|
| Discutii generale despre transport | |
|
+102Katalyn mielutu zburator Jurnal Feroviar florin.lifticariu 92Dragos allred marius664 LanceR gabrielcr j o a n t a mureseanu_976 cristy79 didinul dan tm Nk11 vatmanul vanchorusebulgaria bubu Andrey_tm Jhonyla Razvan Tudor phnegativ alex.alexus.tm Amiralul apmatei cristyadaX Cont dezactivat MariusM laur 133 Radu.B alexmorph3us dandel manuela bostanescu 2 Katalin4653 AndreiStefan Simply18 Balto COSTACHE MIHAIL Griff cortexedge lapsanszkitamas Florin C TVlad NicuS Spartan1948 lifetec baiazid Czirjak Arpad andreiutzu FeroFan97 @ndrey Grigor cfr500 The Legend AMX 97-0548-4 Adirmvl Kriszti219 dan_dinca Radu Tudor decward DPS Alex Avram bostanescu gigel halmarius alex1987 Mihay IonutCFR2009 pety popovici eu cstefan email2bav pannonia express DAS 2011 redeme Hurricane rizelgeorgel2004 alinx3330 ATM mishu88 ionutz85 ravers75 srazvi user dezactivat... Luna Gaby005 Vitosa cont dezactivat . Adrian78 membru inactiv ldh80 Vlad AlexD kristi kkk DUAL cardinal Nesebar nenuandrei Dr2005 razvan - trenuri rich1974 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18754 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24332 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 19 Ian 2015, 15:56 | |
| Bun asa inca un motiv bun de spaga la noi licitatie=spaga sa nu mai vorbim ce haos e in domeniul transportului rutier cu acordarea licentelor pe anumite trasee Sa se acorde subventia pe calator/tren nu tren/km ca pe unele trenuri doar se taraie automotoarele dintro parte in alta indiferent ca e privat sau stat |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mar 20 Ian 2015, 01:25 | |
| Ultima data am mers cu ele de la Valcea la Govora si a doua zi la Daesti, sa pozez ce a mai ramas din Dimitroavele de acolo. Doar la dus la Govora am fost intr-un 21-47, in rest cu malaxe. Spre Dragasani e cam de 100 linia si iti facea creierii terci caruta aia. Plus suruburi slabite care contribuiau la zgomot, scaune pentru copii si o usa care nu se inchidea la unul din posturi. Geamurile au cate doua gauri sa le cobori, deci iarna pun hartie de ziar sau igienica, cel mai probabil. Ce tine de mecanica si electronica o fi nou la ele, dar in privinta confortului opresc copiii din nastere malaxele cu doua osii.
Nu zic, unde nu ai altceva sint bune si alea. Sau unde au macar mers cadentat. Dar normal nu mai au ce cauta in cursele regulate. |
| | | ATM
Numarul mesajelor : 1371 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6640 Data de inscriere : 10/07/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mar 20 Ian 2015, 20:31 | |
| - Un 700/900/1000 modernizat bate la fiabilitate şi costuri de exploatare orice automotor la mâna a doua, motivele fiind lesne de înţeles (echipament 100% nou). a scris:
Dar, mai Doctore, nu spune nimeni ca tehnic vorbind modernizarea asta a fost un fiasco. Insa e ca si cum ai pune un motor de Dacie pe sareta comunala. Dpdv al confortului, Malaxa 900 e...stii si tu cum e, ca doar ai mers cu el. Acuma, sunt de acord ca un poti sa te astepti la cuverturi de damasc (mai ales ca sunt unii asa-zis cetateni carora mai degraba li s-ar potrivi niste Eacs-uri) dar totusi...la nivel de an 2015, cand DWA-uri si 20-55 baga zdravan la Regio... (PS. ai putut sa pui vreo vorba buna pentru scaunele alea de 11-47? sa-ndulcim un pic zdruncinaturile oamenilor). |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9103 Reputatie : 13010 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mar 20 Ian 2015, 20:49 | |
| Oare EACS -urile cu dunga aia galbena sus pe cutie sint de clasa I a? |
| | | j o a n t a
Numarul mesajelor : 104 Varsta : 35 Localizare : BOTOSANI Reputatie : 4457 Data de inscriere : 27/12/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 23 Ian 2015, 15:20 | |
| Rog adminul care-mi tot sterge postarea sa-l intrebe pe autorul de mai jos daca si-a luat tratamentul. - @ndrey a scris:
- Adirmvl a scris:
- ...
... iar deduci ca teoretic, ce tine de mecanica si electronica este nou?oare stii cea fost inainte, ca sa stii ce e dupa,sau iara esti comunal cu personalul din wc din Bt( adica cu catalina 2014 si mister ecllisa prinsa cu 2 scanduri de lemn inpregant si 4 buloane ,nesimetrice,ca virgula asa isi merita descrierile prea estimatie, la un numar de 3 boi /vagon la a-ntaia. si 15 oi pe osie la a doua)dupa esprimarile personale ,premergatoare viitoarei linii LGV,dotata cu tractiune gazoasa, ecologica, cu 10 cicluri pe frecventa ! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 23 Ian 2015, 15:31 | |
| A fost deja sancţionat. _________________ :TTT:
|
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6454 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Ian 2015, 08:54 | |
| - j o a n t a a scris:
- Rog adminul care-mi tot sterge postarea sa-l intrebe pe autorul de mai jos daca si-a luat tratamentul.
Dar pe tine si pe alalalt care tot bateti campii pe aici ,nu va intreaba nimeni de sanatate ,sau doar voi aveti motive de indignare,si altii n-au voie sa fie,cel putin, indignati ca sa nu zic altfel,de parerile voastre,ca is pareri si nu opinii ? |
| | | j o a n t a
Numarul mesajelor : 104 Varsta : 35 Localizare : BOTOSANI Reputatie : 4457 Data de inscriere : 27/12/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Ian 2015, 13:00 | |
| - @ndrey a scris:
- j o a n t a a scris:
- Rog adminul care-mi tot sterge postarea sa-l intrebe pe autorul de mai jos daca si-a luat tratamentul.
Dar pe tine si pe alalalt care tot bateti campii pe aici ,nu va intreaba nimeni de sanatate ,sau doar voi aveti motive de indignare,si altii n-au voie sa fie,cel putin, indignati ca sa nu zic altfel,de parerile voastre,ca is pareri si nu opinii ? Acesta nu este un raspuns, asa incat, sub acest aspect, sunt sigur ca nu mi se poate reprosa nimic. Vorbind la modul general, pentru a avea feedback la parerea/opinia cuiva, trebuie sa o intelegi (adica - in primul rand - sa fii in stare de asa ceva si sa mai si vrei cu adevarat), ajungand (eventual) pana la resorturile care au determinat formularea acelei pareri/opinii. In alta ordine de idei, rostul caii ferate este sa serveasca interesele celor care au nevoie de transport, fie ca vorbim de calatori sau de marfa. Daca roata nu se-nvarte, calea ferata devine muzeu in aer liber. Si, pentru ca roata sa se-nvarta, trebuie sa oferi capacitate de transport adecvata, conditii de sec. XXI, timpi rezonabili, legaturi s.a., adica subiectele despre care "bat eu campii". Cu siguranta, nimanui nu-i este interzis ca, adresandu-se calatorilor de pe 511 care isi varsa indignati naduful pe inexistenta celor enumerate mai sus, sa le vorbeasca despre diferentele dintre sistemele de semnalizare, despre istoria fabricarii boghiurilor, despre diametrul si tipul de ajustaj al nu stiu carui bolt de la o malaxa casata sau mai stiu eu ce. A nu se intelege ca minimalizez asemenea subiecte, cu atat mai mult cu cat ele fac obiectul pasiunii cuiva. Iata de ce, consider ca e important sa avem un minimum de retinere atunci cand intram in dialog intre noi, evitand sa ne facem de bacanie cu orice pret. Atentie! O patalama oarecare nu este suficienta pentru a fi scutiti de penibil. |
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6454 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Ian 2015, 14:08 | |
| Pai asa mai vii cu ceva nou,dar eu cred ca sunt destui membri care s-au plictisit citind si recitind aceleasi vechi conversatii vis-a-vis de malaxa &co.,oare pe tine catusi de putin nu te deranjeaza intrebarile deosebit de stupide ,aberante, ale colegului de judet ,oftigarile de gen lipsa clasa I din nus ce tren, de ce tablea din gara Botosani nu afiseaza trenurile, s.a.m.d. . Nu sunt, nu voi fi ,si nici de as avea motiv nu as fi contra,sau as avea ceva cu oamenii din zona respectiva, atata timp cat exista CF ,ar trebui valorificate toate posibilitatile de atragere a traficului de orice tip,ar trebui sa beneficieze in acelasi masura de conditii optime de transport ca si alti calatori din alte zone,insa in mod cert , "plansul" pe forum sigur nu va rezolva aceste probleme, si nici pe altele,si asta este problema mea, eu nu suport vaicarelile aiurite pe forum,si intrebarile idioate ,care si-au avut altadata raspunsul si ne este lene sa-l cautam,sau care nu isi vor avea vreodata un raspuns,cel putin nu la noi in tara,din cauza modului in care se pune problema, si cum se cauta solutiile |
| | | j o a n t a
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Ian 2015, 18:34 | |
| Vad ca tot nu ne-am lamurit. Precum ziceam, sunt pasionat (poate suna nu-stiu-cum, de fapt ma intereseaza si-mi face placere sa ma informez) de transportul feroviar realizat asa cum vad ca se poate pe la altii (a se vedea postarea anterioara). Faptul ca, la mine acasa, constat altceva ma determina sa-mi spun macar parerea (asa umila cum e ea), strict pentru a defula o frustrare si nu pentru a (ma) plange, ca vad bine, n-am cui. Atat timp cat lucrurile mai evolueaza, macar in sensul ca se schimba mersul de tren, dar "pe la noi" nu misca nimic, e absolut normal sa evidentiez lucrul asta, nu crezi? Si, oricum, nu sunt genul care se blazeaza usor, asa ca "inainte mult mai este"... Despre catalin 2014 stiu tot atat de mult cat stii si tu, adica n-am habar cine este, deci n-am cum sa-i fiu avocat. Ma abtin insa a-i eticheta postarile - am vazut destule de-ale altora pe-aici - ori sa insinuez c-as avea de-a face cu o "ea", precum cum vad ca iti permiti. Asadar, obisnuiesc sa iau nota de "punerile la punct" (mai mult sau mai putin dibaci alcatuite, nimeni nu-i perfect) si sa reactionez gradual, sperand ca omul intelege si e adeptul dialogului civilizat. Din pacate, au fost si vreo doi care, convinsi ca 511 nu este o sectie de cale ferata, ci un bazin lung de la Botosani pana la Veresti, umplut cu alcool ieftin (asa incat au presupus ca si "pasionatii" locali sunt de aceeasi teapa), au fost facuti de cacao pe respectivul topic, lucru pe care nu i-l mai doresc nimanui. Poate, daca forumul se va completa si cu o sectiune avand destinatia de arena pentru dispute diverse, ne vom dovedi unii altora ce si cum in chestiunea ironiilor, persiflarilor, stergerii (virtuale) pe jos cu adversarul etc. Fii pe pace, glumesc! P.S. Din postarile anterioare se poate intelege ca iti castigi painea pe o Malaxa. In acest context, te asigur ca, desi nu pot suporta aceasta sandrama, am tot respectul pentru cei care o deservesc. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 26 Ian 2015, 09:31 | |
| De lamurit,ne-am lamurit,si ai inteles unde am batut,si dupa cum ai zis ,nu ar fi el singurul dintre membrii cu postari de genul. E mai mult decat normal ca sa fie intre membrii forumului, si pasionati,si lucratori in domeniu si curiosi,toti deopotriva cu diferite grade de cunostinte,in primul rand feroviar, si ulterior in altele;nu sustin ideea de avocat catusi de putin( chiar nu ii simpatizez ,dar fiecare cu locul sau in viata comuna). Exprimarea ideeilor, asa cum sustii, este baza forumului in sine implicand teoretic discutii constructive, si lamuritoare ,nu repetitive( cum sunt intrebarile/raspunsurile unora ducand inevitabil la aceleasi vechi discutii). Asa cum am zis mai sus ,sustin ideea de transport pe CF mai mult decat orice alt mijloc,si cu atat mai mult cu cat deja avem infrastructura,dar ne batem joc de ea si in sens de exploatare si de intretinere,dar asta-i vina altora ( cei care hotarasc )nu a noastra ca utilizatori ai CF si membri pe forum ,deci am fost si voi fi de acord cu toti cei care au acelasi scop si sens in discutii. Utilizatorii aia ,si altii probabil vor avea intotdeauna ceva pareri mai necalculate,n-as vrea sa vad catalogarea unor membri din Vaslui,sa zicem,cu atat mai putin presupunerea total falsa si despre membrii de pe forum... . Nu lucrez pe ceva de genul,pentru ca nu exista in parcul unde fac servici,insa sa fim seriosi ,sunt perfect de acord ca un material rulant de o varsta cu al nostru, la altii este piesa de muzeu,activa sau nu,dar e stric o problema de natura eonomica( vorba lui Dr2005), sau de gandire si solutionare a unor probleme stridente,si care intro variabila ne apartine ca utilizatori de material rulandd, atat din postura de calator si(sau) din postura de exploatare,am vazut cu totii ,manifetarile de natura primitiva a unor calatori,lipsa de respect prin a cumpara dreptul de calatorie,dar si nepasarea celor competenti in a lua masuri si inlatura aceste fenomene negative ,asadar cred ca esti de acord ca asa sta treaba la noi la romani,plasandu-ne intro lume de a treia mana. O zi buna . |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18754 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24332 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 06 Feb 2015, 18:19 | |
| Anul trecut s-au inmatriculat 2400 de microbuze si autocare cam naspa pentrul transportul feroviar.. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8367 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam 07 Feb 2015, 01:56 | |
| In fiecare an se inmatriculeaza cateva mii de microbuze si autocare. Firmele private rutiere au bani sa isi cumpere pentru a face transport de marfa si persoane. |
| | | Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam 21 Feb 2015, 19:55 | |
| |
| | | apmatei
Numarul mesajelor : 126 Reputatie : 4302 Data de inscriere : 25/06/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam 21 Feb 2015, 20:05 | |
| Titlul corect ar fi "Cum calatoresti cel mai ieftin in Romania de azi intr-o luna".
La tren, autocar si masina, preturile sunt daca vrei sa pleci azi. Sau maine.
La avion pretul este valabil daca pleci peste o luna. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |