|
| Discutii generale despre transport | |
|
+102Katalyn mielutu zburator Jurnal Feroviar florin.lifticariu 92Dragos allred marius664 LanceR gabrielcr j o a n t a mureseanu_976 cristy79 didinul dan tm Nk11 vatmanul vanchorusebulgaria bubu Andrey_tm Jhonyla Razvan Tudor phnegativ alex.alexus.tm Amiralul apmatei cristyadaX Cont dezactivat MariusM laur 133 Radu.B alexmorph3us dandel manuela bostanescu 2 Katalin4653 AndreiStefan Simply18 Balto COSTACHE MIHAIL Griff cortexedge lapsanszkitamas Florin C TVlad NicuS Spartan1948 lifetec baiazid Czirjak Arpad andreiutzu FeroFan97 @ndrey Grigor cfr500 The Legend AMX 97-0548-4 Adirmvl Kriszti219 dan_dinca Radu Tudor decward DPS Alex Avram bostanescu gigel halmarius alex1987 Mihay IonutCFR2009 pety popovici eu cstefan email2bav pannonia express DAS 2011 redeme Hurricane rizelgeorgel2004 alinx3330 ATM mishu88 ionutz85 ravers75 srazvi user dezactivat... Luna Gaby005 Vitosa cont dezactivat . Adrian78 membru inactiv ldh80 Vlad AlexD kristi kkk DUAL cardinal Nesebar nenuandrei Dr2005 razvan - trenuri rich1974 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 15 Oct 2015, 23:40 | |
| Ambii dădeau câte un pui la pensionari de 2 ori pe an. Ba în perioada alegerilor le dădeau şi transport gratuit. Aşa câştigau.
Ca pieton, în Braşov nu ai nicio şansă, parcă măsurasem cu altă ocazie câte sute de metri în plus trebuie parcurse pentru a traversa intersecţiile. Să nu mai vorbesc de siguranţa pietonilor, când au de traversat 8 benzi... Da, ca şofer, Braşovul e de vis. De aia tot braşoveanu' are maşină sau merge cu taxiul, cu autobuzul merg doar copii de şcoală, pensionarii, turiştii rătăciţi şi cei care fac naveta cu trenul şi nu au de ales decât să ia autobuzul. Acuma în loc de tramvai, trece basculanta pe bulevard, mai trece şi TIRul din când în când dacă nu nimereşte Centura. Deci tot dracul ăla e, chiar dacă şoseaua e mai bună. A, mai trece şi un troleibuz din când în când, care pe repartizare are 8 ture, da' practic sunt doar 6 în cazurile fericite. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9103 Reputatie : 13010 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 15 Oct 2015, 23:45 | |
| Asta pentru ca e mult mai ieftin sa scoti liniile decit sa le repari.Qamenii asa percep, plus ca un autobuz cred ca e mai ieftin decit un tramvai.
Asa a fost si aici discutia, apoi au reparat o mare parte din liniile de tramvai complet, iar unde nu au reparat (linia 3) au lasat-o in paragina si au pus autobuz. Culmea pe una din cele mai rele sectiuni de cale de tramvai inca in uz se face un racord de linie de tramvai pina in curtea unui mol in constructie. aia cu molul cica platesc 1 milion de euro.
Desigur ca daca lasau liniile in paragina oamenii ar fi zis sa le scoata naibii si atunci perceptia era ca e mai bine fara tramvai.
|
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6988 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 15 Oct 2015, 23:45 | |
| Am traversat întotdeauna fără probleme în Brașov, și după 5 beri prin diverse baruri + vodkă acasă, m-am uitat stânga-dreapta, au oprit mașinile și am trecut liniștit. În București, acum vreo 2 săptămâni, au forțat trecerea la Lujerului și era să ia vreo 4 pietoni pe capotă, iar Garcea stătea cu țigara și cafeluța pe motor, se uita ca tâmpitul și nici măcar nu a oprit vreo mașină din cele care au trecut pe trecere, deși pietonii aveau verde... Să vezi tramvaiele din Galați, am văzut navete de ZAES mai silențioase! |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7107 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 00:38 | |
| Adevarul este ca s-a ales praful de transportul electric din Brasov. Daca stam sa ne gandim cate trasee de troleibuze erau in trecut (cred ca era pe locul 2 dupa Bucuresti) si cate sunt acum, ne putem da seama catre ce directie s-a mers. La fel s-a intamplat si cu tramvaiul. Cum s-a putut reabilita calea de rulare in atatea orase din Romania (Arad, Timisoara, Cluj, Oradea etc) la fel se putea face si la Brasov. Pana la urma transportul in comun electric reprezinta o forma de transport nepoluant, modern, accesibil si confortabil. Europenii si statele civilizate au inteles demult acest aspect, dovada ca il extind. Se tot vorbea pe forum despre modernizare, evolutie, europenizare ... transportul electric in comun reprezinta asa ceva. Din pacate nu si in Romania. Sper sa nu imi dea nimeni in cap ca mi-am permis sa imi spun parerea despre un oras aflat la cateva sute de km de Timisoara si ca nu stiu de fapt cum sta treaba (desi am fost de vreo 4 ori in ultimii 3 ani), ca am vazut ca mai nou se poarta aici pe forum. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 01:12 | |
| Arad, Timişoara, Cluj, Oradea (iar dacă vorbim de troleibuze putem include şi Baia Mare) sunt mai aproape de Occident şi se vede. Ba chiar şi Craiova face investiţii, că şi Oltenia a fost câţiva ani (1718-1739) anexată Imperiului Habsburgic. Chiar e interesat de analizat de ce în Vechiul Regat investiţiile în transportul electric tind la zero (cu mici excepţii pe la Ploieşti, Iaşi, Brăila şi Vaslui), în vreme ce în Transilvania (cu excepţia Sibiului şi Braşovului) se pompează bani la greu în linii de tramvai, tramvaie, troleibuze. _________________ :TTT:
|
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7107 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 01:17 | |
| Cred ca ultimele mesaje se pot muta la topicul pentru transportul in comun. Si Timisoara se misca binisor la capitolul asta. In urmatorul an urmeaza sa se extinda doua linii de troleibuz (11 si 14) din oras pana in primele comune suburbane si prelungirea cu doua statii a unei linii de tramvai cu ocazia construirii unui nou mall. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12288 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 07:56 | |
| Din pacate in Romania , din cauza intereselor unor primari, transportul electric (tramvaie+troleibuze) din multe orase a fost distrus sistematic, desi este mult mai eficient, economic, silentios si nepoluant fata de transportul cu autobuzele! Chiar si fratii nostri de peste Prut au inteles acest aspect, investindu-se acolo in troleibuze noi (la Chisinau, Balti, Tighina si Tiraspol si chiar partial la Cernauti).
Dar ca sa revenim la linia 806. Portiunea distrusa de inundatii se afla intre Post 1 Capu Midia si Antestatie Corbu, fiind folosita de armata, pentru transportul echipamentelor militare in poligonul de la Capu Midia. Probabil va fi refacuta, tinand cont si de situatia tensionata pe plan extern.
Aceasta linie ar aveea calatori, daca ar fi refacuta infrastructura feroviara, pentru a se putea circula cu o VS de cel putin 80 km/h, deoarece ar deservi mai multe localitati- comuna Palazu Mare, orasul Ovidiu, comuna Lumina, orasul Navodari, platforma Petromidia, comuna Luminita. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 08:40 | |
| Doctore, interesant ca in Vaslui au linie noua de contact la troleibuze dar inca nu au troleibuze, pe cind la Timisoara au troleibuze noi pe linia veche de contact in schimb au cale de rulare si linie de contatct noua la tramvaie vechi. _________
Antestatia Corbu nu cred ca va mai fi folosita la cit de proasta e linia pina la capul Midia, iar de calatori nu poate fi vorba pentru ca acolo e o cultura a dubelor.
In schimb nimeni in Romania nu s-a gindit la folosirea liniile pentru un transport suburban, Sbahn sau RER, desi multe linii inclusiv industriale au ajuns acuma inglobate in aglomerari umane insa e moda masinilor. primarul Timisoarei o tine langa sa scoata linia din oras nicidecum sa o foloseasca.
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18753 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24331 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: nmnmjjk Vin 16 Oct 2015, 08:57 | |
| Au avut trolebuze la Vaslui da nu stiu daca au circulat mai mult de un an doi |
| | | Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 09:40 | |
| În Vaslui s-a făcut un fel de reabilitate unică a străzilor, adică au lucrat şi la utilităţi (canalizare, apă, termoficare nu ştiu dacă mai au), iluminat şi au pus şi reţea nouă de troleibuz (dar tot cu tehnologia anilor '50, reţea fixă, cu console, fără elemente elastice). Troleibuzele din Vaslui au circulat până în 2005. Dar cu 5 troleibuze în total (din care unul dezmembrat, unul casat şi unul rezervă) vă daţi seama cum se circula, mai mult ca sigur că circulau şi autobuze pe acelaşi traseu. Sunt curios cine produce aceste console şi elemente de reţea... şi la Bucureşti, unde s-a refăcut reţeaua în urma lucrărilor la M5, în loc de suspensia catenară iniţială s-au montat tot console din astea şi macazuri româneşti ce trebuie abordate cu 5 km/h (că cele Kumler Mater sau Electroline abordabile cu 50 km/h pe directă şi 30 km/h în abatere nu sunt bune pentru Bucureşti...). _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 10:10 | |
| Strada noua, retea noua ce mai lipseste? troleibuzele, ce daca reteaua e pe principii mai vechi, uite aici la noi merg bine mersi troleibuzele cu reteau veche, lumea e multumite. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 12:28 | |
| S-ar putea sa gresesc, dar la Cluj nu tot cu 5 km/h circula troleele pe sub macaz? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 12:31 | |
| La Sibiu Iohanelul vostru iubit a desfiintat transportul electric. Dar locuitorii orasului nu plang dupa trolee, ei sunt foarte multumiti cu autobuzele ca sunt mult mai rapide. |
| | | alex.alexus.tm
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 12:56 | |
| Sunt mai rapide pentru ca sunt (mult) mai noi decat troleibuzele care circulau la vremea respectiva in Sibiu. Probabil diferenta o face demarajul, dat fiind faptul ca circula in mediul urban, stiu ca toate vehiculele sunt limitate la o anumita viteza maxima (valabil atat pt. autobuz, troleibuz, cat si pt. tramvai). |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 16 Oct 2015, 13:04 | |
| E diferenta mare intre un vehicul vechi si unul nou. Eu o vad cand merg la lucru. Iau troleul din Manastur si cobor la Somesul, prima statie spre Marasti dupa Regionala. Cand coboara din Manastur spre Fabrica de bere (Agronomia) soferul unui troleu vechi incepe sa calce frana cu 100 de metri inainte de statie sau semafor, daca nu cu mai mult. Socurile se simt cu mult mai tare in troleele vechi fata de cele noi si la demaraj si la frana.
N-am fite cand vine vorba de mijloacele de transport in oras cate vreme sint decente, dar cu cele vechi ajung cu cateva minute in plus la munca. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |