Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport

In jos 
+102
Katalyn
mielutu zburator
Jurnal Feroviar
florin.lifticariu
92Dragos
allred
marius664
LanceR
gabrielcr
j o a n t a
mureseanu_976
cristy79
didinul
dan tm
Nk11
vatmanul
vanchorusebulgaria
bubu
Andrey_tm
Jhonyla
Razvan Tudor
phnegativ
alex.alexus.tm
Amiralul
apmatei
cristyadaX
Cont dezactivat
MariusM
laur 133
Radu.B
alexmorph3us
dandel
manuela
bostanescu 2
Katalin4653
AndreiStefan
Simply18
Balto
COSTACHE MIHAIL
Griff
cortexedge
lapsanszkitamas
Florin C
TVlad
NicuS
Spartan1948
lifetec
baiazid
Czirjak Arpad
andreiutzu
FeroFan97
@ndrey
Grigor
cfr500
The Legend
AMX 97-0548-4
Adirmvl
Kriszti219
dan_dinca
Radu Tudor
decward
DPS
Alex Avram
bostanescu gigel
halmarius
alex1987
Mihay
IonutCFR2009
pety
popovici
eu
cstefan
email2bav
pannonia express
DAS 2011
redeme
Hurricane
rizelgeorgel2004
alinx3330
ATM
mishu88
ionutz85
ravers75
srazvi
user dezactivat...
Luna
Gaby005
Vitosa
cont dezactivat .
Adrian78
membru inactiv
ldh80
Vlad
AlexD
kristi kkk
DUAL
cardinal
Nesebar
nenuandrei
Dr2005
razvan - trenuri
rich1974
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 38 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

Discutii generale despre transport - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeSam Mar 24, 2012 1:28 am

Pe de alta parte nu vad ce ar fi asa deranjant daca ai loc unde nu e geam. Din contra mai bine ca nu bate soarele in tine daca calatoresti ziua. Asa nici la cusetele cu 6 locuri nu ai geam la patu de sus.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeSam Mar 24, 2012 11:47 am

ravers75 a scris:
dan tm a scris:
srazvi a scris:
La drum lung vrei nu vrei daca mergi singur iei un IR daca nu vrei cu autocarul, mai ales ca in afara de capete nu prea afli de ele ca sunt multe firme private, la fel cum nu stie lumea de regio, TFC sau VT. :roll: Poate ar trebui un mers adunat al trenurilor si autobuzelor scratch eventual si al dubelor Suspect

Acuma si trenul ca autocarul. Mai ales vagonul asta cel mai ,,eftin" alea gri care au scaunele ca in autocar, basca mai nimeresti in drept cu peretele nu cu geamul.

E greu in alea, am venit o data cu 1695 si am crezut ca...
Sa stii ca vagoanele astea gri, cum spui tu, (nr 21-87) sunt de 2 ori mai bune decat vagoanele albastre 21-76 cu tapiterie verde. gandeste-te cat de inghesuit stai in 21-76 si cat de lejer stai in 21-87! Dar unii prefera masute astfel incat sa intepeneasca in 2 ore de mers! E parerea mea

Eu nu prefer masute, dupa cum probabil ti-ai dat seama, am circulat foarte mult cu trenul chiar daca nu am invatat seriile vechilor si nici ale noilor vagoane.

Cel mai comod am calatorit pe distante lungi(Bucuresti Nord, Iasi via Mizil- Frunzeasca) Roman via Mizil in vagoanele albastre din seria aia cu Expres sau 21-76 cum vad acum pe siteul doctorului. Si vagoanele alea cu compartimente si salon, au oferit conditii bune de transport.
La Galati am circulat cu seria aia,,Railjet" tot in conditii bune.

Dar cind am venit cu 21-87 cel mai ieftin vagon, de la Bucuresti a fost crincen, parerea mea ca o fera aceleasi conditii ca un autocar.

Acuma fiecare cu parerile personale. Eu de exemplu prefer vagoanele la care pot deschide geamurile daca circul ziua, iar pentru noapte orice alt vagon fata de cel mai ieftin.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8691
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeSam Mar 24, 2012 1:01 pm

Luna a scris:
Pe de alta parte nu vad ce ar fi asa deranjant daca ai loc unde nu e geam.

1. E un lucru de bun simt la carul de bani care se da pe bilet macar geam sa ai.
2. Nu sunt prizonier de razboi in drum spre Auschwitz sa stau la perete.

D'aia am si renuntat la calatoria cu trenul deoarece in afara de 19-55 fie el din anii 2000 e cam singurul vagon in care te simti bine si 21-90 e bun dar e mai inghiesuit decat 19-55. Nu ma intereseaza prize si AC. AC am la masina personala si nu cred ca l-am folosit 12 ore in 7 ani de zile iar la capitolul prize nu sunt maniac cu laptopul sa nu pot trai fara el 2-3 ore, am si d'ala da nu il iau cu mine in nici o deplasare Smile .
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13278
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeSam Mar 24, 2012 1:08 pm

Ce ai face daca ai merge de 6 ori pe luna dus intros cate 8 ore ca mine ? sau mai rau 12 ore ca altii pana pe la Oradea/BM/SM?
Iti garantez ca te dai cu capul de perete daca nu ti place calatoria cu trenul.Aveam coleg din BM care evident ca mergea la vagonu de dormit si tot ii mai ramaneau 5 ore in care nu facea nimic,si cum nu era fan,isi smulgea paru din cap;dar alegea trenu ca macar dormea 8 ore,in autocar era si mai rau.
Cand calatoresti asa ca si karpaty vre-o 2,3 zile in jurul tarii cu trenu intelegi defapt ce si cum ,un skirmish mic pana la Brasov ,din Bucuresti te poti risca si cu caruta,ca nu faci mai mult de 3 ore,dar dincolo de Brasov cand incepe sa mearga cu 30 km/ora pe portiuni intregi de cale ferata nu mai e asa amuzant si aventurier.
PS pana si eu ma plictiseam de aceleasi trenuri si peisaj pe traseu la atatea drumuri pe luna.Noroc cu Marfa ca mai schimba peisajul.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8691
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeSam Mar 24, 2012 1:15 pm

Nu ma plictisesc niciodata(nu am folosit niciodata in viata mea cuvantul plictisit) mergand cu trenul, pot sa si fac acelasi traseu mereu intotdeauna stau cu ochii lipiti de geam chiar daca altii vad mereu acelasi lucru la mine nu e asa, nici o calatorie nu seamana cu alta chiar daca e acelasi traseu mereu Smile .
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeMar Mar 27, 2012 11:33 pm

Din Iasi va fi direct la Milano cu vagoane CFM care vor veni din Chisinau in compunerea trenului Prietenia doar ca o calatorie din Chisinau la Milano dus-intors va fi 300 de euro (asa se aude) deci zic eu ca e cam scump plus ca va stationa mult prin Buc pentru ca din Buc se vor atasa cele 2 vagoane la trenul Dacia pana la Viena iar acolo alta stationare pentru ca si acolo se vor muta la alt tren si tot asa .

V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz85

Numarul mesajelor : 319
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti/Suceava
Reputatie : 5903
Data de inscriere : 27/08/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeMar Mar 27, 2012 11:35 pm

karpaty a scris:
Din Iasi va fi direct la Milano cu vagoane CFM care vor veni din Chisinau in compunerea trenului Prietenia doar ca o calatorie din Chisinau la Milano dus-intors va fi 300 de euro (asa se aude) deci zic eu ca e cam scump plus ca va stationa mult prin Buc pentru ca din Buc se vor atasa cele 2 vagoane la trenul Dacia pana la Viena iar acolo alta stationare pentru ca si acolo se vor muta la alt tren si tot asa .
Sa dea cine o vrea banii aia, eu care am nevoie nu aleg ruta aia nici gratis.
Mai bine dau 100 euro si merg linistit cu avionu sau autocaru.
Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 36
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6958
Data de inscriere : 12/02/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeMar Mar 27, 2012 11:39 pm

joanta a scris:
Cat priveste apetenta botosanenilor pentru calatorii (in Spania, Italia sau aiurea, indiferent de cauze... imputabile sau nu "centrului"), dincolo de tentatia facila de a o lua in deradere, ea ar trebui sa starneasca la modul cel mai serios interesul operatorilor de transport, intre care - de ce nu? - si CFR Calatori.

Un exemplu în acest sens:

Citat :
300 de euro pentru o călătorie tur-retur cu trenul Chişinău-Milano

Cursa de tren Chişinău - Milano, care va trece prin mai multe capitale ale Uniunii Europene,va fi lansată la începutul lunii iulie 2012. Despre aceasta a anunţat chiar directorul general Î.S. "Calea Ferată din Moldova", Vitalie Strună, în cadrul proiectului "O ZI CU PUBLIKA.MD".

http://www.publika.md/300-de-euro-pentru-o-calatorie-tur-retur-cu-trenul-chisinau-milano_734761.html
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7656
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeMier Mar 28, 2012 10:37 am

300 de euro e enorm in conditiile in care autocarul e, din Alexandria, 100 euro. De la Botosani o fi sa zicem 130. E diferenta mare plus ca trenul cum au punctat altii o sa mai zaca prin Bucuresti, Budapesta sau Viena.
Sus In jos
ATM

ATM

Numarul mesajelor : 1371
Varsta : 44
Reputatie : 6640
Data de inscriere : 10/07/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeMier Mar 28, 2012 10:02 pm

Dar cei 100 EUR sunt tur-retur? credeam ca sunt doar tur, adica 200 EUR tur-retur.
Cei 300 de Eur ai moldovenilor sunt tur-retur, adica 150 EUR pe sens. Care, sincer, chiar nu e chiar mult, tinand cont ca in tren altele sunt restrictiile de spatiu, miscare, bagaje, etc etc.
De asemenea e de clarificat de care vagoane vor avea la tarifele astea- clasa sau dormitoare?la cum ii cunoastem noi pe rusi si moldoveni, nu prea isi trimit vagoane-clasa in extern, asa ca un loc la un dormitor din Chisinau catre Italia arata chiar foarte bine la 150 EUR/sens.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeMier Mar 28, 2012 10:36 pm

Problema că ăsta e tariful cerut de CFM. În condiţiile în care, din România, abia ajungi din Bucureşti în Viena cu 150 de euro (la vagon de dormit), în schimb poţi să zbori dus-întors cu Austrian Airlines pentru 100 - 150 euro (cu tot cu gustări şi bagaj de cală) din Otopeni.
Nu ştiu cât va costa un bilet din România la acest tren, dar clar va fi mai mult decât preţul cerut de CFM, iar achiziţia unui bilet Chişinău - Milano nu cred că va fi posibilă din ţara noastră. Probabil naşii de pe vagoane se vor ,,scoate" la bani, la ce şpăgi vor lua de la românii care vor folosi trenul.
Apropo de CFM, dacă vrei să călătoreşti în interiorul României cu vagoanele lor, plăteşti suplimentul la tariful CFR-ului, care e de vreo 10 ori mai mare decât cel al CFM Smile)

alinx3330

Numarul mesajelor : 342
Varsta : 39
Localizare : Iasi
Reputatie : 5494
Data de inscriere : 23/10/2010

MesajSubiect: sal   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeMier Mar 28, 2012 10:51 pm

da faza e ca , controlorii de pe vagoanele noastre nu au treaba cu controlorii de pe vagoanele lor. fiecare cu palaria lui cum s ar spune.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeJoi Mar 29, 2012 12:11 am

Daca se merge pe parcurs intern la vagonul de dormit CFM se plateste tariful lor al CFM asta o stiu sigur de la o casiera care spunea ca se dau bilete la Prietenia pentru parcurs intern Buc-Iasi si e mult mai ieftin fata de trenurile CFR ! Wink

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeJoi Mar 29, 2012 12:58 am

Cineva care a făcut ruta asta zicea că a fost taxat la tariful CFR pe Bucureşti - Iaşi. Oricum, ultima ,,informaţie utilă" luată de pe forumul ăsta m-a făcut să stau 3 ore degeaba în Lokoshaza în miez de noapte, deci scuză-mă dacă nu te cred.

srazvi

srazvi

Numarul mesajelor : 664
Varsta : 44
Localizare : Arad
Reputatie : 6347
Data de inscriere : 20/07/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitimeJoi Mar 29, 2012 1:01 am

Pai cica iei bilet Bucuresti-Curtici si de acolo iei MAV, asa e cel mai ieftin, probabil la fel si pe Prietenia
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 11 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport
Sus 
Pagina 11 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 38 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: