Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport

In jos 
+102
Katalyn
mielutu zburator
Jurnal Feroviar
florin.lifticariu
92Dragos
allred
marius664
LanceR
gabrielcr
j o a n t a
mureseanu_976
cristy79
didinul
dan tm
Nk11
vatmanul
vanchorusebulgaria
bubu
Andrey_tm
Jhonyla
Razvan Tudor
phnegativ
alex.alexus.tm
Amiralul
apmatei
cristyadaX
Cont dezactivat
MariusM
laur 133
Radu.B
alexmorph3us
dandel
manuela
bostanescu 2
Katalin4653
AndreiStefan
Simply18
Balto
COSTACHE MIHAIL
Griff
cortexedge
lapsanszkitamas
Florin C
TVlad
NicuS
Spartan1948
lifetec
baiazid
Czirjak Arpad
andreiutzu
FeroFan97
@ndrey
Grigor
cfr500
The Legend
AMX 97-0548-4
Adirmvl
Kriszti219
dan_dinca
Radu Tudor
decward
DPS
Alex Avram
bostanescu gigel
halmarius
alex1987
Mihay
IonutCFR2009
pety
popovici
eu
cstefan
email2bav
pannonia express
DAS 2011
redeme
Hurricane
rizelgeorgel2004
alinx3330
ATM
mishu88
ionutz85
ravers75
srazvi
user dezactivat...
Luna
Gaby005
Vitosa
cont dezactivat .
Adrian78
membru inactiv
ldh80
Vlad
AlexD
kristi kkk
DUAL
cardinal
Nesebar
nenuandrei
Dr2005
razvan - trenuri
rich1974
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

Discutii generale despre transport - Pagina 60 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeJoi 15 Oct 2015, 23:40

Ambii dădeau câte un pui la pensionari de 2 ori pe an. Ba în perioada alegerilor le dădeau şi transport gratuit. Aşa câştigau.

Ca pieton, în Braşov nu ai nicio şansă, parcă măsurasem cu altă ocazie câte sute de metri în plus trebuie parcurse pentru a traversa intersecţiile. Să nu mai vorbesc de siguranţa pietonilor, când au de traversat 8 benzi...
Da, ca şofer, Braşovul e de vis. De aia tot braşoveanu' are maşină sau merge cu taxiul, cu autobuzul merg doar copii de şcoală, pensionarii, turiştii rătăciţi şi cei care fac naveta cu trenul şi nu au de ales decât să ia autobuzul.
Acuma în loc de tramvai, trece basculanta pe bulevard, mai trece şi TIRul din când în când dacă nu nimereşte Centura. Deci tot dracul ăla e, chiar dacă şoseaua e mai bună. A, mai trece şi un troleibuz din când în când, care pe repartizare are 8 ture, da' practic sunt doar 6 în cazurile fericite.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9103
Reputatie : 13010
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeJoi 15 Oct 2015, 23:45

Asta pentru ca e mult mai ieftin sa scoti liniile decit sa le repari.Qamenii asa percep, plus ca un autobuz cred ca e mai ieftin decit un tramvai.

Asa a fost si aici discutia, apoi au reparat o mare parte din liniile de tramvai complet, iar unde nu au reparat (linia 3) au lasat-o in paragina si au pus autobuz. Culmea pe una din cele mai rele sectiuni de cale de tramvai inca in uz se face un racord de linie de tramvai pina in curtea unui mol in constructie. aia cu molul cica platesc 1 milion de euro.

Desigur ca daca lasau liniile in paragina oamenii ar fi zis sa le scoata naibii si atunci perceptia era ca e mai bine fara tramvai.

Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6988
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeJoi 15 Oct 2015, 23:45

Am traversat întotdeauna fără probleme în Brașov, și după 5 beri prin diverse baruri + vodkă acasă, m-am uitat stânga-dreapta, au oprit mașinile și am trecut liniștit. În București, acum vreo 2 săptămâni, au forțat trecerea la Lujerului și era să ia vreo 4 pietoni pe capotă, iar Garcea stătea cu țigara și cafeluța pe motor, se uita ca tâmpitul și nici măcar nu a oprit vreo mașină din cele care au trecut pe trecere, deși pietonii aveau verde...
Să vezi tramvaiele din Galați, am văzut navete de ZAES mai silențioase!
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 34
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7107
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 00:38

Adevarul este ca s-a ales praful de transportul electric din Brasov. Daca stam sa ne gandim cate trasee de troleibuze erau in trecut (cred ca era pe locul 2 dupa Bucuresti) si cate sunt acum, ne putem da seama catre ce directie s-a mers. La fel s-a intamplat si cu tramvaiul. Cum s-a putut reabilita calea de rulare in atatea orase din Romania (Arad, Timisoara, Cluj, Oradea etc) la fel se putea face si la Brasov. Pana la urma transportul in comun electric reprezinta o forma de transport nepoluant, modern, accesibil si confortabil. Europenii si statele civilizate au inteles demult acest aspect, dovada ca il extind. Se tot vorbea pe forum despre modernizare, evolutie, europenizare ... transportul electric in comun reprezinta asa ceva. Din pacate nu si in Romania. Sper sa nu imi dea nimeni in cap ca mi-am permis sa imi spun parerea despre un oras aflat la cateva sute de km de Timisoara si ca nu stiu de fapt cum sta treaba (desi am fost de vreo 4 ori in ultimii 3 ani), ca am vazut ca mai nou se poarta aici pe forum.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 01:12

Arad, Timişoara, Cluj, Oradea (iar dacă vorbim de troleibuze putem include şi Baia Mare) sunt mai aproape de Occident şi se vede. Ba chiar şi Craiova face investiţii, că şi Oltenia a fost câţiva ani (1718-1739) anexată Imperiului Habsburgic.
Chiar e interesat de analizat de ce în Vechiul Regat investiţiile în transportul electric tind la zero (cu mici excepţii pe la Ploieşti, Iaşi, Brăila şi Vaslui), în vreme ce în Transilvania (cu excepţia Sibiului şi Braşovului) se pompează bani la greu în linii de tramvai, tramvaie, troleibuze.

alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 01:17

Cred ca ultimele mesaje se pot muta la topicul pentru transportul in comun. Si Timisoara se misca binisor la capitolul asta. In urmatorul an urmeaza sa se extinda doua linii de troleibuz (11 si 14) din oras pana in primele comune suburbane si prelungirea cu doua statii a unei linii de tramvai cu ocazia construirii unui nou mall.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12288
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 07:56

Din pacate in Romania , din cauza intereselor unor primari, transportul electric (tramvaie+troleibuze) din multe orase a fost distrus sistematic, desi este mult mai eficient, economic, silentios si nepoluant fata de transportul cu autobuzele!
Chiar si fratii nostri de peste Prut au inteles acest aspect, investindu-se acolo in troleibuze noi (la Chisinau, Balti, Tighina si Tiraspol si chiar partial la Cernauti).

Dar ca sa revenim la linia 806.

Portiunea distrusa de inundatii se afla intre Post 1 Capu Midia si Antestatie Corbu, fiind folosita de armata, pentru transportul echipamentelor militare in poligonul de la Capu Midia. Probabil va fi refacuta, tinand cont si de situatia tensionata pe plan extern.

Aceasta linie ar aveea calatori, daca ar fi refacuta infrastructura feroviara, pentru a se putea circula cu o VS de cel putin 80 km/h, deoarece ar deservi mai multe localitati- comuna Palazu Mare, orasul Ovidiu, comuna Lumina, orasul Navodari, platforma Petromidia, comuna Luminita.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 08:40

Doctore, interesant ca in Vaslui au linie noua de contact la troleibuze dar inca nu au troleibuze, pe cind la Timisoara au troleibuze noi pe linia veche de contact in schimb au cale de rulare si linie de contatct noua la tramvaie vechi.
_________

Antestatia Corbu nu cred ca va mai fi folosita la cit de proasta e linia pina la capul Midia, iar de calatori nu poate fi vorba pentru ca acolo e o cultura a dubelor.

In schimb nimeni in Romania nu s-a gindit la folosirea liniile pentru un transport suburban, Sbahn sau RER, desi multe linii inclusiv industriale au ajuns acuma inglobate in aglomerari umane insa e moda masinilor. primarul Timisoarei o tine langa sa scoata linia din oras nicidecum sa o foloseasca.

Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18753
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24331
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: nmnmjjk   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 08:57

Au avut trolebuze la Vaslui da nu stiu daca au circulat mai mult de un an doi
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 09:40

În Vaslui s-a făcut un fel de reabilitate unică a străzilor, adică au lucrat şi la utilităţi (canalizare, apă, termoficare nu ştiu dacă mai au), iluminat şi au pus şi reţea nouă de troleibuz (dar tot cu tehnologia anilor '50, reţea fixă, cu console, fără elemente elastice).
Troleibuzele din Vaslui au circulat până în 2005. Dar cu 5 troleibuze în total (din care unul dezmembrat, unul casat şi unul rezervă) vă daţi seama cum se circula, mai mult ca sigur că circulau şi autobuze pe acelaşi traseu.
Sunt curios cine produce aceste console şi elemente de reţea... şi la Bucureşti, unde s-a refăcut reţeaua în urma lucrărilor la M5, în loc de suspensia catenară iniţială s-au montat tot console din astea şi macazuri româneşti ce trebuie abordate cu 5 km/h (că cele Kumler Mater sau Electroline abordabile cu 50 km/h pe directă şi 30 km/h în abatere nu sunt bune pentru Bucureşti...).

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 10:10

Strada noua, retea noua ce mai lipseste? troleibuzele, ce daca reteaua e pe principii mai vechi, uite aici la noi merg bine mersi troleibuzele cu reteau veche, lumea e multumite.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 12:28

S-ar putea sa gresesc, dar la Cluj nu tot cu 5 km/h circula troleele pe sub macaz?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 12:31

La Sibiu Iohanelul vostru iubit a desfiintat transportul electric. Wink Dar locuitorii orasului nu plang dupa trolee, ei sunt foarte multumiti cu autobuzele ca sunt mult mai rapide. Wink

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 12:56

Sunt mai rapide pentru ca sunt (mult) mai noi decat troleibuzele care circulau la vremea respectiva in Sibiu. Probabil diferenta o face demarajul, dat fiind faptul ca circula in mediul urban, stiu ca toate vehiculele sunt limitate la o anumita viteza maxima (valabil atat pt. autobuz, troleibuz, cat si pt. tramvai).
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitimeVin 16 Oct 2015, 13:04

E diferenta mare intre un vehicul vechi si unul nou. Eu o vad cand merg la lucru. Iau troleul din Manastur si cobor la Somesul, prima statie spre Marasti dupa Regionala. Cand coboara din Manastur spre Fabrica de bere (Agronomia) soferul unui troleu vechi incepe sa calce frana cu 100 de metri inainte de statie sau semafor, daca nu cu mai mult. Socurile se simt cu mult mai tare in troleele vechi fata de cele noi si la demaraj si la frana.

N-am fite cand vine vorba de mijloacele de transport in oras cate vreme sint decente, dar cu cele vechi ajung cu cateva minute in plus la munca.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 60 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport
Sus 
Pagina 60 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: