Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport

In jos 
+102
Katalyn
mielutu zburator
Jurnal Feroviar
florin.lifticariu
92Dragos
allred
marius664
LanceR
gabrielcr
j o a n t a
mureseanu_976
cristy79
didinul
dan tm
Nk11
vatmanul
vanchorusebulgaria
bubu
Andrey_tm
Jhonyla
Razvan Tudor
phnegativ
alex.alexus.tm
Amiralul
apmatei
cristyadaX
Cont dezactivat
MariusM
laur 133
Radu.B
alexmorph3us
dandel
manuela
bostanescu 2
Katalin4653
AndreiStefan
Simply18
Balto
COSTACHE MIHAIL
Griff
cortexedge
lapsanszkitamas
Florin C
TVlad
NicuS
Spartan1948
lifetec
baiazid
Czirjak Arpad
andreiutzu
FeroFan97
@ndrey
Grigor
cfr500
The Legend
AMX 97-0548-4
Adirmvl
Kriszti219
dan_dinca
Radu Tudor
decward
DPS
Alex Avram
bostanescu gigel
halmarius
alex1987
Mihay
IonutCFR2009
pety
popovici
eu
cstefan
email2bav
pannonia express
DAS 2011
redeme
Hurricane
rizelgeorgel2004
alinx3330
ATM
mishu88
ionutz85
ravers75
srazvi
user dezactivat...
Luna
Gaby005
Vitosa
cont dezactivat .
Adrian78
membru inactiv
ldh80
Vlad
AlexD
kristi kkk
DUAL
cardinal
Nesebar
nenuandrei
Dr2005
razvan - trenuri
rich1974
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 35 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8691
Data de inscriere : 09/01/2011

Discutii generale despre transport - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeVin 24 Feb 2012, 21:19

Modernizarea s-a facut si se face pentru marfa ponderea traficului de calatori a atins un minim istoric.
Iar despre circulatia cu 160km/h eu sunt rezervat, poate un 140km/h se poate atinge dar 160km/h pe portiuni de maxim 10-20km pe M800 unde nu se justifica consumul urias cu timpul castigat(10-15min in minus fata de viteza de 140km/h) in rest nu vad unde in alta parte in tara.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13278
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeVin 24 Feb 2012, 21:24

Da,exista anumite trenuri numite Pendolino .. coleGul nostru Adrianhd daca binevoieste iti va da detalii .. pe scurt acele trenuri circula la viteze ametitoare pe infrastructura ca a noastra .. oricum la noi se face totul in sila ca sunt mai mult de 20 km apti pentru 160 Smile.. chiar si cu batranul EA.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18751
Reputatie : 24329
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeVin 24 Feb 2012, 21:33

160km/h pentru calatori si 120km/h pentru marfa e minimul standard ce il umpune UE odata ce ne da niste bani pentru ca au si interes ca creeze un trafic de marfa mai eficient..Sa scoata restrictiile de la macazuri poduri podete tunele si intrun an s-ar vedea niste timpii destul de imbunatatiti
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8691
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeVin 24 Feb 2012, 22:18

DUAL a scris:
Da,exista anumite trenuri numite Pendolino...

In Europa exista multe astfel de trenuri dar nu la noi.

Exista posibilitatea(nu stiu sigur) sunt 10% sanse ca anul acesta sa avem un singur tren care sa circule cu 160km/h. Te las pe tine sa ghicesti care e trenul respectiv Smile .
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeVin 24 Feb 2012, 22:24

Vor circula mai multe odata cu ETCS finalizat
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeVin 24 Feb 2012, 22:28

AlexD a scris:

Exista posibilitatea(nu stiu sigur) sunt 10% sanse ca anul acesta sa avem un singur tren care sa circule cu 160km/h. Te las pe tine sa ghicesti care e trenul respectiv Smile .

IC Bucuresti-Constanta posibil ?

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeVin 24 Feb 2012, 22:51

Pendolino şi orice altă garnitură cu cutie înclinabilă are avantajul circulaţiei cu viteze mai mari în curbe, în sensul că pot circula cu o insuficienţă de supraînălţare mai mare (adică se înclină spre exteriorul curbei mai mult) fără ca pasagerii să simtă (sau, mai rău, să zboare de pe linie), cutia fiind înclinată în direcţia opusă... pe Bucureşti - Constanţa, ţinând cont că ai puţine curbe (şi ele au raze mari), poţi circula şi cu garnituri ,,normale", nimic (dpdv al căii, nu vorbesc de semnalizare, siguranţă şi treceri la nivel) nu te reţine să fugi cu 200 km/h cu 473 003 şi 6 AVA200 după ea. Dar oare e rentabil?

DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeVin 24 Feb 2012, 23:51

De ce AVA uri Very Happy ? ca sunt apte 200 Smile? 21-76 merg la fel de bine cu 159 ... ca defapt AVA urile au v max mai mare decat Vmax declarat Smile.Probabil undeva pe la 220~240.
Eu zic ca e rentabil .. ma uitam la ce mare e traficul de calatori pe BV-Bucuresti de cand cu modernizarile .. am venit cu Bucuresti-Tg Mures(Busteni-BV) si 70 % din oameni au coborat in BV de acolo a mers aproape gol..cu 4 vagoane .. odata cu scadera timpului de mers vine si calatoru .. asta cam e regula de aur.Daca ar exista o linie Bucuresti-BV-Sig-Tg Mures-CJ-Oradea eu zic ca traficul ar fi qvatriplu .. cu o Vmed de 140..
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeVin 24 Feb 2012, 23:55

Sighisoara-Tg.Mures-Cluj nu va exista nici peste 10 nici peste 20 de ani iar Cluj-Oradea mai mult ca sigur tot asa va ramane adica ne electrificata .

Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeSam 25 Feb 2012, 00:03

Sa speram ca nu te aude Dumnezeu .. ce e intresant ca am circulat cu diferite IR uri care sunt dese(~aprox la 2 ore) pe Bucuresti-BV .. in decursul ultimelor 2 saptamani si lume este foarte foarte multa pe sectorul Buc-BV ,saptamana viitoare voi circula cu trenul celor de la RT pe Buc-Busteni.. cel de vine de la Craiova .. 14046 parca,sa vedem cum sta treaba.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeSam 25 Feb 2012, 00:08

Asa de optimist esti incat crezi ca in Romania se vor construii cai ferate noi si ca se vor electrifica cei existenti ? eu unu nu mai cred , din '89 nu am facut decat sa stricam reteua feroviara nu am facut nimic extraordinar , cel putin anul asta am inchis la sectii ............... Sad , chiar nu mai cred ca vom avea o retea feroviara asa cum ne place noua sa visam , cel putin nu in viata asta . Sad

V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8367
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeSam 25 Feb 2012, 00:09

DUAL a scris:
Sa speram ca nu te aude Dumnezeu .. ce e intresant ca am circulat cu diferite IR uri care sunt dese pe Bucuresti-BV .. in decursul ultimelor 2 saptamani si lume este foarte foarte multa pe sector ,saptamana viitoare voi circula cu trenul celor de la RT pe Buc-Busteni.. cel de vine de la Craiova .. 14046 parca,sa vedem cum sta treaba.

Trenurile IR ale REGIOTRANS sunt cu putini pasageri, dar bine ca exista.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeSam 25 Feb 2012, 00:12

Cel putin acest tren e bun ca are mers de IR si tarif de Regio plus ca nu este aglomerat deci stai linistit , am mers si eu cu el de 2 ori pe anul asta , ajunge timpuriu in toate statiile dar poate nu e regula zilnica cel putin asa a fost cand am mers eu .

Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeSam 25 Feb 2012, 00:17

Deocamdata a trebuit sa ajunq mai pe zi asa ca era exclus cel de la ora 21 Very Happy pt ca am mers pentru un prieten de familie,dar acum o sa ma duc la partie Vinera , la pensiunea lui..
Referitor la ideea ta karpaty eu cred ca daca au inchis sectiile astea , poate poate au mai multi bani la buqet si mai misca si ei cu imbunatatiri .. eu daca eram ministru faceam modernizarile pe bucatele .. facute planuri pentru 3,4 maqistrale ,si modernizate sectoare qen Buzau-Focasani unde se circula cu 60,80 ,critic...si temporar scoase restrictiile de 15 din unele macaze .. macar aduse la restrictii de 40,50,60.
Intrebare : la RT poti sa ti iei biletu din tren chiar daca in qara e casa in Bucuresti ?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitimeSam 25 Feb 2012, 00:25

Eu cand am mers cu el din Buc la BV am luat bilet de la casa de bilete a lor dar am fost singurul cu bilet luat deja , ceilalti care au suit din Buc au luat in tren .

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 4 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport
Sus 
Pagina 4 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 35 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum