Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport

In jos 
+102
Katalyn
mielutu zburator
Jurnal Feroviar
florin.lifticariu
92Dragos
allred
marius664
LanceR
gabrielcr
j o a n t a
mureseanu_976
cristy79
didinul
dan tm
Nk11
vatmanul
vanchorusebulgaria
bubu
Andrey_tm
Jhonyla
Razvan Tudor
phnegativ
alex.alexus.tm
Amiralul
apmatei
cristyadaX
Cont dezactivat
MariusM
laur 133
Radu.B
alexmorph3us
dandel
manuela
bostanescu 2
Katalin4653
AndreiStefan
Simply18
Balto
COSTACHE MIHAIL
Griff
cortexedge
lapsanszkitamas
Florin C
TVlad
NicuS
Spartan1948
lifetec
baiazid
Czirjak Arpad
andreiutzu
FeroFan97
@ndrey
Grigor
cfr500
The Legend
AMX 97-0548-4
Adirmvl
Kriszti219
dan_dinca
Radu Tudor
decward
DPS
Alex Avram
bostanescu gigel
halmarius
alex1987
Mihay
IonutCFR2009
pety
popovici
eu
cstefan
email2bav
pannonia express
DAS 2011
redeme
Hurricane
rizelgeorgel2004
alinx3330
ATM
mishu88
ionutz85
ravers75
srazvi
user dezactivat...
Luna
Gaby005
Vitosa
cont dezactivat .
Adrian78
membru inactiv
ldh80
Vlad
AlexD
kristi kkk
DUAL
cardinal
Nesebar
nenuandrei
Dr2005
razvan - trenuri
rich1974
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 49 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7656
Data de inscriere : 25/08/2008

Discutii generale despre transport - Pagina 32 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeDum 16 Dec 2012, 15:18

Magistralii nostri politicieni ar face mai bine sa legalizeze prostitutia, sa legalizeze consumul de drogul usoare -ar tine mai bine sub control acest flagel, sunt foarte multi consumatori la negru- si ar face o caruta de bani pt. intretinerea autostrazilor si cailor ferate. Dar daca nu e minte, le e frica de popi, cum ca vezi doamne se incurajeaza imoralitatea, de parca la noi e raiul. Romanii sunt inventivi, vor face rost de carduri cum sunt cele din afara de pacalit turnichetii, cat am lucrat pe autocar la Eurolines acum 7 ani aveau niste carduri si nu plateau niciodata autostrazile din Franta si Italia. Bagau ei banii in buzunar.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15506
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeDum 16 Dec 2012, 21:17

Daca va fi introdusa taxa si pe autostrada Bucuresti - Ploiesti, atunci DN1 va fi la fel de aglomerata ca si atunci cand nu exista aceasta. Iar banii au fost dati de pomana pentru constructia autostrazii care si asa fara nici un fel de taxa nu prea trec masini, fiind mult mai lunga decat DN1 intre Bucuresti si Ploiesti!!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeSam 22 Dec 2012, 22:58

Dr2005 a scris:
Primarul s-a văzut reales şi gata, 4 ani nu o să mai facă nimic... valabil şi pentru Ponta (care primul lucru făcut a fost să taie autorizaţiile de călătorie).

Eu unu nu sunt de acord cu acele autorizatii de calatorie , daca lucrezi undeva nu inseamna ca trebuie sa beneficiezi de reduceri sau gratuitati in domeniul cu care se ocupa respectiva companie sau firma . Si eu lucrez la o companie de stat si nu am facilitati sau reduceri . Fiecare sa plateasca pentru ce consuma .

Numarul mesajelor : 329
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4737
Data de inscriere : 01/11/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeSam 22 Dec 2012, 23:05

Karpaty a scris:
3 euro pentru fiecare acces pe autostrada ? asa mi se pare normal nu pentru o perioada anume cum este rovinieta . Sunt foarte multe masini pe autostrada si pe celalalte sosele de aici se pot scoate bani frumosi prin taxarea acestora .

Nu e logic sa se introduca taxa de acces pe aceste autostrazi intrucat au fost facute cu banii statului (adica ai nostri deci am platit o data) si pt intretinerea lor platim rovigneta. Taxa se incaseaza pe o autostrada construita din fonduri private , in scopul amortizarii investitiei si intretinerii autostrazii.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeSam 22 Dec 2012, 23:59

Karpaty a scris:
Dr2005 a scris:
Primarul s-a văzut reales şi gata, 4 ani nu o să mai facă nimic... valabil şi pentru Ponta (care primul lucru făcut a fost să taie autorizaţiile de călătorie).

Eu unu nu sunt de acord cu acele autorizatii de calatorie , daca lucrezi undeva nu inseamna ca trebuie sa beneficiezi de reduceri sau gratuitati in domeniul cu care se ocupa respectiva companie sau firma . Si eu lucrez la o companie de stat si nu am facilitati sau reduceri . Fiecare sa plateasca pentru ce consuma .

De obicei când lucrezi la o firmă de transport, te plimbi gratis cu firma respectivă, e ceva de bun simţ, aplicat şi afară. Doar la noi nu. Evident, domnii parlamentari beneficiază în continuare de autorizaţii... şi dumnealor chiar nu produc nimic.
Chiar e un mod de a face o imagine bună companiei în rândul angajaţilor... să mai uite de salariile de r***t pe care le primesc. Dar să dai şi salariu de r***t şi să nu dai nicio facilitate e bătaie de joc. Ia să-mi dea 2000 RON salariu şi nu o să mai mă plâng că n-am bani de tren. Sau să-mi dea program de muncă 2 ore pe zi, să pot să merg 7 ore cu R în loc de 3 cu IR.

Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeDum 23 Dec 2012, 00:02

Karpaty a scris:
3 euro pentru fiecare acces pe autostrada ? asa mi se pare normal nu pentru o perioada anume cum este rovinieta . Sunt foarte multe masini pe autostrada si pe celalalte sosele de aici se pot scoate bani frumosi prin taxarea acestora .
Pe de o parte spui ca fiecare să plătească pentru ce consumă, pe de alta spui că e normal să plăteşti un serviciu de 3 ori (taxă de drum în preţul combustibilului, rovinietă şi taxă de autostradă). Păi sigur, hai să fwtem poporul, scuzaţi expresia... taxe peste taxe, salarii mici, impozite mari. Grav e că românii tac şi înghit... de fapt, ce ne mai miră, şi la comunism au tăcut şi au înghiţit, până li s-a tăiat mâncarea (adică nu s-a mai găsit la vânzare). Dar şi atunci au trebuit să treacă ani până să iasă în stradă.
Cum acum mâncare avem în toate magazinele, iar fiecare găseşte ceva de amanetat prin casă, probabil vor mai trece 30 de ani până ce românii se vor răscula.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeDum 23 Dec 2012, 00:10

Karpaty, cu totii platim pentru autostrazi, fie direct, fie indirect. Nu doar atat, dar autostrazile sunt mai sigure decat DE-urile, DN-urile sau DJ-urile.

Prin urmare, de ce sa platim cu totii pentru ceva, iar cand vine vorba sa beneficiem de acel ceva sa platim in plus? E ca si cum ar spune guvernul (nu ca asta nu se intampla) "platiti CAS, dar platiti si taxa la privat ca sa va rezolvati problemele de sanatate."
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeMier 26 Dec 2012, 02:55

Ce nasol, am auzit ca nu ai voie sa faci modificari masinii personale chiar daca e proprietatea ta, spre exemplu nu ai voie sa pui vreo 100-200 de beculete colorate si cu joc de lumini, asa ca de sarbatoare. Sad Ce bine ca pe bicicleta e voie. Very Happy La fel si in Regiotrans.
Sus In jos
membru inactiv
User Dezactivat
User Dezactivat

Numarul mesajelor : 898
Varsta : 48
Reputatie : 6553
Data de inscriere : 10/10/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeMier 26 Dec 2012, 16:13

Dr2005 a scris:
Karpaty a scris:
Pe de o parte spui ca fiecare să plătească pentru ce consumă, pe de alta spui că e normal să plăteşti un serviciu de 3 ori (taxă de drum în preţul combustibilului, rovinietă şi taxă de autostradă). Păi sigur, hai să fwtem poporul, scuzaţi expresia... taxe peste taxe, salarii mici, impozite mari. Grav e că românii tac şi înghit... de fapt, ce ne mai miră, şi la comunism au tăcut şi au înghiţit, până li s-a tăiat mâncarea (adică nu s-a mai găsit la vânzare). Dar şi atunci au trebuit să treacă ani până să iasă în stradă.
Cum acum mâncare avem în toate magazinele, iar fiecare găseşte ceva de amanetat prin casă, probabil vor mai trece 30 de ani până ce românii se vor răscula.
Eu ma pot lauda cu 3 procese castigate in instanta ( ma si mir cum Dumnezeului le-am castigat, stiind ca nu avem justitie in Romania!!): 2 cu statul roman ( Politia Rutiera si RAR) si una cu EFG-Retail Services ( fosta EUROLINE). Cat despre rascoala romanilor....stiu ca am simtit lasitatea romanilor asta iarna cand in ianuarie am fost doar 30 de ,,prosti" in centrul Galatiului la proteste, solidari cu Piata-Universitatii din Bucuresti...Astia suntem!!!
Luna a scris:
,,Ce nasol, am auzit ca nu ai voie sa faci modificari masinii personale chiar daca e proprietatea ta, spre exemplu nu ai voie sa pui vreo 100-200 de beculete colorate si cu joc de lumini, asa ca de sarbatoare. Ce bine ca pe bicicleta e voie. La fel si in Regiotrans."

Am ornat discret anumite parti ale habitaclului masinii mele ( Dacia-1300 din 1970), cu luminite (SMD-uri), si omologate RAR ( la RAR imi fac de regula ITP-ul). Luminile nu depasesc anumita intensitate care sa stanjeneasca sofatul dar nici sa acopere luminile de drept ale masinii: lanterne, semnalizari, stopuri, etc. Si sincer, politistii nu m-a oprit pentru lumini ci pentru un control de rutina cu alcool-testerul. Si oricum le-am spus ca daca e ceva legat de lumini, am omologare RAR!!
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeJoi 27 Dec 2012, 01:51

Odata ce necesita omologare e ca si cum nu ai avea voie. Nu cred ca se dau prea usor omologarile, mai ales pentru beculete in exterior.
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8367
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeJoi 03 Ian 2013, 14:37

DN1 va avea sens unic din cauza aglomeratiei pana la construirea autostrazi conform mass mediei. Acest lucu este ca o mana cereasca pentru trenurile intre Bucuresti si Brasov dar nu numai. CFR CALATORI, REGIOTRANS vor fii obligate de situatie sa introduca vagoane si trenuri suplimentare in primul rand ca vor veni cei care merg cu autocare/microbuze dar si cu autoturisme pentru ca la multi nu le convine sa ocoleasca dar si localnici care locuiesc intre Ploiesti si Brasov si sunt peste 500.000 locuitori fiind localitati cu multa populatie mai ales daca vor fii facute presiuni la adresa lor. Sa vedem daca va fii acceptata masura de guvern si ceilalti chiar si in unele perioade ale saptamani sau zilei. Va fii o situatie asemanatoare cum este intre Bucuresti - Pitesti - Valcea dar opusa.
Deasemenea este enervanta situatia ca CFR CALATORI lasa spatii de timp liber in miezul zilei intre Bucuresti, Ploiesti si Brasov iar pe DN1 sunt cozi infernale, in loc sa profite de situatie sa castige pasageri si bani.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeJoi 03 Ian 2013, 14:56

Sunt curios dacă tu te-ai căra cu soţia, copii şi bagajele pentru câteva zile cu trenul...

Hai să fim serioşi... chiar dacă, prin absurd, se va introduce sens unic pe DN1 (ceea ce ar fi ilegal şi chiar neconstituţional, nu poţi să impui unei localităţi întregi să meargă numai într-o direcţie), cine merge acum cu maşina va prefera să ocolească 30 - 40 km decât să schimbe mijlocul de transport.

razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8367
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeJoi 03 Ian 2013, 15:21

Dr2005 a scris:
Sunt curios dacă tu te-ai căra cu soţia, copii şi bagajele pentru câteva zile cu trenul...

Hai să fim serioşi... chiar dacă, prin absurd, se va introduce sens unic pe DN1 (ceea ce ar fi ilegal şi chiar neconstituţional, nu poţi să impui unei localităţi întregi să meargă numai într-o direcţie), cine merge acum cu maşina va prefera să ocolească 30 - 40 km decât să schimbe mijlocul de transport.

Da as merge cu toti si cu bagaje asa cum o fac multe milioane de romani. Am mers de multe ori cu familia cu trenul timp indelungat. Nu vad ce este asa de anormal. Cine are mofturi sau este comod poate sa ramana acasa sau sa aleaga variante ocolitoare (nu ma refer la membri forumului).

Iata si un articol pe aceasta tema :

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/solutia-lui-radu-stroe-impotriva-ambuteiajelor-sens-unic-pe-dn-1-289003.html

Ultima editare efectuata de catre razvan - trenuri in Joi 03 Ian 2013, 16:18, editata de 3 ori
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeJoi 03 Ian 2013, 15:32

Automobilul - în zilele noastre - este o necesitate, nu un moft. E drept, mulţi fac exces ,,principiul" ăsta. Orice călător va pune în balanţă preţul şi confortul unei călătorii atunci când stabileşte mijlocul de transport. Iar cine merge cu familia clar nu se va târî cu bagajele prin tren, ca apoi să coboare în staţiune şi să urce cu ele în cârcă pe jos până la hotel. Bine, dacă nu are maşină va merge cu trenul, dar pe cei cu maşină clar nu mai ai cum să-i faci să renunţe la ea, mai ales că distanţa Bucureşti - Braşov e relativ scurtă (166 km).
Nu zice nimeni să nu suplimentezi trenurile, dar dacă o faci trebuie să te gândeşti la traficul de navetă şi la călătorii autobuzelor/dubelor, pentru că dacă tu faci suplimentare doar mergând pe ideea că cine merge cu maşina va merge cu trenul, o faci degeaba, o să cari aer.

lifetec

Numarul mesajelor : 329
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4737
Data de inscriere : 01/11/2012

MesajSubiect: wqqwwqqw   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitimeJoi 03 Ian 2013, 17:20

razvan - trenuri a scris:
DN1 va avea sens unic din cauza aglomeratiei pana la construirea autostrazi conform mass mediei. Acest lucu este ca o mana cereasca pentru trenurile intre Bucuresti si Brasov dar nu numai. CFR CALATORI, REGIOTRANS vor fii obligate de situatie sa introduca vagoane si trenuri suplimentare in primul rand ca vor veni cei care merg cu autocare/microbuze dar si cu autoturisme pentru ca la multi nu le convine sa ocoleasca dar si localnici care locuiesc intre Ploiesti si Brasov si sunt peste 500.000 locuitori fiind localitati cu multa populatie mai ales daca vor fii facute presiuni la adresa lor. Sa vedem daca va fii acceptata masura de guvern si ceilalti chiar si in unele perioade ale saptamani sau zilei. Va fii o situatie asemanatoare cum este intre Bucuresti - Pitesti - Valcea dar opusa.
Deasemenea este enervanta situatia ca CFR CALATORI lasa spatii de timp liber in miezul zilei intre Bucuresti, Ploiesti si Brasov iar pe DN1 sunt cozi infernale, in loc sa profite de situatie sa castige pasageri si bani.

Asta e doar o gluma Smile
E imposibil sa faci sens unic pe DN1 . Si care e situatia pe Bucuresti-Pitesti-Valcea? Nici acolo nu e sens unic.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 32 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport
Sus 
Pagina 32 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 49 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: