyadaX Cont dezactivat MariusM laur 133 Radu.B alexmorph3us dandel manuela bostanescu 2 Katalin4653 AndreiStefan Simply18 Balto COSTACHE MIHAIL Griff cortexedge lapsanszkitamas Florin C TVlad NicuS Spartan1948 lifetec baiazid Czirjak Arpad andreiutzu FeroFan97 @ndrey Grigor cfr500 The Legend AMX 97-0548-4 Adirmvl Kriszti219 dan_dinca Radu Tudor decward DPS Alex Avram bostanescu gigel halmarius alex1987 Mihay IonutCFR2009 pety popovici eu cstefan email2bav pannonia express DAS 2011 redeme Hurricane rizelgeorgel2004 alinx3330 ATM mishu88 ionutz85 ravers75 srazvi user dezactivat... Luna Gaby005 Vitosa cont dezactivat . Adrian78 membru inactiv ldh80 Vlad AlexD kristi kkk DUAL cardinal Nesebar nenuandrei Dr2005 razvan - trenuri rich1974 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin Oct 16, 2015 3:44 pm | |
| - Karpaty a scris:
- La Sibiu Iohanelul vostru iubit a desfiintat transportul electric. Dar locuitorii orasului nu plang dupa trolee, ei sunt foarte multumiti cu autobuzele ca sunt mult mai rapide.
Autobuzele sunt la fel de lente ca troleibuzele... însă nu trebuie să frâneze la fiecare separator, de aici e diferenţa de parcurs. Pe de altă parte, traseele sunt atât de proaste, încât, cu excepţia liniilor ,,profesionale" (11x), găseşti prin autobuze numai pensionari şi elevi, adică cei cu gratuităţi şi/sau care nu pot conduce. În rest, mersul pe jos e la putere, bicicleta pentru oamenii mai săraci, taxiul pentru ăia mai avuţi şi, desigur, maşina personală. Am cunoştinţe în Sibiu care nu au mai pus piciorul în transportul în comun de ani buni, deşi sunt pensionari şi au gratuit. La piaţă se duce el pe semicursieră, la drum mai lung sau când merge şi soţia cu el ia maşina. Transportul din Sibiu e total neatractiv, intervalele de succedare pe liniile principale (adică 1, 2 şi 5) sunt de vreo 15 minute la orele de vârf şi 30 în rest, iar în week-end 20-30 minute pe liniile principale şi 60 pe cele secundare... ultima dată am mers numai pe jos de la Vasile Aaron la gară... venea la 60 de minute autobuzul (nu mai ştiu dacă 12 sau 15) şi nici casă de bilete nu era... păi pe jos făceam 20 minute, ce rost avea să aştept autobuzul? - Adirmvl a scris:
- E diferenta mare intre un vehicul vechi si unul nou. Eu o vad cand merg la lucru. Iau troleul din Manastur si cobor la Somesul, prima statie spre Marasti dupa Regionala. Cand coboara din Manastur spre Fabrica de bere (Agronomia) soferul unui troleu vechi incepe sa calce frana cu 100 de metri inainte de statie sau semafor, daca nu cu mai mult. Socurile se simt cu mult mai tare in troleele vechi fata de cele noi si la demaraj si la frana.
La troleibuzul vechi frânezi reostatic şi pneumatic (la Dac 217 E ai 2 pedale de frână, una pentru electric, una pentru pneumatic). ,,Fineţea" frânei depinde de piciorul şoferului şi de calitatea tamburilor de frână. La cele noi ai o singură pedală de frână, iar calculatorul stabileşte când frânezi electric şi când pneumatic/hidraulic, iar frâna pneumatică e cu disc, deci ceva mai eficientă. Însă, per total, un Dac 217E poţi să îl frânezi mai bine dacă ştii cum (plus că ai mai multe roţi, deci mai multe frâne) şi am impresia că şoferii din Cluj se pricep la asta... am întâlnit mulţi care mergeau ca şi cum ar căra cartofi, ori la Irisbusul cu chopper nu mai poţi merge aşa, că toată forţa de tracţiune şi frânare ţi-o reglează computerul, la frânare, de ex., ai o deceleraţie maximă de 1,2 m/s^2, ceea ce poate fi puţin pentru evitarea unui accident. E drept, trebuie să nu pici în extrema cealaltă, adică să blochezi roţile şi să derapezi. Acum vreo câţiva ani, am făcut 15 minute din Bucium până la IRA cu un Dac 217E _________________ :TTT:
|
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam Oct 17, 2015 12:34 am | |
| - Dr2005 a scris:
- Acum vreo câţiva ani, am făcut 15 minute din Bucium până la IRA cu un Dac 217E
La ce ora? Ca eu la 3 dupa-masa in timpul saptamanii mai putin de 13-14 minute nu am facut de la BIG (a doua statie dupa Bucium) pana la Somesul. Deci cam pe jumatate de traseu. Hai sa te mai intreb o chestie: am vazut la articulatele noi din Cluj (alea mov, nu ma pricep la vehiculele de transport urban) ca nu au schibator. Doar anumite modele au cutie automata sau astea noi sint toate asa? La cele albe ca alea scurte din Valcea cu "Primaria Rm. Valcea 2005" pe spate, stii la care ma refer, nu m-am uitat. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam Oct 17, 2015 12:44 am | |
| La 21:45 Cutia manuală e o nenorocire în trafic urban, mai ales cea ,,de fugă" cu 6 trepte. Cutii automate există de prin anii '70, am avut şi noi Skoda SM-11 cu cutii automate. După aia le-au copiat cei de la Autobuzul (primele Dacuri au avut astfeld e cutii), rezultatul fiind un scandal cu cehii, care nu au mai furnizat piese nici pentru Skode. Până la urmă s-a renunţat în 1984 (1986?) la cutiile automate. _________________ :TTT:
|
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam Oct 17, 2015 12:52 am | |
| E lejer traficul la ora aia, da' tot nu-mi vine sa cred. Cam atat faci cu taxiul. Poate mai mult. |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3337 Reputatie : 8742 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam Oct 17, 2015 9:26 pm | |
| Pe autogari . ro au pus o pereche de trenuri in plus Galati Bucuresti, pentru TFC. De unde isi iau orarul ? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam Oct 17, 2015 9:28 pm | |
| Daca ai fi cumparat cartea cu mersul trenurilor ai fi vazut ca era trasat acel tren, trebuia sa intre in circulatie dar din diferite motive interne TFC nu a mai circulat. Deci TFC are trasate in cartea 2 trenuri pe Galati-Bucuresti-Galati! |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam Oct 17, 2015 9:43 pm | |
| Pai de aia nici nu o cumpar, ca nu bate cu realitatea.
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum Oct 18, 2015 5:17 am | |
| Si in momentul de fata cand mai sunt 2 luni si expira 50% tot corespunde daca nu mai bine, adevarat ca sunt unele modificari dar in mare parte e cam ce e in carte, uite de exemplu pe 200 Brasov-Sibiu ce e in realitate e si in carte. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11195 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum Oct 18, 2015 8:08 am | |
| Cartea e mai mult decat necesara fata de era internetului. O ti acasa sau o iei cu tine cand mergi cu trenul, e usoara, e ieftina si doar anumite rute au parte de modificari in timpul anului, inca sunt destule rute unde nici macar un tren nu este in plus sau in minus cu realitatea din teren. Apoi ai zone kilometrice, stati etc pe cand de pe telefon sau calculator e un pic mai greu. |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum Oct 18, 2015 10:48 am | |
| Pe telefon e chiar usor Am linkul de la appiris infofer informatii tren, si mai uit in timp real |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18753 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24331 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun Oct 19, 2015 6:01 pm | |
| http://www.ziuacargo.ro/stiri/legislatie-stiri/proiectul-legii-serviciului-de-transport-public-de-calatori-in-dezbatere-publica-se-infiinteaza-compania-de-transport-metropolitan-bucuresti-ilfov |
| | | alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4529 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mier Oct 21, 2015 10:20 am | |
| - Dr2005 a scris:
- Transportul din Sibiu e total neatractiv, intervalele de succedare pe liniile principale (adică 1, 2 şi 5) sunt de vreo 15 minute la orele de vârf şi 30 în rest, iar în week-end 20-30 minute pe liniile principale şi 60 pe cele secundare
Liniile principale din Sibiu au interval de 10-12 minute in orele de varf si 20 de minute in afara lor; liniile secundare au 20 de minute in orele de varf si intre 30-40 de minute in afara lor. - Dr2005 a scris:
În rest, mersul pe jos e la putere, bicicleta pentru oamenii mai săraci, taxiul pentru ăia mai avuţi şi, desigur, maşina personală. Te rog sa iti ceri public, aici, scuze fata de cei care circula cu bicicleta. Nu ma intereseaza cat esti de admin, nu iti permit jigniri de niciun fel. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mier Oct 21, 2015 7:54 pm | |
| Nu pot să îmi cer scuze mie însumi, că ăia 7000 km de anul ăsta nu i-am făcut pe home trainer. Asta e situaţia, dacă iei 3/4 din bicicliştii din ,,provincie", mai ales din oraşe aranjate special pentru favorizarea traficului auto în defavoarea altor categorii de participanţi la trafic (de ex. Sibiu, Braşov) şi-i întrebi de ce merg cu bicicleta or să spună că nu-şi permit maşină. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11195 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mier Oct 21, 2015 8:49 pm | |
| Esti sigur ca vor zice asta ? Ia vezi tu de treburile tale ca iar incerci sa ne prostesti ca pe copii aia mici. De unde ai ajuns tu la concluzia asta ca cine merge cu bicicleta nu-si permite masina ? Cum ramane cu traficul, cu poluare, cu consumul, cu miscarea ? Cum ramane cu aia ca mine care mai bine ar merge cu bicicleta in oras si imrejurimi decat cu masina desi au si masina dar ei vor sa faca miscare sau le place sa se plimbe cu bicicleta ? De unde ai ajuns tu la procentul ala de 3/4 ? Incearca sa mai iesi in lumea nu mai sta incuiat in biroul de la munca pe internet, acasa pe jocuri si internet si in week-end cu bicla cu un grup restrans, incearca sa vezi ce trebuie nu doar ce vrei tu sau ce crezi tu ca trebuie sa vezi.
Am la munca un angajat care vine din martie pana in noiembrie cu bicicleta de la Magurele Prahova pana la Ploiesti la Lukoil munceste 12 ore si se intoarce tot pe bicicleta, are 42 ani si are 2 masini in curte la Magurele si asta e tot sarac dupa mintea ta si zgarcit ca vine aproape 25 km ( 50 intr-o zi )
Omul e sportiv si pe fisu la invatat de mic la ciclism chiar daca nu e profesionist, are echipament si o bicicleta de peste 3.000 lei dar dupa tine e doar un sarac.
Saracii sunt aia de la tara care i vezi pe tohane sau alte jafuri care le folosesc la naveta, la camp sa care cu ele nu astia de la oras. Daca maine as incepe programul rabla la biciclete ei tot nu s-ar dezlipi de ele ca s-au invatat cu ele asa jafuri cum sunt si pentru ca nu ar investi 400 intr-o bicicleta noua.
Aveam pretenti la tine ca stai in ditamai capitala si ai contact destul cu multi biciclisti dar tu nu faci decat sa arati tot timpul ca le sti pe toate din Sibiu sau Brasov in urma unei ideii care ti-o faci cand treci odata pe acolo. Trebuie sa intelegi ca daca un tren azi are 50 calatori nu inseamna ca atatia are in fiecare zi. Maine poate mai multi aleg trenul, sau pe tura x sunt mai multi calatori, vinerea si duminica automat sunt mult mai multi nu poti sa vi sa zici ca 50 sunt in fiecare zi. La munca am schimbat tura de 2 luni, pe tura pe care eram inainte la cursa cu care plecam la seara batea vantul, pe tura pe care sunt acum e full, la fel cum pe tura dinainte la tura de zi prindeam supracontrol intre Pl.Sud si Pl.Est la 5001 odata la 4 zile, pe tura pe care sunt acum in 2 luni de zile nu am prins odata supracontrol, nu mai zic ca acum la 5001 sunt vreo 30 insi care coboara in Est iar pe tura veche erau maxim 7 cifrele nu sunt la fel pe fiecare tura dar daca vine unul ca tine si vede 50 calatori intr-un tren incepe si viruseaza internetul ca 50 sunt mereu chiar daca a doua zi sunt 100 sau cu o zi inainte au fost 115. Iesi odata din ceata si incearca sa vezi adevarul nu mai fi atat de arogant, atotstiutor si privesti lumea de sus ca e usor sa zici ca le sti pe toate dar e greu sa fi om inainte sa spui ca le sti pe toate. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mier Oct 21, 2015 9:48 pm | |
| Păi în Sibiu în afară de vreo 3 - 4 cursieriști echipați din cap până în picioare, nu am văzut decât Tohanuri și diverse ,,vechituri" la mâna a doua din afară + ceva DHS-uri şi Rich-uri. Iar oraşul are străzile făcute clar pentru maşini personale, chiar dacă are benzile alea de biciclete (care în giratorii te obligă să faci dreapta şi să traversezi ca pieton pe trecere). _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |